Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Pinus O'Hea© MBFoto.eu

Pinus O'Hea eli Piko
s. 28.08.2023 (8v 28.04.2024, 1kk=1a)
welsh B ori, VH
voikko sabino, 130 cm, kasv. Anarchie, GB
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
estepainotteinen, heB/80cm

Luonne

Yleisesti Piko on varsin kiva ja näppärä poni. Se on reipas, rohkea ja energinen kaveri, jolla on kuitenkin kiltti ja herttainen sydän. Hoitaessa Piko on aina hyväntuulinen ja seurallinen. Se rakastaa huomiota ja seuraa, eikä koskaan kyllästy olemaan huomion keskipisteenä. Harjaamisesta itsestään ori ei niinkään välitä, mutta seura, huomio ja rapsuttelu kelpaavat sille aina, joten kyllähän siinä sivussa harjauskin sopii - kunhan harja ei ole liian pehmeä, sillä Piko kutiaa herkästi ja alkaa silloin väistellä harjaa. Kavioiden puhdistus ei myöskään ole oriin lempipuuhaa ja joskus sen tekee hieman mieli kysellä ihan tosissaanko hoitaja tai kengittäjä vielä meinasi jalasta kiinni pidellä, mutta pienellä murahduksella Pikon saa lopettamaan ärsyttävän jalan nykimisen. Varustaessa ori sen sijaan käyttäytyy hyvin. Taluttaessa Piko on reipas touhottaja ja joskus askellaji voi kuin varkain vaihtua raviksi, kun Piko haluaisi olla perillä jo.

Ratsastaessa Piko on iloisen touhukas. Se tykkää tehdä töitä, mutta malttia herralla on aika vähänlaisesti, joten ratsastajalta vaaditaan melkoisia lehmänhermoja, jottei ratsastus mene kiireelliseksi kaahottamiseksi. Kaasu, ratti ja jarru oriilla kyllä toimii sen verran helposti, että oriin kyytiin voi päästää kokemattomammankin kuskin, kunhan kuski vain ei vauhtia säikähdä. Mitään tyhmää Piko ei koskaan tee, mutta minkäs ori luontaiselle reippaudelleen mahtaa. Kärsivällisesti ja päättäväisen rauhallisesti ratsastettuna Piko osaa ainakin hetkittäin myös malttaa ja hidastaa tahtia, ihan jopa kävelläkin rennosti, mutta ilmaiseksi näitä seesteisiä pätkiä ei oriista ulos saa. Hyppääminen on ehdottomasti Pikon leipälaji. Ori rakastaa hyppäämistä ja kiinnittyy helposti esteille. Ahtailla radoilla saakin olla tarkkana, ettei ori valitse väärää estettä! Piko hyppää esteen kuin esteen, eikä ole kranttu ponnistuspaikoista. Joskus kiireissään Piko hyppää hieman laakamaisesti, jolloin se ottaa helposti puomeja matkaansa, mutta onneksi oriin itsetunto kestää muutaman puomikosketuksenkin. Maastossa Piko etenee rohkeasti kuin juna niin yksin kuin kaverinkin kanssa.

Suku

i. Pines Mammoth
wB, rn, 133cm
ii. Canterbury
wB, evm
iii. Condover
iie. Clonycavan
ie. Pines Mammuthus
wB, evm
iei. Woolly Mammoth
iee. Pines Frozen
e. Lynessa Saer
wB, vkk sab, 136cm
ei. Seer Saer
wB, evm
eii. Samlet
eie. Gweledydd
ee. Lliain Nodwydd
wB, evm
eei. Brenin Llyod
eee. Eluned

Pikolla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

Estekilpailut
Piko on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

28.12.2023, päiväkirjamerkintä
Rakastan keräillä eri kasvattajien kasvatteja ja Anarchyn Anarchie-tallin O'Hea-kasvatti meiltä vielä puuttui. Sellainen oli luonnollisesti saatava, joten kyselin Anarchyltä sopivia ehdokkaita tilausvarsan vanhemmiksi. Ja niitähän Anarchien kokoisesta tallista sitten löytyikin! Projekti kesti melkoisen pitkään, mutta lopulta syntyi suurimerkkinen voikko orivarsa, joka nimettiin hieman isänsä nimeä mukaillen Pinus O'Heaksi eli Mänty O'Hea. Nyt jo neljän vuoden ikään ehtinyt pikkuori on kotiutunut meille Moana part bredsiin erinomaisesti ja täyttänyt paikkansa oripoikalaumassamme. Aikuistuminen on pikkuherralla kuitenkin edessä, sillä pian alkaa totuttelu kilpaponin elämään. Morsiamiakin olen Pikolle jo sillä silmällä katsonut, mutta ensin ori pääsee kiillottamaan kannuksiaan kilpakentillä ja niittämään mainetta nimelleen. Morsianten aika on sitten myöhemmin, mutta ainoa anarchielaisemme pääsee kyllä taatusti heilastelemaan yhden jos toisenkin tamman kanssa.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI