Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 22.10.2022

Winchester Lilith

VIR MVA Ch, VWY-II, KTK-II, ERJ-III
Winchester Lilith eli Lili
s. 03.05.2018 (4v 04.05.2018, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 04.09.2018)
welsh B -tamma, VH18-022-0054
ruunikko, 132cm, maahantuoja&ex-om. Pencalow Welsh Ponies
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm, SPC (riding)

Luonne

Lili on tammamainen poni, joka ottaa mieluusti ohjat omiin käsiinsä aina tilaisuuden siihen saatuaan. Tämä tamma vaatiikin johdonmukaista käsittelyä lujin mutta lempein ottein. Pahimmillaan Lili saattaa kyllä purra ja jopa potkaistakin, joten tarkkana saa tämän ponin kanssa olla. Ei Lili varsinaisesti ilkeä ole tai huvin vuoksi ihmistä satuta, mutta kovaluontoisena ja dominoivana persoonana se tahtoisi näyttää kaapin paikan. Kunhan tamma vain on ruodussa, on se melko ongelmaton hoitaa ja varustaa. Pieni luimistelu ja yrmyily erityisesti satuloidessa kuuluu asiaan, mutta päättäväisen ihmisen kanssa poni osaa muutoin kyllä käyttäytyä.

Ratsastaessa Lili ei todellakaan ole mikään automaattiponi. Tammaa on ratsastettava hyvin täsmällisesti ja vaatia jokaikinen pikkuinenkin apu kunnolla läpi, jottei poni ala sluipailla tehtävien läpi oman mielensä mukaan. Tarkalla ja tiukalla ratsastuksessa Lili suorittaa kauniisti ja tahdikkaasti helppoja kouluohjelmia, mutta kovin montaa toistoa se ei kuumenematta kestä. Kunhan tehtävät pitää vaihtelevina, pysyy Lilin motivaatiokin paremmin yllä. Lili tykkää hyppäämisestä, mutta automaattisesti se ei kaikkea eteenosuvaa ylitä. Poni on ratsastettava huolellisesti keskelle estettä, sillä tamma on mestari vilahtamaan esteestä ohitse jos kuski ei ole ajantasalla. Hypätä Lili kyllä osaa ja sen hyppytekniikka onkin erinomainen.

Suku

i. Hatfield Colin
wB, m, 134cm
ii. Hatfield Lincoln
wB, trt, 133cm
iii. tuntematon wB
iie. tuntematon wB
ie. Hatfield Cassandra
wB, mkm, 135cm
iei. tuntematon wB
iee. tuntematon wB
e. Winchester Lorien
wB, rnvkk, 131cm
ei. Golden Goblin
wB, vkk, 128cm
eii. tuntematon wB
eie. tuntematon wB
ee. Lacrima
wB, prn, 130cm
eei. tuntematon wB
eee. tuntematon wB

Lili on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Hatfield Colin oli upea, musta läsipää, joka käänsi katseita niin kotitallilla kuin näyttelykehässäkin. Colin oli ulkonäöltään tullut kovasti isäänsä, mutta onneksi luonne oli tullut enemmän emältä. Tiettyä kovuutta oriissa kyllä oli, mutta se oli silti käsiteltävissä ja jopa erään taitavan poniratsastajan kilpailutettavissakin. Colin keräsi runsaasti ruusukkeita 100cm-tasolta unohtamatta menestystä näyttelykehissäkin.

Isänisä Hatfield Lincoln ei presidentillisestä nimestään huolimatta ollut kovinkaan diplomaattinen. Ori oli kovapäinen hurjapää, eikä todellakaan joka tytön käsiteltävissä. Raudikko ruunattiin 6-vuotiaana, mutta se ehti ennen sitä astua pari kesää, joten täysin ilman jälkikasvua ei komea ja erityisen hyvin liikkunut ori jäänyt.
Isänemä Hatfield Cassandra oli hyväluontoinen tamma, jolla oli kelvollinen rakenne ja perushyvät liikkeet. Mustankimo, 135 senttiä korkea tamma oli hieman huonosti tiinehtyvä, joten sen jälkeläismäärä jäi kahteen. Muun osan elämästään tamma toimi omistajansa lasten harrasteratsuna kiertäen lasten kanssa läheisissä kilpailuissa helpoissa este- ja koululuokissa.

Emä Winchester Lorien oli kasvattajansa ensimmäinen kasvatti ja siksi hyvin tärkeä. Ponin alkukoulutuksessa tehtiin muutamia isoja virheitä, minkä takia tamma oli loppuikänsä hieman hankala käsitellä ja ratsastaa. Kaunis se oli kyllä katsella ja siksipä sillä tehtiinkin useampi varsa. Näyttely- ja kilpailumenestys jäi ruunivoikolta tammalta laihaksi, mutta ainakin se oli nätti ruohonleikkuri.

Emänisä Golden Goblin edusti harvinaisempaa sukulinjaa Yhdysvalloista. Ori tuotiin Walesiin vasta aikuisena menestyttyään ensin Yhdysvaltojen welshnäyttelyissä ja showkilpailuissa. Walesissa ori oli lähinnä siitoskäytössä. Goblin ei kuitenkaan saanut kovin suurta suosiota tuntemattoman sukunsa takia tammanomistajien keskuudessa, joten se ruunattiin aikuisiällä ja myytiin Ruotsiin harrasteponiksi.
Emänemä Lacrima oli punaruunikko läsipää, jonka säkäkorkeus oli 130 senttiä. Tamma oli hieman hapan luonne, ja se viettikin miellään aikaa omassa rauhassaan. Lapsia tai kokemattomia käsittelijöitä Lacrima vei kuin litran mittaa, joten kovin hyvä poniratsu se ei ollut. Kyvyiltään ja rakenteeltaan tamma oli melko keskinkertainen, vaikka ei nyt kovin huonokaan. Hyvin tehtyjen orivalintojen ansiosta ponin varsat olivat emäänsä laadukkaampia.

Jälkeläiset
o. Caer Brochfael, i. Windstone Bergerac
o. Caer Maco, i. Caerdydd Macao
t. Made in Spain MPB, i. Ciriano

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Lili on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Showkilpailut
SPC-MR2-2538
Champion Performance Pony (Riding)
Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wB-tammat, RCH

07.08.2018, Koistilan suomenhevoset, NJ, wB-tammat, MVA-sert
29.06.2019, Adina, NJ, welsh B, irtoSERT
15.04.2020, Adina, NJ, welsh B, MVA-serti, BIS2
12.02.2022, Tiikeriluola, NJ, wB-tammat, MVA-serti, BIS11

Laatuarvostelut
20.12.2018, PoniKTK, KTK-II (18 + 20 + 19 + 20 = 77p)

31.05.2019, VWYL, VWY-II (9 + 5 + 5 + 21 + 1 = 41p)

30.06.2019, ERJL, ERJ-III (8 + 40 + 16 + 20 + 5 = 89p)

20.10.2022 myönnetty VIR MVA Ch


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

11.08.2018, päiväkirjamerkintä
Ostin Lilin Pencalowista Kidan myydessä tarpeettomiksi jääneitä ponejaan. Kaunis ruunikko hurmasi minut tammamaisesta luonteestaan huolimatta, joten tarjoushan siitä oli tehtävä. Onneksi Kida hyväksyi tarjouseni nopeasti, jotten ehtinyt muuttaa mieltäni! Tänään Lili saapui muiden ostamieni ponien kanssa meille Moana part bredsiin. Poni ei selvästikään ollut kovin tyytyväinen pitkään matkaansa rekassa ja sainkin pidellä narusta ihan kunnolla kiinni, ettei poni päässyt irti mieltään osoittaessaan. Lopulta sain ponin ohjattua sen uuteen karsinaan, jonne se parin seinään kohdistuneen potkun jälkeen jäi rauhassa syömään heiniään. Onneksi tämä känkkäränkkä on jo kilpailu-uransa tehnyt, joten meillä se saa jäädä siitostamman virkaa toimittamaan. Jonkin verran kiertelemme näyttelyissä, sillä kaunis Lili ansaitsee tulla ihailluksi!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI