Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Kleeves MPB

ERJ-III, VWY-III
Kleeves MPB eli Leevi
s. 09.04.2017 (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a) *
welsh part bred -ori (50% welshverta), VH17-023-0062
punarautias, 145cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/120cm (ex-laukkaponi)
* 8v 09.09.2017

Luonne

Yleisesti Leevi on hyvin mutkaton ori. Se on eläväinen ja toki hieman orimainenkin poni, mutta silti erittäin hyvä käsitellä. Leevi on ystävällinen ja se viihtyy niin ihmisten kuin muiden hevostenkin seurassa. Hoitotilanteissa Leevi on kiltti. Se ei ihan liimaudu paikoilleen, vaan saattaa hieman liikuskella mutta keskittyy silti ihmiseen ja kulloinkin meneillään olevaan hoitotoimenpiteeseen. Edes satulan tulo näköpiiriin ei saa Leeviltä korvia luimuun! Loputtoman hyväntuulinen poni saa huonommankin päivän tuntumaan paremmalta.

Ratsastaessa Leevi on innokas, joskus vähän turhankin. Ori alkaa ennakoida helposti, jolloin se tekee virheitä ja omia kuvioitaan. Tällä ponilla ratsastaessa korostuu ratsastajan rauhallisuus ja apujen käytön huolellinen valmistelu. Jos Leeviä ratsastaa huolimattomasti tai valmistelemattomin avuin, ei touhusta oikein meinaa tulla mitään, kun poni alkaa esittää vaikka mitä kevätjuhlaliikkeitä. Kylmähermoisen kuskin kanssa Leevi on hyvinkin näppärä ratsu niin este-, koulu- kuin laukkaradallakin. Koulupuolella herran kärsivällisyys loppuu helppoihin luokkiin mutta varsinkin esteille Leeviltä löytyy lahjoja. Sillä on erittäin kevyt ja pehmeä hyppy, sekä mukavasti esteälyä hyppyhaluista puhumattakaan.

Suku

i. Kjeldoran
brdbg, trt, 162cm
KTK-II
ii. Noxious
brdbg, tprt, 167cm
iii. Pollenbright
iie. Nezumi
ie. Fallowsage
brdbg, rtkm, 158cm
iei. Poisonbelly
iee. Urza
e. Penygroes Ccri
wC, rt, 136cm
KTK-II
ei. Llynfawr Gwrim
wC, trt, 135cm
eii. Gwamreich
eie. Llynfawr Lowri
ee. Penygroes Caniad
wC, vrt, 126cm
eei. Penygroes Zazu
eee. Penygroes Carys

Leevillä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Kerberos MPB, e. Juksulan July xx

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Leevi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
ungraded, 10: 0-0-1-1 (0%/20%), vs. 1200e
Laatuarvostelut
30.03.2018, VWYL, VWY-III (5 + 4 + 5 + 20 + 5 = 39p)

30.04.2020, ERJL, ERJ-III (7 + 40 + 20 + 7,5 + 14 = 88,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.04.2020, päiväkirjamerkintä
Niin paljon kuin Leevistä tykkäänkin, on ori päässyt kilpailueläkkeelle jäämisensä jälkeen unohtumaan aikas pahasti. No, hätä ei onneksi ole tämännäköinen, sillä vasta nyt herran esikoinen ja ainokainen, upeaakin upeampi Kerberos eli Bero, on kerännyt edes jonkinlaista kilpailunäyttöä ja siten Leeville jälkeläisnäyttöjä laatuarvostelua varten. Ei ole muuten ihan helppo poni tuo Leevin Bero-poika! Laatuarvostelut kuitenkin kutsuvat Leeviä, tai ainakin Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu, joten ori on kaivettava naftaliinista. Aivan edustuskuntoinen se ei vielä ole, mutta onhan tässä kuukausi aikaa kiillottaa ja puunata, pientä kuntokuuria unohtamatta. Ruokamääriä lasketaan maltillisesti ja liikutusohjelmaan lisätään pitkiä maastolenkkejä, jotta pahimmat eläkekilot saadaan karistettua. Aika komea Leevi kyllä näin kasvattajan vaaleanpunaisten lasien läpi katsottuna on liikakiloistaan ja villiintyneestä harjastaan huolimatta, mutta tuomarit saattavat olla eri mieltä, joten parempi pelata varman päälle.
Nintsu

09.11.2017, päiväkirjamerkintä
10-vuotias Leevimme pääsee tänään kilpailueläkkeelle. Ori on upeasti saavuttanut porrastetuissa kilpailuissa maksimitasonsa niin este- kuin kouluradoiltakin. Esteratsastuksen parista Leevi saavutti urallaan jopa kahdeksan voittoa! Ponin sijoitusprosenttikin on harvinaisen hyvä, sillä sijoituksen tai voiton Leevi on tuonut kotiin peräti 23% estekilpailuiden starteistaan! Siihen ei joka poni pystykään eli laatua ja suoritusvarmuutta Leeviltä löytyy ja nyt siitä on ihan mustaa valkoisella. Nyt Leevi saa vietellä rauhallisia eläkepäiviä kotioloissa kuitenkin säännöllisesti treenaten, sillä eihän 10 vuotta ole vielä ikä eikä mikään! Lisäksi tavoitteenamme siintää vielä muutamat laatuarvostelut, kunhan oriin esikoinen ja ainokainen hankkii kannuksensa kilpakentiltä. Ilman jälkeläisnäyttöjä ei kannata lähteä arvosteltavaksi, kun rahkeet parempaankin palkintoon on laadukkaalla Leevillämme olemassa.
Nintsu

01.10.2017, päiväkirjamerkintä
Oli todellakin hyvä päätös lopettaa Leevin laukkaura ja siirtyä ratsupuolelle. Ori on menestynyt kilpailuissa erinomaisesti ja edennyt reippaaseen tahtiin tasolta tasolle. Koulukilpailuissa ori ei tarvitse kuin yhden tai kaksi onnistunutta starttia saavuttaakseen maksimitasolla. Esteilläkään ei paljoa puutu. Leevi on kyllä sellainen päivänsäde, että sen kanssa kiertää kilpailuita mielellään! Melkein harmittaa, että ori tarvitsee pian jättää kilpailueläkkeelle. Aivan vielä ei sen aika ole, joten päätin viedä Leevin reippaalle maastolenkille kilpailutreenien vastapainoksi. Korvat hörössä ori tuli tarhasta vastaan eivätkä korvat muuta asentoa löytäneet varustamisenkaan aikana. On tämä mussukka! Kiersimme rannan kautta vesiputoukselle ja sieltä polkuja pitkin kylän takaa takaisin tallille. Ravasimme paljon ja otimme useamman reippaan laukkavedon. Nyt jaksaa taas treenata tosissaan kohti kilpailuita!
Nintsu

08.08.2017, päiväkirjamerkintä
Jossain vaiheessa sitä pitää luovuttaa ja se hetki on nyt. Leevi, niin ihana ja mahtava ja herttainen kun se onkin, ei selvästi ole laukkaponi. Ori starttasi tänään kymmenennen maideninsa Relvenin 200 metrin lähdössä. Leevi sijoittui iloisella ja hyväntuulisella mutta rauhallisella ja kiireettömällä juoksullaan yhdeksänneksi kolmentoista ponin lähdöstä. Esitys oli aivan samaa tasoa kuin oriin aikaisemmatkin startit eli ei edes pientä yritystä voittamiseen (tai edes sijoittumiseen!) näkynyt. Leeviä ei selvästikään kiinnosta ylittää maalilinjaa ensimmäisenä, vaan ori on aivan tyytyväinen hengaillessaan ja laukatessaan muiden kanssa porukan jatkona. Leevi saa siis siirtyä ratsukoulutuksen pariin. Toivottavasti ponilla on enemmän lahjoja sille puolelle, ainakin suku estekilpailuita varten on kunnossa.
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Leevin vanhemmat eivät ole kilpailleet laukkakilpailuissa mutta ajattelin Leevin kanssa testata sitäkin lajia muiden ponieni mukana. Laukkakilpailut voivat nimittäin olla varsin tuottoisakin bisnes jos juoksu vain kulkee. Tänään oli Leevin laukkadebyytti, kun ori starttasi ensimmäisen starttinsa Anarchien 1000 metrin maiden-lähdössä. Leevi oli iloinen ja laukkasi tyytyväisenä joukon jatkona edes yrittämättä päästä ensimmäiseksi. No, tultiin sitä maaliin toki näinkin mutta ei se oikein kilpajuoksulta näyttänyt. Oriin sijoitus oli 11. 13 osallistujan lähdöstä eli vain kaksi ponia oli vielä Leeviäkin hitaampia. Ajattelin kuitenkin vielä jokusen startin kokeilla Leevin kanssa, eihän sitä tiedä jos herran kilpailuhalut vaikka jossain kohtaa heräisivät. Leevillä on kuitenkin matkaavoittava laukka ja iloinen asenne kaikkeen tekemiseen, joten voihan siellä olla uinuvia kykyjäkin! Ei siis luovuteta vielä ensimmäiseen vastoinkäymiseen.
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Lainatammojen varsomiset ovat aina yhtä jännittäviä! Jos miettisin yhtään mielenterveyttäni, en liisaisi tammoja vierailta lainkaan, mutta pitäähän sitä uutta verta talliin saada ja mitä nyt yhdellä mielenterveydellä sen rinnalla tekee? Jannican C-tamma Ciri oli voinut koko tiineysajan erittäin paksusti ja hyvin, mutta olin silti oikea hermoraunio kun varsominen alkoi! Todennäköisesti turhaan stressasin, sillä Ciri hoiti homman kunnialla kotiin ja pian oljilla jo oli rautias ja eloisa orivarsa. Nyt Ciri ja Leevi-varsa saavat rauhassa tutustua toisiinsa ennen siirtymistään laumaan muiden siitostammojen luokse. Kunhan Leevi hieman kasvaa, palautuu Ciri takaisin Adinaan omistajansa Jannican luokse ja me voimme aloittaa tähtien tavoittelun Leevin kanssa. Siihen saakka orivarsa saa nauttia emänsä lempeästä hoivasta ja varsan huolettomasta elämästä laitumella.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI