Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Pencalow Laramie

Ch, VWY-II, KTK-II
Pencalow Laramie eli Lara
s. 01.03.2013 (ikääntyy sekalaisesti, 8v 01.03.2014)
welsh B -tamma, VH13-022-0036
tummanruunikko, 132cm, kasv. Pencalow, GB
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm

Luonne

Sievä Lara on hieman ujo ja se katseleekin tuntemattomia kainosti pitkien ripsiensä alta turvallisen etäisyyden päästä. Kunhan Laran luottamuksen saa voitettua puolelleen, kuoriutuu tammasta ystävällinen, ihmisrakas ja seurallinen kaunotar. Hoitotilanteissa Lara on tutulle ihmiselle mitä mukavin ja kiitollisin hoidettava. Se antaa tehdä itselleen mitä vain, eikä koskaan näytä rumaa naamaa. Hoitajan on kuitenkin muistettava käyttäytyä Laran seurassa rauhallisesti ja vältettävä nopeita tai yllättäviä liikkeitä, sillä tämän ponin luottamus on helppo rikkoa.

Ratsastaessa Lara on herkkä kaikin puolin. Se reagoi nopeasti sekä ratsastajansa apuihin, että ympäristön ärsykkeisiin, joten säpsähdyksiin ja jopa isompiin loikkiin on Laran kanssa parempi varautua. Ei poni tahallaan ketään pudota, mutta sen luonteeseen kuuluu reagoida ensin ja miettiä vasta sitten. Tamma tarvitsee pehmeäkätisen ratsastajan, joka uskaltaa ratsastaa tasaisella pohkeella tamman rehellisesti tuntumalle, vaikka poni tyhjäksi edestä yrittäisikin. Kun Laran saa lempeästi ratsastettua apujen väliin, on sitä helppo ratsastaa pelkällä istunnalla, jolloin poni työskentelee mielellään ja rentona. Aloittelijan poni ei Lara millään muotoa ole. Hyppäämisestä tamma pitää kovasti, mutta se menettää itseluottamuksensa esteillä hieman turhan helposti. On enemmin sääntö kuin poikkeus, että pudotuksen tai huonomman lähestymisen jälkeen seuraavalle esteelle tulee kielto. Liiallisella käskemisellä Laran saa myös lukkoon, joka johtaa uusiin kieltoihin. Vahvasti, mutta ei pakottavasti, läsnäoleva kuski saa paikattua tamman horjunutta itseluottamusta, vaikka kesken esteradan. Maastossa Lara on parhaimmillaan kaverihevosten kanssa keskellä jonoa. Perähevosenakin tamma toimii hyvin, mutta yksin maastoillessa se ei juuri uskalla rentoutua.

Suku

i. Carcharoth
wB, tprn, 130cm
ii. Carssos
wB
iii. Calisco
iie. Miramar
ie. Misty Mount
wB
iei. Moleman
iee. Cinnamon Dream
e. Luz de la Luna
wB, km, 134cm
ei. Daleway's Luino
wB
eii. Daleway's Luigi
eie. Violet Rubin
ee. Solei Y Nata
wB
eei. Salsa Cito
eee. Natalie

Laralla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Druid, i. Pencalow Duinhir

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut, porrastetut
Lara on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa ja on saavuttanut maksimitasonsa.
VH-profiili
    Estekilpailut, tavalliset
  1. 09.09.2013 Bellgrove, ERJ 90 cm: 2/30
  2. 22.09.2013 Sävelsalo, ERJ 90 cm: 1/40
  3. 23.09.2013 Sävelsalo, ERJ 90 cm: 5/40
  4. 24.10.2013 Huvitutti, ERJ 100 cm: 7/50
  5. 26.10.2013 Huvitutti, ERJ 100 cm: 5/50
  6. 28.10.2013 Huvitutti, ERJ 100 cm: 1/50
  7. 28.10.2013 Diega Ponies, ERJ 100 cm: 6/40
  8. 31.10.2013 Huvitutti, ERJ 100 cm: 5/50
Näyttelyt
05.07.2018, Pencalow, NJ, welshtammat, irtoSERT
05.06.2019, Adina, NJ, wB-tammat, irtoSERT
28.02.2020, Adina, NJ, wB-tammat, irtoSERT
29.02.2020, Adina, NJ, wB-tammat, MVA-serti, BIS3

Laatuarvostelut
20.12.2018, PoniKTK, KTK-II (18 + 17 + 17 + 18 = 70p)

20.01.2019, VWYL, VWY-II (8,5 + 5,5 + 5 + 21 + 5 = 45p)

11.05.2020 myönnetty Champion


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

16.01.2019, päiväkirjamerkintä
Siinä ei kauaa nokka tuhissut, sillä nyt on Laran aika matkata welshien rotulaatuarvosteluun syynättäksi! Tamma on sievä kuin karamelli niin sisältä kuin ulkoakin, joten ihan kivat rakenne- ja luonnepisteet pitäisi olla luvassa. Lara on myös kilpailuissa meritoitunut ja kantakirjattu, eikä se suvultaankaan ole yhtään pöllömpi. Lisäpisteitäkin pitäisi ponille olla luvassa. Palkinnon suhteen toiveemme ovat siis korkealla!
Nintsu

20.12.2018, päiväkirjamerkintä
Varsomisen tuoma hehku on tammasta ehkä jo poistunut, mutta kaunis poni se on edelleen! Nyt siitä on mustaa valkoisellakin, kun vein tamman ponikantakirjan joulukuun tilaisuuteen arvosteltavaksi. Tuomarit tykkäsivät meidän pikku-kaunottaresta jopa niin paljon, että kakkospalkinnon kanssa saimme lähteä palkintoseremonioiden jälkeen kotiin. Ihana, kaunis Lara! Tamma käyttäytyi tilaisuudessa täydellisesti ja esitti parastaan. Olen poniin oikein tyytyväinen! Nyt katse suunnataan rotulaatuarvostelun puoleen.
Nintsu

01.11.2018, päiväkirjamerkintä
Olemme kilpailleet Laralla aika rauhalliseen tahtiin, vaikka tavoitteita uralle olikin asetettu. Lara on suorittanut melko tasaisesti, vaikka joitakin takapakkejakin on tullut. Yhteensä poni starttasi estekilpailuissa 36 kertaa, joista sijoittui kolmesti. Voittoja ei herkälle ponille ole siunaantunut, mutta koko tallin suosikki se on silti! Nyt on aika siirtyä kilpailueläkkeelle.
Nintsu

29.07.2018, päiväkirjamerkintä
Estetreenit on taas aloitettu ja Lara alkaa pian olla valmis ensimmäisiin kilpailuihinsa sitten varsomisen. Tamma oli treenissä pitkälle tiineysajan puolivälin jälkipuoliskolle, minkä ansiosta poni on saatu nopeasti palautettua takaisin kisakuntoon. Kunhan vielä saan valituksi sopivat kilpailut, niin pääsemme taas jatkamaan ominaisuuspisteiden metsästystä! Tällä hetkellä Lara on noin puolivälissä matkallaan maksimitasolleen esteratsastuksessa.
Nintsu

05.07.2018, päiväkirjamerkintä
Laran varsomisesta on vasta pieni hetki kulunut ja niin vain tamma hurmasi tuomarit Pencalowin NJ-näyttelyissä ja nappasi itselleen irtoSERTin! Lara on jo monituisen monta kertaa saanut "SA"-arvostelun, eli luokiteltu sertin arvoiseksi. Toistaiseksi se itse serti on kuitenkin jäänyt saamatta. No, mutta serti tuli, eipäs harmitella enää sen odottelua! Ehkä se oli se varsomisen tuoma äidillinen hehku, mikä tuomarin lopulta hurmasi.
Nintsu

02.07.2018, päiväkirjamerkintä
Kuten olen jo useasti maininnut, Pencalow on yksi kaikkien aikojen suosikkikasvattajani. Kahden pencalowilaisen yhdistäminen onkin mielestäni suorastaan kunnia! Pencalowilaisten Dunen ja Laran rakkausvarsa syntyi tänään siinä kolmen ja neljän välillä aamuyöllä. Se puoli tuntia, mitä seurasin Laran varsomista valvontakameran kautta, oli yksi elämäni pisimmistä! Niin kovasti odotin tätä varsaa syntyväksi. Lara varsoi Dunelle komean, tummanruunikon, piirtopäisen pojan. Moana's Druid alkoi lähes välittömästi kokeilla jalkojansa eikä aikaakaan, kun tallin uusi tulokas oli jo tärisevien jalkojensa varassa etsimässä nisää. Maitobaari löytyi parin kaatumisen jälkeen ja niin orivarsa sai elintärkeät ternimaidot juotua. Ainakin on isänsä sitkeyden perinyt! Lara ja Druidi saavat nyt pari päivää rauhassa tutustua toisiinsa ennen siirtymistä laumaan muiden luo.
Nintsu

30.06.2018, päiväkirjamerkintä
Ehdimme tuskin saada Laran uraa esteratsastuksen kilpa-areenoilla käyntiin, kun jo tamman pitää jäädä mammalomalle mahaansa kasvattamaan! Lara on astutettu toisella pencalowilaisella ja odotan varsan syntymää niin innolla, etten meinaa housuissani pysyä (kuvainnollisesti!)! Kunhan varsa syntyy ja kasvaa, aloitamme Laran kilpaponin uran uudelleen. Siihen saakka tamma saa nauttia laitumen suomista nautinnoista.
Nintsu

01.05.2018, päiväkirjamerkintä
Suloinen Lara ei ole vielä ehtinyt meillä kovin kauaa olla, mutta on silti jo hurmannut koko tallinväen! Tämä ihana tamma on ujo ja harkitseva, mutta samalla todella seurallinen, ihmisrakas ja ystävällinen. Miten tämmöisestä tammasta ei voisi olla pitämättä?! Larakin on sopeutunut talliimme hyvin ja olemme jo aloittaneet varovaisesti kilpailuihin valmentautumisen esteratsastuksen parissa. Hyvä tästä vielä tulee, kun vain annetaan tammalle riittävästi aikaa!
Nintsu

21.04.2018, päiväkirjamerkintä
Pencalow on yksi suosikkikasvattajani kautta aikojen. Kida on tuonut talliinsa niin paljon uutta verta, että aina kun kasvattilistaa vilkaisee löytyy uusia ja tuntemattomia sukuja! Enkä pettynyt tälläkään kertaa: kun avasin Kidan myynti-ilmoituksen, lävähti esiin heti toinen toistaan hienompia poneja erilaisilla suvuilla. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin tekemään tarjousta Pencalow Laramiesta, kauniista B-tammasta. Tarjous hyväksyttiin nopeasti ja niinpä ihanainen Lara muutti tänään meille Moanaan!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI