Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 9.6.2019

Sneaky Squeky MPB

ERJ-III, VWY-III

Sneaky Squeky MPB eli Keke
s. 09.04.2017* (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -ori (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0064
mustankimo, 144cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/120cm, ex-laukkaponi

Luonne

Keke on kovapäinen ja vahvatahtoinen poni, joka osaa kyllä käyttäytyäkin kun riittävä auktoriteetti niin käskee. Muille poneille Keke osaa laittaa ihan tosissaan vastaan eikä se oikein tule toimeen kuin rauhallisten ja väistävien oriiden tai ruunien kanssa. Ihmisille Keke saattaa isotella jos näkee siihen sopivan tilaisuuden. Jos oriille ei anna mahdollisuutta heittäytyä hankalaksi, vaan pitää sen tiukasti ruodussa eikä anna sille piiruakaan periksi, on Keke ihan kohtalaisen asiallisesti käyttäytyvä poni. Vapaana karsinassa Keke ei huomioi ihmistä kovinkaan hyvin, joten hoitajan varpaat saattavat olla tulilinjalla. Potkimaan tai puremaan Keke ei silti ryhdy. Varustaessa ori on nätisti eikä vastustele kuolainten tai satulavyönkään kanssa. Taluttaessa Keke saattaa laittaa jyrävaihteen päälle jos huomaa ihmisen olevan omissa ajatuksissaan, joten taluttajan on pidettävä ori koko ajan kuulolla ja ennakoitava ponin mielenliikkeet hyvin.

Ratsastaessa Keke ei ole herkimmästä ja keveimmästä päästä. Vaikkei ori rakenteellisesti olekaan mikään tankkeri, osaa se olla aivan uskomattoman vahva niin halutessaan. Keken kanssa ei todellakaan kannata jäädä vetokilpailuun, sillä tämän ponin suu on varmasti rautaa. Sen sijaan pyörittämällä oritta pienellä voltilla ponin muututtua vahvaksi, ori usein pehmenee ja palaa paremmin ohjan ja pohkeen väliin. Kouluratsastus ei oritta suuremmin kiinnosta ja se helposti heittäytyykin pitkäksi, etupainoiseksi makkaraksi ratsastajansa käsille, jos (tai kun) kouluvääntö muuttuu tylsäksi. Vaihtelevilla tehtävillä sekä riittävillä temponmuutoksilla oriin mielenkiinnon saa pidettyä paremmin yllä ja se viitsii kantaa itse itsensä. Aika tiukkana Keken kanssa saa kuitenkin olla, sillä kerran avuilta karattuaan, se mielellään kokeilee sitä uudelleenkin. Hyppääminen on ehdottomasti Keken mielipuuhaa ja se hyppääkin hyvällä tekniikalla. Kapasiteettia löytyy paljon eikä korvien välikään lopu kesken.

Suku

i. Rattlesnake
xx, mkm, 164cm
KTK-III
ii. Python
xx, m, 163cm
iii. Snakebite xx
iie. Deceit Port xx
ie. Luck War
xx, rnkm, 164cm
iei. Creative xx
iee. Grand Jewel xx
e. Soap Opera
wB, m, 135cm
ei. Publicist
wB, m, 128cm
eii. Cameraman
eie. Script Supervisor
ee. Premiere
wB, rnkm, 137cm
eei. Aperture
eee. Angle of View

Kekellä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Spicy-n-Sweet MPB, e. Bitter-n-Sweet MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Keke on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
ungraded, 10: 0-1-3-2 (0%/60%), vs. 4 400e
Laatuarvostelut
30.03.2018, VWYL, VWY-III (3 + 4,5 + 4 + 20 + 5 = 36,5p)

31.01.2019, ERJL, ERJ-III (6,5 + 40 + 20 + 5 + 15 = 86,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

20.03.2018, päiväkirjamerkintä
Muutama kuukausi sitten vihjailin, ettemme ole vielä Keken kanssa saavuttaneet kaikkea mikä meillä on tavoitteena. Nyt seuraava etappi on jo lähellä, sillä olen ilmoittanut oriin rotulaatuarvosteluun! Tavoitteena on saavuttaa toinen palkinto, joskin palkitsemattomien vanhempien takia se saattaa olla tiukassa. Toivossa on kuitenkin hyvä elää! Kunhan saamme jonkin palkinnon VWY:n laatuarvostelusta, käännämme katseet Esteratsastusjaoksen laatuarvostelua kohti. Joudumme tosin sitä etappia hieman odottamaan, sillä jälkeläisnäytöt eivät ole vielä sinne kunnossa. Kunhan komean oriimme jälkikasvu saa kilpauransa kunnolla käyntiin, voimme alkaa valmistella Kekeä ERJ:n laatuarvostelua varten. Mutta nyt ensin puunataan Keke taas puhtoiseksi ja sliipatuksia kilpaponiksi, jotta karismaattinen ori pääsee hurmaamaan welshlaatuarvostelun tuomariston!
Nintsu

27.11.2017, päiväkirjamerkintä
Keke on nyt viimeiset kilpailunsa hypännyt ja jää tänään kilpailueläkkeelle. Ori on pärjännyt tasaiseen tahtiin porrastetuissa estekilpailuissa ja edennyt hyvää vauhtia tasolta tasolle. Kesken kilpailu-uran jopa nostimme Keken maksimitasoa 110 sentistä 120 senttiin, sen verran helppoa on oriin meno radoilla ollut. Nyt on sekin taso saavutettu ja vain 10-vuotiaan oriin aika antaa tilaa muille. Kaiken kaikkiaan ori starttasi esteradoilla 83 kertaa ja sijoittui näistä starteista neljä kertaa. Sijoitusprosentti ei siis ehkä ole paras mahdollinen mutta hienoja ratoja meillä on yhdessä takanamme ja voimme niitä lämmöllä muistella. Ansaitusti Keke saa nautiskella monta vuotta leppoisia eläkepäiviä! Ihan pullaponiksi oria ei tietenkään jätetä, sillä kaikki oriille suunnitellut tavoitteet eivät ole vielä tässä!
Nintsu

06.08.2017, päiväkirjamerkintä
Vaikka ori avasikin laukkauransa lupaavasti, ei poni ole edennyt haluamallani tavalla. On kokeiltu eri treenimetodeja, taukoja, eri pohjia ja matkoja, eri jockeyta - mikään ei tunnu auttavan kuin korkeintaan yhden lähdön ajaksi. Vauhtia Kekestä löytyy mutta emme vain saa sitä jotenkin valjastettua niin, että se nopeus näkyisi tuloksina. Tänään Keke starttasi yhdeksännen maideninsa Kinborough Poniesin kilpailuissa. Matkana oli 1400 metriä. Ori on kerran sijoittunut kyseisellä matkalla toiseksi, joten ehkä se on ponille sopiva matka? No, ei ainakaan tällä kertaa ollut. Keke sai hieman haparoivan startin eikä oikein käynnistynyt kunnolla koko matkan aikana. Ohitse pyyhälsivät pienemmätkin ponit ja viimeisenähän meidän putkutin sitten maaliviivan ylittikin. Loistavan laukkaponin olenkin kasvattanut. Taidamme siirtyä pikkuhiljaa ratsupuuhiin.
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään oli se kauan odotettu päivä, kun Keke sai aloittaa laukkauransa! Olin ilmoittanut oriin Anarchien 1000 metrin maiden-lähtöön, johon osallistui kaiken kaikkiaan 14 ponia. Harjoituksissa Keke on vaikuttanut aika lupaavaltakin, joten odotin suurella mielenkiinnolla miten Keken debyyttilähtö sujuisi. Ori saikin hyvän startin ja singahti matkaan kärkijoukoissa. Matkan keskivaiheilla ori joutui johtoponin väsyttyä laukkaamaan muutaman sata metriä pussissa, kunnes oriin jockey näki sopivan kolon ja ohjasi ponin siitä selvemmille vesille. Keke laittoikin kaasun pohjaan ja kiri nopeasti takaisin kärkikahinoihin. Loppusuoralla ori pisti varmasti parastaan ja taistelikin tiukasti kakkossijasta luovuttamatta piiruakaan, mutta loppujen lopuksi ponin oli myönnyttävä kolmanteen sijaan. Mahtava juoksu! Voimme varmasti odottaa suuria oriin myöhemmältä uralta.
Nintsu

04.06.2017, päiväkirjamerkintä
Keke sai tänään kuulla ilouutisia tammapuolelta, sillä oriin viime kesänä tapaama tamma, Bitter-n-Sweet, varsoi tänään tumman tammavarsan. Pimu oli tarvinnut hieman meidän ihmisten apua varsansa maailmaan saattamiseksi, mutta nyt sekä tuore emätamma että pörröinen vastasyntynyt voivat hyvin ja tutustuvat rauhassa toisiinsa kahdenkesken. Tammavarsa saa nimekseen Sugar-n-Sweet emänsä mukaan. Keke ei toki tällaista iloista perhetapahtumaa ymmärrä, vaan haaveilee varmasti uudesta tapaamisesta Pimun kanssa, mutta me ihmiset voimme tästä iloita! Keke sen sijaan jatkaa treenejään laukkakilpailuita silmällä pitäen eikä isyyslomaa ole oriille luvassa. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja toivottavasti voimmekin ilmoittaa oriin ensimmäiseen lähtöönsä lähitulevaisuudessa. Ehkä Keke pian jo osallistuu omaan ylläpitoonsa palkintorahoillaan!
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Musta Soppa-tamma varsoi tänään komean orivarsan Sakkuran täykkärioriista Rattlesnake. Soppa hoiti homman hienosti vaikka kyseessä olikin tamman ensimmäinen varsa eikä tammalla itselläänkään ole ikää kuin neljä vuotta. Ihmisten apua ei varsomiseen tai jälkihoitoihin tarvittu ja muutenkin kaikki tuntui sujuvan kuni oppikirjasta. En ensin meinannut keksiä orivarsalle nimeä, mutta sitten sain henkilökunnaltani ehdotuksen Sneaky Squeky, joka on muunnelma isän nimestä. Sneaky Squeky eli Keke siitä sitten tuli! Tulevaisuudessa Kekestä tulee toivottavasti menestyksekäs laukkaponi ja myöhemmin esteratsu, unohtamatta sen olevan myös arvokas ja erisukuinen lisä wpb-kasvatukseemme. Sitä ennen kuitenkin tuore emä ja vastasyntynyt saavat rauhassa tutustua toisiinsa ennen siirtymistä laumaan muiden siitostammojen luokse.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI