Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Cheesecake MPB

VWY-II, KTK-II
Cheesecake MPB eli Kakku
s. 10.05.2019 (4v 14.05.2019, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 14.09.2019)
welsh part bred -tamma (75% welsh, NWR-kelp.), VH19-023-0051
voikko, 129cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, harraste

Luonne

Kakku on vilkas, utelias ja hyväntahtoinen touhottaja. Jos tamma olisi ihminen, se olisi oikea naapurikyylä ja juoruilija - niin utelias neiti tämä on! Kakku on aina siellä missä tapahtuu, eikä se tiedä mitään turhauttavampaa kuin kaikesta hauskasta sivuun jääminen esimerkiksi typerän karsinanoven takia. Käytökseltään Kakku saattaa joskus olla hieman levoton, sillä tammalla on kova hinku päästä heti sinne minne turpa sattuu milloinkin näyttämään. Hoitaessa tamma on kiltti ja seurallinen, muttei kovinkaan rauhallinen tai kärsivällinen. Harjaaminen on Kakun mielestä aivan ihanaa ehkä kaksi minuuttia, sitten ponin mielenkiinto on jo siirtynyt muualle. Puunausintoisille ponitytöille Kakku ei siis ehkä ole kaikista paras hoidokki, vaikka kiltti onkin. Taluttaessa tammalla on aina kova kiire joka paikkaan ja ponia saakin jatkuvasti olla riimunnarusta muistuttelemassa kuka taluttaa ja ketä.

Jos kaipaa rauhallista ja leppoisaa ratsastelua, kannattaa Kakku kiertää kaukaa. Tässä tammassa jos missä riittää virtaa ja menohaluja! Kakku tarvitsee paljon liikuntaa ja vaihtelevia tehtäviä. Kunnon aivopähkinöillä ponin voi saada hetkittäin jopa oikeasti malttamaan ja kuuntelemaan, vaikka aika lyhyiksi ne hetket meinaavatkin aina jäädä. Kouluratsastus ei ole Kakun heiniä, mutta sen sijaan estehyppelyt ovat. Tammalla on todella sähäkkä hyppytekniikka ja se on myös ketterä aikaratsastusponi. Erikoisetkaan esteet eivät Kakun mieltä hätkäytä, vaan se etenee rohkeasti korvat hörössä esteeltä toiselle. Myös maastossa poni on rohkea, eikä turhia sätky liikenteessä tai metsäpoluillakaan. Maastoesteillä Kakku on aivan liekeissä! Poni on täysin peloton, vaikkei täysin ilman itsesuojeluvaistoa hyppelekään. Surmanhyppyihin ei Kakku lähde, mutta esteälykkäänä ponina se näkee hyvin itsekin mitä kannattaa lähestymisessä korjata.

Suku

i. Murderous Bucket of Cheese
wpb (50%), vkk, 124cm
LJP-II
ii. Misunderstood Drizzlingly
wB
iii. Hellgoland Masterstrokes
iie. Druckerin Jelena
ie. Zahra Ritic
ox
iei. Hazanyo Linyeve
iee. Inger
e. Caer Fyrsil
wB, trnkm, 129cm
KTK-III
ei. Cross Cadeyrn
wB, rnkm, 130cm
eii. tuntematon wB
eie. tuntematon wB
ee. Crymych Betws
wB, prt, 127cm
eei. tuntematon wB
eee. tuntematon wB

Kakulla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Chococheese Milkshake MPB, i. A.D. Tripple Shake

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Kakku on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Kenttäkilpailut
Kakku on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
28.02.2020, Adina, NJ, wpb-tammat, irtoSERT

Laatuarvostelut
20.06.2020, PoniKTK, KTK-II (19 + 18 + 19 + 19 = 75p)

25.11.2021, VWYL, VWY-II (8 + 6,5 + 4,5 + 20 + 5 = 44p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

21.11.2021, päiväkirjamerkintä
En tiedä miten voi olla näin vaikeaa yhden ponin kantakirjaaminen, mutta näin se vain näyttää olevan. Kakku on edelleen kantakirjaamatta, mutta nyt se on sentään jo ilmoitettu rotulaatuarvostelun marraskuun tilaisuuteen eli jotain edistystä on nähtävillä. Tavoitteita ja toiveita, kun Kakun palkintolistan suhteen on reilumman laisesti! Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu on myös suunnitteilla mahdollisesti jo joulukuuksi, kun tamman Coco-varsa alkaa olla myös kilpailunsa kilpaillut eli Kakun jälkeläisnäyttö on jo melkein kasassa. Pientä viilausta enää! Katsotaan jos se Kakun kantakirjauskin järjestyisi lähikuukausina, ainakin nyt olen jo muistanut merkitä Kakun muistilistalleni mukaan. Alkaa tammalla jo ikä tulla vastaan eli aikaa ei palkintojen keräämiselle ole enää ylenmäärin tarjolla.
Nintsu

01.11.2020, päiväkirjamerkintä
Kakku siirtyy tänään virallisesti kilpailueläkkeelle. Tamma on porrastetuissa kilpailuissa saavuttanut maksimitasonsa niin este- kuin kenttäkilpailuistakin, minkä lisäksi poni on näyttelytulostensa perusteella kantakirjakelpoinen (tosin ei vieläkään kantakirjattu...!) eli kaikki pikkuponille asetetut tavoitteet on saavutettu. Melkoista vuoristorataa tämä Kakun kanssa kilpaileminen on ollut, tamma kun ei ole ihan rauhallisimmasta päästä poneja, ja välillä on kuppi kisareissuilla hieman keittänyt yli. Yhteensä esiinnyimme esteradoilla Kakun kanssa 30 startin verran, josta tamma sijoittui kolmessa kilpailussa. Kenttää starttasimme kuudesti, joista emme sijoittuneet kertaakaan. Voisihan sijoituksia kummastakin lajista olla enemmänkin, mutta ei tätäkään kilpailu-uraa tarvitse hävetä laisinkaan. Nyt Kakulla on tiedossa leppoisaa eläkeläisen eloa, kunnes jälkeläisnäytöt alkavat olla kunnossa ja tulee laatuarvosteluiden vuoro.
Nintsu

28.02.2020, päiväkirjamerkintä
Esitin tänään Kakun sen ensimmäisissä virallisissa Näyttelyjaoksen alaisissa näyttelyissä. Näyttelyt järjestettiin ponitalli Adinassa ja Kakku osallistui welsh part bred -tammojen luokkaan, jossa oli hienosti jopa kymmenen osallistujaa. Harjoittelu näyttelyitä varten oli meiltä jäänyt hieman vähäiseksi eikä Kakku muutenkaan ole ihan kärsivällisimmästä päästä, joten paikallaan seisominen onnistui vähän niin ja näin. Onneksi oli tarkkasilmäinen tuomari, joka näki tamman laadun ja rakenteen niistä muutamasta sekunnista, jotka onnistuin Kakkua paikallaan seisottamaan! Meinasi kyllä allekirjoittanutta hieman hävettää aikuisen poninsa elohiirimäisyys! Kakku sijoittui luokassaan toiseksi ja ansaitsi päätuomarilta vielä irtoSERTinkin eli nyt meidän tättähäärä on kantakirjakelpoinen! Vielä, kun muistaisin joku kaunis päivä ilmoittaa tamman Ponikantakirjan kantakirjatilaisuuteen mukaan... Sitä päivää odotellessa!
Nintsu

27.07.2019, päiväkirjamerkintä
Nuori Kakku varsoi tänään esikoisensa omasta Trippi-oriistamme. Trippi on aika paljon Kakkua suurempi ja myös rakenteeltaan jykevämpi, joten olin aikas hermostunut, kun varsomisen aika koitti. Onneksi elänlääkärimme Ed oli ollut oikeassa, eikä varsa ollut kasvanut liian suureksi pienelle emätammalleen! Varsominen nimittäin sujui kuin suoraan oppikirjasta ja pian oljilla kölli vankkarakenteinen, suurin valkoisin merkein varustettu raudikko. Ilokseni sain myös todeta varsan olevan toivomani tamma! Tuore emätamma oli aluksi hieman ihmeissään mitä kummaa tuon ääntelehtivän mytyn kanssa pitäisi tehdä, mutta aika pian Kakun emänvaistot löytyivät ja se alkoi hoivata pienokaistaan suorastaan yli-innokkaasti. Emänsä suosiollisella avustuksella (tai ehkä paremminkin huolimatta emänsä ronskeista tuuppauksista) Coco-varsa löysi maitobaarin ja sai jalkansa kantamaan sen verran, että pääsi maistamaan arvokkaita ternimaitoja.
Nintsu

10.05.2019, päiväkirjamerkintä
Niinä aikoina, kun vielä olin aktiivinen ponilaukkapiireissä, ihastelin kovasti taffelin omistamaa voikkoa ponioritta Murderous Bucket of Cheese'siä. Pikkuinen poni hurmasi minut sekä kultaisella värillään ja veikeällä luonteellaan, että hauskalla ja persoonallisella nimellään. "Tuon nimen minä haluan joskus omien ponieni sukutauluihin!" ajattelin. Sitten vetäydyin pikkuhiljaa pois ponilaukkojen parista ja unohdin koko oriin olemassa olon (niin käsittämätöntä kuin se näin jälkikäteen onkin!). Parin vuoden päästä sainkin kuulla oriin kuolleen, mitä harmittelin hirveästi. Mutta nytpä kävikin ilmi, että Juustosta oli pakastetta tallessa! Olin heti apajilla ja maksoin itseni kipeäksi kolmesta annoksesta. Caer Fyrsil pääsikin yhdeksi morsiameksi ja tänään tamma varsoi touhukkaan oloisen tammavarsan. Tervetuloa maailmaan, Kakkunen! Toivottavasti tammasta tulee yhtä iloluontoinen kaveri kuin suku antaa odottaa.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI