Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Go for Cheese MPB

VWY-III
Go for Cheese MPB eli Juuso
s. 10.05.2019 (4v 14.05.2019, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -ori (75% welsh, NWR-kelp.), VH19-023-0053
ruunikonkimo, 124cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/60cm

Luonne

Juuso se on velmu poika. Se on näennäisesti rauhallinen ja asiallinen poni, mutta todellisuudessa se skannaa tilannetta ja ihmisiä jatkuvasti ja iskee sitten täsmälleen oikealla hetkellä ja tavalla saadakseen haluamansa. Ilkeä ei Juuso todellakaan ole, mutta pikkuoriilla on sinivalaan kokoinen ego, joten poni on mielestään maailman keskipiste ja aina oikeassa. Käsiteltäessä Juuso ei siksi olekaan ihan helpoimmasta päästä. Ori käyttää kaikkia ihmisessä havaitsemiaan heikkouksia hyväkseen välttääkseen jotakin epämiellyttävää tai ihan vain, koska pystyy. Joskus Juuso voi luikahtaa pois kutisevan harjan alta niin ettei hoitaja ehdi tajutakaan ponin kadonneen ennen kuin kuulee kavion kopsetta käytävältä. Tylsästä kengitystilanteestakin pääsee näppärästi pois, kun tekee tarkkaan tähdätyn polkaisun kengittäjän varpaille, ja eläinlääkäriltä välttyy, kun luikertelee tiukalle kiristetystä riimustaan houdinimaisesti eroon ja karauttaa kaviot kipinöiden pihalle. Juuso on poni, jonka kanssa on jatkuvasti oltava valppaana. Tämän herran lupsakkaan ulkonäköön, kun ei voi luottaa!

Juuso pitäisi myydä jollekin hevosoppilaitokselle koeratsuksi, sillä tämä poni käyttää hyväkseen joka ikistä pikkiriikkistäkin virhettä ja heikkoutta, jonka vain ratsastajastaan löytää. Hieman heikompi vasen pohje - Juuso kaatuu kaarilla vasemmalle kuin ei kykenisi suorassa pysymään. Millin liian tiukka ote ohjista verrattuna pohkeeseen - Juuso roikkuu kädellä ja jättää takajalat talliin. Esimerkkejä on loputtomasti! Valkea herraponimme on melko mukavuudenhaluinen yksilö, eikä se anna mitään ilman, että ratsastaja saa sen eteen kunnolla hikoilla. Vaikka maasta käsiteltäessä Juuso ei heittäydy koskaan oikeasti ilkeäksi, ratsuna poni on hieman häijympi, sillä se on huomannut, miten helppoa on luistaa töistä, jos valmiiksi hieman jännittyneelle ratsastajalle esittelee muutaman komean säikähdyksen, pukkiloikan ja täyspiruetin. Siksipä Juuson kyytiin ei kannata ainuttakaan arkaa kuskia laittaa, Juuso jos kuka näyttää, että kyllä kannattaakin pelätä. Oikeasti Juuso on ihan toimiva ratsuponi. Se vain vaatii ratsastajaltaan täyden keskittymisen ja äärimmäisen huolellista ratsastusta. Kun asetukset on kohdillaan, suorittaa Juuso niin koulua kuin esteitäkin pienen kokonsa sallimissa rajoissa.

Suku

i. Murderous Bucket of Cheese
wpb (50%), vkk, 124cm
LJP-II
ii. Misunderstood Drizzlingly
wB
iii. Hellgoland Masterstrokes
iie. Druckerin Jelena
ie. Zahra Ritic
ox
iei. Hazanyo Linyeve
iee. Inger
e. Go Sahrine
wA, mkm, 120cm
KTK-II
ei. Acrefair Wardlow
wA, rnkm, 120cm
eii. tuntematon wA
eie. tuntematon wA
ee. Bedlinog Athoe
wA, m, 118cm
eei. tuntematon wA
eee. tuntematon wA

Juusolla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Night Cheesesnack MPB, e. Nira Night Wanderer

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Juuso on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Juuso on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
25.11.2021, VWYL, VWY-III (6 + 6 + 4 + 19 + 3 = 38p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

21.11.2021, päiväkirjamerkintä
Juusolla on kilpailueläkettä jo hyvä tovi takana, mutta nyt on aika kaivaa oripoika naftaliinista ja lähteä sen kanssa maailmalle! Suuntana on lähitulevaisuudessa pyörähdys virtuaalisen welshyhdistyksen rotulaatuarvostelussa ja tietysti palkintokin sieltä olisi toiveissa saada kotiin tuomisiksi. Missään kilpailuaikojensa veroisessa kunnossa Juuso ei ole, joten aivan kirkkainta kruunua ei tavoitella, mutta kyllä se kolmonenkin herran saavutukseksi sopisi mainiosti. Juusohan ei koskaan ole ollut mikään kilparatojen voittajaponi, vaikka omalla tasollaan on ihan tulostakin (joskus) tehty. Jos nyt laatuarvostelureissulle otettaisiin tavoitteeksi, ettei kukaan joudu päivystykseen ja saamme ponin esitettyä jota kuinkin valkoisena (perunajauhoja muutama paketti mukaan tätä tavoitetta varten!). Eiköhän siinä ole Juuson kanssa tavoiteltavaa ihan riittämiin.
Nintsu

09.09.2020, päiväkirjamerkintä
Kilpailuissa Juuso on aina ollut vähän sellainen "täyteponi", joka on otettu mukaan kyytiin silloin, kun rekassa on ylimääräistä tilaa ollut. Juuso on tarkka poika ratsastaa, sillä se peilaa räikeästi kaikki ratsastajansa virheet, minkä lisäksi poni on melko velmu tapaus muutenkin, joten kun helpompiakin poneja on tallissa, niin Juuso on jäänyt vähän lapsipuolen asemaan. Ihan näppärä kaverihan se, mutta niin... Hitaallakin kisatahdilla (ja valmiiksi maahankaivetuilla tavoitteilla) olemme kuitenkin saavuttaneet Juuson kanssa sen kilpauralle asetetut tavoitteet ja niinpä ori siirtyykin virallisesti kilpailueläkkeelle! Vapaaherran elämä pihatossa on varmasti tämän ponipojan mieleen! Ori on toki tarkoitus pitää käytössä ja liikkeessä, sillä se on loistava opetusmestari kenelle tahansa, joka haluaa tällaisen työnvieroksujan kanssa painia.
Nintsu

10.05.2019, päiväkirjamerkintä
Niinä aikoina, kun vielä olin aktiivinen ponilaukkapiireissä, ihastelin kovasti taffelin omistamaa voikkoa ponioritta Murderous Bucket of Cheese'siä. Pikkuinen poni hurmasi minut sekä kultaisella värillään ja veikeällä luonteellaan, että hauskalla ja persoonallisella nimellään. "Tuon nimen minä haluan joskus omien ponieni sukutauluihin!" ajattelin. Sitten vetäydyin pikkuhiljaa pois ponilaukkojen parista ja unohdin koko oriin olemassa olon (niin käsittämätöntä kuin se näin jälkikäteen onkin!). Parin vuoden päästä sain kuulla oriin kuolleen, mitä harmittelin hirveästi. Mutta nytpä kävikin ilmi, että Juustosta oli pakastetta tallessa! Olin heti apajilla ja maksoin itseni kipeäksi kolmesta annoksesta. Hetki siinä meni, että löysin pakasteille sopivat kohteet, mutta uusi tuontiponini Go Sahrine pääsi koekaniiniksi. Tänään tamma varsoikin pienikokoisen, mutta sisukkaan orivarsan. Tervetuloa maailmaan, Go for Cheese eli Juuso!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI