Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Moana's Foxhunt

ERJ-I, KTK-I, VWY-II
Moana's Foxhunt eli Hunter
s. 03.12.2017 (3v 03.12.2017, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 03.08.2018)
welsh A -ori, VH17-024-0127
rautiaanpäistärikkö, 119cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heC/80cm, noviisi, ex-laukkaponi

Luonne

Meidän Hunter on erittäin eläväinen poika! Se on oikea ikiliikkuja eikä seisominen tule sille luonnostaan. Kilttinä ja hyväntahtoisena ponina se yrittää kyllä kovasti olla paikoillaan kun sitä vaaditaan, mutta helppoa se ei tälle herralle ole! Hoitaessa Hunter onkin kiltti kuin koiranpentu, vaikkei juurikaan paikoillaan olekaan. Se huomioi karsinassaan hääräävän ihmisen hyvin vaikka liikuskeleekin ympäriinsä eikä siksi koskaan tallo varpaille tai liiskaa hoitajaansa seinään. Kaikki hoitotoimet sujuvat hyvin, kunhan hoitaja vain osaa tehdä ne lennosta! Taluttaessa Hunterilla on aina kova kiirus, mutta se kuuntelee hyvin riimun painetta eikä lähde ryysimään mihinkään.

Ratsastaessa Hunter ajattelee erittäin vahvasti eteen. Se hyörii jo selkäännousussa niin ettei ratsastaja meinaa edes selkään päästä. Kun kuski sitten jotenkin onnistuu hyppäämään kyytiin, on Hunter jo pää viidentenä jalkana menossa. Tehtäviinsä Hunter keskittyy hyvin eikä kuikuile ympäristön tapahtumia tai toisia hevosia, mutta vauhtia oriilla piisaa aina vähän turhankin paljon. Sileän ratsastus ei ole mitään kovin hauskaa puuhaa Hunterin kanssa, koska sitä ei voisi vähempää kiinnostaa sievät sivuaskeleet tai rauhallinen ravivolttailu. Kuuliaisesti se tekee mitä pyydetään mutta vähän "vasemmalla kädellä" sen kummemmin tehtävistä innostumatta. Hyppääminen ja reipas maastoilu ovat enemmän Hunterin mieleen. Aikaratsastusponina Hunter on melkoisen lyömätön!

Suku

i. Drarry
wA, rnkm, 121cm
ii. Pencawr Kynedyr
wA, rtkm, 120cm
iii. Floyd
iie. Inek Powys
ie. Giynn
wA, rnkm, 119cm
iei. Adyna Leon
iee. Puw Blaenawey
e. Miss Foxtail
wA, rnpäiskm, 117cm
ei. Jack the Joke
wA, rnkm, 120cm
eii. Irish Foxhunter
eie. Anna Manuela
ee. Miss Freya
wA, rnpäis, 118cm
eei. Sarff
eee. Cragen Freya

Hunterilla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Ghostbuster, e. Moana's Narcissa
o. Findlaech Ree, e. GHS Llewella

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Hunter on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laukkakilpailut
stat. 29: 3-2-1-2, (10%/28%), vs. vs. 15 000e (PLJ, sileät laukat)
Laukkaurheilukeskuksen profiili
Näyttelyt
10.02.2018, Moorgate, VSN, wA-oriit, SW2
12.08.2018, Adina, VSN, wA-oriit, SW2
29.02.2020, Adina, VSN, wA-oriit, SW1

Laatuarvostelut
20.11.2018, PoniKTK, KTK-I (20 + 21 + 20 + 19 = 80p)

31.05.2019, VWYL, VWY-II (7 + 4 + 4 + 21 + 5 = 41p)

31.03.2020, ERJL, ERJ-I (8,5 + 40 + 20 + 18,5 + 14 = 101p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

29.05.2019, päiväkirjamerkintä
Laukkauransa jälkeen Hunter siirtyi lisäkoulutusta saatuaan kilpailemaan esteradoille. Olemme siellä kilpailleet aika rauhalliseen tahtiin, sillä tokihan 28 laukkastarttia ja kaikki niitä varten tarvittu treeni ovat rasittaneet ponia ja olen halunnut antaa sille hieman leppoisamman loppuelämän. Silti Hunter on nyt saavuttanut kapasiteettinsa korkeimmat mahdolliset ominaisuuspisteet, tai oikeastaan jopa hieman yli sen. Hienoa Hunter! Esteura entisen laukkaponin kanssa on ollut yllättävänkin mukavaa, ainakin ori on suhtautunut todella mutkattomasti kilpailureissuihin ja syönyt ja juonut hyvin missä onkaan ikinä oltukaan. Turha vauhti on välillä ollut ongelmana, mutta aika usein ori on pelastanut tilanteen nopeilla jaloillaan eikä puomeja ole niin kauheasti pudonnut. Nyt Hunter saa vielä kierrellä näyttelykehiä odottellessaan tulevaisuuden laatuarvosteluita.
Nintsu

01.05.2018, päiväkirjamerkintä
Kun Hunter 3-vuotiaana pikkurääpäleenä aloitti laukkauransa, ajattelin, että ori kilpailee nuoruusvuotensa silloin tällöin laukoissa ja keskittyy sitten esteratsastukseen. Mutta tässä sitä vain ollaan, jälleen laukkakilpailuissa 7-vuotiaan Hunterin kanssa! Juksulan 500 metrin G3-tason lähdössä oli viisi osallistujaa. Hunterin edelliset kilpailut Juksulassa muutama viikko sitten olivat menneet todella pahasti penkin alle, mutta sitä ennen ori oli ollut melkoisen hyvässä vedossa. Toiveeni olivatkin varsin korkealla, kun starttikello kajahti ja ponit ryntäsivät radalle. Hunter otti heti kuolemanpaikan itselleen - perinteisesti ori on siitä sijoittunut aina huonosti, joten mieleni teki peittää silmät tässä kohtaa. Sen sijaan katsoin radalle ja sain nähdä kuinka pikkuoriini taisteli johtopaikan itselleen. Oli kuin Hunter olisi saanut siivet selkäänsä, sillä ori kiskoi kaulaa muihin minkä ehti! Suvereeni voitto eli tähän on hyvä lopettaa oriin 28 starttia kestänyt laukkaura.
Nintsu

04.01.2018, päiväkirjamerkintä
On tämä ollut melkoista hakemista, tämä Hunterin laukkauran alku. On kokeiltu eri matkoja, eri pohjia, eri jockeyta, muutettu ruokintaa, korjattu treeniä, kengitystä, satulaa... Kaikki on kokeiltu, mutta silti Hunter rämpii lähdön toisensa perään saattojoukoissa. Kolmivuotiskausi oli kammottava - yksi surkea rahasija kuudesta startista! Eikä nelivuotiskausikaan alkanut sen paremmin, kun Hunter oli Ratojen Lupaus - lähdössä toiseksi viimeinen... Tänään ori starttasi Ciabacka Racingin 600 metrin maidenissa. En oikeastaan halunnut edes katsoa starttia, mutta kun ei minulla muutakaan tekemistä ollut, niin istuin sitten katsomossa ja lueskelin käsiohjelmaa. Kuuntelin selostajan puhetta vain puolella korvalla, mutta yhtäkkiä korviini kuului "Ja Foxhunt voittaa!!). Siis mitä?! Ja siinä se oli: minun pieni Hunterini oli juuri ylittänyt maalilinjan ensimmäisenä! Ehkä tämä tästä sittenkin vielä iloksi muuttuu.
Nintsu

06.12.2017, päiväkirjamerkintä
Hunterin molemmat vanhemmat ovat kilpailleet ponilaukoissa, joten pitähään se Hunterinkin kokeilla. Suku velvoittaa! Ori osallistui tänään ensimmäiseen starttiinsa. Juuri kolmevuotiaaksi kääntyneen ponin debyytiksi valittiin Cinderella Racehorsesin 1000 metrin maiden-lähtö. Lähtö olikin yllättävän suosittu, sillä siihen osallistui peräti 12 ponia. Olin alunperin hieman huolestunut matkan pituudesta, sillä kuten sanottu, Hunter on vasta kolmevuotias. Ori saikin erittäin hyvän startin ja laukkasi ensimmäiset 300 metriä kärjessä. Pienellä kirillä pikkuori sai itsensä ensimmäiseksi, vaikka jockey yritti sitä hieman pidätellä ja säästellä sen voimia maalisuoralle. Valitettavasti pelkoni kävivät toteen ja matka oli pikkuoriille vielä liian pitkä, sillä noin 800 metrin kohdalla ori alkoi väsyä ja tippua. Sijoitus 9/12 ei juuri mieltä ylennä. Seuraavaksi katsotaan hieman lyhyempi matka! Vielä ei heitetä kirvestä kaivoon.
Nintsu

03.12.2017, päiväkirjamerkintä
Upouusi tuontiponimme Miss Foxtail eli Foxy varsoi tänään pörröisen orivarsan. Varsominen sujui hyvin vaikka tamma olikin puuhassa ensikertalainen. Luottavaisesti Foxy antoi minun heti tarkastaa varsan voinnin ja sukupuolen, vaikka olenkin tammalle vielä aika uusi tuttavuus! Foxy ja Foxhunt-nimen saava orivarsa saavat ensin tutustella rauhassa toisiinsa ja siirtyvät sitten muiden varsallisten tammojen seuraan laitumelle. Meillä on kuitenkin hyvin suuria suunnitelmia pikkuisen Hunterin varalle, sillä A-ponien joukkomme suorastaan huutaa uusia siitosoriita! Hunterista onkin tarkoitus koulia pesunkestävä jalostusori. Tiedossa on siis ahkeraa näyttelykehissä kiertämistä, rankka treeni vakavasti otettavaksi kilparatsuksi ja sitten tietenkin morsiamia (tai ainakin yksi morsian). Toivottavasti Hunter lunastaa odotuksemme ja siitä kasvaa hyväluontoinen ja -rakenteinen ponipoika.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI