Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Cynwarcwm Hafod

ktk-kelpoinen

© MBFoto.eu

Cynwarcwm Hafod eli Hafod
s. 01.02.2021 (8v 01.10.2021, 1kk=1a)
welsh B -ori, VH21-022-0117
voikko, 128cm, maahantuoja Vibaja
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm

Luonne

Yleisesti Hafod on valpas, harkitseva ori. Se tarkkailee aina ympäristöään tarkkaavaisesti ja pysyy ajantasalla kaikkien kulkemisista ja tekemisistä. Oikea kerrostalokyylä! Hafod ei valppaudestaan huolimatta ole jännittynyt tai huolestunut, vaan rennolla tavalla tietoinen ympäristöstään. Oriilla on hyvä itseluottamus, eikä se muutoinkaan ole säikky. Hoitaessa Hafod ei ole kaikista seurallisimmasta päästä ja se arvostaakin hoitajaltaan ripeää toimintaa, vaikkei silloinkaan käyttäydy levottomasti tai muuten huonosti. Ihan kiltti ja asiallinen Hafod on, vaikkei sosiaalinen olekaan, mutta rapsutteluista ja harjailuista ori nauttii vain lyhyen aikaa kerrallaan. Kaviot poni nostaa hyvin puhdistettavaksi, ei nyi tai nojaile. Varustaessa Hafod ottaa hyvin kuolaimet suuhunsa, eikä pullistele satuloidessa. Talutaessa poni katselee ympärilleen, mutta pysyy kuitenkin hyvin kuulolla eikä lähde sompailemaan omille teilleen.

Ratsastaessa Hafod on tasainen, kuuliainen ja herkkä. Ori on aina hyvin avuilla ja vaikka se katseleekin ympäristöään, malttaa se kuunnella ratsastajaansa hyvin herkällä korvalla ja reagoi apuihin nopeasti. Hafod ei siedä kovia apuja, vaan vaatii ratsastajaltaan pehmeän tuntuman ja kevyen jalan, sillä liian vahva tuntuma tai puristava jalka saavat oriin haluttomaksi ja vastustelemaan. Sopivan kevyesti ratsastava kuski saa tästä kultaisesta oriista kuorittua kauniin, kevyesti, ilmavasti ja tasapainoisesti liikkuvan ratsuponin, joka näyttää todellista kokoaan isommalta hyvän kantokykynsä ja ryhtinsä ansiosta. Hyppäämisestä Hafod pitää, mutta se ei silti ryntää esteille. Oriilla on paljon esteälyä ja se lähestyy esteitä älykkäästi, ei juosten tai kiirehtien. Ori antaa kuitenkin ratsastajan vaikuttaa esteilläkin, mutta ratsastajansa virheisiin poni reagoi tulemalla hieman omapäiseksi, jolloin se alkaa päättää hyppypaikoista itse. Maastossa Hafod tykkää tutkia ja katsella, eikä niinkään kiitää tukkaputkella pitkin peltoa. Ori viihtyy erinomaisesti hankalilla metsäpoluilla, mutta sen korvat saa höröön myös ohjaamalla ponin kohti läheistä kylää. Ihmisten ilmoilla on paljon katseltavaa!

Suku

i. Cynwarcwm Gwydion
wB, rnvkkkm, 133cm
ii. Penlethi Oswallt
wB, rnkm, 135cm
iii. evm
iie. evm
ie. Blaenog Aeronwen
wB, vkk, 130cm
iei. evm
iee. evm
e. Cynwarcwm Carys
wB, vrt, 130cm
ei. Gwescoed Ceredig
wB, vrt, 128cm
eii. evm
eie. evm
ee. Trewnydd Elinor
wB, rn, 128cm
eei. evm
eee. evm

Hafod on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Cynwarcwm Gwydion
Isänisä Penlethi Oswallt
Isänemä Blaenog Aeronwen

Emä Cynwarcwm Carys
Emänisä Gwescoed Ceredig
Emänemä Trewnydd Elinor

Jälkeläiset
o. Moana's Hufflepuff, e. Missing Melody

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Hafod on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
31.01.2023, Rhedyn Welsh, NJ, wB-oriit, irtoSERT
28.02.2023, Rhedyn Welsh, NJ, wB-oriit, MVA-sert, BIS2
Laatuarvostelut
30.04.2022, ERJL, ei palkittu (8,5 + 40 + 0 + 20 + 6 = 74,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

01.05.2021, Hafod saapuu Moanaan
Joskus ongelmistaan kannattaa puhua ääneen! Valittelin suvuttomien welshponien puutettani ja kuinka ollakaan, Vibajalta löytyi heti neljä ponia, kaksi oria ja kaksi tammaa. Ei muuta kuin nettipankissa äkkiä rahat Vibajalle ja kyytiä neljälle ponille järjestelemään. Tänään nelikko viimein pitkän odotuksen jälkeen saapui Moanaan. 3-vuotias Hafod oli matkustanut rekan perimmäisellä paikalla ja ori olikin kerännyt hieman kierroksia odottaessaan muiden ponien purkua. Laskeutuminen rekasta tallipihaan oli hieman vauhdikas mutta poni pysyi silti narussa kevyenä eikä lähtenyt sen enempiä ryntäilemään. Pari ensimmäistä talutuskierrosta pihan ympäri Hafod ravaili pörhistellen, mutta hetken kuluttua ori rauhoittui ja alkoi kävellä rennolla askeleella. Tämä upea, kaunis voikko tulee varmasti olemaan tulevaisuudessa hieno jalostusori meidän welsh-jalostukseemme!
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI