Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

French Special MPB© Nils Lidén

French Special MPB eli Frida
s. 09.04.2017 (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0067
rautias, 146cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
laukkapainotteinen, heB/110cm

Luonne

Yleisesti Frida on utelias ja ystävällinen mutta silti tammamainen ja säpäkkä poni. Tammalla on hyvin nopeat ja myös isot reaktiot asioihin ja tapahtumiin, eikä se siksi sovi aloittelijan käsiteltäväksi. Hoitaessa Frida on aika perinteinen tamma. Sen mielipiteet eri hoitotoimenpiteisiin vaihtelevat ja reaktiot sen mukaan. Joskus mahanalta saa harjata ilman mitään ongelmaa, toisena päivänä harjan kulkeutuminen mahanalle saa aikaan hännän huiskimista ja kolmantena päivänä voivat naksua jo hampaat lähellä hoitajan hihaa. Frida on silti ihan kiltti ja yhdellä kädellä voi laskea ne kerrat kun se on oikeasti näykkäissyt, yleensä tamma vain naksuttelee ilmaa. Fridan kanssa pärjää helposti, kun vain lukee ponia ja sen mielialaa, ja toimii sitten sen mukaan.

Ratsastaessa Frida on virtaisa. Se liikkuu reippaasti eteen heti ensimetreiltä alkaen ja pidätteet ovatkin jokapäiväinen ratsastuksen teema. Frida on myös hyvin reaktiivinen ratsu ja se reagoi niin kuskin apuihin kuin ympäristön tapahtumiinkin nopeasti ja isosti. Tamma tarvitsee hyvin rauhallisen ja eleettömästi ratsastavan ratsastajan uskaltaakseen rentoutua ja tulla tuntumalle. Parhaimmillaan Frida on oikein hieno ratsu. Se on kevyt, aktiivinen ja liikkuu luonnostaan hyvin ylämäkeen. Erityisesti tamman laukka on upea, ilmava ja elastinen, ja laukassa poni pystyykin tekemään oikein ratsastettuna ihan mitä vain. Hyppäämisestä Frida pitää erityisesti ja se hyppääkin kissamaisen sulavalla tekniikalla. Joskus erikoisesteet saattavat aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä mutta yleensä tamma hyppää ne pienellä kannustuksella yli.

Suku

i. Urus de Fondeler GA
x, rn, 165cm
ii. Fol Fennec x
x
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Uob du Maury xx
xx
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Someone Special
wB, prt, 137cm
ei. Sewellie
wB, tprt, 136cm
eii. Savage
eie. Romantica
ee. Happy Allison
wB, prt, 135cm
eei. No Stress
eee. Special Love

Fridalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Tea is for Hipsters MPB, i. Raw Coffee MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Frida on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
    Laukkakilpailut
    Laukkaurheilukeskuksen profiili
    stat. 0: 0-0-0-0 (%/%), vs. 0e
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

27.11.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään Frida jää kilpailueläkkeelle ratsastuskilpailuista. Tamma on saavuttanut maksimitasonsa porrastetuissa kilpailuissa sekä este- että kouluratsastuksessa, joten tavoitteet siltä puolen on saavutettu. Laukkapuolella Fridalla on edessään lähinnä muutamat arvokilpailut G1-tasolla mutta viimeisiä kyllä vedetään sielläkin. Pian tammalla koittaakin ihanat, leppoisat eläkepäivät!
Nintsu

06.06.2017, päiväkirjamerkintä
Frida varsoi tänään esikoisensa. Isänsä ruunivoikon värin perinyt tammavarsa saa nimekseen Tea is for Hipsters. Varsominen sujui ongelmitta ja sekä Frida että Hipsu-varsa voivat hyvin. Parivaljakko saa rauhassa tutustua toisiinsa ennen kuin ne siirretään siitostammojen laumaan muiden varsallisten tammojen luokse.
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Sievästä on pikkuhiljaa tulossa yksi suosikkitammoistani, joten odotin enemmän kuin innolla tamman varsomista! Hieman huoletti myös se, että olin valinnut isäoriiksi 165-senttisen hevosoriin... Kaikeksi onneksi varsominen sujui hyvin. Laskettuunaikaan oli vielä pari päivää mutta sillä nyt ei käytännössä ole mitään merkitystä. Varmuuden vuoksi autoin Sievää urakassaan ja vedin varsaa etujaloista supistusten tahtiin. Kaunis, raudikko tammavarsa syntyikin nopeasti ja ongelmitta, ja se alkoi pian yrittää jaloilleen. Nyt tuore emätamma ja vastasyntynyt pienokainen saavat rauhassa tutustua toisiinsa ennen siirtymistän siitostammojen laumaan.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI