Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

French Special MPB

VWY-II

© Nils Lidén

French Special MPB eli Frida
s. 09.04.2017 (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0067
rautias, 146cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm (ex-laukkaponi)

Luonne

Yleisesti Frida on utelias ja ystävällinen mutta silti tammamainen ja säpäkkä poni. Tammalla on hyvin nopeat ja myös isot reaktiot asioihin ja tapahtumiin, eikä se siksi sovi aloittelijan käsiteltäväksi. Hoitaessa Frida on aika perinteinen tamma. Sen mielipiteet eri hoitotoimenpiteisiin vaihtelevat ja reaktiot sen mukaan. Joskus mahanalta saa harjata ilman mitään ongelmaa, toisena päivänä harjan kulkeutuminen mahanalle saa aikaan hännän huiskimista ja kolmantena päivänä voivat naksua jo hampaat lähellä hoitajan hihaa. Frida on silti ihan kiltti ja yhdellä kädellä voi laskea ne kerrat kun se on oikeasti näykkäissyt, yleensä tamma vain naksuttelee ilmaa. Fridan kanssa pärjää helposti, kun vain lukee ponia ja sen mielialaa, ja toimii sitten sen mukaan.

Ratsastaessa Frida on virtaisa. Se liikkuu reippaasti eteen heti ensimetreiltä alkaen ja pidätteet ovatkin jokapäiväinen ratsastuksen teema. Frida on myös hyvin reaktiivinen ratsu ja se reagoi niin kuskin apuihin kuin ympäristön tapahtumiinkin nopeasti ja isosti. Tamma tarvitsee hyvin rauhallisen ja eleettömästi ratsastavan ratsastajan uskaltaakseen rentoutua ja tulla tuntumalle. Parhaimmillaan Frida on oikein hieno ratsu. Se on kevyt, aktiivinen ja liikkuu luonnostaan hyvin ylämäkeen. Erityisesti tamman laukka on upea, ilmava ja elastinen, ja laukassa poni pystyykin tekemään oikein ratsastettuna ihan mitä vain. Hyppäämisestä Frida pitää erityisesti ja se hyppääkin kissamaisen sulavalla tekniikalla. Joskus erikoisesteet saattavat aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä mutta yleensä tamma hyppää ne pienellä kannustuksella yli.

Suku

i. Urus de Fondeler GA
x, rn, 165cm
ii. Fol Fennec x
x
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Uob du Maury xx
xx
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Someone Special
wB, prt, 137cm
ei. Sewellie
wB, tprt, 136cm
eii. Savage
eie. Romantica
ee. Happy Allison
wB, prt, 135cm
eei. No Stress
eee. Special Love

Fridalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Tea is for Hipsters MPB, i. Raw Coffee MPB
o. Juksulan Rufus, i. Nips Grand Royal
t. Juksulan Bambi, i. Anfarwol Bam

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Frida on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
27: 6-3-2-3, 22%/52% , vs. 133400e (sileä)
CAS48 Ponilaukkajaos Derby -voittaja, 70000e
Laatuarvostelut
28.04.2018, VWYL, VWY-II (8 + 6 + 4,5 + 20 + 5 = 43,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

22.04.2018, päiväkirjamerkintä
Tuskin on Frida ehtinyt Moanaan asettua Saksan matkansa jäljiltä kun taas ollaan lähdössä reissuun! Tällä kertaa Frida on ilmoitettu VWY:n rotulaatuarvosteluun, joka on loppukuusta. Tamma on onneksi hyvin palautunut varsomisistaan ja näyttääkin lähes yhtä hyvältä kuin kilpailuvuosinaan! Tarvitaan vain hieman harjan ja hännän siistimistä sekä kunnon pesu ennen arvostelutilaisuutta.
Nintsu

14.02.2018, päiväkirjamerkintä
Juksulan Rufus on kauan sitten jo vieroitettu, kun tänään Frida varsoi welshori Anfarwol Bamista kauniin, pitkäjalkaisen tammavarsan. Juksulan Bambi antoi hieman odottaa itseään, sillä kantoaika meni melko runsaasti yliajalle ja Juksulan väki ehti jo huolestua. Onneksi kaikki meni hyvin ja Frida ja Bambi voivat erinomaisesti. Frida saa rauhassa hoitaa tyttärensä Saksassa ennen kuin Frida muuttaa takaisin kotiin.
Nintsu

07.01.2018, päiväkirjamerkintä
Frida lähti pian Derbyn jälkeen Saksaan Juksulaan, jossa se astutettiin connemaraori Nips Grand Royalilla. Tänään Frida varsoi melko vankkarakenteisen mutta eloisan orivarsan, jolle annettiin nimeksi Juksulan Rufus. Varsominen sujui varsan koosta huolimatta hyvin ja sekä Frida että vastasyntynyt voivat hyvin. Olen sopinut, että Frida tekee Juksulassa vielä yhden varsan ennen kuin muuttaa takaisin meille eläkepäivien viettoon.
Nintsu

07.12.2017, päiväkirjamerkintä
Ponilaukkajaos Derby CAS48 juostiin tänään ja Frida oli mukana. Derby koostuu peräti neljästä G1-tason lähdöstä, joista ensimmäisen lähdön matka on 600 metriä ja seuraavat aina 200 metriä edellistä enemmän. Joka lähdössä osa karsiutuu pois. Frida pärjäsi ihan kohtalaisesti kolmessa ensimmäisessä lähdössä ja pääsi aina jatkoon vaikkei rahasijoille yltänytkään. Kolmannessa lähdössä jatkoon pääsi vain viisi ratsukkoa, joten Fridan kamppaillessa kuudennella sijalla vain hieman ennen maalia, olin saada sydänkohtauksen! Lopulta tamma ehti turvanmitalla viidentenä maaliin ja pääsi finaalilähtöön. Ja Frida voitti! Viimeisessä lähdössä tamma oli kuin tykinkuula ja kiisi heti kärkeen. Se laukkasi kuin tuulispää, aivan kuin se olisi tiennyt, että kyseessä on sen laukkauran viimeinen ja tärkein startti. Frida johti lähtöä koko 1200 metrin matkan ja laukkasi maaliin reilulla kaulalla muihin. Upea Frida! Nyt tamma saa jäädä eläkkeelle nautiskelemaan leppoisista laidunpäivistä. Pari varsaakin on vielä suunnitteilla...
Nintsu

27.11.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään Frida jää kilpailueläkkeelle ratsastuskilpailuista. Tamma on saavuttanut maksimitasonsa porrastetuissa kilpailuissa sekä este- että kouluratsastuksessa, joten tavoitteet siltä puolen on saavutettu. Laukkapuolella Fridalla on edessään lähinnä muutamat arvokilpailut G1-tasolla mutta viimeisiä kyllä vedetään sielläkin. Pian tammalla koittaakin ihanat, leppoisat eläkepäivät!
Nintsu

08.11.2017, päiväkirjamerkintä
Fridaa on pikkuhiljaa laukkauran ohessa koulutettu myös ratsuksi ja se on jo kilpaillutkin muutamissa porrastetuissa kilpailuissa. Tänään Fridalla oli kuitenkin jälleen vuorossa laukkakilpailut, kun se starttasi Paragon Racingin Swanton Glory Racessa, joka on G1-tasolla, 1600 metrin matkalla juostava prep-lähtö Ponybreeders' Cup Gold Tiaraan. Frida oli erinomaisessa vireessä ja pääsi heti kättelyssä kuoleman paikalle laukkaamaan. Melkoista vauhtia siinä mentiin mutta noin 400 metriä ennen maalia tammani laittoi uuden vaihteen silmään ja ehti kiriä kunnon kaulan muihin. Frida voitti G1-lähdön! Voi tätä kasvattajan ylpeyttä!
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään oli se päivä mitä on kauan odotettu: Fridan ensimmäinen laukkakilpailu! Kilpailupaikaksi valittiin Anarchien nurmirata ja lähdöksi kilometrin maiden-lähtö. Frida on väläytellyt oikeita lahjoja laukkapuolelle, joten odotin lähtöä todella innolla! Tammani saikin erittäin hyvän lähdön ja kamppaili lähes koko matkan kärkisijoista. Aivan maalisuoralla takaa kiisi kaksi uutta ratsukkoa, joiden vauhtiin koko matkan taistellut Frida ei enää jaksanut vastata, joten kauniin tammani oli tyytyminen viidenteen sijaan. Hieno juoksu ensikertalaiselle, eiköhän seuraavassa lähdössä napata sitten jo matkarahat palkintoina takaisin!
Nintsu

06.06.2017, päiväkirjamerkintä
Frida varsoi tänään esikoisensa. Isänsä ruunivoikon värin perinyt tammavarsa saa nimekseen Tea is for Hipsters. Varsominen sujui ongelmitta ja sekä Frida että Hipsu-varsa voivat hyvin. Parivaljakko saa rauhassa tutustua toisiinsa ennen kuin ne siirretään siitostammojen laumaan muiden varsallisten tammojen luokse.
Nintsu

09.05.2017, päiväkirjamerkintä
Frida täytti tänään neljä vuotta. Tammasta on kasvanut kaunis ja kevytrakenteinen, kovasti emäänsä muistuttava ponitamma. Ponin koulutus on sujunut hyvin ja kuntoa on kasvateltu pitkillä maastolenkeillä. Kuitenkin ennen ensistarttiaan Frida saa lyhyen mammaloman, sillä tamma on nyt astutettu jälkikasvun toivossa.
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Sievästä on pikkuhiljaa tulossa yksi suosikkitammoistani, joten odotin enemmän kuin innolla tamman varsomista! Hieman huoletti myös se, että olin valinnut isäoriiksi 165-senttisen hevosoriin... Kaikeksi onneksi varsominen sujui hyvin. Laskettuunaikaan oli vielä pari päivää mutta sillä nyt ei käytännössä ole mitään merkitystä. Varmuuden vuoksi autoin Sievää urakassaan ja vedin varsaa etujaloista supistusten tahtiin. Kaunis, raudikko tammavarsa syntyikin nopeasti ja ongelmitta, ja se alkoi pian yrittää jaloilleen. Nyt tuore emätamma ja vastasyntynyt pienokainen saavat rauhassa tutustua toisiinsa ennen siirtymistän siitostammojen laumaan.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI