Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

French Special MPB

ERJ-II, VWY-II
French Special MPB eli Frida
s. 09.04.2017 (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a) *
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0067
rautias, 146cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm (ex-laukkaponi)
* 8v 09.09.2017

Luonne

Yleisesti Frida on utelias ja ystävällinen mutta silti tammamainen ja säpäkkä poni. Tammalla on hyvin nopeat ja myös isot reaktiot asioihin ja tapahtumiin, eikä se siksi sovi aloittelijan käsiteltäväksi. Hoitaessa Frida on aika perinteinen tamma. Sen mielipiteet eri hoitotoimenpiteisiin vaihtelevat ja reaktiot sen mukaan. Joskus mahanalta saa harjata ilman mitään ongelmaa, toisena päivänä harjan kulkeutuminen mahanalle saa aikaan hännän huiskimista ja kolmantena päivänä voivat naksua jo hampaat lähellä hoitajan hihaa. Frida on silti ihan kiltti ja yhdellä kädellä voi laskea ne kerrat kun se on oikeasti näykkäissyt, yleensä tamma vain naksuttelee ilmaa. Fridan kanssa pärjää helposti, kun vain lukee ponia ja sen mielialaa, ja toimii sitten sen mukaan.

Ratsastaessa Frida on virtaisa. Se liikkuu reippaasti eteen heti ensimetreiltä alkaen ja pidätteet ovatkin jokapäiväinen ratsastuksen teema. Frida on myös hyvin reaktiivinen ratsu ja se reagoi niin kuskin apuihin kuin ympäristön tapahtumiinkin nopeasti ja isosti. Tamma tarvitsee hyvin rauhallisen ja eleettömästi ratsastavan ratsastajan uskaltaakseen rentoutua ja tulla tuntumalle. Parhaimmillaan Frida on oikein hieno ratsu. Se on kevyt, aktiivinen ja liikkuu luonnostaan hyvin ylämäkeen. Erityisesti tamman laukka on upea, ilmava ja elastinen, ja laukassa poni pystyykin tekemään oikein ratsastettuna ihan mitä vain. Hyppäämisestä Frida pitää erityisesti ja se hyppääkin kissamaisen sulavalla tekniikalla. Joskus erikoisesteet saattavat aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä mutta yleensä tamma hyppää ne pienellä kannustuksella yli.

Suku

i. Urus de Fondeler GA
x, rn, 165cm
ii. Fol Fennec x
x
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Uob du Maury xx
xx
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Someone Special
wB, prt, 137cm
ERJ-II, VWY-III
ei. Sewellie
wB, tprt, 136cm
eii. Savage
eie. Romantica
ee. Happy Allison
wB, prt, 135cm
eei. No Stress
eee. Special Love

Fridalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Tea is for Hipsters MPB, i. Raw Coffee MPB
o. Juksulan Rufus, i. Nips Grand Royal
t. Juksulan Bambi, i. Anfarwol Bam

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Frida on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
27: 6-3-2-3, 22%/52% , vs. 133400e (sileä)
CAS48 Ponilaukkajaos Derby -voittaja
Laatuarvostelut
28.04.2018, VWYL, VWY-II (8 + 6 + 4,5 + 20 + 5 = 43,5p)

30.04.2020, ERJL, ERJ-II (5,5 + 40 + 12 + 20 + 14 = 91,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

14.02.2018, päiväkirjamerkintä
Frida lähti pian Derbyn jälkeen Saksaan Juksulaan, jossa se astutettiin connemaraori Nips Grand Royalilla. Jokin aika sitten Frida varsoi melko vankkarakenteisen mutta eloisan orivarsan, jolle annettiin nimeksi Juksulan Rufus. Varsominen oli sujunut varsan suuresta koosta huolimatta hyvin, joten Frida astutettiin uudelleen heti ensimmäiseen kiimaan. Tällä kertaa isänä sai toimia welshori Anfarwol Bam. Tänään Frida varsoi Bamista kauniin, pitkäjalkaisen tammavarsan. Juksulan Bambi antoi hieman odottaa itseään, sillä kantoaika meni melko runsaasti yliajalle ja Juksulan väki ehti jo huolestua (minusta puhumattakaan!). Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin ja Frida ja Bambi voivat nyt erinomaisesti. Frida saa rauhassa hoitaa tyttärensä Saksassa ennen kuin muuttaa takaisin kotiin eläkepäivien viettoon ja laatuarvosteluita odottamaan.
Nintsu

07.12.2017, päiväkirjamerkintä
Ponilaukkajaos Derby CAS48 juostiin tänään ja Frida oli mukana. Derby koostuu peräti neljästä G1-tason lähdöstä, joista ensimmäisen lähdön matka on 600 metriä ja seuraavat aina 200 metriä edellistä enemmän. Joka lähdössä osa karsiutuu pois. Frida pärjäsi ihan kohtalaisesti kolmessa ensimmäisessä lähdössä ja pääsi aina jatkoon vaikkei rahasijoille yltänytkään. Kolmannessa lähdössä jatkoon pääsi vain viisi ratsukkoa, joten Fridan kamppaillessa kuudennella sijalla vain hieman ennen maalia, olin saada sydänkohtauksen! Lopulta tamma ehti turvanmitalla viidentenä maaliin ja pääsi finaalilähtöön. Ja Frida voitti! Viimeisessä lähdössä tamma oli kuin tykinkuula ja kiisi heti kärkeen. Se laukkasi kuin tuulispää, aivan kuin se olisi tiennyt, että kyseessä on sen laukkauran viimeinen ja tärkein startti. Frida johti lähtöä koko 1200 metrin matkan ja laukkasi maaliin reilulla kaulalla muihin. Upea Frida! Nyt tamma saa jäädä eläkkeelle nautiskelemaan leppoisista laidunpäivistä. Pari varsaakin on vielä suunnitteilla...
Nintsu

08.11.2017, päiväkirjamerkintä
Fridaa on pikkuhiljaa laukkauran ohessa koulutettu myös ratsuksi ja se on jo kilpaillutkin muutamissa porrastetuissa kilpailuissa. Usean lajin samanaikainen kilpaileminen on välillä melkoista palapeliä, mutta pienellä säätämisellä se kyllä onnistuu. Tänään Fridalla oli kuitenkin jälleen vuorossa laukkakilpailut, kun se starttasi Paragon Racingin Swanton Glory Racessa, joka on G1-tasolla, 1600 metrin matkalla juostava prep-lähtö Ponybreeders' Cup Gold Tiaraan. Frida oli erinomaisessa vireessä ja pääsi heti kättelyssä kuoleman paikalle laukkaamaan. Melkoista vauhtia siinä mentiin mutta noin 400 metriä ennen maalilinjaa tammani laittoi uuden vaihteen silmään ja ehti kiriä kunnon kaulan muihin. Minun ihana ja kaunis Fridani voitti G1-lähdön! Voi tätä kasvattajan ylpeyttä! Nyt tamma saa muutaman kevyen palauttelupäivän täyslepoa unohtamatta ja seuraavaksi onkin tiedossa muutamat este- ja koulukilpailut.
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään oli se päivä mitä oli kauan odotettu: Fridan ensimmäinen laukkakilpailu! Kilpailupaikaksi valittiin Anarchien nurmirata ja lähdöksi kilometrin maiden-lähtö. Frida on väläytellyt harjoituksissa ihan oikeita lahjoja laukkapuolelle, joten odotin lähtöä todella innolla! Tammani saikin erittäin hyvän lähdön ja kamppaili lähes koko matkan kärkisijoista. Aivan maalisuoralla takaa kiisi kaksi uutta ratsukkoa, joiden vauhtiin koko matkan upeasti taistellut Frida ei enää jaksanut vastata, joten kauniin tammani oli tyytyminen viidenteen sijaan. Aina ei voi voittaa ja olihan tuo nyt todella hieno juoksu ensikertalaiselle, joten eiköhän seuraavassa lähdössä napata sitten jo matkarahat palkintoina takaisin! Ainakin nyt vaikuttaa todella lupaavalta Fridan laukkauran suhteen, vaikkei heti avauskilpailusta voittoa irronnutkaan.
Nintsu

06.06.2017, päiväkirjamerkintä
Kauniin Fridan esikoisesta tulikin myöhäinen varsa! Frida päästiin viime kesänä astuttamaan hieman myöhässä kiimaongelmien takia ja sitten se vielä veti kantoajan lähes kolme viikkoa yliajalle, niin johan sitä ollaankin jo syyskuun alussa! Onneksi Uuden-Seelannin kesä on pitkä eli näinkin myöhäinen varsa ehtii vielä nauttia laitumen antimista kuukauden tai hyvällä tuurilla jopa kahden ajan. Ei ehkä ideaalitilanne mutta ei nyt ihan katastrofaalinenkaan! Fridan esikoisen isä on oma Raipe-oriimme ja tammavarsa onkin perinyt isänsä ruunivoikon värityksen. Varsa saa nimekseen Tea is for Hipsters hieman isäoriin nimeä mukaillen, mutta kotioloissa tammaa kutsutaan Hipsuksi. Nyt Frida ja Hipsu saavat tutustella toisiinsa rauhassa varsomispihaton suojissa ja siirtyvät muiden varsallisten tammojen laumaan vasta muutaman päivän päästä.
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Sievä-tammasta on pikkuhiljaa tulossa yksi suosikkitammoistani, joten odotin enemmän kuin innolla tamman varsomista! Hieman huoletti myös se, että olin valinnut isäoriiksi 165-senttisen hevosoriin... Minkäs sille mahdoin, että olin ihastunut Pinkin angloarabioriiseen! Kaikeksi onneksi varsominen sujui vanhempien kokoerosta huolimatta hyvin. Laskettuunaikaan oli vielä pari päivää aikaa mutta sillä nyt ei käytännössä ole mitään merkitystä. Varmuuden vuoksi autoin Sievää urakassaan ja vedin varsaa etujaloista supistusten tahtiin. Kaunis, raudikko tammavarsa syntyikin nopeasti ja ongelmitta, ja se alkoi pian yrittää jaloilleen. Nyt tuore emätamma ja vastasyntynyt pienokainen saavat rauhassa tutustua toisiinsa ennen siirtymistän siitostammojen laumaan. Suloista Frida-varsaa odottaa tulevaisuus laukkaponina, mutta ensin se saa viettää huoletonta varsanelämää laitumella emänsä hellässä huomassa.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI