Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Brenhines yr Eira


© Pikselit

Brenhines yr Eira eli Eira
s. 04.02.2021 (8v 04.10.2021, 1kk=1a)
welsh B tamma, VH22-022-0025
ruunikonkimo, 133 cm, kasv. evm, UK
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
kenttäpainotteinen, heB/90cm, harrasteluokka

Luonne

Eira on kiltti, hyväntahtoinen tamma, joka on hyvätapainen ja rauhallinen joka tilanteessa. Hoitaessa tamma on kiltti ja helppo. Se antaa rauhallisesti harjata itsensä kaikkialta, ei aro päätä, mahanalusta tai jalkojakaan normaalia hevosta enempää. Kaviot nousevat pyydettäessä ja myös pysyvät ylhäällä puhdistuksen ajan ilman, että tamma nojailisi hoitajaansa tukea hakeakseen tai nyppisi jalkaa kärsimättömästä ihmisen otteesta. Satuloidessa ja suitsiessa Eira ei unohda käytöstapoja, vaan antaa varustaa itsensä kärsivällisesti. Kokemattomampikin hoitaja pärjää tamman kanssa varmasti, sillä Eira ei anna minkään hermostuttaa itseään. Taluttaessa tamma on hyvätapainen ja sovittaa askeleensa ja vauhtinsa taluttajan vauhtiin.

Ratsastaessa Eira on kuuliainen ja tasainen. Tamma jää helposti mukavuusalueelleen, missä se suorittaa laiskanpulskeasti ja tasaisesti sopien näin hyvin vaikka aloittelijoidenkin ratsastettavaksi. Kokeneempi, tai ainakin vähän napakampi, ratsastaja saa sen sijaan tästä ponista vaikka mitä irti, kun vain hieman viitsii ratsastaa ja herätellä tammaa. Eiralla on kolme kaunista askellajia ja se osaa kantaa itsensä hyvässä tasapainossa niin kaarteiden kuin väistöjenkin läpi, mutta ilmaiseksi ei tamma ala ahkeroida ja hikoilla, vaan ratsastamista se vaatii. Hyppäämisestä Eira pitää ja se myös hyppää varsin laadukkaasti. Esteillä Eiran moottori pysyy paremmin käynnissä ja pieniä esteitä tamma hyppää vaikka ratsastaja jäisikin matkustelemaan. Isommilla esteillä tamma tarvitsee enemmän tukea. Maastossa Eira on rohkea ja etenee suoraviivaisesti ja varmajalkaisesti niin kivikkoisella polulla kuin tasaisella hiekkatielläkin. Vauhtiakin Eirasta löytyy pyydettäessä, mutta tamma nauttii myös suuresti rennoista käyntimaastoista. Maastoesteillä tamma on rohkea ja se ylittää erikoisemmatkin esteet korvat hörössä. Vesiesteet ovat Eiran suosikkeja ja poni suorastaan hinkuu veteen, oli ranta sitten vieras tai tuttu. Uimisestakaan Eira ei koskaan kieltäydy.

Suku

i. Rhyfel Eira
wB, rnkm, 135cm, evm
ii. Cerflun Ia
wB, rnkm, 134cm
ie. Ffiola
wB, rnkm, 131cm
e. Haf Brenhines
wB, rnkm, 132cm, evm
ei. Brenin Haf
wB, rn, 133cm
ee. Brenhines
wB, rnvkkkm, 130cm

Eira on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Rhyfel Eira oli ruunikonkimo 135 senttiä korkea B-poniori. Se oli rakenteeltaan hieman keskinkertainen, ei huono, mutta ei niin hyväkään, että olisi kerännyt menestystä näyttelykehistä. Sattuman kautta hyväluontoiselle oriille löytyi sopivan kokoinen ratsastaja, jonka kanssa Rhyfel Eira kilpailikin monipuolisesti este-, koulu- ja jopa kenttäkilpailuissa pienissä luokissa. Ori myös pärjäsi kilpailuissa hyvin. Kilpaura jäi lyhyeksi ratsastajan kasvettua pikkuponille liian suureksi, mutta Rhyfel Eira oli jo ehtinyt osoittaa laatunsa. Oria käytettiin erityisesti täysveritammoille ja sen puhtaat welshjälkeläiset jäivät vähemmistöön. Ori jätti erityisesti hyviä käyttöominaisuuksiaan eteenpäin jälkeläisilleen.
Isänisä Cerflun Ia oli tavallinen, mutta hyväluonteinen pihanperäori. Ruunikonkimo, 134 senttiä korkea ori kantakirjattiin vanhemmalla iällä ja se oli jalostuskäytössä vain kolmena kautena astuen silloinkin vain muutaman tamman per kesä. Cerflun Ia ei ehkä ollut näyttelyiden tähti tai kilpakenttien mestari, mutta ystävällisessä oriissa ei ollut myöskään mitään isompaa vikaa. Cerflun Ia eli korkeaan ikään, sillä se lopetettiin hurjassa 35 vuoden iässä hammasvaivojen takia.
Isänemä Ffiola oli ruunikonkimo pikkutamma. Se oli hyväluonteinen, mutta energinen ja touhukas, eikä siten aivan täydellinen lastenponi. Ffiola piti varsinkin hyppäämisestä, vaikka sopivan ratsastajan puutteessa ei koskaan kilpailuihin asti päässytkään. Irtohypytyksessa tamma hyppäsi jopa itsensä kokoisia esteitä! Ffiolalla teetätettiin kaksi varsaa tammaa rauhallisemmista oreista, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi, sillä Ffiola ei periyttänyt touhukkuuttaan eteenpäin.

Emä Haf Brenhines oli suurin valkoisin merkein varustettu ruunikonkimo, 132 senttiä korkea B-sektion welshtamma. Haf Brenhines oli rakenteeltaan erityisen hyvä ja tamma menestyikin näyttelyissä jo varsasta saakka. Kauniin ulkomuotonsa lisäksi tamma osasi myös hypätä ja hyväluonteisena se sopi myös lasten ratsastettavaksi. Haf Brenhines kilpaili näyttelyuransa ohessa jonkin verran myös pienissä esteluokissa, mutta kykyjä ponilla olisi varmasti ollut suurempiinkin luokkiin oikean ratsastajan kanssa. Haf Brenhines oli jonkin verran myös siitoskäytössä ja se varsoikin elämänsä aikana viisi kertaa. Yhteistä sen varsoille tuntui olevan niiden hyvä hyppykyky.
Emänisä Brenin Haf oli hyvärakenteinen, komea ruunikko ori. 133-senttinen, hyväluonteinen ja kauniisti liikkuva poni menestyi kohtuullisesti näyttelyissä sekä rakenne- että käyttöluokissa. Brenin Haf kantakirjattiin jo nuorena ja se oli varsin aktiivisesti siitoskäytössä koko elämänsä ajan. Brenin Haf jätti vahvasti omaa, hyvärakenteista leimaansa jälkeläisiinsä.
Emänemä Brenhines syntyi piirtopäisenä ja sukkajalkaisena ruunivoikkona, mutta kimoutui jo nuorena kasvattajansa harmiksi. Brenhines toimi pääasiassa siitostammana, mutta kiersi nuorena myös jonkin verran näyttelyitä pärjäten kohtuullisesti nuorten ponien luokissa. 130 senttiä korkea tamma varsoi yhteensä seitsemän kertaa, minkä jälkeen se siirtyi eläkkeelle kevyeeseen käyttöön lastenponiksi.

Jälkeläiset
t. Moana's Diferyn, i. Noson Dawel Iawn

Kilpailut

Kenttäkilpailut
Eira on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

04.02.2022, päiväkirjamerkintä
Olen hieman laiska itse tuomaan uusia poneja talliin, mutta tällä kertaa olin ylittänyt itseni ja hankkiutunut huutokaupan katsomoon. Olin vieläpä matkustanut Seelannista huutokauppaan ihan Iso-Britanniaan, welshponien mekkaan, saakka, joten huudettavaa pitäisi löytyä. Ja löytyihän sitä. Hieman tavallisen näköinen, pullea tamma Brenhines yr Eira oli myyntivuorossa melko alkuvaiheessa, eikä saanut suurta suosiota katsojien kesken. Minäkään en ensin ponista kiinnostunut, olihan etsimässä laadukkaita kilpaponeja, eikä tamman ensivaikutelma ollut järin ihmeellinen. Siinä tamman kehässä hölkkäilyä katsellessani aloin kuitenkin mielessäni nähdä ponin potentiaalin. Muutama kuukausi ammattimaista ratsutusta ja laihdutuskuuri niin oikeastaan tamma voisi ollakin aikas kiva. Kokeilin kepillä jäätä ja huusin tammasta vain minimikorotuksen. Muut eivät olleet ponin piilossa olevaa potentiaalia nähneet (tai sitten kuvittelin itsekin koko jutun), joten kilpailevia huutoja ei tullut ja pian meklari jo julisti minut tamman uudeksi omistajaksi. Huutokauppa jatkukoon ja ties vaikka Brenhines yr Eira eli lyhyemmin Eira saisi matkaseuraakin esimerkiksi jostain komeasta oripojasta! Kunhan saan Eiralle kuljetuksen Seelantiin saakka järjestettyä, alkaa projekti "pullaponista atleetiksi".
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI