Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 22.10.2022

Pencalow Duinhir

VIR MVA Ch, ERJ-I, VWY-II, KTK-II
Pencalow Duinhir eli Dune
s. 14.10.2012 (ikääntyy sekalaisesti, 8v 14.10.2014)
welsh B -ori, VH18-022-0041
rautiaankimo, 131cm, kasv. Pencalow, GB
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm

Luonne

Dune on omanarvonsatunteva, rohkea ja tyynen rauhallinen ori, joka ei lähde muiden hullutuksiin mukaan. Tämä poni kulkee aina omia latujaan ja päättää itse tekemisistään, eikä muutenkaan ole kovin laumasielu tai seurallinen. Dune viihtyy omassa ylhäisessä yksinäisyydessään ja hakeutuu seuraan lähinnä ruoka-aikoina. Hoitaessa Dune on käytökseltään asiallinen, muttei kovin avoin ja sosiaalinen. Se sallii meidän ihmisten harjata, rapsutella ja paijailla itseään, muttei erityisemmin kannusta meitä siihen. Dune arvostaakin nopeaa ja tehokasta hoitajaa, joka ei jää lääppimään turhia. Kaviot Dune antaa puhdistaa omaan rauhalliseen tapaansa, eikä varustaminenkaan saa oritta osoittamaan mieltään, vaikka tuskin poni kovin satulavyön kiristyksestä nauttiikaan. Taluttaessa Dune on asiallinen otus, mutta sen verran orimainen, että panee kyllä muut hevoset tarkasti merkille.

Ratsuna Dune on melko tarkka eikä kovin anteeksiantavainen. Ori antaa itsestään täydet 100 prosenttia, mutta vain jos ratsastaja tekee oman osuutensa. Ilmaiseksi Dune ei ota askeltakaan eikä ori myöskään toimi epäselviä tai ristiriitaisia apuja käyttävällä ratsastajalla. Sileäntyöskentely ei ole Dunen suosikkeja, mutta hyvällä ratsastuksella ja vaihtelevilla tehtävillä oriin saa mukavasti motivoitua työntekoon, jolloin se ei ole mitenkään huonon näköinen kouluponikaan. Hyppääminen on kuitenkin paljon enemmän Dunen mieleen. Oriilla on erittäin hyvä hyppytekniikka ja se on varovainen jaloistaan. Lähestymisissä se on kuitenkin tarkka ja vaatii myös hyvin hyppyihinsä mukautuvan ratsastajan. Huono lähestyminen tai jatkuvasti hypyissä edellä tai jäljessä oleva kuski saa oriilla herneen nenään, jolloin yhteistyöstä tulee vaikeaa tai jopa mahdotonta ponin heittäytyessä ihan muuliksi. Maastossa Dune osaa ottaa hieman rennommin. Se nauttii erityisesti haasteellisista pikkupoluista, muttei kieltäydy reippaasta maastolaukastakaan.

Suku

i. Canllaith Breandran
wB, rnkm, 132cm
ii. Canllaith Brynmor
wB, rnkm, 130cm
iii. Rubhcor Berastian
iie. Lilje's Charm Dela
ie. Canllaith Glendower
wB, km, 132cm
iei. Gwawr Sir Emrys
iee. Canllaith Gelinda
e. De La Noche
wB, vrt, 132cm
ei. Toxic Acid
wB
eii. Fireworks
eie. Almond Mind
ee. De La Silla
wB
eei. Endless Walk
eee. Sevilla

Dunella on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Druid, e. Pencalow Laramie

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut, porrastetut
Dune on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa ja on saavuttanut maksimitasonsa.
VH-profiili
    Estekilpailut, tavalliset
  1. 02.02.2013, Järviluoto, ERJ, 90cm, 05/40
  2. 04.02.2013, Konkkaronkka, ERJ, 90cm, 02/40
  3. 05.03.2013, Ilomantsi, ERJ, 90cm, 05/50
Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wB-oriit, RCH

07.08.2018, Koistilan sht, NJ, wB-oriit, MVA-sert
06.01.2019, Stall Fernweh, NJ, welsh B, irtoSERT
25.07.2019, Adina, NJ, welsh B, MVA-serti, BIS4
28.02.2020, Adina, NJ, wB-oriit, irtoSERT
29.02.2020, Adina, NJ, wB-oriit, irtoSERT

Laatuarvostelut
20.06.2019, PoniKTK, KTK-II (17 + 18 + 20 + 18 = 73p)

30.04.2020, ERJL, ERJ-I (8 + 40 + 20 + 20 + 15 = 103p)

02.05.2020, VWYL, VWY-II (8,5 + 5 + 3,5 + 22 + 5 = 44p)

20.10.2022 myönnetty VIR MVA Ch


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.04.2020, päiväkirjamerkintä
Vihdoinkin on tullut se hetki, kun Dune on valmis ensimmäiseen laatuarvosteluunsa! Orihan on omat kilpailunsa kilpaillut jo aikaa sitten, mutta Esteratsastusjaoksen laatuarvostelua varten tarvitaan tietenkin myös jälkeläisnäyttöjä, joita olemme tässä vuoden päivät odotelleet. Tänään Dunen esikoinen ja ainokainen, komea Druidi-poika, keräsi viimeiset kapasiteettinsa maksimitasolta puuttuneet ominaisuuspisteet esteratsastuksen parista ja siten isäukko sai jälkeläisnäyttönsä kasaan. Dune on ollut kevyemmällä liikutuksella kilpailueläkkeestään asti, mutta silti ori on melko hyvässä kunnossa eikä mitään superdiettiä tarvita. Vain pienesti viilataan ruokamääriä alas ja lisätään maastolenkkien pituutta, jotta pahimmat pöhötykset saadaan tilaisuuteen mennessä pudotettua. Muu valmistelu onkin sitten vain kavioiden kiillotusta ja jouhien selvittelyä, paria perunajauhopakettia ja kunnon vaahtokylpyä unohtamatta.
Nintsu

28.02.2020, päiväkirjamerkintä
Alunperin meillä ei ollut Dunen kanssa näyttelyareenoilla muuta tavoitetta kuin saavuttaa kantakirjakelpoisuus. Ori kuitenkin yllätti kaikki saavuttamalla heti ensimmäisissä NJ-näyttelyissään sijoituksen BIS-kehässä, jonka ansiosta ori sai MVA-sertin. Tietysti nälkä kasvaa syödessä eli pitihän se alkaa vähintään champion-arvonimeä metsästää! Tänään Dune osallistui welsh B -oriiden luokkaan Ponitila Adinassa ja sijoittui luokassaan toiseksi. Vaikka luokkavoitto menikin sivu suun, sai ori tuloksestaan palkinnoksi irtoSERTin. Tämä oli Dunen toinen irtoserti ja yhteensä neljäs serti, joten nyt oriilla on viimeinkin koossa sertit muotovalioarvonimeä varten! En ole mikään näyttelyarvonimien suuri ystävä, mutta sen verran palkinnonhimoinen, että kyllä vain kelpaa tämmöinen oriille anoa ja sivuille laittaa muidenkin ihasteltavaksi.
Nintsu

19.06.2019, päiväkirjamerkintä
Salakavalasti ja vahingossa Dune on vihdoista viimein saavuttanut porrastetuissa kilpailuissa maksimitasonsa esteratsastuksessa ja kerännyt kapasiteettinsa ominaispisteet kasaan. Kilpailueläke siis kutsuu Dunea! Aika rauhaksiin olemme oriin kanssa kilpailleet, eikä kiirettä todellakaan ole pidetty. Onhan Dune päässyt tässä välissä käymään näyttelyissäkin ja tapaillut tammoja, joten ei sitä kaikkeen ihan aina ehdi revetä. Eikä tässä mikään kiire ole ollutkaan, valmiissa maailmassa. Nyt Dune saa siirtyä hieman kevyemmälle liikutukselle, oriilla kun on jo ikääkin, ja muutenkin leppoisampaan menoon. Aivan heitteille ei oritta todellakaan jätetä, sillä haaveena on vielä kiertää muutamat laatuarvostelut. Ainakin rotulaatuarvostelu ja tiedä vaikka lajilaatiskin! Siihen saakka ori saa nyt kuitenkin nauttia elämästään ja omasta rauhastaan, palataan laatuarvosteluihin sitten tuonnempana!
Nintsu

02.07.2018, päiväkirjamerkintä
Kuten olen jo useasti maininnut, Pencalow on yksi kaikkien aikojen suosikkikasvattajani. Kahden pencalowilaisen yhdistäminen onkin mielestäni suorastaan kunnia! Pencalowilaisten Dunen ja Laran rakkausvarsa syntyi tänään siinä kolmen ja neljän välillä aamuyöllä. Se puoli tuntia, mitä seurasin Laran varsomista valvontakameran kautta, oli yksi elämäni pisimmistä! Niin kovasti odotin tätä varsaa syntyväksi. Lara varsoi Dunelle komean, tummanruunikon, piirtopäisen pojan. Moana's Druid alkoi lähes välittömästi kokeilla jalkojansa eikä aikaakaan, kun tallin uusi tulokas oli jo tärisevien jalkojensa varassa etsimässä nisää. Maitobaari löytyi parin kaatumisen jälkeen ja niin orivarsa sai elintärkeät ternimaidot juotua. Ainakin on isänsä sitkeyden perinyt! Dune on nyt ansainnut pari ekstraporkkanaa, vaikka isä-hevoset eivät jälkikasvustaan niin ymmärräkään!
Nintsu

21.04.2018, päiväkirjamerkintä
Pencalow on yksi suosikkikasvattajani kautta aikojen. Kida on tuonut talliinsa niin paljon uutta verta, että aina kun kasvattilistaa vilkaisee löytyy uusia ja tuntemattomia sukuja! Enkä pettynyt tälläkään kertaa: kun avasin Kidan myynti-ilmoituksen, lävähti esiin heti toinen toistaan hienompia poneja erilaisilla suvuilla. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin tekemään tarjousta oriista Pencalow Duinhir, joka hurmasi minut jo pelkällä nimellään. Tarjous hyväksyttiin nopeasti ja niinpä Dune-komistus muutti tänään meille Moanaan! Ori oli matkustanut rauhallisesti pitkääkin pidemmän matkan Euroopasta tänne Uusi-Seelantiin. Dunen meille tuonut ammattikuski kehui oriin maasta taivaisiin ja sanoi, ettei ole montaa yhtä hyvin matkustavaa hevosta tavannut. Vaikuttaa siis lupaavalta oriin tulevaa kilpauraa varten! Dune saa hetken aikaa kotiutua ennen kuin aloitamme kunnon treenit kohti kilparatoja.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI