Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 06.07.2019

Topsham Sundance

ERJ-III, VWY-III
Topsham Sundance eli Dancer
s. 01.11.2017 (3v 01.02.2018, 1kk=1a, 8v 01.07.2018)
welsh A -ori, VH18-024-0047
rautiaanpäistärikkö, 119cm
maahantuoja. Vinhakulma, ex-om. Pencalow Welsh Ponies
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, SPC (in-hand)

Luonne

Joskus ulkonäkö on lupaus tulevasta. Dancer nimittäin näyttää leppoisalta nallekarhulta ja myös todella on sitä. Ori ei hermostu tai stressaannu mistään, vaan ottaa asiat ja tapahtumat aina rauhallisesti ja luottavaisesti vastaan. Oriin kanssa onkin mukava kiertää kilpailuita, sillä Dancer on paikassa kuin paikassa kotonaan. Hoitotilanteissa ori on muutenkin ongelmaton ja mukava. Se antaa ihmisten tehdä hommansa vaivatta, eikä laita vastaan, oli kyse sitten kavioiden puhdistuksesta tai matolääkkeen antamisesta. Eikä Dancer koskaan kieltäydy harjausmaratonista tai herkuista! Tämä poni jos kuka on perso ruoalle ja leipäpalasen eteen se on valmis tekemään mitä vain.

Ratsastaessa Dancer on ehkä hieman hitaanpuoleinen, mutta kuitenkin oikein kuuliainen ja rehellinen poika. Ori malttaa hyvin kuunnella ohjeet eikä ala keksiä omiaan tai ennakoida tehtäviä. Vauhtia Dancerista saa hieman kaivaa esille, mutta sopiva laukkasuora ja nopea kirittäjä saavat tähänkin nallekarhuun lisättyä vaihteita! Sileällä poni suorittaa asiallisesti ja tekee mitä vaaditaan, vaikkei ilmaiseksi mitään ihmeitä esitäkään. Esteillä Dancerin vahvuus on sen tarkkuus ja hyvä tasapaino niin esteiden ylityksissä kuin tiukoissa käännöksissäkin. Aikaakin oriilla pystyy ratsastamaan ponin helpon käännettävyyden ansiosta, vaikkei se muuten nopealaukkainen olekaan.

Suku

i. Topsham Simba
wA, rtkm, 118cm
ii. Llwydd Shipton
wA, rnkm sab, 116cm
iii. tuntematon wA
iie. tuntematon wA
ie. Topsham Suzie
wA, prt, 118cm
iei. tuntematon wA
iee. tuntematon wA
e. Topsham Sunbeam
wA, rnpäis, 118cm
ei. Aberaeron Ynyr
wA, rnvkkkm, 120cm
eii. tuntematon wA
eie. tuntematon wA
ee. Topsham Sunlight
wA, rtpäis, 118cm
eei. tuntematon wA
eee. tuntematon wA

Dancer on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Topsham Simba oli rautiaankimo, 118cm-korkuinen A-sektion poni. Hyvärakenteinen, vankka ori oli kasvattajansa silmäterä, vaikka se luonteeltaan olikin hieman kovapäinen. Simba kiersi jonkin verran näyttelyitä ja saikin ihan mukavasti menestystä sillä saralla. Loppujen lopuksi Simban jälkeläismäärä jäi maltilliseksi, mutta pienestä jälkeläismäärästään huolimatta joukossa on useita loistaviakin yksilöitä.

Isänisä Llwydd Shipton herätti huomiota vitivalkoisella värillään ja sinisillä herasilmillään. Komea poni ori oli muutenkin ja sitä edelleen muistellaan kaiholla welshnäyttelypiireissä Walesissa. 116-sentin korkuisen oriin nimi on tuttu ja haluttu näyttely- ja show-ponien sukutauluissa, eikä suotta, sillä oriin jälkeläiset ovat olleet erittäin laadukkaita.
Isänemä Topsham Suzie oli melko tavanomainen, 118-sentin korkuinen raudikko, jolla kuitenkin oli erittäin lempeä ja rauhallinen luonne. Suzie toimikin pääasiallisesti lastenratsuna ja se suorittikin virkaansa erinomaisesti. Päätoimensa ohessa Suzie pyöräytti pari varsaa ja käväisi näyttäytymässä näyttelyissäkin kohtalaisella menestyksellä.

Emä Topsham Sunbeam oli sievä, iloluontoinen tamma. Se oli väriltään ruunikonpäistärikkö ja korkeutta sillä oli 118 senttiä. Tamma rakasti hyppäämistä, mutta sopivien ratsastajien puutteessa se ei koskaan päässyt isoihin kilpailuihin näyttämään taitojaan. Parit paikalliset pikkukisat poni ehti kiertää ja kahmia ruusukkeita kotiinviemisiksi. Tamma ei erityisen vanhaksi ja se lopetettiinkin vasta 31-vuotiaana hampaiden kulumisen takia.

Emänisä Aberaeron Ynyr ei ole kovinkaan yleinen nimi welshponien sukutaulussa. Oriissa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, sitä vain ei markkinoitu kovinkaan näkyvästi tammanomistajille. Ori oli korrektirakenteinen ja hyväliikkeinen kimo, jonka säkäkorkeus oli 120 senttiä.
Emänemä Topsham Sunlight oli väriltään hauska rautiaanpäistärikkö isolla läsillä ja takajalkojen sukilla varustettuna. Tamma oli luonteeltaan hyvin vilkas, eikä siksi aivan ihanteellisin lastenratsu. Näyttelykehissä sievä ja mielellään esiintyvä tamma sen sijaan pärjäsi hyvin, minkä lisäksi se toimi aikuisen ajettavana kärryjen edessäkin.

Jälkeläiset
t. Caer Sunkissed, e. Aldryd Rhosan
o. Highflyer MPB, e. Zalaam El Sayed

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Dancer on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Showkilpailut
SPC-SR2-2292
Champion In-Hand Show Pony
Laatuarvostelut
31.05.2019, VWYL, VWY-III (6 + 4 + 5 + 20 + 1 = 36p)

20.06.2019, PoniKTK, ei palkittu (13 + 15 + 16 + 15 = 59p)

30.06.2019, ERJL, ERJ-III (6 + 40 + 16 + 20 + 5 = 87p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

11.08.2018, päiväkirjamerkintä
Olin oikeastaan B-poniostoksilla Pencalowissa, kun Kida puolihuolimattomasti esitteli Sundancen, rautiaanpäistärikön A-oriin. Rakastuin nallekarhumaiseen poniin heti paikalla, joten pakkohan siitä oli ostotarjous tehdä, vaikkei A-ponioriille tarvetta ollutkaan. Taktisesti Kida hyväksyi tarjouksen silmänräpäyksessä hetkeäkään miettimättä, jotten ehdinyt muuttaa mieltäni A-ponien lisäämisen suhteen. Tänään Dancer saapui uuteen kotiinsa meille Moana part bredsiin. Ori oli ottanut matkan lungisti ja olikin heti kiinnostuneempi uuden paikan ruokatarjoiluista kuin puhisemisesta tai muusta draamailusta. Hyvähermoinen ori! Ei tosin se nurmikollekaan kiskominen niin kivaa ollut, mutta vaihtelua leijan lennättämiseen, heh. Dancer on jo kilpailunsa kilpaillut eli meille ori tulee pääasiassa siitoskäyttöön. Tavoitteenamme on lisäksi kantakirjaus eli muutamat näyttelyt pitäisi käydä pyörähtämässä ktk-kelpoisuutta tavoitellen.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI