Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Narcissa© MBFoto.eu

Moana's Narcissa eli Cissa
s. 03.12.2017 (4v 03.01.2018, ikääntynyt suoraan 3v, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh A -tamma, VH17-024-0130
ruunikonkimo, 114cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, ex-laukkaponi

Luonne

Cissa ei ole ihan yksinkertainen poni, sillä se on perinyt isältään kuumuutta ja kärsimättömyyttä mutta emältään arkuutta ja hitaasti lämpeävää luonnetta. Cissalla on vahvat omat mielipiteet ja se tahtoisi aina olla pomo. Kuitenkin se herkästi ylireagoi tavallisiinkin käskyihin, puhumattakaan tamman reaktioista vaikkapa puraistun hoitajan päästämään, vihaiseen karjaisuun! Cissan kanssa toimiminen on jatkuvaa nuoralla kävelyä: tammalle on pakko laittaa kunnon rajat ja pitää tiukka kuri, mutta samalla on yritettävä olla säikäyttämättä herkkää ponia. Ei Cissa mikään ihmissyöjä ole ja sen pitäminen kurissa ja nuhteessa ilman ponille aiheutettua sydänkohtausta on täysin mahdollista, mutta se vaatii hoitajalta melkoista hevosenlukutaitoa ja oikeaa ajoitusta.

Ratsastaessa Cissa on reipas, herkkä ja itsepäinen. Se ei mielellään tee mitä ratsastaja pyytää, mutta samalla se sitten jännittyy säikyksi rautakangeksi jos sitä ratsastaa yhtään vahvemmalla paineella. Cissa ei siis todellakaan ole aloittelijoiden ratsu! Kevyin mutta määrätietoisin avuin ratsastettuna Cissa on näpsäkkä poni, joka ei ehkä loista kouluradalla mutta hyppää sitäkin paremmin. Erikoisesteitä Cissa saattaa välillä kyttäillä, unohtamatta erinäisten kentänreunan koristeiden aiheuttamia sivuloikkia, mutta hiukan vahvemmalla pohkeella se ainakin tutun ratsastajan kanssa uskaltaa poneja syövät erikoisesteetkin loikata ylitse valtavalla hypyllä. Cissa on pienenä, ketteränä ja nopeana ponina erinomainen aikaratsastusponi, jolla pystyy laittamaan kampoihin vähän isommillekin ratsuille!

Suku

i. Voomking
wA, rnkm, 111cm
ii. Volktanz
wA, rnkm, 112cm
iii. Tip-tap-tip
iie. Volga
ie. Glooming
wA, rnkm, 114cm
iei. Hermit Hafnen
iee. Glory Gloria
e. Narcissist
wA, rtkm, 118cm
ei. Frankie
wA, prt sab, 115cm
eii. Teneriffe Guardian
eie. Swan
ee. End of the Rainbow
wA, mkm, 120cm
eei. Lilla Apollo
eee. Marshmallow

Cissalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Ghostbuster, i. Moana's Foxhunt

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Cissa on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laukkakilpailut
stat. 0: 0-0-0-0 (%/%), vs. 0e (PLJ, sileät laukat)
Laukkaurheilukeskuksen profiili
Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wA-tammat, RCH
14.09.2018, Daelwyn, VSN, wA-tammat, RCH

05.08.2018, Coedwig Welsh, NJ, wA-tammat, irtoSERT


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

06.01.2018, päiväkirjamerkintä
Vaikka yövalvominen on raskasta, pidän varsavalvojaisten hiljaisuudesta ja rauhasta. Nytkin Cissan varsomista odottaessani, röhnötin puoli-istuvassa asennossa Varsamökin sohvalla, silitin syliini nukahtanutta koiraa ja mutustelin neiti Colen tuomia, kotitekoisia omena- ja bataattisipsejä. Muu koiralaumani sylikoiraa lukuunottamatta retkotti pitkin poikin mökin lattiaa ja taustalla soi hiljaa instrumenttijazzia sisältävä soittolistani. Mikäs sitä oli siinä lekotellessa! Kunhan vain välillä muisti vilkaista mitä valvontakamerassa oikein tapahtui... Olin täysin uppoutuneena omiin ajatuksiini kun jälleen vilkaisin ruutua - ja siellähän oli täysvarsominen Cissalla käynnissä! Omenasipsiin tukehtuen hyökkäsin ruudun äärelle ja tarkkasin silmä kovana tapahtumia. Ensikertalaisena Cissa oli ehkä hieman hidas puuhissaan jos oppikirjaesimerkkiin verrataan, mutta varsominen sujui muuten hyvin. Tuore emätamma oli haltioissaan jälkikasvustaan eikä allekirjoittaneenkaan innostus vastasyntyneen orivarsan edessä juuri emän intoa vähäisempää ollut. Onneksi olkoon pojasta, Cissa!
Nintsu

03.12.2017, päiväkirjamerkintä
Uusi tuontiponitammamme Narcissist eli Nancy varsoi tänään sievän tammavarsan. Nancy on meillä ihan upouusi tuttavuus eikä arka tamma ensin meinannut päästää minua pienokaisen vointia tarkistamaan, mutta onneksi Nancy tokeni nopeasti ja pääsin tsekkaamaan vastasyntyneen kunnon ja sukupuolen. Hienosti nuori Nancy hommastaan suoriutui vaikka ensikertalainen varsomistouhuissa olikin! Uusi tulokas saa nimekseen Moana's Narcissa ja se saakin pian aloittaa kilpailu-uransa ponilaukkojen maailmassa.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI