Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 15.07.2023

Vinhan Azzaroo

ERJ-II, KTK-III

© VRL-14207

Vinhan Azzaroo eli Azzi
s. 27.03.2020 (8v 30.07.2020, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -ori (50% welshverta), VH20-023-0015
punaruunikko, 131cm, kasv. Vinhakulma, FI
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm

Luonne

Azzi on iso ja itsevarma ori pieneen poniin paketoituna. Egoa tällä kaverilla riittää ja aika monesti se nuorena orilaitumella saikin selkäänsä kukkoiltuaan väärälle ponille. Kaikista välkyin poni ei Azzi ole, mutta kyllä sekin lopulta oppi kenelle kannattaa uhota ja kenelle ei. Myös ihmisten kanssa Azzi yrittää välillä päästä niskan päälle, vielä näin aikuisiälläkin, mutta poni on onneksi sen verran suoraviivainen, että tiukka ja riittävä komennus heti ensimmäisestä rikkeestä riittää palauttamaan Azzin takaisin ruotuun. Hoitaessa ori onkin varsin kiltti tapaus, vaikkei se mikään nallekarhu tai nautiskelija olekaan. Karvanlähtöaikaan voi harjaus olla Azzista ihan kivaa, mutta muutoin hoitotoimet ovat sille aika yhden tekeviä ja lähinnä vain jotakin mitä nyt pitää sietää. Azzi on kovasti ruoan perään ja herkkujen eteen se on valmis tekemään mitä vain. Moanan lapsikävijät (ja ehkä muutama meistä aikuisistakin, heh) ovat opettaneet herralle vaikka mitä temppuja ja ori myös tarjoaa niitä innokkaasti jos on pienikään toivo namipalasta.

Azzi on nappivalinta lapsen tai juniorin kilparatsuksi. Oriissa on juuri sopivasti kovuutta ja itsevarmuutta, ettei se hermostu edes kilpailutilanteissa jännittävästä ratsastajasta, parista virheestä, puominkolauksesta tai huonosta lähestymisestäkään. Sen verran siinä kuitenkin on itsepäisyyttä mukana paketissa, että aivan alkeisponi ei Azzi ole. Napakka lapsi tai junnu pärjää oriin kanssa kyllä varmasti, sillä Azzi on suoraviivainen ratsu, joka kestää tiukempaakin käskemistä. Kouluratsastukseen ja sileän työskentelyyn Azzilla ei ole mitään suurempaa paloa ja ori saattaakin tuntua jopa hieman vetelältä jos kyseessä on vaikkapa väistötreenit tai volttien hiomista. Sileällä oritta joutuu jonkin verran ratsastamaan eteen ja aktiivisemmaksi, mutta parhaillaan herrasta saa esiin melko kivaakin liikettä. Iso puoliveri-isä näkyy erityisesti Azzin laukassa, sillä se on varsin matkaavoittavaa. Hyppääminen on ehdottomasti yksi Azzin lempiasioista. Oriilla on melko räjähtävä ponnistustekniikka, johon voi hetki mennä totutellessa. Azzi hyppää kaiken mitä eteen laiteetaan eikä kieltele oikeastaan koskaan, mutta joskus lähestymisissä voi tulla riitaa, jolloin saattaa joku puomi matkaan lähteä. Maastossa ori on rohkea menijä, mutta välillä sitä saa aika tiukasti kiskoa irti ruohotupoista tai pusikosta, kun nälkä herralla yllättää.

Suku

i. Arezzo
holst, tprn, 172cm
ERJ-I, YLA1, KTK-II
ii. Agrigento
holst, trn, 174cm
iii. Avellino
iie. Junie v. Kleinhof
ie. Liza Bay
holst, prt, 165cm
iei. Pellegrino
iee. Odele Bay
e. Holywell Sunrise
wA, mkm, 112cm
KTK-II
ei. Aberdare Bartholomeus
wA, mvkkkm, 114cm
eii. Aberdare Baloo
eie. Aberdare Sweet Peach
ee. Rhyl Sunset
wA, rnkm, 113cm
eei. Betws Coed Silmarillon
eee. Rhyl Sienna

Azzilla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Che Guevara MPB, e. Juksulan Guerrilla xx

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Azzi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Azzi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
20.04.2020, PoniKTK, KTK-III (15 + 17 + 16 + 16 = 64p)

30.04.2023, ERJL, ERJ-II (6,25 + 40 + 22 + 20 + 7,5 = 95,75p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

27.03.2020, päiväkirjamerkintä
Olen jo pari vuotta toitottanut itselleni, että vähennän lyhytsukuisten määrää ja mahdollisesti jopa luovun niistä kokonaan. Hah hah, niin varmaan, ei tarvitse kuin nähdä puolella silmällä hauskalla nimellä varustettu varsa ja taas on tallissa yksi lyhytsukuinen lisää - se siitä luopumisesta tai vähentämisestä. Kuitenkin, kun Vinhakulmaan tuli myyntiin syntymätön holsteiner-welshmountain-varsa... En vain voinut vastustaa kiusausta! Niinpä varasin varsan sen enempää ajattelematta. Tänään sain Elliltä ilmoituksen, että yöllä oli syntynyt komea orivarsa. Hieman hämmästelyä Vinhakulman henkilökunnassa aiheutti se, että varsa oli kooltaan tuskin puhdasta mounttivarsaa suurempi, mutta niinhän tuo yleensä onkin, että pienet emätammat tekevät "itsensä kokoisia" varsoja. Tuskin siis mitään ponirajoja ylittävää ponihevosta on tästä pojasta tulossa! Hauskan nimen, Vinhan Azzaroo, saava oripoika saa vietellä puolisen vuotta emänsä ja synnyinkotinsa hellässä huomassa, kunnes se joutuu aloittamaan hurjan matkansa puolen maapallon halki uuteen kotiinsa tänne meille Moanaan.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI