Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

MUISTOSIVUT


KRJ-I, ERJ-I

Mikhail Aleksei ox

Herkkä, arka ja varovainen ori, joka oikeissa käsissä puhkeaa kukkaan. Sopivalla ratsastajalla yllättävänkin tyyni ratsu, joka hurmaa lennokkailla ja näyttävillä liikkeillään.

Nimi: Mikhail Aleksei ox "Miku"
Rekisterinumero: VH14-003-0012
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 16.07.2012 / 27v (3v 25.03.2013, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 17.09.2016, lopetettu vanhuuteen
Rotu: Arabialainen täysverinen (venäjänarabi)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Alexis Roman, RUS

Väri: Rautias
Säkäkorkeus: 154cm

Koulutus: koulupainotus (ex-laukkahevonen)
! kisakalenteri löytyy alempaa !
>>>>>>>>>> Ko: vaativa B
>>>>>>>>>> Re: 80cm
>>>>>>>>>> Ke: harraste
>>>>>>>>>> laukka stat. 10: 0-2-2-0 (0%/40%), vs. 19600e
>>>>>>>>>> KRJ-I (9/15, 101p), ERJ-I (9/15, 101p)


© Vikarus, foto-vik.ru

Miku on oikea pikkuraukkaparka. Se tuntuu pelkäävän kaikkea ja kaikkia. Varsinkin kaikki uusi saa Miku-paran niin kauhun valtaan, että näyttää kuin oriilta tippuisi silmät päästä. Miku suostuu kohtaamaan uudet asiat vain tutun ja turvalliseksi todetun ihmisen kanssa, muuten ori pakenee paikalta pää viidentenä jalkana. Oriin luottamuksen voittaminen vie aikaa ja vaatii ihmiseltä paljon kärsivällisyyttä ja vaivaa. Kun/Jos Mikun luottamuksen sitten onnistuu voittamaan, on ori lojaalein ja lempein ori mitä kuvitella saattaa. Miku yrittää aina parhaansa mukaan miellyttää johtajaansa, eikä koskaan koeta kohottaa omaa asemaansa. Hoitotoimenpiteet sujuvat tämän oriin kanssa hyvin jos ori luottaa käsittelijäänsä. Kuitenkin useimmat epätavallisemmat hoitotoimet kuten vaikkapa hampaiden raspaus, vaativat ehdottomasti rauhotuksen. Myös kengitettäessä Miku rauhoitetaan niin kengittäjän kuin hevosenkin turvallisuutta ajatellen. Taluttaessa Miku on oikein kultainen, mutta valitettavan säikky. Se kulkee kiltisti taluttajansa vierellä, mutta loikkaa kuin vieteriukko nähdessään tai kuullessaan jotakin pelottavaa. Taluttajan kannattaakin olla varuillaan oriin sätkyjen takia.

Mikulla ratsastaessa ei voi liikaa korostaa ratsastajan rauhallisuutta. Kuskin on oltava oikea rautahermo, joka ei säikähdä tai hermostu mistään. Miku on todella kuuliainen ratsu, mutta se tarvitsee varman ratsastajan johon luottaa ja tukeutua. Muuten ori säikkyy kaikkea mahdollista aina maahan lankeavista varjoista maneesin rakenteiden napsumiseen puhumattakaan vaikka kahisevista toppatakeista tai aukeavista/sulkeutuvista ovista. Kouluhevoseksi Mikulla on loistavat liikkeet, joissa on luonnostaan hyvä tahti, lennokkuus ja aktiivisuus. Kun Miku luottaa kuskiinsa ja ratsastaja osaa ratsastaa oritta riittävän pienin mutta selkein avuin, on Miku tyyni, kuuliainen ja näyttävä kouluratsu. Se suorittaa koululiikkeet hartaasti ja nauttii haastavistakin askelkuvioista. Esiintymistilanteissa Miku helposti jännittyy, mutta se tukeutuu aina tuttuun ja turvalliseen ratsastajaan ja rentoutuukin useimmiten varsin helposti jos ratsastaja pysyy rentona ja rauhallisena. Hypätessä Miku on varovainen. Se huolestuu helposti jos esteiden korkeus tai radan vaikeus alkaa vaikuttaa sen mielestä liian pahalta. Oriilla on näppärä, terävä hyppytyyli ja kapasiteettiakin olisi ainakin metrin luokkiin jos vain oripojan pää kestäisi moista. Maastossa Miku on todella säikky. Se säpsyy hieman kaikkea ja esimerkiksi lentoon lähtevät linnut voivat saattaa Miku-paran sydänkohtauksen partaalle. Ori tarvitsee ehdottomasti rauhallisen maastokaverin turvakseen tai muuten rassukka on kauhusta kankeana koko maastolenkin ajan. Maastoesteradalla Miku sentään hieman terästäytyy, mutta ratsastajan on jatkuvasti rohkaistava oritta, jotta se uskaltaa ylittää pelottavankin näköiset maastoesteet.

Polveutuminen

i. Mikhailos ox
ox, prt, 154cm
ii. Mikhail Cval ox
ox, rtkm, 155cm
iii. Cmitriy ox
iie. Jekaterine ox
ie. Afrodite ox
ox, trt, 152cm
iei. Plutarkhos ox
iee. Antonina ox
e. Alexandrovna ox
ox, mkm, 155cm
ei. Alexander ox
ox, rnkm, 158cm
eii. Pasha ox
eie. Darya ox
ee. Aleskia ox
ox, m, 155cm
eei. Wronskij ox
eee. Polka Nadja ox
Miku on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Mikhailos oli emänsä ainoa varsa ja siksi kasvattajalleen hyvin tärkeä. Punarautias, erittäin hyvärakenteinen ja komea ori, oli 154 senttiä korkea. Luonteeltaan ori oli hyvin herkkä ja hieman arkakin, mutta luottaessaan sitä käsitteleviin ihmisiin, oli se erittäin nopea laukkahevonen. Radan ulkopuoliset asiat kuitenkin veivät joskus valppaan oriin huomion. Esimerkiksi yksissä kilpailuissa ori menetti johtopaikkansa oriin säikähdettyä huonosti käynnistyvästä autonmoottorista kuulunutta paukahdusta. Huolimatta säikystä luonteestaan Mikhailos menestyi hyvin laukkakilpailuissa ja siitä tuli myöhemmin varsin suosittu jalostusori. Ori periytti arkaa luonnettaan vahvasti jälkeläisilleen.

Isänisä Mikhail Cval oli menestynyt pitkien matkojen juoksija, joka oli perinyt vanhemmiltaan hyvät jalka-asennot ja vankan rakenteen. Väriltään Mikhail Cval oli rautiaankimo ja sillä oli säkäkorkeutta 155 sentin verran. Ori oli todella kestävä laukkahevonen. Se aloitti isänsä tapaan uransa heti kolmivuotiaana ja jatkoi aina yläikärajaan asti eli kahdeksanvuotiskautensa loppuun. Startteja oriille kertyi urallaan lähes sata, mutta aivan yhtä paljon voittoja ei ori saanut kuin isänsä. Mikhail Cvalista tuli laukkauran jälkeen suosittu jalostusori isänsä tapaan ja oriista jäi useita hyviä laukkahevosia.
Isänisänisä Cmitriy tunnettiin ja tunnetaan ehkä edelleenkin Venäjän laukka-arabipiireissä kestävyydestään. Ori oli loistava pitkien matkojen juoksija, minkä lisäksi se teki myös harvinaisen pitkän uran. Cmitriy aloitti laukkauransa kolmivuotiaana ja lopetti vasta kahdeksannen ikävuotensa lopussa. Urallaan ori laukkasi noin sata lähtöä ja voittikin niistä useita kymmeniä. Cmitriyn ura oli todella huikea! Ei ihme, että oriista tuli suosittu jalostusori kilpailu-uran jälkeen. Väriltään ori oli rautiaankimo ja säkäkorkeutta sillä oli 156 senttiä.
Isänisänemä Jekaterine ei ollut arabialaiseksi kovin kaunis. Jos ei tiennyt, ei tammaa olisi arvannut arabialaiseksi täysiveriseksi. Jekaterine edusti venäläistä arabikasvatusta niin isänsä kuin emänsäkin puolelta monen sukupolven ajan. Sitä ei oltu kasvatettu rakennetta ja tyyppiä silmällä pitäen, vaan nopeutta ja kestävyyttä. Tamma olikin todella kestävä laukkahevonen ja pitkillä matkoilla sen hitaasti kiihtyvä nopeuskin pääsi oikeuksiinsa. Jekaterine siirtyi siitokseen laukkauransa jälkeen ja se jätti useita menestyneistä laukkahevosia.

Isänemä Afrodite ei turhaan ollut saanut nimeään kauneuden jumalattaren mukaan. Tummanrautias, piirtopäinen ja sukkajalkainen tamma oli todella kaunis ja se liikkui luontaisen kevyesti ja viehkeästi. Luonteeltaan Afrodite oli kuitenkin isänsä tapaan hieman arka ja varovainen. Tamma hermostuikin kilpailupaikoilla niin paljon, ettei keskittynyt itse juoksuun lähes lainkaan. Muutamien täysin penkin alle menneiden kilpailuiden jälkeen, Afrodite astutettiin ja se varsoi orivarsan. Tämän jälkeen Afrodite myytiin ratsuksi. Myöhemmin Afroditesta tuli tuttu näky helpoissa koululuokissa ja se sijoittuikin silloin tällöin aluetason kouluratsastuskilpailuissa.
Isänemänisä Plutarkhos oli pieni, ruunikko arabiori, jolla oli päässä iso tähti ja molemmissa takajaloissa korkeat sukat. Luonteeltaan Plutarkhos oli arka ja hieman epäluuloinen. Sitä ei aina oltu käsitelty kovin hyvin, minkä takia se ei juuri luottanut ihmisiin. Juosta ori kuitenkin osasi ja parhaimmillaan ollessaan se oli todella nopea laukkaaja. Ori hermostui kuitenkin helposti ennen starttia ja saattoi väsyttää itsensä jo ennen lähtöä. Hyvärakenteinen ja erityisen hyvät jalka-asennot omaava ori vaikutti jonkin verran laukka-arabijalostuksessa Venäjällä, mutta ulkomaille sen jälkikasvua on viety vain vähän.
Isänemänemä Antonina kilpaili muutamissa laukkakilpailuissa, mutta se ei menestynyt kovinkaan hyvin. Tamma oli aika rauhallinen ja kiltti, eikä juokseminen toisia hevosia vastaan oikeastaan kiinnostanut sitä. Nelivuotiaana Antonina myytiin ratsuksi. Se sopi hyvin helppoihin koulu- ja esteluokkiin ja pärjäsikin mukavasti aluetason kilpailuissa. 14-vuotiaana Antonina myytiin uudelleen, tällä kertaa siitostammaksi laukkahevosia harrastuksekseen kasvattavalle naiselle. Antonina ehti tehdä kolme varsaa ennen kuin tamma lopetettiin tiinehtymättömyyden takia 20-vuotiaana.

Emä Alexandrovna oli herkkä ja temperamenttinen venäjänarabitamma. Se oli väriltään mustankimo ja säkäkorkeutta sillä oli 155 sentin verran. Haastavasta luonteestaan huolimatta Alexandrovna pärjäsi varsin hyvin laukkakilpailuissa kotimaassaan. Se voitti heti kolmivuotiskaudellaan arvostetun nuorten tammojen pikkuderbyn ja sijoittui myöhempinä vuosina itse tammaderbyssäkin. Kimo teki pitkän uran laukkaradoille ennen kuin se siirrettiin jalostukseen. Tamma varsoi vain kahdesti, sillä se jouduttiin lopettamaan toisen hevosen potkun aiheuttamaan murtumaan tamman ollessa kolmatta kertaa kantavana.

Emänisä Alexander menestyi aikoinaan erittäin hyvin laukkakilpailuissa Venäjällä. Se aloitti uransa heti kolmivuotiaana ja jatkoi sitä aina 7-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen Alexanderia tarjottiin siitosoriiksi. Se saikin jonkin verran tammoja, mutta paljon jälkeläisiä jättäneen isänsä takia Alexanderista ei tullut kovin suosittua jalostusoritta Venäjällä. Vanhemmalla iällä ori vietiin Puolaan, jossa se vaikutti paljon puolanarabin jalostuksessa. Ori onkin nykyään varsin yleinen ja myös toivottu nimi Puolan arabisuvuissa, sillä oriin jälkeläiset olivat hyvärakenteisia ja -laukkaisia ja niillä oli hyvät ratsunominaisuudet.
Emänisänisä Pasha oli ruunikko, piirtopäinen arabialaisori. Säkäkorkeutta oriilla oli 156 senttimetriä. Pasha oli varsin vankkarakenteinen eli hyvin tyypillinen venäjänarabi. Oritta käytettiinkin paljon arabijalostuksessa Venäjällä ja se jätti useita halutun tyypin omaavia arabeja. Laukkahevosena Pasha ei ollut parhaimmasta päästä, mutta se oli varsin varma juoksija ja juoksi useimmiten rahasijoille vaikka hyvin harvoin voittikaan. Laukkauran jälkeen Pashalla kilpailtiin jonkin verran matkaratsastuksessa jopa 100 kilometrin ihanne- ja nopeusluokissa.
Emänisänemä Darya oli oikea kaunotar. Se oli siro ja jalo kimo, mutta myös melko isokoinen, sillä säkäkorkeutta tammalla oli 158 senttimetrin verran. Daryalla oli erittäin kauniit liikkeet, mutta laukkasukunsa takia tammasta leivottiin laukkahevosta. Valitettavasti Darya kärsi jalkavaivoista ja sen laukkaura jäikin merkityksettömäksi. Darya varsoi kahdesti laukkaoreista, minkä jälkeen tamma myytiin ratsuksi. Estekäyttöä se ei kestänyt, mutta se osoittautui oikein mukavaksi kouluhevoseksi.

Emänemä Aleskia jatkoi vanhempiensa jalanjälkiä laukkakilpailuiden parissa. Aivan huippulaukkaaja ei tamma ollut, mutta se pärjäsi kuitenkin keskivertoa paremmin ja kasasi omistajalleen ison potin rahaa. Laukkauransa jälkeen oikukas tamma siirrettiin jalostuskäyttöön. Sen varsat tuntuivat olevan kirottu, sillä seitsemästä varsasta vain yksi eli aikuiseksi asti. Muut jouduttiin lopettamaan kuka sairauden kuka onnettomuuden takia. Aleskia oli väriltään isänsä tapaan kiiltävän musta tähtipää. Säkäkorkeutta tammalla oli 155 senttiä.
Emänemänisä Wronskij oli todella karismaattinen pikimusta tähtipää, jolla oli korkeutta arabille huikeat 161 senttiä. Ori toimi laukkahevosena ja juoksi ihan kelvollisesti. Se oli kuitenkin useiden vedonlyöjien suosiossa, koska lähtöjensä esittelyissä ori uhkui aina voimaa ja karismaa. Wronskij oli erittäin orimainen, eikä muutenkaan luonteeltaan mikään kovin helppo tapaus. Laukkauran jälkeen ori oli tarjolla jalostukseen, mutta sitä käyttivät tammoilleen lähinnä harrastelijakasvattajat.
Emänemänemä Polka Nadja kilpaili Venäjällä ahkerasti laukkakilpailuissa ja se menestyi aikanaan loistavasti. Tamma oli venäläiseen makuun aika pienikokoinen, sillä sen säkäkorkeus oli 150 senttiä. Se ei tamman vauhtia hidastanut, sillä se oli todella sisukas luonne. Käsiteltävyydeltään tamma oli tosin aika haastava, sillä se toimi mielellään oman päänsä mukaan. Polka Nadjan oikut annettiin kuitenkin anteeksi tamman suuren voittosumman takia. Laukkauran päätyttyä kimo tamma siirtyi siitokseen. Se varsoi yhteensä kuusi kertaa.

Jälkeläiset

wpb-t. Blue-eyed Misty MPB (e. Hyer Uchdryd Maisie)
ox-t. Juksulan Natasha ox (e. Klavdiya ox)
ox-o. Juksulan Masood ox (e. Anya Arkadjevna ox)

Kilpailukalenteri

LJ, 10: 0-2-2-0 (0%/40%), vs. 19600e
16.12.2013, Presta racing center, sileä, maiden 1600m, 10/11
19.12.2013, Presta racing center, sileä, maiden 2200m, 3/5, 4000e
27.12.2013, Presta racing center, sileä, maiden 2800m, 7/13
07.01.2014, Shadiya Arabians, sileä, maiden 1600m, 2/5, 6000e
10.01.2014, Aghast, sileä, maiden 2200m, 6/6
16.01.2014, Juksula, sileä, maiden 1400m, 13/13
24.01.2014, Shadiya Arabians, sileä, maiden 1600m, 2/11, 6000e
26.01.2014, Pink, sileä, maiden 2500m, 3/10, 3600e
11.02.2014, Aghast, sileä, maiden 2000m, 10/10
21.02.2014, Aghast, sileä, maiden 2000m, 8/10

ERJ, 48 sij.
11.04.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
13.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 3/40
14.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 3/40
16.04.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 6/60
18.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 6/40
19.04.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 6/60
27.04.2014, Järviluoto, ERJ, 80cm, 6/40
30.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 3/40
01.05.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 4/40
14.05.2014, Ventos, ERJ, 80cm, 3/60
19.05.2014, Vaapukka, ERJ, 70cm, 3/30
20.05.2014, Vaapukka, ERJ, 60cm, 5/30
23.05.2014, Micram raceponies, ERJ, 80cm, 1/30
02.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 80cm, 2/50
05.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 80cm, 1/50
10.06.2014, Bellgrove, ERJ, 80cm, 2/30
12.06.2014, Bellgrove, ERJ, 80cm, 5/30
01.08.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 4/60
06.08.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
08.08.2014, Perderesies, ERJ, 80cm, 5/50
04.09.2014, Heartland, ERJ, 70cm, 2/50
04.09.2014, Heartland, ERJ, 80cm, 5/50
17.10.2014, Petäjävaara, ERJ, 80cm, 2/30
22.10.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 2/60
25.10.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 1/60
26.10.2014, Brynhild, ERJ, 70cm, 3/40
27.10.2014, Brynhild, ERJ, 70cm, 4/40
11.11.2014, Taikakuun kartano, ERJ, 80cm, 5/50
13.11.2014, Taikakuun kartano, ERJ, 80cm, 1/50
13.11.2014, Solutions, ERJ, 80cm, 1/30
30.11.2014, Latun talli, ERJ, 80cm, 2/30
15.01.2015, kk Reiter, ERJ, 70cm, 3/30
16.01.2015, Casino, ERJ, 70cm, 2/30
23.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 4/50
23.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 1/50
23.01.2015, Muiston, ERJ, 80cm, 6/40
23.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 2/30
24.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 3/30
24.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 4/50
26.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 1/30
26.01.2015, Muiston, ERJ, 80cm, 1/40
26.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 4/50
28.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 4/50
31.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 4/50
31.01.2015, kk Ginger, ERJ cup, 70cm, 15/150
02.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 80cm, 3/50
08.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 80cm, 4/50
09.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 80cm, 3/50

KRJ, 60 sij.
19.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 6/40
20.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 4/40
23.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 6/40
23.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 6/40
24.04.2014, Susiraja, KRJ, va B, 2/50
27.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 2/40
28.04.2014, Rimeyard, KRJ, va B, 1/100
10.05.2014, Susiraja, KRJ, va B, 4/30
11.05.2014, Susiraja, KRJ, va B, 5/30
12.05.2014, O'Polo, KRJ, va B, 5/40
14.05.2014, Fiktio, KRJ, va B, 4/60
15.05.2014, O'Polo, KRJ, va B, 3/40
18.05.2014, Whispering Heaven, KRJ, va B, 5/30
19.05.2014, Kelokorven, KRJ, va B, 6/60
20.05.2014, Whispering Heaven, KRJ, va B, 5/30
21.05.2014, Kuuralehto, KRJ, va B, 3/30
21.05.2014, Kuuralehto, KRJ, va B, 3/30
22.05.2014, Kuuralehto, KRJ, va B, 3/30
26.05.2014, Littleness, KRJ, va B, 4/30
30.05.2014, Blackwoods, KRJ, va B, 3/30
31.05.2014, Blackwoods, KRJ, va B, 2/30
31.05.2014, Parodia, KRJ, va B, 4/40
01.06.2014, Derian, KRJ, va B, 6/40
02.06.2014, Pirunkorpi, KRJ, va B, 5/40
07.06.2014, Parodia, KRJ, va B, 6/40
07.06.2014, Derian, KRJ, va B, 1/40
08.06.2014, Derian, KRJ, va B, 2/40
10.06.2014, Derian, KRJ, va B, 5/40
12.06.2014, Hysteria, KRJ, va B, 2/50
15.06.2014, Hysteria, KRJ, va B, 6/50
17.06.2014, Hysteria, KRJ, va B, 3/50
29.07.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 6/50
31.07.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 7/50
31.07.2014, kk Bailador, KRJ cup, va B, 1/337
31.08.2014, B Ponies, KRJ cup, va B, 13/288
10.08.2014, Shadiya Arabians, KRJ, va B, 1/40
03.10.2014, Zurück, KRJ, va B, 4/30
11.10.2014, al Najya, KRJ, va B, 5/30
17.10.2014, al Najya, KRJ, va B, 1/30
29.10.2014, Sinnesro, KRJ, va B, 2/30
02.11.2014, Sinnesro, KRJ, va B, 1/30
02.11.2014, Kadotetut, KRJ, va B, 5/30
04.11.2014, Yemene, KRJ, va B, 3/40
05.11.2014, Yemene, KRJ, va B, 4/40
11.11.2014, Niininki, KRJ, va B, 1/30
15.11.2014, Niininki, KRJ, va B, 3/30
16.11.2014, Niininki, KRJ, va B, 2/30
16.11.2014, vt Wuki, KRJ, va B, 7/60
16.11.2014, vt Wuki, KRJ, va B, 5/60
17.11.2014, Niininki, KRJ, va B, 4/30
22.11.2014, vt Wuki, KRJ, va B, 2/60
31.01.2015, Fiktio, KRJ cup, va B, 8/415
02.02.2015, Villahaka, KRJ, va B, 3/50
03.02.2015, Villahaka, KRJ, va B, 1/50
04.02.2015, Fiktio, KRJ, va B, 5/40
04.02.2015, Fiktio, KRJ, va B, 2/40
07.02.2015, Villahaka, KRJ, va B, 3/50
08.02.2015, Kvick, KRJ, va B, 1/50
11.02.2015, Fiktio, KRJ, va B, 5/40
12.02.2015, Fiktio, KRJ, va B, 5/40

KERJ, 17 sij.
21.04.2014, Littleness, KERJ, harraste, 3/30
23.04.2014, Littleness, KERJ, harraste, 1/27
27.04.2014, Littleness, KERJ, harraste, 3/30
11.05.2014, Susiraja, KERJ, harraste, 1/25
12.05.2014, Susiraja, KERJ, harraste, 3/25
13.05.2014, Susiraja, KERJ, harraste, 2/25
10.06.2014, Juksula, KERJ, harraste, 5/40
13.10.2014, Domenica Estate, KERJ, harraste, 2/30
14.10.2014, Domenica Estate, KERJ, harraste, 2/30
28.10.2014, Juksula, KERJ, harraste, 2/30
05.11.2014, Mörkövaara, KERJ, harraste, 4/40
08.11.2014, Mörkövaara, KERJ, harraste, 5/40
24.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, harraste, 5/50
15.01.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 6/50
16.01.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 5/50
17.01.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 4/50
30.01.2015, kk Bailador, KERJ cup, harraste, 5/42

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

01.04.2013, päiväkirjamerkintä
Rakas tallimestarini arveli minun varmaankin vain pilailevan, kun ilmoitin aprillipäivän aamuna, että seitsemän arabialaista saapuisi tänään suoraan Venäjältä. Herralta meinasi pudota silmät päästä, kun hevosrekka sitten neljän aikaan iltapäivällä saapui tallinpihaan ja yhtäkkiä piha oli täynnä arabeja! Siinä sitä olikin vilskettä, kun rekasta purettiin kolme oria ja neljä tammaa. Hevoset olivat kiihtyneitä pitkän ajomatkan jäljiltä ja henkilökuntani sai tosissaan tehdä töitä, että herkät arabit saatiin kaikki turvallisesti omiin karsinoihinsa. Seuraavaksi olikin vuorossa loputtomalta tuntuva paperisota, kun yritimme yhdistää oikeat venäjänkieliset paperit oikeaan hevoseen. Siihen vierähtikin tunnin verran, mutta lopulta sain todeta, että olin saanut Venäjältä juuri ne hevoset, jotka olin "postimyynnistä" ostanutkin. Saas nähdä onnistunko treenaamaan näistä laukkahevosia vai en! Nintsu

06.05.2013, päiväkirjamerkintä
Tämän oriin ostaminen ei ehkä ollutkaan niin fiksua kuin ajattelin. Myynti-ilmoituksessa oritta kuvattiin sanoilla "varovainen" ja "koulutuksessa edetty hitaasti", olisihan minun tietenkin pitänyt tajuta, että noilla tarkoitetaan jotakin peuraakin säikympää. Miku on tosin hurjan suloinen kaveri. Se on alkanut pikkuhiljaa luottaa minuun ja tulee jo varovaisesti tarhan portille vastaan, kun käyn sen hakemassa sieltä. Se ei kuitenkaan ole vieläkään väläytellyt mitään laukkaamishaluja jockeynsa kanssa, vaan tuntuu olevan aivan poissa tolaltaan jos joku kipuaa selkään. Saa nähdä tuleeko Mikusta vielä koiranruokaa vai onnistummeko jotenkin saamaan oriin luottamaan edes muutamaan ihmiseen kunnolla. Nintsu

16.12.2013, päiväkirjamerkintä
Tätä päivää varten on oritta treenattu jo kauan. Tänään oli nimittäin Mikun ensimmäinen startti! Rassukka oli aivan täysin poissa tolaltaan jouduttuaan pois kodin tutuista ja turvallisista kuvioista. Esittelyssä se suorastaan tärisi ja verryttelyssä hyvä kun uskalsi edes laukata. Arvata saattaa ettei lähtö sujunut ihan toiveiden mukaan. Ori oli jännittynyt kuin viulunkieli ja olin varma, ettei se edes poistu lähtökarsinastaan. Loppujen lopuksi Miku tuli maaliin toiseksi viimeisenä - ja vain turpakarvan verran viimeiseksi tullutta ennen. Huoh, kotona Miku on jo väläyttänyt kykyjään laukkahevosena, mutta vaatii näköjään vielä paljon työtä ennen kuin saamme oriin nopeuden esiin myös kilpailutilanteissa... Nintsu

27.12.2013, päiväkirjamerkintä
Kolmannen starttinsa Miku juoksi tänään jo tutuksi tulleella radalla Presta racing centerissä. Ori oli itseasiassa varsin rauhallinen, eikä niin kovin jännittynyt kuin se kahdessa aikaisemmassa startissaan on ollut. Juostava matka oli kuitenkin melkein kolme kilometriä ja olin aavistuksen verran huolissani, että jaksaisiko Miku jännittävässä kilpailutilanteessa juosta niin pitkään. Lähtö sujui hyvin. Ori säpsähti liikkeelle heti karsinoiden auettua ja aloitti juoksun neljänneltä sijalta. Noin puolessa välin matkaa Miku oli jo kolmantena. Se säikkyi jotakin kaarteessa ja putosi takaisin neljänneksi, mutta piti edelleen viimeisestä rahasijasta kiinni. Matkaa maaliin oli enää puolisen kilometriä, kun Miku alkoi väsyä. Hitaasti mutta vääjäämättä oriin askeleiden voima hiipui ja takaa tulevat painelivat Mikun ohitse. Ai että kun minua harmitti! Lopulta Miku laukkasi maaliin seitsemäntenä. Ei ihan surkea sijoitus, kun osallistujia lähdössä oli 13, mutta paremminkin olisi voinut mennä! Nintsu

11.02.2014, päiväkirjamerkintä
Eiköhän se ollut Mikun laukka-ura nyt tässä. Ori juoksi tänään viimeiseksi Aghastin 2000 metrin maiden-lähdössä. Osallistujia lähdössä oli kymmenen kappaletta eikä Miku edes ollut lähelläkään ohittaa ketään! Tyytyväisenä ori laukkasi viimeisenä ja lisäsi vauhtiaan vain vaisusti ja hetkellisesti jockeyn sitä pyytäessä. Mikua ei selvästikään kiinnostanut pätkääkään koko kilpailu. Olen aika pettynyt Mikuun. Ori on kotiharjoituksissa väläytellyt kelpo vauhteja ja pari viime starttia on sujunut hyvin oriin napatessa toisen ja kolmannen sijan. Miku on kuitenkin ollut lähtönsä viimeinen tai toiseksi viimeinen jo neljä kertaa. Kyllähän se kertoo jotakin oriin kyvyistä ja laukkahaluista. Huonosta menestyksestään huolimatta Mikua ei myydä. Ori uudelleenkoulutetaan ratsuksi ja alan kilpailla sillä ratsastuskilpailuissa. Uusi ammatti ja uudet kujeet Mikulle! Nintsu

05.04.2014, päiväkirjamerkintä
Miku on yllättänyt meidät kaikki, sillä epäonnistuneesta laukkahevosesta on vain vaivaisessa parissa kuukaudessa kuoriutunut uskomattoman hieno kouluratsu! Miku tuntuu löytäneen aivan uuden asenteen työskentelyyn. Ori oppii koululiikkeitä hurjalla vauhdilla, kun se kerran tajuaa mitä ihminen siltä haluaa, suorittaa se liikkeet seuraavalla kerralla aivan kuin olisi aina osannut sen! Uskokaa kun sanon, että tästä oriista vielä kuullaan kouluradoilla! Mikun tasoksi on tarkoitus treenata vaativa B, mikä on mielestäni ihan realistista näin hyväliikkeiselle ja kuuliaiselle arabille. Estepuolella Miku on selvästi varovaisempi ja sillä saralla olemmekin edenneet hitaammin. Ori tullaan silti varmasti näkemään aikanaan myös este- ja kenttäradoilla, sen verran näppärästi Miku esteet hyppää sillon kun pupu ei mene pöksyyn. Hyvältä siis näyttää, kohta alkaa varmasti ruusukkeita tipahdella ovista ja ikkunoista! Nintsu

19.05.2015, päiväkirjamerkintä
Niin en vain vuodet kuluvat. Mikukin on ollut omistuksessani jo kaksi IRL-vuotta eikä loppua vielä näy. Oriilla tuli juuri ikää mittariin kahden vuosikymmenen verran, mutta poika on edelleen hyvässä kunnossa eikä ikä näy missään. Miku ei enää kilpaile, sillä sillä on riittävästi sijoituksia niin este- kuin koulukilpailuistakin laatuarvostelua varten. Kentässäkin Miku on napsinut kivan kasan sijoituksia, mikä riittää hyvin, sillä KERJ:n laatuarvosteluun meidän ei ole tarkoituskaan mennä. Kunhan Mikun varsat saavat vaadittavat sijoitukset kasaan, on Mikun aika taas muuttua eläköityneestä pullahevosesta komeaksi kisakonkariksi ja lähteä kiertämään parit laatuarvostelut. Ori ei luultavasti itse ole kovinkaan mielissään asiasta, sillä Miku viihtyy eläkeläisenä oikein hyvin. Poikaporukassa laiduntaminen ja rennot maastolenkit ja kevyet koulutreenit kun ovat kovasti herran mieleen. Mutta ei auta itku markkinoilla, Miku! Laatuarvostelut ovat edessä, mutta sitten kun ne on käyty, saa ori jatkaa rauhaisaa laiduntamistaan loppuikänsä. Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu