Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


ei saavutuksia

Juksulan Habibti ox

Kiltti, seurallinen ja mukava tamma, joka on kuitenkin myös rodulleen uskollisen valpas ja reagoiva.

Nimi: Juksulan Habibti ox "Habi"
Rekisterinumero: VH22-003-0196
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 25.09.2017 / 14v (8v 25.09.2019, sekalainen ikääntyminen)
Rotu: Arabialainen täysverinen (domestic)

Omistaja: Nintsu (VRL-01851)
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Juksula, DE

Väri:
Säkäkorkeus: 150 cm

Koulutus: kenttäpainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 110 cm
>>>>>>>>>> Ke: helppo
>>>>>>>>>> ex-laukkahevonen (sileä), Laukkaurheilukeskuksen profiili


© , lisenssi

Habi on tullut kovasti emäänsä ja onkin aivan yhtä mukava ja kiva hevonen. Habi on toki arabialaiseen tyyliin valpas ja nopea, mutta myös ystävällinen, seurallinen ja kiintyvä. HaBi tykkää omista tutuista ihmisistään sekä nauttii näiden seurasta ja huomiosta. Tuttujaan Habi tervehtii aina iloisella hörähdyksellä. Uusia ihmisiä kohtaan tamma voi olla hieman pidättäytyväinen, vaikka ei varsinaisesti arka olekaan. Hoitaessa Habi on kiltti. Se nauttii harjauksesta ja rapsutuksista, sekä antaa koskea itseensä kaikkialta. Kaviot nousevat puhdistettavaksi ilman sen suurempaa pyytelyä ja myös pysyvät ylhäällä tarvittavan ajan. Korvistaan tamma on hieman herkkä, mikä tulee suitsiessa huomioida, mutta muuten Habi on helppohoitoinen ja vaivaton myös varustaa. Taluttaessa tamma on joskus kiireinen, mutta se ei silti koskaan jyräile tai kisko itseään irti.

Ratsastaessa Habi on reipas, herkkä ja yhteistyöhaluinen. Tamma on varsin energinen tapaus ja varsinkin vapaapäivien jälkeen voi alkuverryttelyissä tuntua kuin istuisi aikapommin päällä. Rotu näkyy Habissa nopeina reaktioina, joten sopivasta ärsykkeestä tamma voi sinkaista nopeastikin suuntaan X. Ilkeä Habi ei missään tapauksessa ole, mutta kuitenkin valpas ja reagoiva. Kouluratsastus Habin kanssa ei ehkä ole kaikista helpoin operaatio, koska tamman mielestä kaikki vaikeat asiat voi korjata vauhdilla. Jos hieman toista kylkeä kiristää, miksi ihmeessä yrittää taivutella ja venyttää kylkeä, kun voi laittaa vähän lisää vauhtia ja sitten kireä kylki ei enää haittaakaan mitään? Lempeän päättäväisesti houkutellen Habin saa tekemään kyllä mitä vain ja parhaimmillaan tamma onkin ihan katseenkestävä kouluratsu. Hyppäämisestä Habi sen sijaan tykkää kovasti, joskin sitä vauhtia tuppaa helposti olemaan hieman liikaa. Tamma mielellään ryntää esteelle, jolloin sen hyppykaari saattaa jäädä matalaksi ja ylin puomi tarttuu herkästi mukaan. Kun Habin saa paremmin odottamaan estettä, on hyppy laadukkaampi ja tamma oikein kelpo esteratsu. Maastossa Habi on kestävä ja rohkea. Sillä on matkaavoittava laukka sekä loputon eteenpäinpyrkimys, mitä ei edes vaikeammat maastoesteet sammuta.

Polveutuminen

i. Azhour S
ox (dom), rt, 150cm
ii. SA Azhar
ox (dom), rn, 150cm
iii. VIR MVA Ch Ashhal
ox (SEA)
iie. Ghazalah
ox, kadonnut
ie. Ameena Arida
ox (dom), rt, 150cm
iei. Maram Fareed
ox (dom)
iee. Ameena Atiya
ox, kadonnut
e. Hanida Rewa ox
ox (dom), rn, 149cm
ERJ-II, KERJ-III
ei. Jawahir Hajaz ox
ox (dom), trn, 153cm
eii. Jawad al Hayyan ox
ox (dom)
eie. Jawahir Ziyad ox
ox (dom)
ee. T.H. Shariyah
ox (dom), rn, 148cm
eei. Karim ox
ox (engl.)
eee. Risasi Nyota
ox (dom)
Habilla on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

25.09.2017, päiväkirjamerkintä
Meidän ei oikeastaan ollut vielä tarkoitus astuttaa Hania, mutta laukkahevosten kilpailulistani alkoi näyttää hälyyttävän tyhjältä, joten täytettähän sinne oli saatava. Laukkahevoskeskuksen "jalostukseen tarjotaan" -osiosta löytyi Dimman komea Azhour S, upea raudikko muutamilla sukilla varustettuna. Mikä parasta, Azhourin sijoitusprosentti on loistava 100% ja voittoprosenttikin 78% ja oriilla on pitkä rivi sekä omia arvokilpailutuloksia, että menestyneitä jälkeläisiä. Juuri tätä oma laukkahevoslaumani tarvitsi! Hani tiinehtyi kilpailukunnostaan huolimatta heti ensimmäiseen siemennykseen ja tiineys sujui myös ongelmitta. Tänään Hani varsoi kertakaikkisen suloisen tammavarsan, joka sai nimekseen Habibti eli kultaseni tai rakkaani. Sitä tämä varsa varmasti meille on! Hani toimi hienosti vaistojensa varassa, eikä tarvinnut varsomisessa tai varsan ensihetkissä meidän ihmisten apua. Tervetuloa maailmaan Habi, tuleva laukkalupaukseni. Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu