Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


MUISTOSIVUT


KRJ-II

Thiago D'or

Reaktiivinen, herkkä ja energinen ori, joka liikkuu luonnostaan kuin jousilla. Upea kouluhevonen, mutta ei ihan joka tytön ratsu.

Nimi: Thiago D'or "Tigo"
Rekisterinumero: VH17-021-0114
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 17.05.2017 / 21v (8v 20.10.2017, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 07.10.2023
Rotu: Trakehner

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Gestüt Diore, Disa VRL-03335, Saksa

Väri: Punaruunikko
Säkäkorkeus: 164cm

Koulutus: koulupainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: grand prix
>>>>>>>>>> Re: 80cm
>>>>>>>>>> KRJ-II (4/2023, 97,75p)
© Franz Venhaus,
CC BY-ND 2.0

Tigo on komea, ryhdikäs ori, jolla on paljon karismaa. Se on valpas ja orimainen, aina tietoinen ympäristöstään ja myös aina valmis reagoimaan sopivaksi katsomallaan tavalla. Tigon kanssa onkin aina oltava hereillä, sillä vaikka ori ei missään tapauksessa ole ilkeä tai vihainen, on se niin sanotusti vietikäs ja vaistojensa vietävissä. Hoitotilanteissa ori on pääasiassa oikeinkin mukava ja seurallinen. Se ei kuitenkaan aina jaksa keskittyä ihmisen paijailuihin kovinkaan kauaa, joten harjausmaratoneja rakastavalle hoitajalle Tigo voi olla pettymys. Tehokasta hevosenhoitoa ja kuntoonlaittoa suosivalle hetken aikaa hyväkäytöksinen, mutta lyhytpinnainen Tigo on sen sijaan juuri sopiva hoidokki. Taluttaessa ja erityisesti muiden hevosten keskellä Tigon "hankalat ominaisuudet" sen sijaan tulevat vahvemmin esiin ja ori saattaa olla tällöin aika raskas käsiteltävä. Napakka kuri ilman simputtamista ja oikea-aikaiset avut, käskyt ja pyynnöt sekä sopivat apuvälineet - näillä avuin Tigon kanssa pärjää hevosvilinässäkin.

Ratsastaessa Tigo on herkkä, nopea ja reaktiivinen - oikea huippuunsa viritetty kilpahevonen, hevosmaailman ferrari. Tigolla on erityisen laadukkaat askellajit ja luontaisesti melkoiset jouset liikkeissään. Kun ratsastaja saa luotua oriin askellukseen ripauksen rentoutta ja hitaampaa tahtia, ollaan aikalailla kouluratsastuksen huipulla. Ihan joka tytön ratsu ei kiivas Tigo ole, mutta kokenut, taitava ratsastaja saa oriista paljon irti ja vain taivas on rajana. Tigolla ei (perusliikkumisessa helposti esiintyvän kireyden ja kiireisyyden lisäksi) ole erityisiä heikkouksia, mutta oriin ehdottomat bravuurit radalla ovat sulkutaivutukset, erilaiset siksakit ja vaihtosarjat. Monipuolisuuden nimissä oriilla on myös hypätty esteitä, eikä Tigo aivan puusilmä niilläkään ole. Pääkoppa sillä meinaa hieman kuumua, mutta erityisesti jumppasarjoilla oriin luontainen elastisuus näkyy kauniissa kumipallomaisissa hypyissä. Maastoillessa Tigo on yllättävänkin cool ja se tuntuu nauttivan erityisesti metsässä kivikkoisilla poluilla samoilusta.

Polveutuminen

i. Levicorprus Vegas
trak, rnkm, 160cm
KTK-III
ii. Hary Poter 54
trak, m, 162cm
iii. VIR MVA Ch Shanghai
KRJ-II, YLA2
iie. VIR MVA Ch Phantome
KRJ-II, YLA2
ie. Tourniquette Vegas
trak, km, 160cm, KRJ-I
iei. Tourin Omet

iee. Chiara Mia xx

e. Tenderly D'or
trak, m, 170cm
koulupainotteinen, ko. PSG
ei. VIR MVA Ch Rosenhof Konrad
trak, m, 174cm, KRJ-I, KTK-II
eii. Godehard
KRJ-I, KTK-II
eie. Kassandra
VSN Ch, KRJ-I, KTK-II, KRJ AB
ee. Thug Passion Gone
trak, trn, 166cm, KRJ-II
eei. House-Ism
KRJ-II, YLA2
eee. Blackshade
KRJ-II, YLA2, KTK-III
Tigolla on 3 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

trak-o. Chicago Jux (e. Cherry Lips Jux)
wpb-t. Thiatesse MPB (e. Royal Dream MPB)
trak-t. Tiana Cherry Jux (e. Cherry Lips Jux)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

28.05.2017, päiväkirjamerkintä
Kun näin Disan kevätmyynnin mainoksen, olin aivan varma, että mukaani lähtee welshponi tai pari. Mutta mitä vielä! Kun näin trakehnerori Thiagon sukutaulun, tiesin heti, että tuo hevonen minun on saatava! Itse oriin näkeminen vain vahvisti päätöstäni, joten pankkitili tyhjäksi ja hevosostoksille! Thiago alias Tigo on komeasti askeltava kouluhevosen alku, joka on kasvattajansa luona huolella peruskoulutettu. Ihan helppo ratsu ei ori ole, mutta minulla on eläissäni sen verran monta muutakin vaikeaa hevosta ollut, etten jaksa sitä murehtia. On sitä ennenkin pärjätty! Nyt alkajaisiksi 4-vuotias Tigo saa totutella rauhassa uuteen kotiinsa ja sitten alamme ottaa tuntumaa toisiimme ratsain. Valkoisten aitojen sisällekin pääsemme toivottavasti pian! Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu