Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


MUISTOSIVUT


KRJ-III

Black Swan xx

Kuuma, sähäkkä ja nopea pikkutamma. Oikealle aallonpituudelle viritettynä kevyesti tanssiva balleriina, mutta pahimmoillaan enemmänkin kuin viitapiru.

Nimi: Black Swan xx "Swan"
Rekisterinumero: VH22-006-0157
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 11.01.2022 / 27v (8v 11.09.2022, 1kk=1a)
Kuollut: 01.04.2024
Rotu: Englantilainentäysverinen (xx)

Omistaja: Nintsu (VRL-01851)
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Corinna Cooley, USA (evm)

Väri: Tummanruunikko
Säkäkorkeus: 161 cm

Koulutus: koulupainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: Prix St. Georges
>>>>>>>>>> Re: 80 cm
>>>>>>>>>> KRJ-III (11/23, 85p)


© Franz Venhaus, CC BY-ND 2.0

Swan on kaunis kuin karamelli, mutta luonteeltaan melkoisen haasteellinen yksilö. Tamma ei ole ilkeä tai pahansisuinen, mutta se on herkkä, nopeasti kiihtyvä ja isosti reagoiva hevonen, jolla on vahva oma tahto. Omapäisyys herkkyyteen yhdistettynä tekee tammasta kohtuullisen haasteellisen hevosen kokeneemmallekin hevosenkäsittelijälle. Hoitaessa Swan voi olla joskus hieman hapan, eikä edes harjaaminen ole aina mikään läpihuutojuttu. Tamma kutiaa helposti, eikä siedä liian pehmeitä harjoja, mutta toisaalta tamma on myös herkkä, eikä tykkää kovistakaan harjoista. Myös harjaustyyli voi olla Swanin mieleen tai sitten ei ole. Kavioita puhdistaessa sekä tammaa varustaessa saa Swanin elekieltä lukea hyvin tarkasti, jotta tamman kanssa tulee toimeen. Mikään hirviö ei Swan tokikaan ole, mutta herkkä, itsepäinen ja omanarvonsatunteva tammarouva kylläkin.

Ratsastaessa Swan on herkkä, helposti kuumuva ja hitaasti rentoutuva. Jos tamma pääsee keräämään syystä tai toisesta kierroksia, on sen takaisin rennoksi ja avuille saaminen melkoisen työn ja tuskan takana, jos edes onnistuu sillä ratsastuksella enää ollenkaan. Swan on reaktioissaan nopea ja dramaattinen, oli reaktion syynä sitten ympäristön tapahtumat tai ratsastajan oma toiminta. Välillä Swan tuntuu liukkaalta kuin saippuapala, joten hereillä saa tamman kanssa kyllä olla. Parhaimmillaan Swan on upea ja elastisesti liikkuva tamma, kuin kevyesti tanssiva balleriina, joka saa koulutuomarit hurraamaan seisaallaan eikä mikään koululiike tunnu liian vaikealta. Swanin virittäminen sopivaan kouluratsun moodiin voi tosin olla joskus hieman pitkässä kuusessa, mutta onnistuessaan kyllä kaiken vaivan arvoista. Estetouhuista Swan ei oikein välitä ja useimmiten tamma onkin sitä mieltä, että ratsastaja voisi ylittää puomeja itsekseen. Maastossa Swan on reaktiivinen, mutta se nauttii reippaista maastolaukoista.

Polveutuminen

i. Pas de Deux xx
xx, m, 163cm, evm
ii. Nutcracker xx
xx, tprt, 163cm
ie. Ballet de Reine xx
xx, mkm, 166cm
e. Ghost of Opera xx
xx, rnkm, 163cm, evm
ei. Kings' Ghost xx
xx, rn, 162cm
ee. White Swan xx
xx, rnkm, 162cm
Swan on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Pas de Deux syntyi Ranskassa tunnetulla koulupainotteisia täysverisiä kasvattavalla tilalla ja myytiin isolla rahalla nuorena Yhdysvaltoihin. Kasvaessaan Pas de Deux lunasti kaikki sille asetetut odotukset ja oriista kasvoikin hyvärakenteinen, näyttävä ori, joka menestyi niin rotunäyttelyissä kuin kouluradoillakin. Musta 163-senttinen komistus ei ollut kaikista helpoin ratsastettava, mutta oriin laadukkuus korvasi jotkin ratsastettavuuden puutteet. Myöhemmin Pas de Deux toimi myös siitosoriina, mutta se jätti varsin vahvasti hankalaa ratsastettavuuttaan jälkeläisilleen.

Isänisä Nutcracker oli komea, ryhdikäs tummapunarautias piirtopää. Vain 163 senttiä korkea ori tuntui todellista kokoaan suuremmalta suuren egonsa ja valtavan karismansa ansiosta. Ratsuna Nutcracker ei ollut kaikista helpoin, mutta oriilla oli onnea ratsastajan suhteen. Sopivan ratsastajan kanssa Nutcracker nousi aina inter-tasolle saakka ja keräsi myös ison nipun sijoituksia siltä tasolta. Jalostusoriina Nutcracker toimi erityisen hyvin raskaampiin puoliveritammoihin yhdistettynä, mutta oriista jäi myös useita menestyneitä täysverijälkeläisiä.
Isänemä Ballet de Reine oli mustankimo, 166 senttiä korkea tamma. Tamma kilpaili jonkin kauden nuorten hevosten koululuokissa Ranskassa ja menestyikin varsin hyvin kauniiden, kevyiden liikkeidensä ansiosta. Vaatimustason kasvaessa Ballet de Reine tuli kuumemmaksi ratsastaa ja se siirtyi pian siitoskäyttöön. Ballet de Reine osoittautui varsin laadukkaaksi siitostammaksi ja se jätti ison liudan lahjakkaita, kauniita kouluhevosjälkeläisiä sekä täysveri- että puoliverioriista.

Emä Ghost of Opera polveutui keskinkertaisesta laukkasuvusta, mutta se myytiin nuorena huutokaupassa nuorelle kouluratsastajalle, joka etsi itselleen halpaa hevosta. Ghost of Opera osoittautui oppivaiseksi ja kiltiksi tammaksi, josta kehittyi nopeasti vaativien luokkien kouluratsu. Erityisesti tamman laukka muovautui erittäin kouluratakelpoiseksi, eikä tamman kanssa tarvinnut valkoisissa aidoissa hävetä laukkasuvusta huolimatta. Vanhemmalla iällä Ghost of Opera sai muutaman varsan, joihin se päästi paljon isäoria läpi.

Emänisä Kings' Ghost oli kohtuullinen laukkahevonen, jonka vahvuuksia oli lähinnä sen terveys ja kestävyys. Ori kilpailikin harvinaisen monta vuotta ja keräsi rahaa sen verran, että sen omistajat jatkoivat sen uraa. Ruunikko, 162 senttiä korkea ori siirtyi siitoskäyttöön 7-vuotiaana, mutta mitään siitosmatadoria ei oriista keskinkertaisen statistiikkansa takia tullut, vaan lähinnä ori astui halvoista hinnoista kiinnostuneiden omistajien tammoja. Kings' Ghost ei jättänytkään yhtään erityisen hyvää laukkahevosta, mutta muutamat sen jälkeläiset niittivät mainetta ratsuina.
Emänemä White Swan oli hyväluonteinen, kiltti ja rauhallinen tamma - hieman turhankin leppoisa laukkahevoseksi. Nuorempana tammasta yritettiin leipoa laukkahevosta, mutta ei kovin suurella menestyksellä. White Swanin kohtaloksi tulikin kiertää omistajalta toiselle, milloin toimien siitostammana ja milloin (taas) laukkauraa yrittäen. Onneksi tamma oli hyväluonteinen ja sopeutuvainen. Hieman vanhempana White Swan päätyi harrasteratsuksi ja suoritti kiltisti niin helppoja kouluratoja kuin hyppäsi pieniä esteitäkin.

Jälkeläiset

xx-t. Juksulan Tulle xx (i. Velvet xx)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

30.08.2022, päiväkirjamerkintä
Minulla ei Juksulassa ole koulupainotteisia täysverisiä mitenkään liikaa, joten kun Amerikan reissullani huomasin netistä muutaman kiinnostavan myynti-ilmoituksen, en epäröinyt hetkeäkään, vaan otin puhelimen kauniiseen käteen ja soitin myyjille. Useampaa hevosta kävinkin siinä lomareissuni lomassa katsomassa ja yksi niistä oli 7-vuotias, jo PSG-tasolle koulutettu tamma Black Swan. Myyjä varoitteli jo etukäteen puhelimessa, että tässä on melkoinen sähikäinen, mutta olen kipakoita tammoja tavannut ennenkin, joten sovimme koeratsastuksesta. Black Swan lunastikin odotukset jo ennen kuin ehdin selkään, mutta vielä paremmin ratsastuksen aikana. Tamma liikkui kevyesti ja joustavasti kuin balleriina, mutta oli liukas kuin saippua ja todella nopea (suurissa ja yllättävissä) reaktioissaan. Kyllä siinä ihan tekemistä oli, että tamman sain toimimaan halumallani tavalla! Sisäinen masokistini kuitenkin kehräsi mielissään ja heti satulasta laskeuduttuani (ihan omaehtoisesti saanen lisätä) sovin kaupat tammasta, enkä edes hinnasta tinkinyt! Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu