Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


ei saavutuksia

Juksulan Mexica

Rauhallinen ja järkevä tamma, jossa on kuitenkin sopiva ripaus täysveri-isältä perittyä nopeutta. Tamma pääsee oikeuksiinsa esteradalla, sileällä hieman puskettavaa mallia.

Nimi: Juksulan Mexica "Mica"
Rekisterinumero: VH17-031-0449
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 18.06.2017 / 5v (4v 18.07.2017, sekalainen ikääntyminen)
Rotu: Suomalainen puoliverinen (fwb)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Juksula, DE

Väri: Tummanruunikko
Säkäkorkeus: 170cm

Koulutus: estepainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 150cm


© Franz Venhaus,
lisenssi

Perusluonteeltaan Mica on rauhallinen ja selväpäinen mutta sillä on reaktioissaan ripaus täysverisen nopeutta. Tamma ei toki vähästä hermostu, vaan on tyyni käsitellä niin kotioloissa kuin kilpailupaikoillakin, eli mistään räjähdysherkästä dynamiittipötköstä ei Mican kohdalla ole kyse. Mikään innokas sylikoira ei Mica ole, vaan se pitää mieluusti hieman etäisyyttä ihmisiin. Ylimääräisestä paapomisesta ja puunailusta ei se juuri ilahdu, vaikka hyvätapaisena hevosena moiset ihmisten oikut sietääkin. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, vaikka tamma arvostaakin hoitajassaan nopeutta. Taluttaessa Mica osaa käyttäytyä eikä se ole vaativa talutettava matkaavoittavista askeleistaan huolimatta.

Ratsastaessa Mica on rehellinen ja se yrittää aina parhaansa. Tammaa ei kuitenkaan kouluratsastus suuremmin sytytä ja se voikin tuntua hieman vetelältä ja ponnettomalta sileällä vaikka apuja kuunteleekin. Kun koulutreenin lomaan pistää puomin tai pari, on ratsu heti paljon innokkaampi ja mukavampi ratsastettava. Esteillä Mica todellakin syttyy. Se rakastaa hyppäämistä eikä tunnu koskaan saavan tarpeekseen puomien ylittämisestä. Tamma on esteradalla todella rohkea, eikä se kyttää outojakaan esteviritelmiä. Ison ja menevän laukkansa takia Mica voi joskus olla vaikea ratsastaa ahtailla radoilla esimerkiksi maneesissa, mutta yrittämisen puutteesta ei tammaa voi koskaan moittia. Lisäksi Micalla on erittäin ketterät jalat ja se usein pelastaakin huonon ponnistuspaikan nopealla jalkatyöllään. Myös maastossa Mica toimii erinomaisesti ja se on varma maastohevonen niin yksin kuin porukassakin.

Polveutuminen

i. Psycholunatic xx
xx, trn, 167cm
KTK-II
ii. Damn Insane xx
xx, rnkm, 165cm
iii. Damn Impressive xx
iie. Damn Powerplayer xx
ie. Safari Sunset xx
xx, rt, 168cm
iei. All Rock Hard xx
iee. Safari Cha Cha xx
e. Wasabi Ion
fwb, trn, 170cm
ei. New G Ra
kwpn, rn, 170cm
eii. Ramsas
eie. Nelly II
ee. Cinnamonum GA
swb, rnkm, 171cm
eei. Cinhalese
eee. Picanta
Micalla on 2 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

18.06.2017, päiväkirjamerkintä
Olen ollut kovin saamaton Vanjan kohdalla ja tamma onkin päässyt ihan luokattoman vanhaksi ennen ensimmäistä (ja ainoaksi jäävää) jälkeläistään! Kun huomasin Taciturnin jalostukseen tarjotaan -ilmoituksen, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni Vanjan suhteen. Tammalle löytyikin sopiva täysveriori keventämään tamman hieman raskasta olemusta, joten ei muuta kuin astutusmaksut Taciturnin tilille ja sitten kiimoja vahtaamaan! Iästään huolimatta Vanja pamahti kantavaksi ensiyrityksestä ja koko tiineysaika sujui hyvin. Tänään tamma varsoi terveen, melko rauhallisen oloisen tammavarsan. Varsominen meinasi venähtää vähän turhan pitkäksi, mutta menin nopeasti Vanjan avuksi ja yhteistuumin saimme varsan ajallaan maailmaan. Väsymyksestään huolimatta Vanja alkoi heti hoivata Mexica-pienokaistaan! Urheasti pikkutamma kapusi huojuville jaloilleen ottamaan ensihörpyt ternimaitoa. Onneksi olkoon, Vanja, ja tervetuloa maailmaan Mexica! Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu