Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT

KERJ-II, ERJ-III

Czar ox

Voimakastahtoinen, orimainen ja karismaattinen arabialaisori, joka polveutuu vanhoista, venäläisistä laukkahevoslinjoista. Laukkasuvustaan huolimatta ori hyppää loistavasti ja sillä on erittäin hyvä hyppytekniikka.

Nimi: Czar ox "Tsaari"
Rekisterinumero: VH14-003-0011
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 25.06.2012 / 28v (3v 04.03.2013, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 08.11.2016, lopetettu vanhuuteen
Rotu: Arabialainen täysverinen (venäjänarabi)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Vladimir Wronjkz, RUS

Väri: Tummanpunauunikko
Säkäkorkeus: 160cm

Koulutus: estepainotus (ex-laukkahevonen)
! kisakalenteri löytyy alempaa !
>>>>>>>>>> Ko: helppo B
>>>>>>>>>> Re: 120cm
>>>>>>>>>> Ke: helppo
>>>>>>>>>> laukka stat. 13: 1-3-2-2 (7,7%/61,5%), vs. 58200e
>>>>>>>>>> ERJ-III (4/16, 89,5p), KERJ-II (10/16, 95,5p)

Tsaari kuuluu niihin oreihin, joille varataan ruunausaika vähintään kerran kuussa. Tämä arabiori on orimainen kuin mikä ja joskus ihmisen on vaikea kiinnittää oriin huomiota. Hoitaessa Tsaari ei ole aina kovin miellyttävä. Ori seisoo ihan asiallisesti paikoillaan harjauksen aikana, mutta vain silloin, kun karsinan ohitse ei kulje ketään. Annas olla sitten kun joku menee ohi! Tsaari on heti kolisuttamassa kaltereita ja uhoamassa. Siinä voi jäädä hoitaja kynnysmatoksi jos ei ehdi väistää oritta ajoissa. Yleensä Tsaari hoidetaan käytävällä kahden puolen kiinnitettynä. Vaikka ori tällöinkin karjuu ja kuopii kaikelle ohikulkevalle, tietää hoitaja ainakin mihin suuntaan ori yrittää mennä. Tsaari on sen verran herkkä päänsä kanssa, ettei se riimuja ala vetämällä hajottamaan. Kaikki hoitotoimenpiteet aina harjauksesta varustamiseen sujuvat kyllä ihan hyvin niin kauan, kun ori ei unohdu hormoniensa vietäväksi. Taluttaessa Tsaari ei todellakaan ole kovin miellyttävä. Se huutaa ja uhittelee oreille ja hörisee ja esittää tammoille. Taluttaja saakin olla koko ajan muistuttamassa olemassa olostaan oriille, koska muuten Tsaari lähtisi omille teilleen.

Ratsastaessa Tsaari on varsin itsepäinen. Se tekisi mielellään oman päänsä mukaan oli kyse sitten tallipihasta poistumisesta tai pohkeenväistöstä (mitä Tsaari ei muuten mielellään tee). Ratsastajan ja ratsun välillä käydäänkin aina koko ratsastuksen ajan tiivistä väittelyä siitä, että tehdäänkö kuskin vai hevosen mielen mukaan. Auta armias, jos Tsaari pääsee niskan päälle... Oriin omatahtoisuuden takia sillä ratsastavat vain hyvin kokeneet ratsastajat. Muuten Tsaari on yllättävänkin simppeli tapaus. Kun se on ratsastajansa avuilla, on se hieno ratsu, jolla on voimakas moottori. Kouluratsastukseen Tsaari ei oikein jaksaisi paneutua ja se alkaa silloin helposti hangoitella vastaan. Hyppääminen on kovasti oriin mieleen ja se omaakin rotuisekseen erinomaisen hyppytekniikan ja paljon kapasiteettia. Esteradalla Tsaari on nopea ja rohkea, mutta joskus vauhtia on liikaakin, jolloin kaarteet venyvät pitkiksi. Ori ei kuitenkaan pelästy huonojakaan lähestymisiä vaan se hyppää vaikka esteen sekaan. Maastossa Tsaari on aika menevä ratsu. Se ei siedä ketään edellään, mutta nauttii suunnattomasti tammojen kanssa maastoilusta jos pääsee kulkemaan ensimmäisenä. Maastoesteradalla ori etenee kuin juna ja joskus jarrut voivat toimia hieman heikosti.

Polveutuminen

i. Pascha Nikolai ox
ox, trn, 159cm
ii. Matwey ox
ox, rnkm, 156cm
iii. Wronskij ox
iie. Antonina ox
ie. Polina ox
ox, trt, 158cm
iei. Plutarkhos ox
iee. Jekaterine ox
e. Clavrila ox
ox, prn, 157cm
ei. Covitz ox
ox, rn, 160cm
eii. Cmitriy ox
eie. Darya ox
ee. Polka Pinya ox
ox, vrn, 155cm
eei. Pasha ox
eee. Polka Nadja ox
Tsaari on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Pascha Nikolai peri isältään komean rakenteen ja olemuksen. Tummanruunikko piirtopää oli 159 senttiä korkea, mutta ryhdikkyytensä ansiosta se vaikutti sitäkin suuremmalta. Ori aloitti kilpailu-uransa laukkakilpailuista. Se pärjäsi ihan hyvin, mutta oriilla ei kuitenkaan ollut aineksia kovan luokan laukkahevoseksi. Luonteeltaan orimainen ja karismaattinen ori myytiin ratsuksi parin kauden laukkaamisen jälkeen. Nikolai kilpaili jonkin verran esteitä ja matkaratsastusta. Se pääsi astumaan muutamia tammoja ja jättikin useita hyviä laukkahevosia huolimatta omasta epäonnistumisestaan laukkaradoilla.

Isänisä Matweylla oli ulkonäköä muttei juuri lahjoja laukkahevosen uraa varten. Se juoksi muutaman kauden ja ylsi rahasijoille vain muutaman kerran. Lopulta Matwey sitten myytiinkin Puolaan, jossa se koulutettiin ratsuksi. Ori osoittautui erinomaiseksi kenttähevoseksi ja se pärjäsi hyvin Puolan kansallisissa kenttäluokissa. Aivan mestaruustasolle eivät oriin rahkeet riittäneet, mutta kahden tähden kilpailuista se vielä napsi sijoituksia ja voittoja. Puolassa oritta käytettiin jalostuksessa paljonkin, mutta muutaman mutkan kautta se päätyi silti takaisin Venäjälle, jossa se vaikutti laukkasukunsa takia jonkin verran laukka-arabijalostuksessa.
Isänisänisä Wronskij oli todella karismaattinen pikimusta tähtipää, jolla oli korkeutta arabille huikeat 161 senttiä. Ori toimi laukkahevosena ja juoksi ihan kelvollisesti. Se oli kuitenkin useiden vedonlyöjien suosiossa, koska lähtöjensä esittelyissä ori uhkui aina voimaa ja karismaa. Wronskij oli erittäin orimainen, eikä muutenkaan luonteeltaan mikään kovin helppo tapaus. Laukkauran jälkeen ori oli tarjolla jalostukseen, mutta sitä käyttivät tammoilleen lähinnä harrastelijakasvattajat.
Isänisänemä Antonina kilpaili muutamissa laukkakilpailuissa, mutta se ei menestynyt kovinkaan hyvin. Tamma oli aika rauhallinen ja kiltti, eikä juokseminen toisia hevosia vastaan oikeastaan kiinnostanut sitä. Nelivuotiaana Antonina myytiin ratsuksi. Se sopi hyvin helppoihin koulu- ja esteluokkiin ja pärjäsikin mukavasti aluetason kilpailuissa. 14-vuotiaana Antonina myytiin uudelleen, tällä kertaa siitostammaksi laukkahevosia harrastuksekseen kasvattavalle naiselle. Antonina ehti tehdä kolme varsaa ennen kuin tamma lopetettiin tiinehtymättömyyden takia 20-vuotiaana.

Isänemä Polina muistutti ulkonäöltään kovasti isäänsä. Tamma oli väriltään tummanrautias, sillä oli päässään iso tähti ja molemmissa takajaloissa korkeat sukat kuten isälläänkin. Lisäksi tammalla tosin oli sukat myös etujaloissaan. Polina oli luonteeltaan hieman herkkä ja varovainen, mutta oikeudenmukaisesti käsiteltynä se oli kiltti ja ystävällinen hevonen. Laukkaradalla Polina menestyi hyvin. Se loisti erityisesti pitkillä matkoilla, mutta pärjäsi kohtalaisesti myös lyhyemmillä. Laukkauran jälkeen Polina siirtyi siitostammaksi. Yksikään sen varsoista ei yltänyt laukkakilpailuissa emänsä tasolle.
Isänemänisä Plutarkhos oli tummanrautias arabiori, jolla oli päässä iso tähti ja molemmissa takajaloissa korkeat sukat. Luonteeltaan Plutarkhos oli arka ja hieman epäluuloinen. Sitä ei aina oltu käsitelty kovin hyvin, minkä takia se ei juuri luottanut ihmisiin. Juosta ori kuitenkin osasi ja parhaimmillaan ollessaan se oli todella nopea laukkaaja. Ori hermostui kuitenkin helposti ennen starttia ja saattoi väsyttää itsensä jo ennen lähtöä. Hyvärakenteinen ja erityisen hyvät jalka-asennot omaava ori vaikutti jonkin verran laukka-arabijalostuksessa Venäjällä, mutta ulkomaille sen jälkikasvua on viety vain vähän.
Isänemänemä Jekaterine ei ollut arabialaiseksi kovin kaunis. Jos ei tiennyt, ei tammaa olisi arvannut arabialaiseksi täysiveriseksi. Jekaterine edusti venäläistä arabikasvatusta niin isänsä kuin emänsäkin puolelta monen sukupolven ajan. Sitä ei oltu kasvatettu rakennetta ja tyyppiä silmällä pitäen, vaan nopeutta ja kestävyyttä. Tamma olikin todella kestävä laukkahevonen ja pitkillä matkoilla sen hitaasti kiihtyvä nopeuskin pääsi oikeuksiinsa. Jekaterine siirtyi siitokseen laukkauransa jälkeen ja se jätti useita menestyneistä laukkahevosia.

Emä Clavrila oli punaruunikko, piirtopäinen tamma, jolla oli 157 senttiä säkäkorkeutta. Tamma oli luonteeltaan varsin itsepäinen tapaus, mutta se oli nopea ja kestävä laukkahevonen ja menestyi hyvin laukkakilpailuissa. Isänsä menestykseen ei tamma yltänyt, mutta se voitti kolmivuotiaana nuorten tammojen arvostetuimman arvokilpailun. Clavrila pärjäsi muutenkin varsin hyvin ikäluokkakilpailuissa. Ruunikko jäi kilpailueläkkeelle jalkavaivojen takia 6-vuotiaana. Sillä teetetettiin kuusi varsaa ja viimeiset vuotensa tamma vietti harrastehevosena lännenratsun tapoja opetellen.

Emänisä Covitz on ehkä tänäkin päivänä yksi parhaimmista venäjänarabeista koskaan. Oriissa oli kaikki kohdallaan: luonne, rakenne, nopeus ja kestävyys. Laukkaurallaan Covitz voitti oikeastaan kaiken mitä Venäjällä vain on mahdollista voittaa. Ori oli monilahjakkuus, sillä se menestyi niin pitkillä kuin lyhyilläkin matkoilla. Eipä ihme, että Covitzista tuli todella suosittu siitosori. Sen astutusmaksut olivat todella korkeat, mikä ei silti lainkaan vähentänyt tammanomistajien kiinnostusta. Oriin jälkeläisiä on Venäjän lisäksi paljon Puolassa ja Unkarissa, missä Covitzia näkee usein unkarinratsuhevosen sukutauluissa.
Emänisänisä Cmitriy tunnettiin ja tunnetaan ehkä edelleenkin Venäjän laukka-arabipiireissä kestävyydestään. Ori oli loistava pitkien matkojen juoksija, minkä lisäksi se teki myös harvinaisen pitkän uran. Cmitriy aloitti laukkauransa kolmivuotiaana ja lopetti vasta kahdeksannen ikävuotensa lopussa. Urallaan ori laukkasi noin sata lähtöä ja voittikin niistä useita kymmeniä. Cmitriyn ura oli todella huikea! Ei ihme, että oriista tuli suosittu jalostusori kilpailu-uran jälkeen. Väriltään ori oli ruunikko ja säkäkorkeutta sillä oli 159 senttiä.
Emänisänemä Darya oli oikea kaunotar. Se oli siro ja jalo, mutta myös melko isokoinen, sillä säkäkorkeutta tammalla oli 158 senttimetrin verran. Daryalla oli erittäin kauniit liikkeet, mutta laukkasukunsa takia tammasta leivottiin laukkahevosta. Valitettavasti Darya kärsi jalkavaivoista ja sen laukkaura jäikin merkityksettömäksi. Darya varsoi kahdesti laukkaoreista, minkä jälkeen tamma myytiin ratsuksi. Estekäyttöä se ei kestänyt, mutta se osoittautui oikein mukavaksi kouluhevoseksi.

Emänemä Polka Pinya oli luonteeltaan emänsä tapaan hyvin oikukas ja hankala. Pinya kilpaili muutaman vuoden laukkakilpailuissa, mutta se ei menestynyt kovin hyvin. Tamma juoksi vain silloin kun sitä sattui moinen touhu kiinnostamaan eikä siinä paljoa jockeyn käskyt auttaneet jos tamma päätti juurtua lähtökarsinaan. Tamman omistaja kuitenkin uskoi tamman lahjoihin ja siirsi sen siitostammaksi. Pinya varsoi kahdeksan varsaa, mutta jälkeläisten menestys osoittautui varsin vaihtelevaksi. Lopulta vaaleanruunikko tamma lopetettiin tarpeettomana 17 vuoden iässä.
Emänemänisä Pasha oli vaaleanruunikko, piirtopäinen arabialaisori. Säkäkorkeutta oriilla oli 156 senttimetriä. Pasha oli varsin vankkarakenteinen eli hyvin tyypillinen venäjänarabi. Oritta käytettiinkin paljon arabijalostuksessa Venäjällä ja se jätti useita halutun tyypin omaavia arabeja. Laukkahevosena Pasha ei ollut parhaimmasta päästä, mutta se oli varsin varma juoksija ja juoksi useimmiten rahasijoille vaikka hyvin harvoin voittikaan. Laukkauran jälkeen Pashalla kilpailtiin jonkin verran matkaratsastuksessa 50 kilometrin ihanne- ja nopeusluokissa.
Emänemänemä Polka Nadja kilpaili Venäjällä ahkerasti laukkakilpailuissa ja se menestyi aikanaan loistavasti. Tamma oli venäläiseen makuun aika pienikokoinen, sillä sen säkäkorkeus oli vain 148 senttiä. Se ei tamman vauhtia hidastanut, sillä se oli todella sisukas luonne. Käsiteltävyydeltään tamma oli tosin aika haastava, sillä se toimi mielellään oman päänsä mukaan. Polka Nadjan oikut annettiin kuitenkin anteeksi tamman suuren voittosumman takia. Laukkauran päätyttyä kimo tamma siirtyi siitokseen. Se varsoi yhteensä kuusi kertaa.

Jälkeläiset

wpb-o. Deadly Nightshade MPB (e. Hyer Uchdryd Maisie)
ox-o. Juksulan Amar ox (e. Anya Arkadjevna ox)
ox-t. Juksulan Czarina ox (e. Klavdiya ox)
ox-t. Nzarina ox (e. Nazra ox)

Kilpailukalenteri

LJ, 13: 1-3-2-2 (7,7%/61,5%), vs. 58200e
16.12.2013, Presta racing center, sileä, maiden 1600m, 9/11
19.12.2013, Presta racing center, sileä, maiden 2200m, 2/5, 6000e
27.12.2013, Presta racing center, sileä, maiden 2800m, 8/13
07.01.2014, Shadiya Arabians, sileä, maiden 1600m, 5/5
10.01.2014, Aghast, sileä, maiden 2200m, 4/6, 2000e
16.01.2014, Juksula, sileä, maiden 2200m, 4/8, 1600e
24.01.2014, Shadiya Arabians, sileä, maiden 1600m, 1/11, 10000e
28.01.2014, Pink, sileä, allowance 2500m, 2/7, 11400e
11.02.2014, Aghast, sileä, allowance 1600m, 3/11, 8000e
28.02.2014, St. Yard, sileä, allowance 2000m, 3/8, 7200e
06.03.2014, Aghast, sileä, allowance 1600m, 7/11
09.03.2014, Aghast, sileä, allowance 1600m, 2/8, 12000e
03.04.2014, St. Yard, sileä, allowance 2000m, 6/10

ERJ, 47 sij.
04.08.2014, Juksula, ERJ, 120cm, 2/60
06.08.2014, Juksula, ERJ, 120cm, 6/60
27.08.2014, Kadotetut, ERJ, 120cm, 4/30
28.08.2014, Kadotetut, ERJ, 120cm, 1/30
31.08.2014, Kadotetut, ERJ, 120cm, 1/30
19.10.2014, Petäjävaara, ERJ, 120cm, 1/30
19.10.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 2/60
23.10.2014, Juksula, ERJ, 120cm, 4/60
25.10.2014, Juksula, ERJ, 120cm, 6/60
17.03.2015, Juksula, ERJ, 120cm, 3/60
09.04.2015, Bellgrove, ERJ, 120cm, 3/30
11.04.2015, Bellgrove, ERJ, 120cm, 3/30
13.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 120cm, 1/40
08.05.2015, Huvitutti, ERJ, 120cm, 4/40
13.06.2015, Breawa, ERJ, 110cm, 2/40
15.06.2015, Breawa, ERJ, 120cm, 6/40
16.06.2015, Edelsten, ERJ, 120cm, 2/30
16.06.2015, Breawa, ERJ, 120cm, 4/40
03.07.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 120cm, 2/30
04.07.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 120cm, 1/30
06.07.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 120cm, 2/30
08.07.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 120cm, 4/30
12.07.2015, Harlakka, ERJ, 120cm, 6/50
29.07.2015, Mäkiharjun, ERJ, 120cm, 2/19
31.08.2015, kk Ginger, ERJ cup, 120cm, 11/148
31.08.2015, Satanen, ERJ, 120cm, 4/24
11.09.2015, Pikkukartano, ERJ, 120cm, 4/30
12.09.2015, Pikkukartano, ERJ, 120cm, 1/30
20.09.2015, Juksula, ERJ, 120cm, 4/60
20.09.2015, Moana part breds, ERJ, 120cm, 1/40
21.09.2015, Moana part breds, ERJ, 120cm, 4/40
23.09.2015, Moana part breds, ERJ, 120cm, 3/40
24.09.2015, Juksula, ERJ, 120cm, 2/60
25.09.2015, Juksula, ERJ, 120cm, 4/60
28.09.2015, Juksula, ERJ, 120cm, 5/60
03.10.2015, Eddangård, ERJ, 120cm, 5/40
04.10.2015, Eddangård, ERJ, 120cm, 5/40
05.10.2015, Eddangård, ERJ, 120cm, 4/40
07.10.2015, Eddangård, ERJ, 120cm, 1/40
08.10.2015, Eddangård, ERJ, 120cm, 5/40
16.11.2015, Huvitutti, ERJ, 120cm, 4/40
22.11.2015, Huvitutti, ERJ, 120cm, 1/40
25.11.2015, Huvitutti, ERJ, 120cm, 4/40
05.01.2016, Sturmtaucher, ERJ, 120cm, 4/30
15.02.2016, Yemene, ERJ, 120cm, 3/30
18.02.2016, Yemene, ERJ, 120cm, 1/30
19.02.2016, Yemene, ERJ, 120cm, 4/30

KERJ, 54 sij.
30.09.2014, Deathrow, KERJ, helppo, 5/30
11.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 2/50
16.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 1/50
25.10.2014, Devilsfair, KERJ, helppo, 4/30
28.10.2014, Juksula, KERJ, helppo, 5/38
01.11.2014, Rasco Sportponies, KERJ, helppo, 1/40
02.11.2014, Rasco Sportponies, KERJ, helppo, 5/40
05.11.2014, Pirunportti, KERJ, helppo, 3/40
05.11.2014, Dainty, KERJ, helppo, 2/40
06.11.2014, Rasco Sportponies, KERJ, helppo, 3/40
07.11.2014, Dainty, KERJ, helppo, 1/40
14.11.2014, Dainty, KERJ, helppo, 1/40
23.11.2014, Marike, KERJ, helppo, 5/40
30.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 5/40
23.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, helppo, 6/50
24.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, helppo, 1/50
27.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, helppo, 3/50
02.02.2015, Littleness, KERJ, helppo, 4/30
03.02.2015, Littleness, KERJ, helppo, 3/30
04.02.2015, Littleness, KERJ, helppo, 5/30
05.02.2015, Littleness, KERJ, helppo, 1/30
06.02.2015, Littleness, KERJ, helppo, 4/30
08.02.2015, Mörkövaara, KERJ, helppo, 5/40
08.02.2015, Littleness, KERJ, helppo, 5/30
09.02.2015, Mörkövaara, KERJ, helppo, 3/40
11.02.2015, Littleness, KERJ, helppo, 1/30
15.02.2015, kk Holmberg, KERJ, helppo, 5/30
04.03.2015, Littleness, KERJ, helppo, 5/30
06.03.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 5/60
18.03.2015, Muiston, KERJ, helppo, 5/30
20.03.2015, kk Holmberg, KERJ, helppo, 1/30
22.03.2015, kk Holmberg, KERJ, helppo, 4/30
24.03.2015, Juksula, KERJ, helppo, 3/60
24.03.2015, kk Holmberg, KERJ, helppo, 4/30
02.06.2015, kk Ginger, KERJ, helppo, 1/30
03.06.2015, Jadessa WBs, KERJ, helppo, 5/30
04.06.2015, Littleness, KERJ, helppo, 2/30
06.06.2015, Satulinna, KERJ, helppo, 3/30
07.06.2015, Satulinna, KERJ, helppo, 5/30
07.06.2015, kk Ginger, KERJ, helppo, 5/30
13.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 3/40
13.06.2015, Kuuralehto, KERJ, helppo, 3/30
20.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 2/40
22.06.2015, Muiston, KERJ, helppo, 5/30
22.06.2015, Mörkövaara, KERJ, helppo, 2/30
24.06.2015, Littleness, KERJ, helppo, 1/30
25.06.2015, Littleness, KERJ, helppo, 2/30
25.06.2015, Muiston, KERJ, helppo, 4/30
26.06.2015, Mörkövaara, KERJ, helppo, 1/30
04.07.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 3/40
10.07.2015, Muiston, KERJ, helppo, 1/30
14.07.2015, Kuuralehto, KERJ, helppo, 6/40
16.07.2015, Muiston, KERJ, helppo, 4/30
19.07.2015, Muiston, KERJ, helppo, 3/30

KRJ, 2 sij.
08.08.2014, Shadiya Arabians, KRJ, he B, 5/40
11.08.2014, Shadiya Arabians, KRJ, he B, 3/40

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

01.04.2013, päiväkirjamerkintä
Rakas tallimestarini arveli minun varmaankin vain pilailevan, kun ilmoitin aprillipäivän aamuna, että seitsemän arabialaista saapuisi tänään suoraan Venäjältä. Herralta meinasi pudota silmät päästä, kun hevosrekka sitten neljän aikaan iltapäivällä saapui tallinpihaan ja yhtäkkiä piha oli täynnä arabeja! Siinä sitä olikin vilskettä, kun rekasta purettiin kolme oria ja neljä tammaa. Hevoset olivat kiihtyneitä pitkän ajomatkan jäljiltä ja henkilökuntani sai tosissaan tehdä töitä, että herkät arabit saatiin kaikki turvallisesti omiin karsinoihinsa. Seuraavaksi olikin vuorossa loputtomalta tuntuva paperisota, kun yritimme yhdistää oikeat venäjänkieliset paperit oikeaan hevoseen. Siihen vierähtikin tunnin verran, mutta lopulta sain todeta, että olin saanut Venäjältä juuri ne hevoset, jotka olin "postimyynnistä" ostanutkin. Saas nähdä onnistunko treenaamaan näistä laukkahevosia vai en! Nintsu

16.12.2013, päiväkirjamerkintä
Tsaarin ensimmäinen startti oli tänään, eikä kaikki sujuvat ihan niin kuin olin toivonut. Ori oli lähdön esittelyssä aivan mahdoton. Minä olin jotenkin ajautunut oriin taluttajaksi esittelyyn, vaikka minulla on iso liuta palkattuja apulaisia sellaisia tehtäviä varten. No, siellä minä joka tapauksessa roikuin kiljuvan, uhoavan ja joka suuntaan hyppivän oriin suupielessä ja kirosin koko elukan sinne minne pippuri kasvaa. Sama meno jatkui lähtökarsinassa, ja lähdön sitten tapahduttua meinasi ori ensimmäisenä iskeä hampaansa viereisestä karsinasta lähteneeseen hevoseen. Onneksi Tsaarin jockey oli hereillä ja sai oriin aikeet mitätöityä. Tsaari ei kuitenkaan keskittynyt koko mailin matkalla lainkaan laukkaamiseen vaan yritti haastaa kenet tahansa tappeluun kanssaan. Loppujen lopuksi oriini laukkasi maaliin kolmanneksi viimeisenä. Että se siitä hienosti laukkahevosesta. Nintsu

19.12.2013, päiväkirjamerkintä
Ehkä toivoa ei pidäkään vielä menettää Tsaarin laukkauran suhteen! Toisessa startissaan Tsaari keskittyi juoksemiseen jo paljon paremmin. Esittelyssä se oli taas aivan mahdoton, mutta lähtökarsinassa käytös oli jo hieman rauhallisempaa. Lähtö meni hieman pipariksi, oriin molemmista viereisistä karsinoista lähti toiset oriit, ja Tsaarin oli tietenkin niille uhottava ennen kuin aloitti kunnolla juoksemaan. Ori kuitenkin aloitti sen juoksemisen noin sata metriä lähtölinjan jälkeen ja maaliin Tsaari saapui toisena! Ori todella taisteli ensimmäisestä sijasta, mutta vauhti ja matka eivät enää riittäneet voittoon. Silti aivan loistava juoksu, toivottavasti sama meno jatkuu!Nintsu

11.02.2014, päiväkirjamerkintä
En ole vielä luovuttanut Tsaarin laukkauran suhteen vaikka välillä aika pahalta onkin näyttänyt. Ori voitti tammikuun lopussa maidenin ja kilpailee siis nyt allowancessa. Tänään ori juoksi toisen allowance-lähtönsä. Kilpailupaikkana oli Aghast, jossa Tsaari on kilpaillut aikaisemminkin. Oriin käytös kilpailupaikoilla ja lähdöissä on selvästi parantunut. Lähdön esittelyssä Tsaaria saattoi taluttaa melkein turvallisesti, verryttelyssä ori ei yrittänyt tappaa tovereitaan ja lähdössä lähtökarsina ei tuhoutunut. Tsaari juoksi todella hyvän juoksun. Se nousi heti lähdössä kolmanneksi ja ahdisteli ahkeraan toisena juossutta. Hetkellisesti Tsaari pääsi nousemaan toiseksikin, mutta maalisuoralla yhden ratsukon onnistui kiriä ruunikkoni ohitse. Lopputuloksissa Tsaari oli siis kolmas ja kuittasi 8000 euron voittosumman. Taloudellisesti jäimme siis plussalle! Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu