Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT

ERJ-I

Ddacapo Chig x

Hyväluontoinen vaikkakin orimainen angloarabialainen täysverinen, jossa yhdistyvät niin arabien kestävyys kuin englantilaisten nopeus ja reaktioherkkyys. Aloittanut uransa laukkahevosena, mutta heikon menestyksensä takia päätyi ratsuksi osoittaen lahjoja niin koulu- kuin esteratsastukseenkin.

Nimi: Ddacapo Chig x "Kalle"
Rekisterinumero: VH11-034-0024
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 02.07.2010 / 32v (3v 03.10.2010, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 19.04.2017, lopetettu vanhuuteen
Rotu: Angloarabialainen täysverinen (18,75% arabiverta)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Chigeon ponies, AUS

Väri: Ruunikko
Säkäkorkeus: 164cm

Koulutus: kenttäpainotus
! kisakalenteri löytyy alempaa !
>>>>>>>>>> Ko: vaativa B
>>>>>>>>>> Re: 130cm
>>>>>>>>>> Ke: CIC3
>>>>>>>>>> ERJ-I (2/2017, 100p)

Kallella on oikein mukava luonne. Se on kuuliainen ja rohkea, eikä lainkaan arka tai epäluuloinen, vaan mukavan luottavainen ja ihmisystävällinen. Ori on kuitenkin aina ori ja niinpä Kallekin muistaa aina höristä tammoille ja tarvittaessa uhitella vieraille oreille. Kalle ei kuitenkaan ole mikään macho-ori vaan sen voi jopa tarhata toisen oriin kanssa kunhan tammoja ei ole ihan vieressä. Hoitaessa Kalle on kiltti ja kultainen. Kalle on hyvin seurallinen luonne ja se nauttii suuresti saamastaan huomiosta. Ori antaa harjata kaikkialta, eikä edes pään tai mahanalusen harjaus saa Kallen autuasta ilmettä muuttumaan. Oikeastaan päin vastoin, sillä kaikista mieluiten Kalle seisoisi nokatusten hoitajansa kanssa ja antaisi hoitajan vain rapsutella oritta leuan alta. Se on nimittäin Kallen lempirapsutuspaikka! Kavioiden puhditus onnistuu hyvin, joskin joskus Kalle voi tuuppia hoitajaansa takapuolesta etukavioita putsattaessa. Varustaminen ei aiheuta kitkaa oriin ja hoitajan välille, vaan niin satulan kuin suitsetkin saa Kallelle laitella rauhassa.

Selkäännousun jälkeen Kallen täysverisyys ei jää enää kellekään epäselväksi. Oriilla on nopeat refleksit, se on valpas ja se liikkuu jäntevästi - Kallen selässä ollessa tuntuu kuin ratsastaisi pantterilla. Ratsastajan on hallittava kehonsa täydellisesti ja keskitettävä kaikki huomio ratsuunsa, jotta ratsukko ei ajaudu eri teille keskenänsä. Kallella on lennokas ravi ja voimakas laukka, mutta oriin käynti on valitettavasti erittäin vaatimaton. Ratsastajasta voi tuntua kouluradalla varsin tuskaiselta yrittää esittää pitkällä radalla lävistäjällä lisättyä käyntiä, tuntuu kuin lävistäjä ei ikinä loppuisi! Onneksi oriin kaksi muuta askellajia ovat laadukkaita ja niitä kelpaa esitellä kouluradalla. Kalle ei kuitenkaan ole helppo kouluratsu. Ori on hyvin herkkä ja se kuumuu ja jännittyy helposti, joten sitä on ratsastettava silkkihansikkain. Ori yrittää kyllä aina parhaansa, mutta minkäs se täysverityyppiselle luonteelleen mahtaa. Esteradalla Kalle on kuin tulessa. Se kuumenee ja innostuu hypätessä, joten kuskin on pidettävä pää kylmänä, jottei meno muutu aivan liian raisuksi. Kalle on erittäin ketterä hyppääjä, eivätkä ahtaatkaan radat tuota sille ongelmia. Ori on myös rohkea ja se hyppääkin mitä tahansa niin kentällä kuin maastossakin.

Polveutuminen

i. Ddore's Reputation xx
xx, rn, 167cm
ii. Reservation xx
xx, rn, 167cm
iii. Everest xx
iie. Roulette xx
ie. Ddore xx
xx, trn, 163cm
iei. Double Dee xx
iee. Debbie xx
e. Nyara GA x
x (37,5% ox), rn, 160cm
ei. Claude Monet x
x (75% ox), trn, 155cm
eii. Artisan x
eie. Mombaza ox
ee. Nalca xx
xx, rt, 162cm
eei. Cloud'n Moon xx
eee. Natalii xx
Kallella on yksi polvi sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Ddore's Reputation xx oli englantilainen täysveriori, joka teki pitkän uran Laukkajaoksen laukkakilpailuissa. Ori voitti kymmenen kilpailua kahdestakymmenestäseitsemästä ja ylsi rahasijoille yli 80% starteistaan. Rahaa tämä ruunikko ehti haalia urallaan kasaan yli kolmen miljoonan virtuaalieuron verran. Reppu-ori menestyi myös arvokilpailuissa, voittaen kertaalleen Agave Plate -arvokilpailun. Kilpailu-uransa jälkeen ori toimi siitosoriina ja sen risteytysponijälkeläiset ovat juosseet erittäin hyvin ponilaukkakilpailuissa. Reppu lopetettiin vanhuuden vaivoihin 23-vuotiaana.

Isänisä Reservation xx muistetaan Britannian laukkapiireissä taatusti vieläkin. Ori polveutui varsin tuntemattomasta suvusta eikä siitä odotettu kovinkaan paljoa. Se myytiin huutokaupassa vuosikkaana aika halvalla eikä sen valmennukseen satsattu suuria summia rahaa. Kuitenkin heti ensimmäisessä startissaan ori otti ja voitti koko lähdön! Se jätti taakseen useita huippusuvuista polveutuneita hyvin kehittyneitä oreja ja tammoja, ja kiisi huikealla etumatkalla ensimmäisenä maalilinjan yli. Oriin voittokulku jatkui koko sen uran ajan, sillä Reservation hävisi ainoastaan yhden lähdön uransa aikana. Loistokkaan laukkauransa jälkeen ori siirtyi jalostukseen ja siitä tuli huippusuosittu siitosori. Tähdenlentojen tapaan Reservation ei kuitenkaan ollut järin kummoinen periyttäjä, mutta pari loistavaa laukkahevosta senkin varsakatraaseen mahtuu.
Isänisänisä Everest xx oli kimo ori, jolla oli epäluuloinen ja helposti suuttuva luonne. Sisukkuutensa ansiosta Everest pärjäsi varsin hyvin pitkillä matkoilla, sillä se taisteli vaikka viimeiseen hengenvetoonsa asti voitosta. Mikään huippulaukkahevonen ei Everest ollut, mutta omat kaurarahansa se kuitenkin tienasi. Laukkauransa jälkeen kimo oli muutaman kauden siitosoriina, mutta pienten tammamäärien takia se ruunattiin ja siirtyi risuestehevoseksi. Ruuna ei ehtinyt kovinkaan montaa risustarttia kilpailla, kun se kaatui kilpailuissa ja jouduttiin lopettamaan kaatumisessa saamiinsa vammoihin.
Isänisänemä Roulette xx syntyi Ranskassa keskinkertaisista laukkalinjoista. Se starttasi muutamia kertoja 2- ja 3-vuotiaana saavuttaen pari rahasijaa, minkä jälkeen tamma siirrettiin siitostammaksi. Roulette varsoi yhteensä viisitoista kertaa. Vaikkei tamma koskaan itse saavuttanutkaan suurta laukkamenestystä, osoittautui muutama sen varsoista poikkeuksellisen lahjakkaiksi laukkahevosiksi. Roulette oli hyväluontoinen ja täysveriseksi se oli suorastaan rauhallinen.

Isänemä Ddore xx oli tummanruunikko tähtipää. Tammalla oli erittäin kaunis rakenne ja hyvät askellajit. Se aloitti kilpailu-uransa muiden täysveristen tapaan kaksivuotiaana ja pärjäsi varsin mukavasti. Sattumien kautta tamma kuitenkin päätyi 5-vuotiaana kenttäratsastajalle, joka kouli laukkahevosesta itselleen kenttäpelin. Ddore osoittautui aivan lyömättömäksi kenttähevoseksi ja ratsukko eteni nopeasti kansallisiin vaativiin luokkiin. Kenttäuran päätyttyä nivelvaivoihin, myytiin Ddore siitostammaksi ja se vaikutti laukkahevosjalostuksessa.
Isänemänisä Double Dee xx oli läsipäinen raudikko, jolla oli rauhallinen ja tyyni luonne. Sitä ei ehkä heti uskoisi, kun kyseessä kuitenkin oli täysveriori, mutta niin se vain oli, että DD muistutti luonteeltaan erehdyttävästi kylmäveristä ruunaa. Pehmeä luonne kostautui laukkaradalla, sillä oriissa ei ollut riittävästi taisteluhaluja ja se jäi usein viimeisten joukkoon. Hyvän sukunsa takia oritta käytettiin kuitenkin jonkin verran jalostuksessa, mutta päätyönään ori oli apuhevosena muiden laukkahevosten treenissä ja koulutuksessa.
Isänemänemä Debbie xx liikkui lennokkaasti ja omasi sopusuhtaisen, kevyen rakenteen. Laukkahevosena Debbie ei nuorena ollut kovinkaan erikoinen, mutta se kehittyi vuosien varrella ja saavutti parhaimmat tuloksensa vasta viisivuotiskaudellaan. Kuusivuotiaana tämä musta kaunotar siirrettiin jalostukseen ja se ehti varsoa peräti 12 varsaa. Yhtään huippulahjakkuutta ei tamman jälkeläiskatraaseen syntynyt, mutta kaikki sen varsat pärjäsivät vähintäänkin kohtalaisesti sileissä laukkakilpailuissa keskipitkillä matkoilla.

Emä Nyara GA x oli pienen arabiprosentin omannut angloarabialainen täysveritamma. Luonteeltaan Nuppu oli herkkä ja kuuma, mutta kuitenkin kiltti ja ihmisrakas. Tamma nautti hoitotilanteista ja se opettikin hyvät tapansa myös varsoilleen. Nuppu teki pitkän uran laukkakilpailuissa, mutta ei pärjännyt mitenkään ihmeellisesti. Tamma kuitenkin eteni aina grade 1 -tasolle asti, voittaen tason viimein viidennellä yrityksellään. Uran voittosumma jäi reiluun 700 000 virtuaalieuroon. Laukkauran jälkeen Nuppu siirtyi jalostushevoseksi, mutta se kilpaili myös jonkin verran westerniä.

Emänisä Claude Monet x oli tummanruunikko pikkuori, jolla oli oikea taistelijan luonne. Se kilpaili menestyksekkäästi ensin sileissä kilpailuissa ja tason noustessa, se siirrettiin risuesteille. Risuesteet sopivat sisukkaalle pikkuoriille loistavasti ja se voittikin useita arvostettuja lähtöjä. Oriin ura päättyi 7-vuotiaana vakavaan lihasvammaan ja ori siirrettiin siitosoriiksi. Angloarabi ei kuitenkaan saavuttanut kovin suurta suosiota jalostuksessa, mutta pienestä jälkeläismäärästään huolimatta se jätti muutamia lahjakkaita laukkahevosia. Ori kuoli 21-vuotiaana.
Emänisänisä Artisan x oli siro ja pieni englantilainen täysveriori. Ruunikko oli luonteeltaan erittäin päättäväinen ja se asettui usein vastustamaan ihmisen auktoriteettia. Artisan koettelikin useiden jockeyden hermoja ennen kuin sille löytyi sopiva ratsastaja. Sopivan ratsastajansa kanssa ori pärjäsi varsin hyvin risuestelaukoissa voittaen muutaman vähemmän arvostetun arvokilpailunkin. Laukkauran jälkeen ori oli pari kautta siitoskäytössä, mutta saavuttamatta kovinkaan suurta suosiota. 9-vuotiaana Artisan ruunattiin ja se myytiin kenttähevoseksi.
Emänisänemä Mombaza ox syntyi lähellä Mombasaa, mutta se myytiin jo maitovarsana emänsä mukana Britanniaan. Nimen tamma kuitenkin sai synnyinpaikkansa mukaan. Laukkahevosena kimo Mombaza ei ollut järin kummoinen. Tammalla oli tasainen, hieman arka luonne, joka ei todellakaan sopinut laukkahevoselle. Mombaza oli kuitenkin kestävä ja sillä kilpailtiinkin matkaratsastuksessa jopa 100km luokissa. Myöhemmällä iällä tamma varsoi kahdesti ja se lopetettiin vanhuuden vaivoihin huikeassa 30 vuoden iässä.

Emänemä Nalca xx oli erityisen kaunis raudikko. Tammalla oli kevyet liikkeet ja sen olemus henki arvokkuutta ja eleganssia. Huolimatta näyttelyhevosen olemustaan, oli Nalca myös lahjakas laukkahevonen. Se toi useat isot rahapotit omistajansa kukkaroon ja siksi sitä kilpailutettiinkin paljon. Herkkä tamma kuitenkin stressaantui liiasta kilpailemisesta ja alkoi hangoitella vastaan, jolloin se myytiin ratsuksi. Nalcalla kävi tuuri ja se päätyi luonnollista hevosmiestaitoa harjoittavalle naiselle. Uuden omistajansa kanssa tamman hyvä luonne pääsi taas oikeuksiinsa ja tamma eli loppuelämänsä tyytyväisenä.
Emänemänisä Cloud'n Moon xx on edelleen varsin tuttu nimi laukkahevosten sukutauluissa. Ori oli yhdistelmä Ranskan ja Britannian parhaimpia laukkahevossukuja, joten ei ollut mikään yllätys, että ori itsekin pärjäsi laukkaradoilla loistavasti. Menestyksekkään uransa jälkeen ori siirrettiin siitokseen. Moon sai monta sataa jälkeläistä, joiden laatukin oli varsin hyvä. Jälkeläisjoukosta nousi useita ikäluokkamenestyjiä ja muita lahjaikkaita laukkahevosia. Ori saikin toimia pitkään siitosoriina ja se eli kotitilallaan 29 vuoden kunnioitettavaan ikään.
Emänemänemä Natalii xx polveutui hyvästä, sileissä laukoissa menestyneestä stayer-suvusta. Tamma itse oli kuitenkin niin herkkä ja hermostunut luonteeltaan ettei sen laukkaurasta tullut kovinkaan kummoista. Natalii siirrettiinkin nuorena siitostammaksi, sillä tammalla tiedettiin olevan lahjoja laukkakilpailuihin. Natalii varsoikin kymmenen kertaa ja pari sen jälkeläistä menestyi hyvin. Osa kuitenkin perivät emänsä luonteen, eivätkä kestäneet raskasta treeniä ja kilpailuita. Natalii lopetettiin 18-vuotiaana sen jäätyä tyhjäksi useista astutusyrityksistä huolimatta.

Jälkeläiset

wpb-t.
Honeythief MPB (e. Moana's Honey Brianna)
x-t. Juksulan Ddanielle x (e. Juksulan Amelie x)

Kilpailukalenteri

ERJ, 73 sij.
29.01.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 3/40
30.01.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 4/40
01.02.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 6/40
09.02.2013, Juksula, ERJ, 120cm, 2/60
10.02.2013, Juksula, ERJ, 120cm, 4/60
11.02.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 7/60
12.02.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 6/60
13.02.2013, Juksula, ERJ, 120cm, 3/60
23.02.2013, Moana part breds, ERJ, 120cm, 3/40
23.02.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 1/40
24.02.2013, Moana part breds, ERJ, 120cm, 1/40
27.02.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 2/40
28.02.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 6/40
20.03.2013, Mewian Welsh, ERJ, 130cm, 3/50
22.03.2013, Mewian Welsh, ERJ, 130cm, 1/50
30.04.2013, Dark Side Trakehners, ERJ cup, 130cm, 11/202
08.08.2013, Susiraja, ERJ, 120cm, 1/40
08.08.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 4/60
11.08.2013, Domenica Estate, ERJ, 130cm, 4/40
11.08.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 2/60
12.08.2013, Domenica Estate, ERJ, 130cm, 3/40
12.08.2013, Muiston Suomenhevoset, ERJ, 120cm, 5/40
13.08.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 5/60
15.08.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 1/60
17.08.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 1/60
27.08.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 2/40
27.08.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 4/40
29.08.2013, WB Riders, ERJ, 120cm, 5/30
29.08.2013, WB Riders, ERJ, 120cm, 4/30
29.08.2013, Susiraja, ERJ, 130cm, 2/33
30.08.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 6/40
30.08.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 4/40
18.10.2013, Juksula, ERJ, 120cm, 3/60
20.10.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 6/60
21.10.2013, Pirunportti, ERJ, 130cm, 2/30
22.10.2013, Pirunportti, ERJ, 130cm, 5/30
22.10.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 6/60
25.10.2013, Pirunportti, ERJ, 130cm, 3/30
26.10.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 4/40
29.10.2013, Moana part breds, ERJ, 130cm, 4/40
10.11.2013, Marike, ERJ, 130cm, 3/50
11.11.2013, Marike, ERJ, 130cm, 2/50
15.11.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 3/60
18.11.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 5/60
20.11.2013, Juksula, ERJ, 130cm, 2/60
24.11.2013, Mewian Welsh, ERJ, 130cm, 6/50
26.11.2013, Airlea, ERJ, 130cm, 2/30
27.11.2013, Satulinna, ERJ, 130cm, 1/50
30.11.2013, Pirunkorpi, ERJ cup, 130cm, 2/172
30.11.2013, Crimson, ERJ, 130cm, 2/50
09.12.2013, Huvitutti, ERJ, 120cm, 7/50
10.12.2013, Huvitutti, ERJ, 120cm, 3/50
11.12.2013, Satulinna, ERJ, 130cm, 4/50
13.12.2013, kk Ginger, ERJ, 130cm, 2/70
13.12.2013, Satulinna, ERJ, 130cm, 6/50
14.12.2013, Huvitutti, ERJ, 120cm, 2/50
22.12.2013, Cresendo, ERJ, 130cm, 5/50
22.12.2013, Mewian Welsh, ERJ, 130cm, 2/50
29.12.2013, Sonic warmbloods, ERJ, 130cm, 6/100
31.12.2013, Dark Side Trakehners, ERJ cup, 130cm, 4/115
21.01.2014, Satulinna, ERJ, 130cm, 3/30
22.01.2014, Satulinna, ERJ, 130cm, 4/30
25.01.2014, Dark Side Trakehners, ERJ, 130cm, 1/30
31.01.2014, Sahne stud, ERJ, 130cm, 4/50
27.02.2014, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 3/30
28.02.2014, Blackwoods, ERJ, 130cm, 2/30
01.03.2014, Blackwoods, ERJ, 130cm, 1/30
04.03.2014, Blackwoods, ERJ, 130cm, 4/30
07.03.2014, Odelie's Loves, ERJ, 130cm, 1/30
07.03.2014, Whispering Heaven, ERJ, 130cm, 5/40
08.03.2014, Whispering Heaven, ERJ, 130cm, 6/40
09.03.2014, Whispering Heaven, ERJ, 130cm, 2/40
10.03.2014, Whispering Heaven, ERJ, 130cm, 6/40

KRJ, 77 sij.
16.12.2012, Shadiya, KRJ, va B, 3/40
27.03.2013, Moana part breds, KRJ, he A, 6/40
28.03.2013, Fiktio, KRJ, va B, 4/50
02.04.2013, Fiktio, KRJ, va B, 4/50
13.08.2013, Oldfinion, KRJ, va B, 2/30
17.08.2013, kk Steward, KRJ, va B, 2/30
20.08.2013, kk Steward, KRJ, va B, 4/30
07.11.2013, Fiktio, KRJ, va B, 3/40
09.11.2013, Marike, KRJ, va B, 5/50
09.11.2013, Marike, KRJ, va B, 5/50
11.11.2013, Örpsilä, KRJ, va B, 3/30
13.11.2013, Örpsilä, KRJ, va B, 1/30
24.11.2013, Mewian Welsh, KRJ, va B, 6/50
14.12.2013, kk Ginger, KRJ, va B, 2/70
22.12.2013, Diethelm, KRJ, va B, 5/40
22.12.2013, Huvitutti, KRJ, va B, 2/50
24.12.2013, Diethelm, KRJ, va B, 3/40
28.12.2013, Jindabyne, KRJ, va B, 3/40
29.12.2013, Huvitutti, KRJ, va B, 5/50
30.12.2013, Tuuliharja, KRJ, va B, 1/40
31.12.2013, Huvitutti, KRJ, va B, 7/50
02.01.2014, Tuuliharja, KRJ, va B, 4/40
04.01.2014, Tuuliharja, KRJ, va B, 3/40
17.01.2014, Takamaiden, KRJ, va B, 1/50
18.01.2014, Takamaiden, KRJ, va B, 7/50
21.01.2014, Moondance, KRJ, va B, 6/40
25.01.2014, Moondance, KRJ, va B, 1/40
26.01.2014, Diethelm, KRJ, va B, 1/50
28.01.2014, Diethelm, KRJ, va B, 3/50
29.01.2014, Parodia, KRJ, va B, 1/50
30.01.2014, Diethelm, KRJ, va B, 3/50
21.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, va B, 3/40
22.02.2014, Hummingbird, KRJ, va B, 5/30
23.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, va B, 5/40
26.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, va B, 5/40
26.02.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 2/40
26.02.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 6/40
27.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, va B, 4/40
27.02.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 1/30
27.02.2014, Niininki, KRJ, va B, 3/30
28.02.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 3/30
28.02.2014, Parodia, KRJ, va B, 4/40
28.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, va B, 2/40
28.02.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 5/40
04.03.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 1/40
05.03.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 4/40
05.03.2014, Ascuns Farm, KRJ, va B, 2/30
10.03.2014, Fiktio, KRJ, va B, 6/40
12.03.2014, Marvellous Herrings, KRJ, va B, 1/50
15.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 3/40
16.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 1/40
20.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 5/40
22.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 1/40
22.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 4/40
24.04.2014, Susiraja, KRJ, va B, 6/50
29.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 2/40
14.05.2014, Kelokorven, KRJ, va B, 2/60
18.05.2014, Kuuralehto, KRJ, va B, 4/30
18.05.2014, Kelokorven, KRJ, va B, 2/60
20.05.2014, Kuuralehto, KRJ, va B, 4/30
20.05.2014, Kelokorven, KRJ, va B, 1/60
22.05.2014, Kuuralehto, KRJ, va B, 2/30
01.06.2014, Ventos, KRJ, va B, 4/50
03.06.2014, Ventos, KRJ, va B, 2/50
11.06.2014, Hysteria, KRJ, va B, 4/50
13.06.2014, Hysteria, KRJ, va B, 2/50
29.07.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 6/50
30.07.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 1/50
31.07.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 4/50
31.07.2014, kk Bailador, KRJ cup, va B, 4/337
01.08.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 1/50
02.08.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 2/50
07.08.2014, Shadiya Arabians, KRJ, va B, 2/40
11.08.2014, Shadiya Arabians, KRJ, va B, 1/40
04.10.2014, Zurück, KRJ, va B, 1/30
31.10.2014, Metsälampi, KRJ, va B, 1/50
04.11.2014, Yemene, KRJ, va B, 1/40

KERJ, 51 sij.
24.07.2013, kutsu, KERJ, CIC2, 1/8
11.08.2013, kutsu, KERJ, CIC3, 5/40
12.08.2013, kutsu, KERJ, CIC2, 7/50
13.08.2013, kutsu, KERJ, CIC2, 7/50
13.08.2013, kutsu, KERJ, CIC3, 4/40
14.08.2013, kutsu, KERJ, CIC3, 5/40
16.08.2013, kutsu, KERJ, CIC1, 5/50
04.09.2013, kutsu, KERJ, CIC2, 6/50
05.12.2013, Satulinna, KERJ, CIC3, 2/50
10.12.2013, kk Ginger, KERJ, CIC3, 5/56
18.12.2013, Solo, KERJ, CIC3, 5/30
19.12.2013, Solo, KERJ, CIC3, 2/30
22.12.2013, Solo, KERJ, CIC3, 1/30
25.12.2013, Huvitutti, KERJ, CIC3, 5/30
25.12.2013, Susiraja, KERJ, CIC3, 3/17
28.12.2013, Huvitutti, KERJ, CIC3, 4/30
29.12.2013, Huvitutti, KERJ, CIC3, 2/30
16.01.2014, Satulinna, KERJ, CIC3, 2/28
17.01.2014, Satulinna, KERJ, CIC3, 5/30
18.01.2014, kk Ginger, KERJ, CIC3, 2/34
19.01.2014, kk Ginger, KERJ, CIC3, 5/34
22.02.2014, Strix Stable, KERJ, CIC3, 4/50
01.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 4/40
04.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 2/40
04.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 1/30
06.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 4/30
09.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 5/30
16.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 3/40
24.04.2014, Kärmeniemi, KERJ, CIC3, 3/40
26.04.2014, Foxvale, KERJ, CIC3, 6/40
27.04.2014, Kärmeniemi, KERJ, CIC3, 4/40
07.06.2014, Special Ring, KERJ, CIC3, 6/50
08.06.2014, Special Ring, KERJ, CIC3, 1/50
11.08.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 3/30
07.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 4/30
08.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 4/30
13.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 3/30
15.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 1/30
17.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, CIC3, 6/50
18.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 1/30
25.10.2014, Devilsfair, KERJ, CIC3, 2/30
26.10.2014, Kadotetut, KERJ, CIC3, 3/30
30.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 2/30
05.11.2014, Kadotetut, KERJ, CIC3, 3/30
08.11.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 2/30
09.11.2014, Kadotetut, KERJ, CIC3, 5/30
10.11.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 2/30
10.11.2014, Kadotetut, KERJ, CIC3, 3/30
13.11.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 3/30
24.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC3, 2/50
28.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC3, 2/50

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

17.10.2012, päiväkirjamerkintä
Kun ei kerta ole laukkahevoseksi, olkoon sitten ratsuhevonen. Kalle on 7-vuotias angloarabi, jonka olen kasvattanut Chigeon laukkatilallani Australiassa. Kohtalaisesti juosseen anglotamman ja hienosti pärjänneen täykkioriin jälkeläisestä odotin ainakin kelvollista, omat kaurarahansa tienaavaa, menijää laukkaradoille mutta toisimpa kävi. Takana on nyt viisi maiden-tason starttia, joista huikea yksi rahasija. Muuten Kalle on jolkottanut maaliin viimeisten joukossa. En ole varma mistä oikein kiikastaa, sillä nopeutta ja kestävyyttä löytyy. Ilmeisesti ori ei vain tahdo voittaa vaan sen mielestä on ihan yhtä kiva juosta muiden perässä, kunhan saa vain juosta nopeasti. No, eipä ole hätä tämännäköinen! Kalle-poika rahtina Australiasta Saksaan ja ahkera koulutus ratsuhevoseksi alkakoon! Nintsu

02.01.2015, päiväkirjamerkintä
Vaikkei Kallen kilpailutus ole missään vaiheessa ollut mikään ykkösprioriteettini, on ori nyt valmis siirtymään kisaeläkkeelle. Kallella on huikeat 51 sijoitusta kenttäkilpailuista, uskomattomat 77 sijoitusta koulukentiltä (yksi vieläpä KRJ cupista!) ja komeat 73 sijoitusta esteradoilta (peräti kolme ERJ cup -sijaa!). Eipä paljoa paremmin olisi voinut mennä. Hienosti on Kalle jaksanut pitkän ja raskaan kilpauransa eikä ylimääräisiä eläinlääkärikäyntejä (ihme kyllä) ole tarvittu. Tässä olisi kuulkaas kestävän fysiikan omaava ori tarjolla siitokseen! Kallelle on nyt luvassa leppoisia eläkepäiviä laitumella kuljeskellen. Aivan pullaponiksi ei oritta jätetä vaan säännöllistä liikuntaa on tarjolla, jottei Kalle ihan pääse rupsahtamaan. Pitkän iän salaisuushan on tunnetusti säännöllinen urheilu ja siihen soveltuva ruokavalio! Nintsu

10.02.2017, päiväkirjamerkintä
Enpä uskonut tämän päivän koittavan! Olen nimittäin juuri ilmoittanut Kallen Esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun! Oripoikamme on toki komea ja hieno persoona upealla kilpauralla varustettuna mutta jälkikasvua on vain yksi kappale eivätkä Kallen vanhemmat ole edes nähneet estekenttiä! Mitään superpalkintoa emme siis voi odottaa mutta eiköhän sieltä ainakin vahva kolmonen tule. Ja palkinto se on sekin! Ikää Kallella on jo enemmän kuin laki sallii mutta onneksi ori on edelleen hyvässä kunnossa ja säännöllisesti ratsastettu. Mitään rupsahtanutta kaakkia emme tietenkään veisi tuomareille näytille. Nyt pari seuraavaa viikkoa Kalle saa viettää tiiviiden laatisvalmisteluiden keskipisteessä. Ruokottavaa riittää mutta ei mitää mahdotonta määrää eli eiköhän herra ole ihan edustuskelpoinen kun tilaisuus koittaa. Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu