Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


ei saavutuksia

Rybnik Yemn x

Oikea seurallinen show-mies, mutta kuitenkin perusluonteeltaan kiltti nallekarhu. Laadukas hyppääjä, joka sopii niin isoille derbykentille kuin teknisille halliradoillekin.

Nimi: Rybnik Yemn x "Rubi"
Rekisterinumero: VH21-034-0073
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 01.12.2021 / 0 v (sekalainen ikääntyminen)
Rotu: Angloarabialainen täysverinen (50 % ox)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Zack (VRL-01221), Yemene, POL

Väri: Rautias
Säkäkorkeus: 159 cm

Koulutus: estepainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: helppo B
>>>>>>>>>> Re: 130cm
>>>>>>>>>> Ke: helppo
© ransu.kuvat.fi

Rubi on itsevarma, näyttävä ori, joka ottaa tilansa ja ilmoittaa kyllä kovaan ääneen aina saapumisestaan paikalle. Orimaisuudessaan ja show-miehen elkeissään Rubi voi olla joskus hivenen rasittava käsiteltävä. Hoitohevosena Rubi on kuitenkin seurallinen ja kiltti. Se nauttii suuresti kaikesta saamastaan huomiosta, rakastaa rapsutuksia eikä pane pahakseen pitkiäkään harjausmaratoneja. Kaviot nousevat vaivatta puhdistettavaksi, eikä varustaessakaan esiinny ongelmia. Kaiken kaikkiaan Rubi on kovan machon kuorensa alla kiltti ja leppoisa halinalle.

Ratsastaessa Rubi ei ole mikään automaatti. Ori on reipas ja hivenen omapäinen tapaus, joka mielestään tietää aina kaiken paremmin kuin ratsastaja. Ei Rubi mikään mahdoton muuli ole, mutta joskus oriin kanssa pitää hieman neuvotella erityisesti vauhdin suhteen. Kouluratsastukseen Rubi ei suhtaudu järin innostuneesti, eikä se kestä lainkaan saman tehtävän uudelleen ja uudelleen hinkkausta. Vaihtelevilla tehtävillä oriin mielenkiinnon saa paremmin pidettyä yllä, jolloin itsepäistä pullikointia esiintyy merkittävästi vähemmän. Hyppääminen on enemmän Rubin alaa ja ori onkin lahjakas, taitava hyppääjä. Oriilla on paljon esteälyä ja se katsoo itsekin etäisyyksiä varsin onnistuneesti. Joskus Rubi ryhtyy riitaan ratsastajansa kanssa lähestymisissä jos ratsu omasta mielestään tietää paikan paremmin kuin kuski. Tällöin voi tarttua joku puomi matkaan, vaikka muutoin Rubi onkin jaloistaan tarkka ja näppärä.

Polveutuminen

i. Yaqui Wars
ox, rt, 155cm
ii. Warez ox iii. Neiil ox
iie. Destkia ox
ie. Sreidutia ox iei. Fan Rhasw ox
iee. Ghoenda ox
e. Pacrite Louisa xx
xx, rt, 160cm
ei. Racing Noel xx eii. Shar Phei xx
eie. Makemyday xx
ee. Symph Vernolia xx eei. Feeling Clowdy xx
eee. Argentine RTT xx
Rubilla on 1 polvi sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

03.01.2022, päiväkirjamerkintä
Uusi vuosi, mutta samat vanhat kujeet! Juksula kaipasi selvästi uusia lyhytsukuisia täysverisiä ja niitähän Yemenestä löytyi. Puolan reissultani toin tuliaisena hieman reippaamman puoleisesti noita himoitsemiani täysverisiä. Angloarabiori Rybnik hurmasi minut jo ennen kuin pääsin nousemaan sen satulaan. Ori asteli maneesiin itsevarmasti, ryhdikkäästi ja otti tilan haltuunsa. Ratsain ori ei antanut mitään ilmaiseksi, mutta hyppäsi sitäkin paremmin. Sitä paitsi pidän haasteista, joten minusta hevosessa pitää hiven luonnetta ja omaa tahtoa ollakin! Rubi saa alkuun kotiutua hetken rauhassa, minkä jälkeen aloitamme tiukat treenit kohti kilpailukuntoa. Ensisijainen tavoitteemme on tietysti esteradoilla, mutta itsevarmuutensa puolesta ori voisi sopia myös kenttään, joten ehkäpä meidät nähdään tulevaisuudessa myös ratsastuksen kuninkuuslajin parissa. Nintsu

15.02.2022, itsenäinen estevalmennus
Rubi on saanut kuukauden päivät kotiutua ja on liikkunut vain kevyesti, joten nyt oli aika aloittaa treenit tosissaan. Olin rakentanut muutaman helpohkon estetehtävän maneesiin, jonne tallityttö toi valmiiksi kävelytetyn, energiaa ja testosteronia puhkuvan Rubin. Nousin satulaan ja aloitin verryttelyt. Rubi asettui varsin hyvin töihin ja saimmekin tehtyä hyvän verryttelyn hyppyineen. Ensimmäisenä tehtävänä teimme yksinkertaista viiden tasaisen laukka-askeleen suoraa linjaa, joka sujuikin vaivatta. Seuraavaksi oli vuorossa viiden askeleen kaareva linja, joka vaatikin muutaman toiston ennen kuin sain askeleet ja lähestymiset kohdilleen, sillä Rubi tiesi mielestään minua paremmin. Kävelytauon aikana nostin esteet noin metrin korkeudelle ja tulin molemmat linjat molemmista suunnista ensin viidellä tavallisella laukka-askeleella, sitten neljällä pitkällä ja lopulta kuudella lyhyellä askeleella. Rubi oli aivan liekeissä päästyään venyttämään askeltaan, joten laukan kokoaminen kuuteen askeleeseen vaati hieman töitä ja keskustelua, mutta lopulta sekin onnistui. Metrin korkeus tuntui oriille helpolta ja vaivattomalta, joten vielä muutamat treenit alle ja sitten se onkin jo aika lähteä kilpakenttiä kiertämään! Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu