Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


MUISTOSIVUT


ERJ-III, KERJ-III

Nouvion Miss Peaches

Kaikin puolin järkevä ja hyvätapainen täysveritamma, joka hyvän ratsastettavuutensa, tasaisen suorittamisensa ja etenevän laukkansa ansiosta on erinomainen kenttähevonen.

Nimi: Nouvion Miss Peaches "Peaches"
Rekisterinumero: VH17-006-0016
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 26.02.2015 / 28v (8v 26.08.2020, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 07.10.2023
Rotu: Englantilainen täysverinen

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Ex-omistaja: Break VRL-05810, Ravenwood Ranch
Kasvattaja: Zael, Nouvion Acress, Romania

Väri: Ruunikonkimo
Säkäkorkeus: 166 cm

Koulutus: kenttäpainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: vaativa A
>>>>>>>>>> Re: 140 cm
>>>>>>>>>> Ke: CIC3
>>>>>>>>>> ERJ-III (12/2022, 78,5p), KERJ-III (1/2023, 86p)
© Jean, CC BY 2.0

Nouvion Miss Peaches on laukkasukuiseksi täysiveriseksi harvinaisen järkevä ja selväpäinen tamma. Sillä on valtavan hyvät hermot, mikä takaa sen että Peaches ei vähästä hätkähdä ja se useimmiten ihastuttaakin juuri rauhallisuudellaan. Peaches on luonnostaan sellainen kaikkien kaveri, tammalla on aina ystävälliset elkeet ja se on hyvin sosiaalinen luonne, mutta ei kuitenkaan ylitsetunkevassa määrin. Kyllä Peaches viihtyy yksinäänkin tarvittaessa ja se malttaa aina mielensä, omaten hyvät käytöstavat tilanteessa kuin tilanteessa.

Peachesia on mukava hoitaa, se sopii vaikka aloittelijoidenkin harjattavaksi eikä kavioidenkaan puhdistamisessa, sen enempää kuin varustaessa ilmene ongelmia. Peaches on hyvin luottavainen persoona eikä se säpsähdä, vaikka hoitaja jotain vahingossa töppäilisikin. Tamma antaa tarhasta kiinni nätisti ja se on myös rauhallinen taluttaa, Peachesia voi hyvin ohjailla löysällä riimunnarulla. Ja sen voi hyvin harjata ja varustaa karsinassa ilman, että tammaa tarvitsee sitoa sen kummemmin kiinni.

Ratsuna Peaches on avuille perusherkkä ja kuten sanottua, hyvähermoinen. Rauhallisuutensa vuoksi Peaches usein yllättää laukkansa eteenpäinkantavuudella, sillä tällä tammalla on ihan valtavan pitkä askel. Radoilla se olikin tunnettu yllättäjä, joka oli nopeampi kuin miltä päällepäin näytti juuri matkaavoittavan laukkansa ansiosta. Kyllä tammalta onneksi kuitenkin myös jarrut löytyvät, vaikka sen kanssa onkin ihanaa laukata maastossa metsäteitä pitkin ilman huolta huomisesta. Kentällä Peaches on kärsivällinen ja keskittyy tekemiseen, mutta esteillä ratsastaja saa keskittyä ohjaamiseen, jotta isolaukkainen tamma ei ajaudu esteen ohi tai liian lähelle sitä, varsinkin jos käännökset ovat tiukempia. Peaches soveltuu kuitenkin hyvin kenttäratsastukseen monipuolisuutensa ja rohkeutensa ansiosta, ja sen laukka sopii maastoesteille kuin nenä päähän.

© Break, ex-omistaja

Polveutuminen

i. Multiplay Feig
xx, rn, 168cm
ii. Multithrust
xx, rn, 167cm
iii. Acknowleged
iie. Tennesee Times
ie. Pay For Play
xx, rt, 165cm
iei. Bluff In Play
iee. Lawless Lacy
e. Magpie Feig
xx, rnkm sab, 164cm
ei. Legal Assassin
xx, rn, 168cm
eii. Enforcer
eie. Illegal Smile
ee. Smooth Magie
xx, rnkm sab, 161cm
eei. Not A Ghost
eee. Maggie The Myth
Peachesilla on 2 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

xx-o. Cashstrike (i. Nouvion Trickstrike!)
wpb-t. Miss Marzipan MPB (i. Malhnameh MPB)
xx-t. Juksulan Miss Dragon xx (i. Raising Dragon Ring xx)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

15.09.2019, päiväkirjamerkintä
Kimo täysveritamma Peaches on ihan käsittämättömän mukava hevonen ratsastaa - niin kuuliainen ja rauhallinen, olematta silti laiska tai raskas. Olin viettänyt koeratsastuksessa tuskin kahta minuuttia tamman satulassa, kun jo päätin ostaa sen. En ymmärrä miten Break raaski tällaisesta herkusta edes luopua! Mutta se oli minun onneni, Peaches on nimittäin juuri sitä, mitä Juksulan täysverilauma juuri nyt kaipasikin - fiksu luonne ja runsaasti vielä näyttämättömiä lahjoja kilparadoille. Tänään Peaches muutti viimein meille, tänne Juksulaan uuteen kotiinsa. Harvoin olen mistään hevosesta näin innoissani ja henkilökuntanikin odotti tamman saapumista kuin kuuta nousevaa (olen saattanut kehua tamman kaikille maasta taivaisiin). Aluksi tammaa hieman jatkokoulutetaan, sillä Ravenwood Ranchilla sitä ei ole koulutettu kovinkaan pitkälle. Uskon, että tammalla on enemmän kapasiteettia kuin tällä hetkellä näyttää! Tulevaisuudessa valloitamme sitten suuretkin kenttäkilpailut ja eiköhän jokunen esteratakin tulla voittamaan. Nintsu

27.10.2019, päiväkirjamerkintä
Tuskin ehdimme tutustua Peaches-tammaan, kun siitä jo kyseltiin tilausvarsaa. Vibaja halusi tammasta varsan itselleen omasta oriistaan Nouvion Trickstrike!, joka muuten on samalta kasvattajalta kuin meidän Peaches. Toki minä aina tilausvarsoja mielelläni myyn, joten siirsin tamman kisahaaveet hetkeksi syrjään ja niinpä Peaches astutettiin Trickstrikellä. Tiineys sujui hyvin ja jatkoimme Peachesin jatkokouluttamista tamman jaksamisen mukaan tiineyden aikana. Tänään Peaches varsoi esikoisensa, suurimerkkisen ruunikon orivarsan. Varsominen sujui hyvin ja ilman ihmisen apua, vaikka Peaches touhussa ensikertalainen olikin. Varsa saa nimekseen Vibajan toiveesta Cashstrike ja se myydään poikkeuksellisesti ilman Juksulan kasvattajanimeä. Nyt Peaches ja Cashstrike-varsa saavat rauhassa tutustua toisiinsa ja nauttia virtuaaliset puolivuotta toistensa seurasta ennen kuin varsa muuttaa uudelle omistajalleen ja Peaches jatkaa treenejään kohti kilpakenttiä. Nintsu

30.04.2020, päiväkirjamerkintä
Peachesin kilpaurasta ei meinaa nyt tulla oikein mitään, kun tamma on niin suosittu emätammana! Tuskin ehdimme kuntouttaa tammaa sen edellisestä varsomisesta, kun yhteistyötalliltamme Moanasta tuli puhelua, että halusivat liisata juuri Peachesin. No, minähän olen aina valmis auttamaan, joten ei muuta kuin tamma rekkaan ja kohti Uutta-Seelantia. Tänään Peaches oli varsonut kauniin tammavarsan ja saimme seuraavanlaista viestiä maapallon toiselta puolen:
"Aina, kun yhteistyötallillemme Juksulaan tulee uusia täysverisiä, otan puhelimen kauniiseen käteen ja alan heti kinuta uusia täysverisiä mukaan jalostusohjelmaani. Upealuonteinen Peaches ehti asua Juksulassa tuskin puolta vuottakaan, kun jo sain Juksulan omistajan ylipuhutta luovuttamaan tamman meille yhden varsan tekoa varten. Isäksi valittiin oma, nuori kasvattimme Manu, jonka suurta welshprosenttia ja pientä kokoa halusin melko isokokoisella tammavalinnalla paikata. Peaches tuli kantavaksi heti ensimmäisestä tapaamisesta ja jäimme jännityksellä odottamaan uuden tulokkaan syntymää. Tänään tamma varsoikin onnistuneesti erittäin pitkäjalkaisen, sievän tammavarsan. Ensimmäisen maitohörpyt tarjoiltiin varsalle pullosta, sillä kaunis Miss Marzipan -varsa joutui opettelemaan pitkin sääriensä käyttöä hieman pidemmän kaavan mukaan. Lopulta metrikoivet saatiin hallintaan ja seuraavat janojuomat tarjoiltiin jo oikeasta paikasta. Pikku-Maizie saa vielä nauttia rauhallisesta pikkuvarsa-ajastaan emänsä kanssa, mutta vieroituksen jälkeen Peaches matkaa takaisin omistajansa luokse Saksaan."

11.11.2020, päiväkirjamerkintä
Peaches palasi siitosliisingistä Uudesta-Seelannista Moana part bredsista hyvässä kunnossa, joskin hieman lihavana, kuten hyvin pidetyn siitostamman toki kuului ollakin. Moanan henkilökunta oli jo aloittanut tamman kuntoutuksen pitkien käyntilenkkien avulla, joten meidän oli helppo jatkaa ja siirtyä hölkkäilyyn. Nyt Peaches on jo palauteltu kilpailukuntoon ja olemme jo startanneet parin ensimmäiset kilpailut, tosin vielä helpoissa luoksissa pysytellen. Tamma on toiminut hienosti ja napannut jokusen sijoituksenkin! Tänään treenasimme kotioloissa esteitä ja nostimme hieman korkeutta - tavoitteena tietenkin siirtyä myös kilpailuissa suurempiin luokkiin. Peaches hyppäsi erittäin hyvin, puomit pysyivät ylhäällä ja tamma antoi lähestymisissä hyvin ratsastajan vaikuttaa itseensä, vaikka esteiden korkeus lähestyi jo 140 senttiä. Loppuraveja keventäessäni hymyilin kuin hangon keksi ja päätin heti kävelytyksen jälkeen avata kilpailukalenterin ja ilmoittaa Peachesin pariin isompaan esteluokkaan! Nintsu

12.03.2022, päiväkirjamerkintä
Peachesilla on jo kaksi kilpailu-uransa hyvin lupaavasti aloittanutta varsaa, mutta meillä Juksulassa ei ole tästä kultakimpaleesta omaa jälkikasvua! Vaikka muualla asuvien varsojen eloa ja menestystä onkin mukava seurata, oli meidän tietenkin saatava tammasta on myös ihan oma varsa Juksulaan. Isäoriiksi valittiin myöskin omassa tallissamme asuva xx-ori Raising Dragon eli Drake, jota Peaches pääsi pariinkin otteeseen tapaamaan ennen kuin pulla oli niin sanotusti uunissa. Tänään tämä "pulla" sitten syntyi. Peachesin varsominen käynnistyi hieman puolen yön jälkeen ja tottunein ottein tamma saatteli maailmaan kolmannen varsansa. Varsominen sujui kuin oppikirjan mukaan ja samaa oppikirjaa lukien Peaches ohjasi vastasyntyneen tyttärensä ternimaitojen ääreen. Onneksi olkoon tyttärestä, Peaches! Nyt meillä on omassakin tallissa pala kultakimpaletta. Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu