Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


ERJ-I, KERJ-II

Juksulan July xx

Valtavan laukan omaava ex-risuestehevonen, joka osaa kyllä hypätä mutta ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä ratsastaa.

Nimi: Juksulan July xx "July"
Rekisterinumero: VH17-006-0138
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 07.07.2017 / 12v (4v 11.07.2017, sekalainen ikääntyminen)
Rotu: Englantilainen täysverinen

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Juksula, DE

Väri: Ruunikko
Säkäkorkeus: 171cm

Koulutus: este- ja kenttäpainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 140cm
>>>>>>>>>> Ke: CIC2
>>>>>>>>>> ex-laukkahevonen (Laukkaurheilukeskuksen profiili)
>>>>>>>>>> KERJ-II (5/2018, 98,5p), ERJ-I (12/2018, 100,5p)


© andrea vallejos CC BY-NC-ND 2.0

July on tullut valitettavan paljon emäänsä: se on kipakka, äkäinen ja oikukas - oikea tuuliviiri. Se mikä onnistui eilen, ei välttämättä onnistu tänään. Valitettavasti July on perinyt isältään taidon ingnoorata ihminen täysin, joten aika usein tämän neidin kanssa saa ihan tosissaan pitää ääntä, jotta July vaivautuu hoitajansa huomaamaan (ja vaikkapa siirtymään sivuun hoitajaparan varpailta). Hoitaessa Julyyn ei kannata luottaa. Jonain päivänä tamma antaa hoitaa jotakuinkin ilman luimistelua ja äkeilyä, kun taas toisena se tarjoilee pelkkiä hampaita ja kavioita. Yhdesät asiasta voi sentään olla varma, sillä satulavyön kiristys saa Julyn aina pahalla päälle!

Ratsastaessa July on lievästi sanottuna vaikea. Tamma on kuuma, herkkä, reipas ja vahva - kaikkea samaan aikaan. Yritäpä siinä ratsastaa kevyesti ja pienin avuin, kun ratsu painaa tonnin kädelle ja yrittää lähteä viemään! Jos Julyn kanssa alkaa riidellä, saa riidellä hamaan loppuun saakka. Tammaa joutuukin ratsastamaan paljon älyllä ja kompromisseja tehden: mieluummin kiepauttaa ylimääräinen pikkuvoltti kesken esteradan kuin alkaa kädet korvissa kiskoa ohjista. July ei siedä kovia ohjasotteita vaikka samalla se itse kiskoo ratsastajaansa irti satulasta minkä ehtii. Kaikeksi kauhuksi tamma on vielä iso, joten ihan pikkukuski ei saa kunnolla jalkojaan hevosen ympärille. Myös Julyn askeleet ovat valtavat, tuntuu, että yksi laukka-askel riittää harppaamaan lyhyen sivun läpi! Julyn kanssa treenatessa keskitytäänkin paljon tamman kokoamiseen ja askeleiden lyhentämiseen, sillä aika mahdotontahan se olisi ahtaalla maneesiradalla saada jättimäisin harppauksin etenevä ratsu virheittä maaliin. Kouluratsastus ei Julya niin kovin sytytä, mutta päättäväisellä ratsastuksella sopivasti hevoselle periksi antaen ja tehtäviä vaihdellen, sen saa suorittamaan sen verran, että kehtaa kenttäkilpailuissa käydä. Hyppääminen on kuitenkin Julyn erikoisalaa. Tamma on peloton hyppääjä, joka ei koskaan kiellä vaikka joskus saattaakin napata jonkun puomin matkaansa.

Polveutuminen

i. Sailors' Knots xx
xx, m, 171cm
ii. Sailors' Graves xx
xx, rn, 173cm
iii. Sailors' Tattoos xx
iie. Nightvision xx
ie. Onetwothreego xx
xx, m, 172cm
iei. Two To Tango xx
iee. Okletsgo xx
e. I May Remember xx
xx, prt, 173cm
ei. Cash King xx
xx, prn, 175cm
eii. Pirate King xx
eie. Cold-hearted xx
ee. Why U Forget Me xx
xx, rn, 170cm
eei. Illuminati xx
eee. Maybe I Can xx
Julylla on yksi polvi sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

wpb-o. Kerberos MPB (i. Kleeves MPB)
xx-t. Juksulan Carma xx (i. Caraway CTB)
xx-t. Juksulan Jane (i. Caral Nightsade xx)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

07.07.2017, päiväkirjamerkintä
Ostin vain vähän aika sitten kaksi laukkaurallaan epäonnistunutta täysveristä, mutta koska virtuaalimaailmassa kaikki on mahdollista, syntyi tänään Mayn ja Notten rakkauden hedelmä, pitkäjalkainen, tumma tammavarsa, joka saa nimekseen July syntymäkuukautensa mukaan. May ei ole ollut helpoin odottaja, vaan tammalla on ollut niin lieviä ähkyjä kuin harjoitussupistuksiakin, joten melkoista jännitysnäytelmää on tässä tullut harrastettua. Varsominenkin oli melkoisen dramaattinen, sillä oikukas tamma ei antanut mitään ennakkovaroituksia kaikesta vahtimisesta huolimatta. Tamma vain heitti yhtäkkiä maate ja alkoi puskea jälkikasvuaan maailmaan keskellä eilisen sateen pehmentämää laidunta! Pakko se oli antaa tamman varsoa ulos, kun ei siinä enää ollut aikaa siirtää sitä sisällekään. Varsominen itsessään meni onneksi hyvin, mutta parivaljakon siirtäminen sisälle tarkkailtavaksi olikin ihan eri juttu... Nintsu

27.07.2017, päiväkirjamerkintä
July on liisattavana Moana part bredsissa Uudessa-Seelannissa yhden varsan ajan. Tamma oli tänään varsonut kuulemma upean orivarsan! Tässä saamamme viesti maapallon toiselta puolen:
"Liisinkitammat ovat aina olleet minulle extrastressin aihe. Hermoilen toki omien tammojenikin varsomista mutta muualta vuokratut tammat saavat stressikäyräni suorastaan lentämään. Mitä jos tammalle käy jotain? Miten ihmeessä pystyisin soittamaan omistajalle "hei sori, mutta sun tamma kuoli/vammautui"? No, kaikesta tästä huolesta huolimatta erehdyin taas liisaamaan tamman Euroopasta ja kuljetuttamaan sen puolen maapallon läpi tänne Seelantiin yhtä varsaa varten. Juksulan July xx varsoi tänään kertakaikkisen upean orivarsan omasta Kleeves-oriistamme. Onnekseni kaikki sujui kuin oppikirjasta vaikka July onkin nuori eikä ole varsonut aikaisemmin. Pelkäämäni ilmoituksen sijaan sais siis soittaa Saksaan ilouutisen komeasta orivarsasta! Emä ja varsa saavat nyt pari päivää tutustua rauhassa toisiinsa ennen siirtoa muiden siitostammojen luokse."
Nyt vain odotellaan (virtuaalinen) puoli vuotta niin saamme Julyn takaisin laukkatreeniin! Nintsu

01.12.2017, päiväkirjamerkintä
July oli jo tehnyt yhden ponivarsan Uusi-Seelantiin, joten pitihän tammasta saada ihan oikea täysverivarsa kotiinkin! Julyn ensimmäisen laukkahevosvarsan isäksi valitsin hienoilla prosenteilla risuesteillä kilpailleen, Paragon Racingin omistaman oriin Caraway CTB:n. Suurikokoinen raudikko on kahminut vaikka mitä arvokilpailuvoittoja ja -sijoituksia, joten toivon totisesti oriin tuovan Julyn laukkavarsaan vähän parempaa menestystä kuin tammalla itsellään on. Tänään tämä kauan odotettu varsa sitten syntyi. July tiesi jo miten homma toimii eikä meidän ihmisten apua varsomisessa tarvittu. Isokokoinen, melko vankkarakenteinen, vaaleanrautias tammavarsa kiipesi sitkeästi pystyyn heti kun sai hengityksensä kulkemaan. July ohjasi kokenein ottein tyttärensä maitobaarille. Minun hommakseni jäi vain ihailla varsaa ja kehua July maasta taivaisiin! Nintsu

12.02.2018, päiväkirjamerkintä
Pitkä ja kivinen työmme kisaradoilla on hitaasti mutta varmasti tuottanut tulosta ja tänään July nappasi viimeisetkin puuttuvat ominaisuuspisteensä kenttäkilpailuista ja siirtyy näin kilpailueläkkeelle! Tammahan on vielä aika nuori, vasta 10-vuotias, joten pullaponiksi sitä ei jätetä (vaikkakin moni mieluusti jättäisi tällä hauiksia kasvattavalla kuntosalikoneella ratsastamatta). Julyn kilpailu-ura oli kyllä huikea. Esteratsastuksessa tamma hyppäsi peräti hurjat 118 rataa, joista sijoittui 17. kertaa ja voitti kahdesti. Kenttäkilpailuissa July starttasi 44 kertaa, joista meriitteinä yksi sijoitus ja yksi voitto. Lisäksi ehdimme pyörähtää kouluradoillakin puolivahingossa viidesti, joista kuumakallemme nappasi luonteestaan huolimatta kaksi sijoitusta oikeiden kouluratsujen nenien edestä. Kotitreeneillä jatketaan ja odotellaan, että tamman jälkikasvu saa kannuksensa kilparadoilta kerättyä, jotta pääsemme takaisin ihmisten ilmoille häpeämään tamman käytöstä. Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu