Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 09.01.2020 vanhuuden vaivoihin 28-vuotiaana



Moana's Wilde Margareth

ERJ-I, VWY-I, KTK-I, VVJ-III, VWY-B

© MBFoto.eu

Moana's Wilde Margareth eli Maggie
s. CAS29, 28v (s. 10.06.2013, 4v 14.04.2014)
welsh B -tamma, VH14-022-0121
ruunikonkimo, 130cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm, vaativa

Luonne

Yleisesti Maggie on kaikkea muuta paitsi villi, kuten nimen "Wilde" saattaa ehkä antaa ymmärtää. Tamman mielestä ei kannata ottaa turhasta stressiä. Kaikki on hyvin niin kauan kun ruokaa on edessä! Maggieta ei esimerkiksi ensimmäinen pitkä kuljetusmatkakaan hermostuttanut. Se söi tyytyväisenä heiniä eikä osoittanut pienintäkään levottomuuden merkkiä. Maggie on poni, joka osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen!

Maggie on varsin hyvätapainen hoitoponi. Yleensä se antaa hoitajan harjata mistä tahansa aina päästä mahan kautta jalkoihin. Maggie on kuitenkin tamma, joten joskus silläkin on huonoja päiviä, jolloin harjaaminen tuntuu ikävältä ja kaikelle elolliselle pitää luimistella ja näyttää hapanta naamaa. Useimmiten tamma jättää kiukuttelun luimistelun tasolle, eikä ala puremaan tai potkimaan. Kavioiden puhdistus sujuu tavallisesti ongelmitta. Maggie nostaa jalkansa helposti puhdistettavaksi ja satunnaista nykimistä lukuun ottamatta ei mitenkään vastustele toimenpidettä. Satuloinnista Maggie ei juurikaan innostu, mutta hapanta naamaa ja paisuvaa mahaa lukuun ottamatta ei tamma suuremmin protestoi satulointia. Suitset Maggielle saa helposti, se avaa suunsa kuolaimille ilman kiukuttelua eikä se nosta päätään tai aristele korviaan. Taluttaessakin Maggie osaa käyttäytyä. Se tosin huomaa nopeasti jos taluttaja on epävarma ja käyttää tätä heti hyväkseen kiskomalla taluttajaparan ruohoapajille.

Ratsastaessa Maggie on energinen. Se on kuitenkin perinteinen poni siinä mielessä, että jos ei ole pakko, ei se mitään tee. Maggien ponimainen itsepäisyys on yhdistetty welshmäiseen säpäkkyyteen ja herkkyyteen - ei siis mikään maailman helpoin ratsu. Maggien yksi parhaista puolista on sen tietynlainen välinpitämättömyys muuta maailmaa kohtaan. Jos tamma on esimerkiksi kouluradalla suorittamassa rataansa ja radan vieressä tapahtuu jotakin, ei tamma reagoi mitenkään vaan jatkaa omia puuhiansa miten lystää. Kilpaponille aika loistava luonteenpiirre. Maggie on perinyt isänsä luontaisen lennokkaat ja tasapainoiset liikkeet, joten oikeanlaisen ratsastajan alla tämä neiti liitelee kevyesti loistavat prosentit helpoista koululuokista. Hyppääminen sujuu tammalta hyvin. Se on rohkea eikä välitä erikoisemmankaan näköisistä esteistä. Joskus Maggiella on valitettavasti tapana kysyä "onko pakko", jolloin tulee helposti kieltoja jos kuski ei ole ajan tasalla. Maastossa Maggie on reipas. Se ei säiky mitään ja on muutenkin varmajalkainen, mutta neidillä on tapana lisäillä vauhtia omia aikojaan.

Ajaessa Maggie on hyvin samantapainen kuin ratsastaessakin. Ohjastajaa on hieman testailtava, mutta jos ohjastaja pysyy napakkana, kuoriutuu Maggiesta herkkä ja näyttävä ajoponi. Tarkkuustehtävät ovat Maggien ominta alaa, sillä ketteränä ponina se kääntyy nopeassakin vauhdissa näppärästi.

Suku

i. Bethesda Wilde Ollie
wB, rnkm, 134cm
VSN Ch, VVJ-II, VWY-II, KTK-II, YLA2, VWY-C
ii. Delwyn Baynham
wB, rnkm, 133cm
iii. Copley Brynn
iie. Amharia
ie. Barmouth Rhianwyn
wB, prt, 132cm
iei. Llangaffo Wilde Cilmery
iee. Gwaeddan Kynwal
e. Wonastow Saltney Meaghan
wB, tprn, 129cm
ei. Wonastow Brian
wB, mpäis, 130cm
eii. Brighton
eie. Wonastow Druantia Talley
ee. Wonastow Yseultia
wB, trn, 127cm
eei. Robat
eee. Wonastow Jinelle Hwell

Maggiella on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Bethesda Wilde Ollie on ruunikonkimo, 134 senttiä korkea welshori, joka edustaa B-sektiota. Oriilla on erittäin kauniit, lennokkaat ja rodunmukaiset liikkeet ja se kantaa itseään luonnostaan hyvässä tasapainossa. Esteradalla Ollien vahva takaosa pääsee oikeuksiinsa ja oriilla onkin menestystä estekilpailuista. Hyvien ratsunominaisuuksiensa lisäksi Ollie on näppärä kärryponi, jolle vaativatkaan tarkkuusradat eivät tuota vaikeuksia. Kuin kirsikkana kakun päällä, on Olliella karismaakin vaikka muille jaettavaksi. Ollie on kilpaillut este- ja kouluratsastuksessa sekä valjakkoajon vaativissa luokissa sijoittuen. Ori on ollut myös jalostuskäytössä. Moana's Wilde Margareth on sen ensimmäinen jälkeläinen.

Isänisä Delwyn Baynham oli ruunikonkimo, 133 senttiä korkea walesinponiori, joka edusti Uuden-Seelannin walesinponikasvatusta. Ori kantakirjattiin nuorena toisella palkinnolla kantakirjaan. Tuomarit kehuivat sen hyvää liikemekaniikkaa ja kaunista tyyppiä. Baynham astui jo kantakirjauksen jälkeisenä kesänä kymmenen tammaa ja varsojen osoittauduttua tyypikkäiksi ja hyväliikkeisiksi, kasvoi oriin kysyntä jalostusoriina. Oriin kasvattaja sai kuitenkin oriista loistavan tarjouksen ja niinpä ori myytiin nelivuotiaana Australiaan. Australiassa poni koulutettiin esteratsastuksen saloihin. Se kohosi muutamassa kaudessa Australian estepikkuponien huipulle 110 sentin luokkiin. Baynhamille povattiin jo Australian pikkuponien estemestaruuksien kultamitalia, mutta valitettavasti ori sairastui vakavaan kuumeeseen, johon se jouduttiin lopettamaan vain kahdeksan vuoden ikäisenä. Koska ori ei kilpailu-uransa aikana ollut jalostuskäytössä, jäi sen sukua jatkamaan vain kymmenen jälkeläistä.
Isänisäisä Copley Brynn syntyi aivan pikimustana, mutta vaaleni vuosien myötä vitivalkoiseksi satuponiksi. Oriilla oli pitkä harja ja erityisen kauniit silmät, jotka korostivat oriin satuponimaista ulkonäköä. Brynn menestyi erinomaisesti Uuden-Seelannin ja Australian welshnäyttelyissä ja se sijoittuikin moneen kertaan Best in show'ksi. Oriilla kilpailtiin myös show-kilpailuissa ja esteratsastuksessa. Esteillä ori omasi erittäin hyvän tekniikan, mutta lähinnä sopivan ratsastajan puutteesta johtuen, ori kilpaili vain pikkuluokissa. Brynn oli Seelannin welshkantakirjassa ensimmäisellä palkinnolla, mutta se vaikutti vain rajoitetusti jalostuksessa.
Isänisäemä Amharia oli erittäin kaunis, tummanrautias tamma. Se muistutti olemukseltaan keijua siron ulkomuotonsa ja kevyiden liikkeidensä takia. Luonteeltaan tamma oli hyvin herkkä, mutta tammalla kävi tuuri ja sille löytyi taitava lapsiratsastaja. Amharia pääsikin näyttämään kyntensä esteradoilla edeten aina kansallisiin pikkuponiluokkiin asti. Ratsukko nappasi sijoituksen toisensa jälkeen ja aina silloin tällöin voitonkin. Valitettavasti ratsastaja kasvoi parissa vuodessa Amharialle liian isoksi. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolla kantakirjaan ja se siirrettiin siitosponiksi. Valitettavasti tamman varsoista aikuiseksi eli vain ori Delwyn Baynham ja yksi tamman tammavarsa.

Isänemä Barmouth Rhianwyn muistetaan monipuolisena mestarina. Tamma nimittäin sijoittui Uuden-Seelannin pikkuponien mestaruuskilpailuissa vuosien aikana niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessakin. Punaraudikko aloitti uransa esteratsastuksessa. Se eteni muutaman vuoden aikana kansalliselle pikkuponien huipulle ja nappasi viimeisenä kautenaan mestaruushopeaa. Sitten tamma myytiin ratsastajan kasvettua sille liian isoksi. Seuraavan lapsiratsastajansa kanssa Rhianwyn kilpaili niin rataesteitä kuin kenttääkin. Tamma menestyi hyvin molemmissa lajeissa ja ehti saavuttaa toisen ratsastajansa kanssa pronssimitalin molemmista lajeista. Kolmannen lapsiratsastajansa kanssa Rhianwyn kilpaili ensin hieman kaikkia lajeja, mutta sen loukattuaan jalkansa, tamma siirtyi kokonaan kouluponiksi. Viimeisenä yhteisenä kautenaan ratsukon onnistui voittaa itselleen pikkuponien koulumestaruuden pronssimitali. Tämän jälkeen tamma vaihtoi jälleen omistajaa, mutta toimi lähinnä harrasteponina. Raudikko varsoi yhden ainoan varsan elämänsä aikana, mikä oli hyvin sääli.
Isänemäisä Llangaffo Wilde Cilmery oli erittäin energinen luonteeltaan. Kun oriin energia onnistuttiin kääntämään työntekoon, paljastui villistä oripojasta erittäin lahjakas esteponi. Valitettavasti ori oli pienikokoinen eikä sen kapasiteetti sen takia riittänyt kovin pitkälle. Alle metrin luokissa Cilmery teki kuitenkin uransa aikana selvää jälkeä ja nappasi ruusukkeen toisensa perään. Vanhemmiten ori jonkin verran tasoittui ja sillä kilpailtiin hieman myös kouluratsastuksen helppoja luokkia ja valjakkoajossa noviisia. Vaaleanpunarautias, 128 senttiä korkea ori oli kantakirjassa toisella palkinnolla ja se toimi jonkin verran jalostusoriina.
Isänemäemä Gwaeddan Kynwal oli ruunivoikonkimo, 133 senttiä korkea welshtamma. Tamma oli hieman liian arka ja ujo lastenponiksi, joten se päätyi aikuiselle naiselle harrasteponiksi. Hän oli tietenkin liian pitkä pienelle ponille, mutta tamma toimikin ajoponina. Valjakko kilpaili hieman aluetasolla valjakkoajoa, mutta lähinnä he nauttivat toistensa seurasta kotioloissa. Kynwal vietti mukavaa ponin elämää. Hyvän sukunsa ansiosta tamma astutettiin kahdesti ja se varsoi kaksi tammavarsaa. Kimo kuoli 29-vuotiaana sydämenpysähdykseen.

Emä Wonastow Saltney Meaghan on tunnetun uusi-seelantilaisen welshponikasvattajan Daisy Wonastowin kasvatti emälinjassaan jo neljännessä polvessa! Tammasta käytiinkin aikamoiset hintakeskustelut ennen kuin Daisy suostui kasvattinsa myymään. Megin hyvät ominaisuudet eivät toki rajoitu sen suvun pitkään historiaan Uudessa-Seelannissa. Ei suinkaan, sillä Meg on mitä lahjakkain käyttöponi. Aivan huipulle se ei yllä missään lajissa, mutta monitoimisuus korvaa tuon pienen puutteen. Ratsuntöiden lisäksi Meg vetää mieluusti kärryjä ja toimiikin siinä hommassa loistavasti. Meg on luonteeltaan mitä suloisin ja ystävällisin poni, joka sopii kaikille vauvasta vaariin. Moana's Wilde Margareth on Megin ensimmäinen jälkeläinen.

Emänisä Wonastow Brian oli mitä komein welshponiori. Se oli ryhdikäs, sopusuhtainen ja jalo, minkä lisäksi sillä oli erittäin tahdikkaat ja lennokkaat liikkeet. Mustanpäistärikkö Brian kilpaili paljon kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa ja se menestyi oikein mukavasti molemmissa lajeissa. Valjakkoajossa ori voitti kertaalleen kultaa Uuden-Seelannin poni valjakkoajon mestaruuskilpailuissa, mutta kouluratsastuksen saralla ori pysytteli aluetason helpoissa luokissa. Brian oli erittäin helppo ja miellyttävä ratsastaa ja ajaa, minkä ansiosta se toimi myös lastenratsuna. Kantakirjassa Brian on palkittuna ensimmäisellä palkinnolla. Oriilla on paljon jälkeläisiä, sillä ori oli koko pitkän ikänsä siitoskäytössä.
Emänisäisä Brighton tuotiin Uuteen-Seelantiin Iso-Britanniasta, missä kimo ori oli menestynyt kohtalaisesti näyttelyissä ja show-kilpailuissa. Brighton keskittyi Seelannissa siitosoriina oloon ja ori jättikin saarelle parisenkymmentä jälkeläistä. Birghton vietiin vielä vanhoilla päivillään Ranskaan jatkamaan siitosoriina oloa. 130 senttiä korkea, hyvärakenteinen ori lopetettiin erinäisiin iän tuomiin vaivoihin 23-vuotiaana. Se ehti jättää yhteensä noin sata jälkeläistä eri puolille maailmaa. Birghton periytti varsoilleen hyvää liikemekaniikkaa ja erinomaista ryhtiä.
Emänisäemä Wonastow Druantia Talley oli todella suloinen ja hyväluonteinen tamma. Rakenteeltaan tamma oli muuten varsin hyvä ja rodunmukainen, mutta se oli hieman matalaryhtinen ja lyhytkaulainen. Siksi orivalinnoissa olikin oltava tarkkana, mutta ilmeisesti tamman omistaja-kasvattaja Wonastow oli, sillä tamman kaikki seitsemän jälkeläistä on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle! Talley toimi hyvän luonteensa ansiosta siitoshommien ohessa myös lastenratsuna ja ehti piipahtaa muutamissa poniklubin pikkukilpailuissa.

Emänemä Wonastow Yseultia oli kasvattajansa mielestä paras tamma, jonka hän koskaan oli kasvattanut (meidän mielestämme Meg on tietenkin parempi). Yseultia oli rakenteeltaan sopusuhtainen, ryhdikäs ja kevyt, mutta kuitenkin lihaksikas ja tiivisrunkoinen. Tammalla oli erittäin aktiiviset liikkeet ja aivan uskomattoman voimakas takajalkojen ja kintereen liike. Luonteeltaan Yseultia oli kilpaponiksi juuri sopivan säpäkkä ja eloisa, mutta kuitenkin niin kiltti, että lapsikin saattoi käsitellä sitä maasta tai aikuisen valvonnassa. Tamma kilpaili jonkin verran este- ja kouluratsastuksen alueluokissa ja se menestyi ihan mukavasti. Tamman elämäntyö oli kuitenkin siitostammana oleminen ja tamma synnyttikin useita hienoja poneja.
Emänemäisä Robat oli 129 senttiä korkea mustankimo ori. Sillä oli erittäin hyvä rakenne ja varsin näyttävät liikkeet, mutta hieman kuuma ja sähläävä luonteenlaatu. Robat kantakirjattiin nuorena toiselle palkinnolle. Se jäi vain yhden pisteen päähän ensimmäisestä palkinnosta, mistä oriin omistajat aina muistuttivat mainoksissaan. "Melkein ykköspalkinnon ori" vaikutti mainostuksesta huolimatta vain vähän Uuden-Seelannin welshponijalostuksessa, sillä se polveutui harvinaisesta suvusta, jossa ei ollut toki mitään vikaa, mutta jonka periyttämistä ominaisuuksista ei oikein ollut tietoa.
Emänemäemä Wonastow Jinelle Hwellin isä oli loistavana liikkujana tunnettu Mower. Jinelle olikin perinyt isänsä loistavan liikemekaniikan ja liikkeiden keveyden. Tamma oli myös mukava ratsastaa, joten ei ollut ihme, että se menestyi hyvin ponien kansallisissa koululuokissa. Jinelle kilpaili myös esteratsastuksessa, tosin vain pikkuluokissa, mutta silti tamman hyppytekniikkakin oli hyvä. Jinelle kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se sai täydet pisteet ravistaan. Siitostammana Jinelle oli valitettavasti hieman hankala, sillä se ei tiinehtynyt kovin helposti. Tamma varsoikin vain kahdesti, minkä jälkeen sen kanssa keskityttiin kilpailemiseen. Siksi tamman kilpailu-ura olikin poikkeuksellisen pitkä.

Jälkeläiset
CAS40, t. Moana's Wilde Olivia, i. Anfarwol Terrwyn
CAS41, o. Wilde William MPB, i. Juksulan Vasili ox
CAS42, o. Moana's Anwar, i. A.D. Dusty Quadrile

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut, sijoituksia 44 kpl
03.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 60cm, 4/50
04.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 60cm, 3/50
01.08.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 1/60
03.08.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 3/60
06.08.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 2/60
03.10.2014, Zurück, ERJ, 100cm, 5/30
05.10.2014, Zurück, ERJ, 100cm, 4/30
06.10.2014, Kadotetut, ERJ, 100cm, 1/30
08.10.2014, Kadotetut, ERJ, 100cm, 1/30
08.10.2014, Kadotetut, ERJ, 100cm, 2/30
18.10.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 7/60
24.10.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 6/60
25.10.2014, Sinnesro, ERJ, 90cm, 5/40
12.01.2015, Blackwoods, ERJ, 100cm, 5/30
19.01.2015, Blackwoods, ERJ, 100cm, 5/30
21.01.2015, Tattiliiga, ERJ, 100cm, 3/40
06.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 90cm, 5/50
20.02.2015, Malvan, ERJ, 100cm, 1/40
18.03.2015, kk Force, ERJ, 100cm, 4/30
18.03.2015, Juksula, ERJ, 100cm, 4/60
19.03.2015, Juksula, ERJ, 100cm, 2/60
20.03.2015, Juksula, ERJ, 90cm, 1/60
04.04.2015, Vennamo, ERJ, 100cm, 5/40
05.04.2015, Vennamo, ERJ, 100cm, 1/40
11.04.2015, Rohkelikko, ERJ, 100cm, 3/40
12.04.2015, Rohkelikko, ERJ, 100cm, 5/40
14.04.2015, Rohkelikko, ERJ, 100cm, 1/40
30.04.2015, Solo, ERJ cup, 100cm, 18/303
01.05.2015, Huvitutti, ERJ, 100cm, 2/40
02.05.2015, Riiviöt, ERJ, 100cm, 4/50
02.05.2015, Huvitutti, ERJ, 100cm, 1/40
02.05.2015, Pimento, ERJ, 100cm, 6/40
06.05.2015, Riiviöt, ERJ, 100cm, 6/50
07.05.2015, Mirrormere, ERJ, 100cm, 4/30
07.05.2015, Pimento, ERJ, 100cm, 4/40
13.05.2015, Mirrormere, ERJ, 100cm, 3/30
31.05.2015, Ventos, ERJ cup, 100cm, 16/243
01.06.2015, Runoratsut, ERJ, 100cm, 5/30
03.06.2015, Mörkövaara, ERJ, 100cm, 5/30
04.06.2015, Runoratsut, ERJ, 100cm, 3/30
09.06.2015, Mörkövaara, ERJ, 100cm, 2/30
10.06.2015, Mörkövaara, ERJ, 100cm, 5/30
11.06.2015, Amoriini, ERJ, 100cm, 2/30
14.06.2015, Moondance, ERJ, 100cm, 4/40

Valjakkoajokilpailut, sijoituksia 41 kpl
22.10.2014, Hengenvaara, VVJ, noviisi, 5/40
28.10.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa pari, 1/24
31.10.2014, Konkkaronkka, VVJ cup, vaativa, 8/92
01.11.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa pari, 2/24
07.11.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa pari, 4/24
19.11.2014, Fiktio, VVJ, vaativa, 4/40
18.01.2015, kk Reiter, VVJ, vaativa, 1/30
27.01.2015, Tuiskula, VVJ, vaativa, 3/40
12.03.2015, Breandan, VVJ, vaativa pari, 5/30
25.03.2015, Breandan, VVJ, vaativa pari, 2/17
28.03.2015, kk Reiter, VVJ, vaativa, 3/40
03.04.2015, kk Reiter, VVJ, vaativa, 6/40
05.04.2015, kk Reiter, VVJ, vaativa, 3/40
08.05.2015, Breandan, VVJ, vaativa, 5/50
19.05.2015, Breandan, VVJ, vaativa, 4/50
20.05.2015, Muiston, VVJ, vaativa, 1/30
09.06.2015, Elfengård, VVJ, vaativa, 5/40
05.07.2015, Breandan, VVJ, vaativa, 3/30
11.07.2015, Breandan, VVJ, vaativa, 1/30
14.07.2015, Breandan, VVJ, vaativa, 4/30
16.07.2015, Breandan, VVJ, vaativa, 1/30
21.07.2015, Breandan, VVJ, vaativa, 1/30
25.07.2015, Breandan, VVJ, vaativa pari, 3/14
22.12.2015, Wyat Shetlands, VVJ, noviisi, 4/40
23.12.2015, Wyat Shetlands, VVJ, noviisi, 2/40
24.12.2015, Wyat Shetlands, VVJ, noviisi, 3/40
29.12.2015, Wyat Shetlands, VVJ, noviisi, 6/40
13.02.2016, Moana part breds, VVJ, vaativa, 6/40
15.02.2016, Moana part breds, VVJ, vaativa, 3/40
16.02.2016, Moana part breds, VVJ, vaativa, 6/40
17.02.2016, Moana part breds, VVJ, vaativa, 5/40
25.07.2016, Metsovaara, VVJ, vaativa, 1/40
29.07.2016, Metsovaara, VVJ, vaativa, 2/40
30.07.2016, Metsovaara, VVJ, vaativa, 3/40
15.08.2016, vt Dei, VVJ, vaativa pari, 3/18
16.08.2016, Breandan, VVJ, vaativa, 3/50
21.08.2016, Breandan, VVJ, vaativa pari, 3/30
22.08.2016, Breandan, VVJ, vaativa pari, 1/30
27.08.2016, Breandan, VVJ, vaativa pari, 3/30
29.08.2016, Breandan, VVJ, vaativa pari, 1/30
12.12.2016, Shinevalley, VVJ, vaativa, 2/30

Koulukilpailut, sijoituksia 29 kpl
31.08.2014, B Ponies, KRJ cup, he D, 6/96
20.10.2014, Juksula, KRJ, he B, 3/60
22.10.2014, Moana part breds, KRJ, he C, 2/40
25.10.2014, Juksula, KRJ, he B, 6/60
28.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 3/30
29.10.2014, Kadotetut, KRJ, he B, 2/30
31.10.2014, Metsälampi, KRJ, he B, 3/50
02.11.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 3/30
02.11.2014, Riveller, KRJ, he B, 3/17
02.11.2014, Riveller, KRJ, he B, 1/17
02.11.2014, Kadotetut, KRJ, he B, 2/30
19.11.2014, vt Wuki, KRJ, he B, 4/60
30.11.2014, Fiktio, KRJ cup, he C, 18/201
26.01.2015, kk Holmberg, KRJ, he B, 3/60
06.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he B, 3/50
26.03.2015, Juksula, KRJ, he B, 6/60
01.04.2015, Juksula, KRJ, he B, 5/60
14.04.2015, Taikakuun kartano, KRJ, he C, 3/50
17.04.2015, vt Wuki, KRJ, he B, 4/40
19.04.2015, Taikakuun kartano, KRJ, he C, 1/50
26.04.2015, Riiviöt, KRJ, he B, 2/50
29.04.2015, Riiviöt, KRJ, he B, 5/50
30.04.2015, Riiviöt, KRJ, he B, 7/50
01.05.2015, Riiviöt, KRJ, he B, 7/50
01.05.2015, Erkinheimot, KRJ, he B, 3/30
22.06.2015, Juksula, KRJ, he B, 2/60
25.06.2015, Juksula, KRJ, he B, 6/60
05.07.2015, Juksula, KRJ, he B, 2/60
08.07.2015, Juksula, KRJ, he B, 7/60

Kenttäkilpailut, sijoituksia 24 kpl
12.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 1/60
13.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 5/60
17.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 1/60
20.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 3/60
19.05.2015, Muiston, KERJ, harraste, 3/30
23.05.2015, Muiston, KERJ, harraste, 4/30
09.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 1/40
04.07.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 2/40
05.07.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 2/40
08.07.2015, Muiston, KERJ, harraste, 2/30
10.07.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 3/40
24.07.2015, Muiston, KERJ, harraste, 2/30
04.02.2016, Mörkövaara, KERJ, aloittelija, 2/19
14.02.2016, Juksula, KERJ, harraste, 3/60
31.07.2016, Satulinna, KERJ cup, harraste, 2/32
16.09.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 3/11
20.09.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 2/11
24.11.2016, Hengenvaara, KERJ, harraste, 3/23
25.11.2016, Hengenvaara, KERJ, harraste, 2/23
30.11.2016, Hengenvaara, KERJ, harraste, 1/23
16.02.2017, Romilly, KERJ, harraste, 3/25

Näyttelyt
30.04.2015, Adina, VSN, wB-tammat, SW5
12.08.2018, Adina, VSN, wB-tammat, RCH

Laatuarvostelut
30.06.2015, PoniKTK, KTK-I (20 + 19 + 20 + 21 = 80p)

30.08.2018, ERJL, ERJ-I (7 + 42 + 19 + 20 + 15 = 103p)

30.08.2018, VVJL, VVJ-III (8 + 40 + 13,5 + 10 + 15 = 86,5p)

26.11.2018, VWYL, VWY-I (9 + 7 + 6 + 23 + 5 = 50p)
- "Tilaisuuden paras poni!"

09.01.2020, VWY-JA, VWY-B


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

maaliskuu CAS42, päiväkirjamerkintä 28.05.2016
Sana meidän upeista poneistamme oli kiirinyt Britanniaan Glenwood Welshiin asti, sillä viime keväänä sain sieltä tilausvarsapyynnön. Siis ihan suoraan sähköpostiin ilman mitään mainostelua! Olin suoraan sanottuna otettu tästä pyynnöstä, joka niin yllättäen tuli, että tottahan toki suostuin oikopäätä! Tilausvarsan emäksi valikoitui meidän hieno Maggie ja isäksi nallekarhumainen Dusty. Tänään tämä rakkausvarsa sitten syntyi. Maggiehan on varsonut jo kahdesti, joten kokemuksen tuomalla rutiinilla poni pärjäsi oikein hyvin ilman meidän ihmisten apua. Ruskean orivarsan Maggie maailmaan saatteli, hellästi nuoli kuivaksi ja päättäväisesti hätisti jalkojensa varaan tasapainoilemaan. Anwariksi nimetty orivarsa on meidän ilonamme vain vieroitukseen asti, sillä sitten alkaa oriponin matka uuteen kotiin.
Nintsu

huhtikuu CAS41, päiväkirjamerkintä 12.03.2016
Tänään, täsmälleen laskettunapäivänä, Maggie varsoi toisen varsansa. Tamman esikoisesta poiketen, on tämä varsa welsh part bred, sillä varsan isä on saksalainen arabiori. Minä olin yksinäni (taas vaihteeksi) varsavahdissa, mutta onneksi Maggie ei tarvinnut apuani. Poni varsoi sirorakenteisen orivarsan minun vain katsellessa tapahtumia valvontakameran kautta ja alkoi sitten tomerasti nuolla poikaansa kuivaksi. Minä kävin paikan päällä varmistamassa tamman ja uuden tulokkaan voinnin ja tsekkaamassa, että jälkeiset tulivat ulos kokonaisina, muuten annoin Maggien puuhastella kuten luonnon suomat emänvaistot sitä käskivät. Maggie oli erinomainen emä ensimmäiselle varsalleen ja uskon tamman hoitavan toisen varsansakin yhtä moitteettomasti. Siispä tervetuloa maailmaan pikku-Willy, ja onneksi olkoon pojasta Maggie!
Nintsu

huhtikuu CAS40, päiväkirjamerkintä 19.12.2015
Yritin treenata ajanpuutteeni takia kurittomaksi muuttunutta koiralaumaani toimistossa samalla kun kyttäsin Maggieta valvontakamerasta. Tammalle oli ilmestyneet vahatipat tänään, joten varsominen oli odotettavissa mahdollisesti jo tänä yönä. Vielä siitä ei kylläkään näkynyt merkkiäkään. Sainkin tuhrata tunnin jos toisenkin kun koetin saada taottua järkeä villiintyneisiin koiriini. Monta kertaa vannoin yön aikana, että valtavaksi paisunut koiralaumani ei saisi ainuttakaan uutta jäsentä seuraavaan kymmeneen vuoteen, vaikka samalla tiesin, että en pystyisi moista lupausta pitämään. Vihdoin ja viimein Maggien varsominen vapautti minut koirankoulutuksesta. Tamma oli ensikertalainen, mutta luonto oli hyvin ohjelmoinut ponin päähän varsomisen ja varsanhoidon perusteet. Minun ei tarvinnut kuin nauttia show'sta (aka pureskella kynteni verille jännityksestä) ja käydä sitten toteamassa syntynyt varsa terveeksi tammaksi. Onneksi olkoon Maggie ja tervetuloa maailmaan Olivia!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Maggien tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Maggie ja sen tulevaisuudessa saamat jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Maggielle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Maggien kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Maggiekaan ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Maggie on aloittanut uransa kilpaponina varsin lupaavasti. Tai jos ei lupaavasti, niin ainakin ikimuistoisesti... Esteillä Maggie on pärjännyt mukavasti ja tuonut kotiin jopa viisi sijoitustakin. Kouluradoilla olemme lähinnä viihdyttäneet yleisöä, sillä Maggie ei tunnu tajuavan etteivät kouluaidat ole esteitä... Valjakkoajokilpailuissakin olemme pyörähtäneet. Maggie pisti parit kärryt palasiksi kaksien valjakkoajokilpailuiden maastokokeilla, joten toistaiseksi olemme treenanneet valjakkoa kotona. Kunhan saan lainarahalla ostetut kärryt kokonaan maksettua, pääsee Maggie taas kokeilamaan valjakkoajossakin kilpailemista.
Nintsu

syyskuu CAS33, päiväkirjamerkintä 09.06.2014
Olemme jo pitkään pohtineet mitä ihmettä teemme tammapihaton kanssa. Pihattohan on alunperin mitoitettu noin 20:lle ponille, mutta viime vuodet siellä on asustellut kerrallaan 25-30 ponia - siis kymmenisen kappaletta enemmän kuin pitäisi. Monen eri vaihtoehdon harkitsemisen jälkeen päätimme laajentaa tammapihattoa. Ponit piti tietenkin saada laajennuksen ajaksi pois tieltä ja onnistuinkin vuokraamaan kuukaudeksi naapurimaatilaltamme ison laitumen ja ladon tammavarsalaumaamme varten. Syntyi vain ongelma, että miten ihmeessä siitostammoista, maitovarsoista ja 1-4 vuotiaista nuorista tammoista koostuva, kolmenkymmenen ponin lauma saataisiin siirrettyä helpoiten kolmen kilometrin matka naapuriin! Parin valvotun yön jälkeen päätin palkata koko henkilökuntani hommiin ja siirtää ponit taluttaen. Laumamme on koostaan huolimatta melko tiivis, joten yksi ihminen voi varmasti taluttaa kolmeakin ponia kerrallaan ja maitovarsat voivat juosta irrallaan. Tiellähän ei ole liikennettä nimeksikään. Pihaton remonttikuukaudesi valittiin syyskuu, koska nyt tämän kesän varsat ovat jo riittävän vahvoja muuttoa varten eikä syyskuussa vielä ole liian kylmää tai sateista. Siirto suoritettiin tänään ja Maggien vuoro oli heti ensimmäisessä siirtoporukassa. Minä talutin Maggieta kahden aikuisen tamman, Matan ja Hennin, kanssa samalla kertaa. Kolmen kilometrin matka sujui oikein hyvin. Tammat olivat kaikki hyviä kavereita keskenään ja olisivat varmaan tulleet vapainakin toisensa perässä. Toki tammat hieman olivat ihmeissään, kun yhtäkkiä koko pihattolauma otetaan kiinni ja lähdetään viemään maastoon! Kaikki sujui kuitenkin oikein hyvin. Nyt korjaillaan kuukauden verran pihattoa ja sitten suoritetaan ponien siirtourakka numero kaksi!
Nintsu

syyskuu CAS30, päiväkirjamerkintä 02.10.2013
Maggie on kesänaikana totutettu kuolaimiin ja valjaisiin ja tänään oli vuorossa ensimmäinen ohjasajo takaa! Olin nakittanut Wilsonin ja Naomin taluttajiksi ja itse roikuin ohjaksissa Maggien takana. Maggiesta on kasvanut todella selväpäinen tamma - se ei vähästä hätkähdä. Eikä tamma nytkään sanonut mitään vaikka hieman kummastelikin ympärillään pörräävää ihmiskolmikkoa. Kävelimme pitkin kenttää ja teimme loivia, isoja käännöksiä, pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä noin vartin verran. Vuoden ikäinen Maggie keksi jutun juonen nopeasti. Kun oikea ohja kiristyy, pitää kääntyä oikealle. Kun vasen ohja kiristyy, vasemmalle. Ja kun kiskotaan molemmista, haluaa takana tuleva pitää hengähdystauon. Lopuksi kävelimme yhden kierroksen kentän ympäri niin, että Wilson talutti pitkällä narulla kävellen kaukana tammasta ja Naomi irrotti narunsa kokonaan. Maggie kuunteli minua varsin hyvin ja yhtä ympärikääntymisyritystä lukuun ottamatta neiti teki kuten pyydettiin. Hieno Maggie! Harjoitustuokion jälkeen harjasin tamman pitkän kaavan mukaan karsinassa ja vein sen sitten takaisin laitumelle.
Nintsu

toukokuu CAS29, päiväkirjamerkintä 10.06.2013
Minun oli vaikea pitää silmiäni auki. Olin ollut jo kaksi yötä peräkkäin Megin varsavahtina. Mikä siinä oikein oli, että palkkalistoillani on melkein kymmenen ihmistä ja silti MINÄ, kaiken omistaja (ja maksaja), joudun valvovaan tammojen varsomista? No, täällä sitä joka tapauksessa oltiin. Toimiston retkisänky oli tullut jo surullisen tutuksi, mutta sillekään ei mahtanut nyt mitään. Kun vilkaisin noin sadannen kerran monitoriin, joka näytti pihatolla olevan valvontakameran kuvaa, sain ilokseni todeta Megin käyneen kolmannen kerran makuulle. Nyt olin varma ettei kyse ollut vain huonosti valitusta nukkumapaikasta. Puoli tuntia paikkaa vaihdettuaan Meg jäi makaamaan pidemmäksi aikaa ja hetken kuluttua saatoin nähdä sikiökalvojen tulevan esiin. Muutamassa minuutissa maailmaan tupsahti märkä mytty. Kiiruhdin nopeasti paikan päälle katsomaan ettei pikkuinen tukehdu kalvoihinsa ja jäin sitten sivummalle katsomaan kuinka Meg alkoi hoivata tammaksi paljastunutta pienokaistaan. Vaikka varsa oli tamman ensimmäinen, se nuoli ja tuuppi sitä päättäväisesti ja pian molemmat olivat jo jaloillaan. Maggie-varsa horjahteli ja kompuroi, mutta löysi pian nisän ja alkoi imeä. Palasin toimistoon seuraamaan tuoretta äitiä ja tulokasta monitorin kautta ja laitoin siskolleni tekstiviestin Megin onnistuneesta varsomisesta. Tervetuloa maailmaan, Maggie!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI