Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 04.08.2018 suolistotulehduksen takia 22-vuotiaana



Afrodite MPB

ERJ-II, KRJ-II

© Ekaterina Druz

Afrodite MPB eli Ditta
s. CAS29, 22v (s. 13.06.2013, 4v 14.04.2014)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH14-023-0188
mustankimo, 138cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heA/110cm (helppo)

Luonne

Ditta on oikea namupala! Kukapa voisi vastustaa tuuheiden ripsien alta katsovia tummanruskeita poninsilmiä? Ditta näyttää ehkä suloiselta haliponilta, mutta moni kakku päältä kaunis. Ditta on nimittäin viattoman ponin asuun kääritty pikkutuholainen, joka tuhoaa joutessaan niin tarhan aidat kuin tarhakavereiden riimut ja loimetkin. Omaksi onnekseen tamma on niin kaunis ettei sitä tee mieli laittaa makkaraksi vaikka poni välillä aiheuttaakin tempauksillaan isojakin laskuja...

Luonteeltaan Ditta on aika veijari. Se on taitava manipuloimaan ihmisiltä haluamansa, yleensä siis herkkuja. Huolimatta tamman karsinan ovessa komeilevasta "ei makupaloja"-kyltistä, saa tamma namuja kaikilta (kyltin laittanut omistajakin lankeaa säännöllisesti). Hoitaessa Ditta on ehkä taitavin karkailija ikinä. Se näyttää niin viattomalta ja kiltiltä, ettei hoitajalle tule mieleenkään laittaa tammaa kiinni tai sulkea karsinanovea kunnolla. Ei vaikka Dittan taipumus karkailuun on hyvin tiedossa! Seuraavaksi kutsutaankin sitten koko tallinväki karkulaista pyydystämään. Ditta on uskomattoman vaikea pyydystää, sillä tammalla tuntuu olevan kuudes vaisto, jolla vältellä kiinniottajia. Karkumatkoillaan Ditta yleensä aiheuttaa mitä erikoisinta tuhoa. Esimerkiksi kerran se kiskoi kaikki pyykit naapurin pyykkinarulta. Shekkivihko kirkuu aina kauhusta Dittan karatessa. Karkailua ja tuhovimmaa lukuunottamatta on Ditta oikein kiltti poni, joka ei tahallaan satuta ihmisiä.

Ratsastaessa Ditta on hyvin ponimainen. Sen pitää välillä vähän testailla, että onko nyt ihan pakko tehdä kuten ratsastaja määrää. Varsinkin uudet ratsastajat herättävät Dittan sisäisen kyseenalaistajan. Mitään kovin radikaalia ei Ditta tee, kunhan näkee mörköjä nurkissa tai klassisesti vain poistuu paikalta iloisesti pukitellen. Jos ratsastaja on riittävän napakka, taipuu Ditta kyllä tämän tahtoon. Ditta on erittäin lahjakas kouluponi, jolla on aivan uskomattoman lennokkaat, kauniit liikkeet. Se suorittaakin vaivattomasti vaikka millaisia koululiikkeitä kunhan kuski vain tekee tahtonsa riittävän tiukasti selväksi ponille. Hypätessä Ditta on kotonaan. Se rakastaa hyppäämistä ja hyppää mitä vain miten vain. Ei haittaa vaikka kuski olisi kauhuissaan, Ditta kiitää esteelle korvat hörössä ja hyppää esteet vaikka takaperin. Ponnua tammalta löytyykin oikein mukavasti ja esteet ylittyvät helposti. Vauhtia ponilla tosin on usein vähän liikaakin, jolloin puomit saattavat putoilla laakojen hyppyjen takia. Kunhan tamma ei pääse ryntäämään, se muistaa kyllä nostella koipensa kunnolla. Maastossa Ditta on hieman villi. Se saattaa joskus intoutua ottamaan luvattomia laukkaspurtteja, joten ratsastajan on oltava maastossa hereillä.

Suku

i. Dionysos ox
ox, km, 153cm
KRJ-III
ii. Nabila ox
ox, prt, 153cm
iii. Karat ox
iie. Shervasta ox
ie. Johara ox
ox, rnkm, 153cm
iei. Giovanni ox
iee. Majikal ox
e. Glan-y-don Amber Bryncroes
wB, trnkm, 128cm
ei. Maerdy Llanbabo
wB, mkm, 128cm
eii. Owin Avaon
eie. Mya Sydallt
ee. Einian Bwlchllan
wB, rnkm, 130cm
eei. Gwaenysgor Port Robeston
eee. Hannah

Dittalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Dionysos on näyttävä ja siro arabiori, joka edustaa domestic-verilinjaa. Ori on väriltään kimo, mutta se ei ole vielä täysin valkoinen, sillä sen värityksestä pystyy vielä erottamaan valkeat sukat kolmessa jalassa. Lisäksi oriilla on luultavasti ollut varsana suurehko, valkoinen merkki päässään. Dini on luonteeltaan hieman säpsy ja kuuma, mutta kuitenkin ihmisille kiltti. Dini on kilpaillut niin koulu- kuin esteratsastustakin, mutta sitä painotetaan kouluratsastukseen kevyiden liikkeiden takia. Dinillä on Afroditen lisäksi paljon muitakin varsoja.

Isänisä Nabila syntyi yhdysvaltalaiselle arabihevoskasvattajalle ja on toistaiseksi ainoa kasvattajan ulkomaille myymä hevonen. Nabila aloitti Euroopassa lupaavan kilpailu-uran kilpaillen niin helpoissa este- kuin koululuokissakin, mutta ennen kuin ori ehti näyttää todelliset taitonsa, se myytiin siitoskäyttöön Norjaan. Norjassa oriilla ei enää kilpailtu, vaan se toimi ainoastaan siitosoriina. Nabila on kantakirjattu Norjassa kolmannelle palkinnolle ja sillä on useita jälkeläisiä. Joukossa on niin puhtaita arabihevosia kuin myös risteytysponeja.
Isänisäisä Karatin emä oli laukkahevonen ja oriista itsestäänkin oli tarkoitus tulla laukkaaja, mutta sen omistajan poika oli kiinnostunut kouluratsastuksesta. Poika huomasi Karatin luontaisen kevyet ja näyttävät liikkeet ja alkoi treenata oritta laukkojen sijaan kouluratsastukseen. Parhaimmillaan Karat sijoittui jopa vaativa B -luokissa yhdysvalloissa, mutta pääasiassa oriilla kilpailtiin helppoja koululuokkia. Hyvän menestyksensä ansiosta Karatista tuli suosittu jalostusori kilpauransa jälkeen.
Isänisäemä Shervasta oli pieni, punarautias ja piirtopäinen arabitamma. Tamma kantakirjattiin nuorena toiselle palkinnolle. Tuomarit kiittelivät erityisesti tamman kaunista päätä ja hyvinasettunutta lapaa, mutta toivoivat liikkeisiin enemmän ilmaa. Hyväluontoinen tamma toimi harrastehevosena. Sillä kilpailtiin seuratasolla satunnaisesti koulu- ja esteratsastuksessa pienissä luokissa, mutta pääasiassa Shervastalla ratsasteltiin kotona omistajan omaksi iloksi.

Isänemä Johara kilpaili menestyksekkäästi kouluratsastusta. Se sijoittui parhaillaan avoimissa kansallisissa luokissa aina helppo A -tasolle saakka. Johara kiersi jonkin verran myös kansainvälisissä, vain arabeille avoimissa, koululuokissa pärjäten niissäkin hyvin. Tuomarit pitivät erityisesti tamman kevyistä, lennokkaista liikkeistä. Kilpauransa jälkeen Johara varsoi kolme hienoa kouluvarsaa. Kasvattajansa silmäterä Johara lopetettiin 22-vuotiaana vanhuuden vaivoihin.
Isänemäisä Giovanni polveutui italialaisesta matkaratsastussuvusta, mutta ori myytin nuorena Yhdysvaltoihin, jossa se koulutettiin kouluratsuksi. Oriilla kilpailtiin helpoissa luokissa, mutta se ei juuri menestynyt. Heikon menestyksen takia ori siirtyi varsin pian siitoskäyttöön. Kovin suosittua jalostusoritta Giovannista ei tullut, mutta sen vähiä jälkeläisiä vietiin jonkin verran ulkomaille kilpailemaan kouluratsastusta. Giovanni oli 153 senttiä korkea ja väriltään ruunikonkimo.
Isänemäemä Majikal oli kouluratsastuksessa menestyneen huippuperiyttäjätamma Aminaahin viimeinen jälkeläinen. Majikal kilpaili itsekin ahkerasti kouluratsastusta ja menestyi hyvin. Parhaimmillaan tamma sijottui jopa vain arabialaisille täysverisille avoimissa kansainvälisissä koululuokissa. Tamma kiersi jonkin verran myös näyttelykehiä ja sai paljon kehuja sirosta rakenteestaan. Majikal kuoli neljännen varsansa synnytykseen.

Emä Glan-y-don Amber Bryncroes näyttää hyvin ponimaiselta ja on myös luonteeltaan sellainen. Amber on esikoistyttärensä Afroditen tapaan aikamoinen karkailija, jolla on villi mielikuvitus, jonka avulla se saa aikaan paljonkin tuhoa karkureissuillaan. Ruunikonkimo tamma on 128 senttiä korkea. Se on kilpaillut niin koulu- kuin esteratsastustakin ja sijoittunut molemmissa lajeissa. Amber ei ole erityisen lahjakas kouluponi, mutta sillä on sijoituksia helppo B -luokista. Esteillä tamma on sijoittunut 90 sentin tasolla. Ratsastuslajien lisäksi Amberilla on kilpailtu ponilaukoissa sileissä lähdöissä. Tamma on jopa voittanut parit laukkakilpailut, mutta prosenteista katsottuna ei Amber ole mikään huippulaukkaponi.

Emänisä Maerdy Llanbabo kantakirjattiin kolmivuotiaana, jolloin se sai pisteet kolmospalkintoon. Vanhemmiten ori kuitenkin kehittyi lihaksiston kasvun myötä komeammaksi ja sen liikkeet paranivat paremman lihaskunnon ansiosta, joten se kävi uusintakantakirjauksessa, jolloin palkintokin nousi kakkoseksi. Mustankimo, 128 senttiä korkea ori kiersi paljon näyttelyissä. Se ei ollut aivan Britannian parhaimpia welshoriita ja useimmiten ori sijoittuikin luokan keskivaiheen tienoille. Hyväluontoinen ori kiinnitti kuitenkin monen tammanomistajan huomion moitteettoman käytöksensä ansiosta ja niin Llanbabo sai morsiamiakin. Yhteensä ori sai kuitenkin vain kymmenen jälkeläistä. Ori lopetettiin ähkyyn 16 vuoden iässä.
Emänisäisä Owin Avaon oli syntyessään päistärikkö, mutta valitettavasti (tai kasvattajansa mielestä onneksi, hän ei nimittäin pitänyt päistäriköistä) se kimoutui iän myötä aivan valkoiseksi. Säkäkorkeutta oriilla oli 129 sentin verran. Owin Avaon oli oikein mukavaluontoinen ori. Se oli toki orimainen, muttei millään muotoa haasteellinen käsitellä. Ratsunakin ori toimi hyvin, mutta sopivan ratsastajan puuttuessa oritta lähinnä ajettiin. Kärryjen edessä ori pääsi kilpailemaankin ja se menestyi mukavasti vaativissa valjakkoajoluokissa kansallisellakin tasolla. Owin Avaon oli jonkin verran jalostuskäytössä ja se jätti muutaman kantakirjaan hyväksytyn orivarsan. Ori oli itse kantakirjakelpoinen, mutta sitä ei koskaan kantakirjattu.
Emänisäemä Mya Sydallt ei ollut kovin hyvärakenteinen, sillä se oli matalajalkainen ja hieman tanakka. Tammalla oli kuitenkin hyvä luonne ja tahdikkaat, joskin hieman maahansidotut, askellajit. Mya Sydallt toimi pitkään yksityisperheen lasten ratsuna. Luonteensa puolesta tamma sopikin puuhaan hyvin, mutta lahjoja sillä olisi ollut ihan kunnon kilpailuihinkin asti. Erityisesti tamman hyppytekniikka oli erittäin lupaava ja se olisi varmasti pärjännyt estekilpailuissa. Perheen lapset kuitenkin ratsastelivat lähinnä kotona ja osallistuivat vain satunnaisesti läheisen ponikerhon pikkukilpailuihin. Parhaimmillaan yritteliäs pikkutamma voitti ponikerhon alle 10-vuotiaiden lasten minimestaruuden esteillä. Vanhemmalla iällä tamma myytiin siitosponiksi ja se varsoi muutaman varsan.

Emänemä Einian Bwlchllan oli mitä kaunein poni! Valitettavasti tämä ruunikonkimo tamma oli luonteeltaan oikea pirulainen. Se näykki ja kiukutteli hoitaessa ja varsinkin satulointi oli todella vaikeaa. Ratsastaessakaan Einian Bwlchllan oli erittäin ponimainen ja arvaamaton. Siksi se ei sopinut lapsille ja sen ratsukäyttö jäikin vähäiseksi. Tamman omistaja oli kuitenkin niin ihastunut kimoon kaunottareen, ettei hennonnut myydä sitä. Säkäkorkeudeltaan 130-senttinen poni kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle, minkä jälkeen se astutettiin muutamaan otteeseen. Tamma varsoikin nättejä varsoja. Isäoriit valittiin lähinnä luonteen perusteella ja Einian Bwlchllanin varsat olivat luonteeltaan emäänsä helpompia.
Emänemäisä Gwaenysgor Port Robeston oli punaruunikko, piirtopäinen ja sukkajalkainen welshponiori. Ori oli B-poniksi aika isokokoinen, sillä se mitattiin kantakirjauksessa nelivuotiaana 135 sentin korkuiseksi. Luonteeltaan Robeston oli aika orimainen. Se ei sopinut lasten käsiin, mutta napakat aikuiset pärjäsivät oriin kanssa hyvin. Robestonilla kilpailtiin valjakkoajossa ja se menestyi suorastaan loistavasti aina kansallisiin vaativiin luokkiin asti. Vaikeitakin luokkia oriilla kokeiltiin, mutta korkeimmillaan se sijoittui tasoa alempana eli vaativissa luokissa. Vanhemmalla iällä Robeston ruunattiin ja se koulutettiin myös ratsastukseen. Aivan aloittelijoille poni ei sopinut ruunauksen jälkeenkään, mutta hieman osaavammat lapset saattoivat ratsastaa Robestonia. Ruuna osoittautuikin oikein näppäräksi hyppääjäksi.
Emänemäemä Hannah oli väriltään hitaasti kimoutunut mustankimo ja säkäkorkeudeltaan 127-senttinen. Hannah myytiin nuorena ratsastuskouluun, mutta tamma oli luonteeltaan aika ponimainen ja itsepäinen, joten aloittelijoille se ei soveltunut. Oltuaan vuoden tuntiponina, Hannah myytiin siitostammaksi. Se oli erittäin hyvärakenteinen ja liikkui sirosti, joten sillä oli arvoa jalostusponina. Hannah varsoikin kymmenen kaunista, jaloa varsaa. Hannahin varsat eivät olleet mitään lapasia luonteeltaan, mutta niitä katseli mielellään ja monet menestyivätkin hyvin näyttelyissä.

Jälkeläiset
CAS38, o. Hermes MPB, i. Poniniemen Hannes
CAS41, t. Gaia MPB, i. Moana's Odin

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 31.07.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 2/60
  2. 01.08.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 3/60
  3. 22.10.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
  4. 23.10.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 4/60
  5. 01.11.2014, Metsälampi, ERJ, 100cm, 4/30
  6. 29.11.2014, Diverso Team, ERJ, 100cm, 2/40
  7. 30.11.2014, Rumour Ponies, ERJ cup, 110cm, 1/264
  8. 14.01.2015, Blackwoods, ERJ, 110cm, 3/30
  9. 17.01.2015, Blackwoods, ERJ, 110cm, 5/30
  10. 13.02.2015, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 3/30
  11. 14.02.2015, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 1/30
  12. 15.02.2015, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 4/30
  13. 15.02.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
  14. 17.02.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 1/30
  15. 23.02.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
  16. 24.02.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
  17. 03.03.2015, Kauniston tila, ERJ, 110cm, 1/30
  18. 18.03.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 6/60
  19. 07.04.2015, Vennamo, ERJ, 110cm, 1/40
  20. 15.04.2015, Riiviöt, ERJ, 110cm, 3/50
  21. 08.05.2015, Farbranch, ERJ, 110cm, 5/50
  22. 31.05.2015, Ventos, ERJ cup, 110cm, 20/245
  23. 06.06.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 110cm, 3/50
  24. 10.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 5/40
  25. 12.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 3/40
  26. 15.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 2/40
  27. 17.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 5/40
  28. 06.07.2015, Susijengi, ERJ, 110cm, 3/30
  29. 12.07.2015, Harlakka, ERJ, 110cm, 1/50
  30. 21.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 3/60
  31. 24.09.2015, Moana part breds, ERJ, 110cm, 4/40
  32. 27.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 3/60
  33. 11.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
  34. 17.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
  35. 18.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
  36. 19.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
  37. 30.11.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 1/30
  38. 02.12.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 5/30
  39. 03.12.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 3/30
  40. 05.12.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 4/30
  41. 15.02.2016, Yemene, ERJ, 110cm, 5/30
  42. 17.02.2016, Yemene, ERJ, 110cm, 1/30
  43. 20.02.2016, Yemene, ERJ, 110cm, 1/30
  44. 21.02.2016, Yemene, ERJ, 110cm, 4/30
    Koulukilpailut
  1. 31.07.2014, kk Bailador, KRJ cup, he C, 25/259
  2. 31.08.2014, B Ponies, KRJ cup, he D, 8/96
  3. 18.10.2014, Juksula, KRJ, he A, 4/60
  4. 21.10.2014, Moana part breds, KRJ, he B, 5/40
  5. 24.10.2014, Juksula, KRJ, he A, 6/60
  6. 25.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 3/30
  7. 27.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 5/30
  8. 31.10.2014, Kadotetut, KRJ, he A, 4/30
  9. 02.11.2014, Sinnesro, KRJ, he A, 5/30
  10. 31.01.2015, Fiktio, KRJ cup, he A, 40/495
  11. 01.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 1/50
  12. 07.02.2015, Dainty, KRJ, he A, 5/40
  13. 10.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 1/50
  14. 11.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 1/60
  15. 16.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 1/60
  16. 30.03.2015, Juksula, KRJ, he A, 1/60
  17. 07.04.2015, vt Wuki, KRJ, he A, 5/100
  18. 27.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 5/50
  19. 28.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 6/50
  20. 02.05.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 6/50
  21. 04.05.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 5/50
  22. 07.05.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 2/30
  23. 08.06.2015, Mörkövaara, KRJ, he A, 2/30
  24. 12.06.2015, Breawa, KRJ, he A, 6/40
  25. 13.06.2015, Breawa, KRJ, he A, 5/40
  26. 15.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 3/40
  27. 22.06.2015, Aurinkoisen talli, KRJ, he A, 1/40
  28. 24.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 3/40
  29. 30.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
  30. 04.07.2015, Allim's Sporthorses, KRJ, he A, 2/50
  31. 05.07.2015, Allim's Sporthorses, KRJ, he A, 3/30
  32. 08.07.2015, Runoratsut, KRJ, he A, 5/40
  33. 09.07.2015, Allim's Sporthorses, KRJ, he A, 3/30
  34. 10.07.2015, Runoratsut, KRJ, he A, 4/40
  35. 21.02.2016, Mörkövaara, KRJ, he A, 4/30
  36. 22.02.2016, Mörkövaara, KRJ, he A, 4/30
  37. 27.02.2016, Mörkövaara, KRJ, he A, 5/30
  38. 25.03.2016, Mörkövaara, KRJ, he A, 5/50
  39. 26.03.2016, Mörkövaara, KRJ, he A, 1/50
  40. 28.03.2016, Mörkövaara, KRJ, he A, 1/50
  41. 21.07.2016, Stall Silverlycka, KRJ, he A, 5/40
  42. 05.08.2016, Kuuralehto, KRJ, he A, 4/40
    Kenttäkilpailut
  1. 30.10.2014, Juksula, KERJ, helppo, 6/40
  2. 01.11.2014, Pirunportti, KERJ, helppo, 6/40
  3. 04.11.2014, Pirunportti, KERJ, helppo, 3/40
  4. 05.11.2014, Vanima, KERJ, helppo, 3/30
  5. 07.11.2014, Mörkövaara, KERJ, helppo, 2/40
  6. 08.11.2014, Mörkövaara, KERJ, helppo, 1/40
  7. 12.11.2014, Dainty, KERJ, helppo, 3/40
  8. 23.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 3/40
  9. 25.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 6/40
  10. 26.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 4/40
  11. 24.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, helppo, 7/50
  12. 14.01.2015, kk Reiter, KERJ, helppo, 3/30
  13. 15.01.2015, kk Reiter, KERJ, helppo, 2/30
  14. 03.02.2015, Delmenhorst, KERJ, helppo, 3/30
  15. 11.02.2015, Mörkövaara, KERJ, helppo, 2/40
  16. 18.02.2015, kk Holmberg, KERJ, helppo, 4/30
  17. 06.03.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 6/60
  18. 08.03.2015, Littleness, KERJ, helppo, 2/30
  19. 11.03.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 1/60
  20. 11.03.2015, Littleness, KERJ, helppo, 4/30
  21. 13.03.2015, Littleness, KERJ, helppo, 5/30
  22. 15.03.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 7/60
  23. 24.03.2015, Viisikko, KERJ, helppo, 3/30
Laatuarvostelut
31.01.2018, ERJL, ERJ-II (6,75 + 42 + 19,5 + 8 + 15 = 91,25p)

15.06.2018, KRJL, KRJ-II (5 + 43 + 19 + 17,5 + 15 = 99,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

syyskuu CAS49, päiväkirjamerkintä 14.02.2018
Alexiina C. on jo useana vuotena järjestänyt Ystävänpäivän Värinäyttelyt tallillaan Orange Woodissa. Jos järjellä mietitään niin eihän näihin "kissanristiäisiin" osallistumisessa mitään järkeä ole, mutta koska en juuri muutenkaan kuuntele järkeäni näissä (pikseli)ponihommissa, ilmoitin hetkeäkään epäröimättä kasan poneja sopiviin väriluokkiin! Ditta pääsi kauniin harmaavalkoisen värinsä ansiosta osallistumaan "Dominantti Valkoinen" -luokkaan. Tamma oli aikas veijarimaisella tuulella ja sen esittäminen hyvässä valossa tuomareille oli työn ja tuskan takana. Mutta loppujen lopuksi neitomme ylsi luokassa kolmannelle sijalle! Alla on vielä Alexiinan sanallinen arvostelu Ditasta.
"Yleisö tykästyi hurjasti vekkulimaiseen Afrodite MPB:hen, joka päätti ravissa suoritettavan esittelykierroksen aikana tempaista pierulaukkaan. Tuomaristakin olisi maistunut niin tumppu kuin takin huppukin, puhumattakaan sihteerin papereista. Tamma sai pisteitä hopeaisesta turkista, joka oli näyttelyä varten puunattu kiiltokuntoon."
Nintsu

helmikuu CAS49, päiväkirjamerkintä 31.12.2017
Meidän pieni karkailijamme, ihana Ditta-tamma, joutuu keskeyttämään leppoisat kilpaeläkepäivänsä, sillä minulla on suuria suunnitelmia tamman päänmenoksi! Dittan jälkikasvu on jo näyttänyt ihan komeitakin suorituksia esteradoilla, joten niin se on 20-vuotiaan äititamman lähdettävä palkinnon metsästykseen Esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun! Ditta on varmasti reissusta innoissaan, sillä kilpailumatkoistakin utelias tamma tykkäsi kovasti. Saa nähdä pysyykö Ditta nahoissaan ollenkaan, sen verran pitkä aika edellisestä keikasta meinaan on! Poni on ollut koko eläkkeensä ajan säännöllisessä liikunnassa (sekä meidän ihmisten liikuttamana että omaehtoisesti villinä ja vapaana pitkin tallipihaa juoksennellen) eli iästään huolimatta tamma on ihan mukavassa kunnossa. Tarvitaan vain kunnon vaahtokylpy, harjan nyppiminen ja korvakarvojen, niskasiilin ja hännän leikkaus, jotta Ditta on edustuskelpoinen.
Nintsu

maaliskuu CAS41, päiväkirjamerkintä 01.03.2016
Keskityin ankarasti katse tiukasti valkoisessa pallossa. Biljardikeppi lepäsi rystyseni päällä ja silmiäni siristellen mittailin sopivaa lyöntipaikkaa. Olin juuri aikeissa pussittaa mustakasin ja voittanut pelin (itseäni vastaan, mutta voitto kun voitto), kun mukanani Dittan varsomisvahdissa ollut harjoittelija kiljaisi "nyt se varsoo!!". Hätkähdin huudahdusta ja lyöntini osui vinoon. Valkoinen pallo vieri laiskasti biljardipöydällä ja pysähtyi pian. Kirosin hiljaa ja otsa ärtymyksestä rypyssä käännyin yli-innokkaan harjoittelijan puoleen. Olin jo antamassa tytölle melkoisen läksytyksen (tämä oli viides kerta tänä yönä kun tyttö väitti varsomisen alkaneen), kun katseeni hakeutui valvontakameran ruutuun. Siellähän Dittan varsominen oli täydessä käynnissä! Unohdin samoin tein pieleen menneen biljardipelini ja siirryin istumaan monitorin eteen. Seurasin silmä kovana varsomispihaton tapahtumia ja selostin samalla jännittyneelle harjoittelijalle mitä kamerassa tapahtui ja mitä seuraavaksi pitäisi tapahtua. Ditta suoriutui urakastaan hienosti, suoraan kuin oppikirjasta! Kun varsa oli kokonaan ulkona, kiiruhdin paikan päälle emän ja varsan vointia tarkistamaan. Tamma nuoli jo jälkeläistään tomerasti ja hörähteli pehmeästi. Harjoittelijan itkiessä vieressäni, tarkastin Dittan ja tammavarsan voinnin ja avitin ternimaidon juonnissa. Kun jälkeisetkin tulivat ongelmitta, päätin passittaa harjoittelijan nukkumaan ja ottaa itsekin lyhyet tirsat ennen aamutallia. Onnittelut tyttärestä Ditta ja tervetuloa maailmaan Gaia!
Nintsu

maaliskuu CAS38, päiväkirjamerkintä 26.06.2015
Dittan esikoisen isä vaihtui viime kesänä oikein kunnolla lennosta. Aluksihan ponille oli suunniteltu sulhaseksi omaa kouluorittamme Ikeä, mutta kun tamma oli suunnilleen parhaassa kiimassaan, törmäsin Danin komeaan wpb-oriiseen Poniniemen Hannekseen. Oriin isä on upea Huckleberry-Finn, josta olen halunnut varsaa jo iät ja ajat, joten mikäs sen parempi kuin astuttaa oma tamma kyseisen oriin pojalla! Koska Dittan sulhasen vaihto tuli niin äkkiä, pelkäsin, että kiima menisi ohi ennen kuin astutus ehdittäisiin hoitaa. Ditta sitten vetikin pari päivää tavallista pidemmän kiiman - ja dataa, astutus ehditiin tehdä ennen kiiman loppumista! Tänään Ditta sitten varsoi melko tanakan orivarsan. Ensikertalaiseksi Dittan varsominen sujui ihan hyvin, vaikka uusi tilanne selvästi tammaa hermostuttikin. Loppujen lopuksi tamma otti Hermes-pojan omakseen ja hoivaa tätä nyt suorastaan hysteerisesti. Saa nähdä millainen mammanmussukka oriista kasvaa!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Dittan tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Ditta ja sen joskus tulevaisuudessa syntyvät jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Dittalle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Dittan kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Dittakaan ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Ditta on aloittanut uransa kilpaponina varsin lupaavasti. Koulu- ja esteratsastuksesta on kumpaisestakin napattu Dittan kanssa kaksi sijoitusta. Kouluratsastuksesta Ditta on saanut molemmat sijoituksensa KRJ cupeista, joten ne ovat arvokkaita tulevia laatuarvosteluita varten. Nyt kun muotoonlaitto-suma on selätetty, voi Dittan ura kilpaponina alkaa todenteolla. Saa nähdä olenko oppinut mitään vai olenko taas puolen IRL-vuoden päästä valtavan muotoonlaitto-urakan edessä...
Nintsu

toukokuu CAS31, päiväkirjamerkintä 07.09.2013
Pari viikkoa yli 2-vuotiaan Dittan luonne alkaa olla jo selvillä: kuin kopio emästään. Emä Amber on myyty Australiaan laukkaponin uraa kokeilemaan, mutta ilmeisesti tallissa on oltava aina vakiomäärä karkailijoita. Kun päivällä ratsastin tammojen pihattolaitumen ohi, tuli minua vastaan harmaa ponitamma - aidan väärällä puolella. Ratsunani oli Ike-ori, joten arvatahan saattaa mitä siitä oli seurauksena. Ditta tuli uteliaana tutustuman oriiseen ja Ike oli onnensa kukkuloilla päästessään niin läheisiin tekemisiin tammahevosen kanssa. Meikäläinen yritti toisella kädellä pidellä Iken joten kuten ruodussa ja toisella kädellä soittaa kännykällä jollekulle tallilla olevalle, että tulkaa hakemaan tämä tamma pois täältä! Dittan puoleisella jalalla yritin potkia tammaa kauemmaksi, mutta tuloksena oli lähinnä Iken hermostuminen heiluvasta pohkeesta. Sain onneksi tallityttö Naomin puhelimeen ja hän juoksikin muutamassa minuutissa kauraämpärin ja riimun kanssa luokseni ja pyydysti pienen karkulaisen. Ditta palautettiin takaisin laitumelle ja minä kiersin Iken kanssa aidat läpi vaurioiden varalta.
Nintsu

maaliskuu CAS30, päiväkirjamerkintä 19.08.2013
Jiihaa, tänään oli vuorossa Dittan ensimmäinen irtohypytys! Pian vuoden täyttävä tamma liikkuu aivan kerta kaikkisen upeasti. Voisin katsella tamman liikkumista vaikka koko päivän! Odotin siis erittäin innolla näkeväni kuinka tamma hyppää. Tasaisella liikkuessa Dittalla ainakin on aktiivinen takapään liike, joten odottaa sopi, että tamma pystyisi käyttämään takapäänsä voimaa myös hypätessä. No, se selviäisi vain kokeilemalla. Maneesiin oli rakennettu helppo puomi-ristikko-pysty irtohypytyskuja. Ensin laskin esteet puomeiksi ja talutin Dittan puomien yli. Tamma nosteli jalkansa huolellisesti, mutta ei alkanut loikkia tai hermoilla. Seuraavalla kerralla juoksin ja annoin Dittan ravata puomien yli. Nyt se otti pienet loikat puomien kohdalla, muttei edelleenkään vaikuttanut hermostuneelta. Siispä kolmannella kerralla päästinkin tamman kujan suulla irti ja lähetin sen maiskautuksen kanssa matkaan. Innokkaasti Ditta jatkoi matkaansa yksinään puomien yli ravaten. Nostin esteet ihan pieniksi ja toin Dittan taas kujaan. Se hyppäsi esteet hieman haparoiden. Seuraavalla kerralla poni hallitsi itsensä jo paremmin. Nostin esteitä noin polvenkorkuisiksi ja toin Dittan kujaan vielä kolmesti. Kun näin sen saaneen ideasta kunnolla kiinni, päätin lopettaa harjoitukset tältä erää. Lupaavalta vaikutti!
Nintsu

toukokuu CAS29, päiväkirjamerkintä 13.06.2013
Welshponitammamme Amber varsoi tänään tummanharmaan tammavarsan. Erittäin siro ja arabityyppinen varsa sai heti nimekseen Afrodite kreikkalaisen rakkauden ja kauneuden jumalattaren mukaan. Amber oli hieman epävarma esikoisensa suhteen eikä ensin tuntunut tajuavan mitä sille märälle mytylle pitäisi tehdä. Autoinkin tammaa hieman repimällä sikiökalvot pois varsan yltä, jottei pikkuinen tukehtuisi niihin. Lopulta Amber tajusi alkaa nuolemaan varsaansa kuivaksi ja hetken päästä se jo varovaisesti tuuppi pitkäjalkaista jälkeläistään jaloilleen. Varsaa ei oikeastaan jaloilleen nousu kiinnostanut vaan se tuntui olevan paljon tyytyväisempi olkipedillä maatessaan. Nälkä ja sitkeä emätamma ajoivat tammavarsan lopulta jaloilleen ja muutaman harkakokeilun jälkeen vaavi löysi nisän. Amber ei ensin imetyksestä oikein innostunut, mutta sain tamman onneksi pian tajuamaan, että se on emän tehtävä ja imetys onnistui ilman varsan pahoinpitelyä. Kun varmistin varsapikin tulleen ja Amberin synnyttäneen jälkeiset kokonaisuudessaan, siirryin toimistoon retkisängylle jatkamaan uniani.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI