Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 11.04.2018 vanhuuden vaivojen takia 23-vuotiaana



Betty Sue Duke

ERJ-I, KRJ-II, YLA2, VWY-III

© MBFoto.eu

Betty Sue Duke eli Betty Sue
s. CAS27, 23v (s. 31.12.2012, 4v 28.10.2013)
welsh B -tamma, VH14-022-0140
hopeanmusta, 128cm, kasv. Loe Flynn, GB
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm, tutustumisluokka, noviisi

Luonne

Yleisesti Betty Sue on melkoisen pippurinen neiti. Tälle tammalle ei ihan kaikki aina käykään! Betty Suella ei myöskään ole minkään valtakunnan ongelmaa näyttää tyytymättömyyttään tai purkaa pahaa tuultaan ihmiseen. Vieraista ihmisistä Betty Sue ei pidä lainkaan, vaan yrittää heti ajaa nämä pois karsinastaan luimistelemalla ja uhitteluilla. Jos ne eivät auta, siirtyy tamma käyttämään hampaitaan. Uusien tuttavuuksien kannattaakin hoitaa poni ensin kiinnisidottuna ja vasta kunnon tutustumisen jälkeen vapaana. Hoitaessa Betty Sue ei ole sieltä luotettavimmasta päästä. Hyvinä päivinään se on tutulle ihmiselle melko asiallinen, jopa melkeimpä kiltti, ja tyytyy vain luimistelemaan mahan alta harjatessa ja satuloidessa. Pahalla tuulella ollessaan Betty Sueta ei saisi sen mielestä harjata ollenkaan, ei oikeastaan edes koskea. Ja auta armias, kun pitäisi pahantuulinen Betty Sue satuloida! Tämä tamma osaa olla todella häijy sille päälle sattuessaan. Betty Suessa on kuitenkin yksi erittäin positiivinen puoli: tammaa saa komentaa. Betty Sue ei vedä hernettä nenään, kun sitä kieltää puremasta tai tammalle ärähtää sen uhitellessa. Oikeudenmukaisesti kieltämällä Betty Sue onkin aika hyvin käsiteltävissä ja hoidettavissa.

Ratsastaessa Betty Sue on todella, todella kuuma. Se ei todellakaan malta seistä paikoillaan ratsastajan kavutessa selkään, vaan sinkaisisi mieluusti kiitolaukkaan jo kun kuski saa jalkansa jalustimeen. Betty Suen kanssa onkin saatu tehdä todella paljon töitä, jotta tamma suostuisi edes jotenkin tekemään muuta kuin laukkaamista. Betty Sue ei ole ratsuna sieltä herkimmästä päästä, vaan esimerkiksi esteillä ja maastossa rautaa saa olla suussa enemmänkin, jotta tamma pysyy jotakuinkin hallinnassa. Kouluratsastus ei ole Betty Suen kanssa mitään herkkua. Tamma vastustelee pidätteitä parhaansa mukaan eikä vapaaehtoisesti ota ainuttakaan hidasta askelta. Betty Sueta saa ihan kunnolla ratsastaa, jotta tamman saa vaikkapa taipumaan ravivoltille peräänannossa. Poni on kuitenkin palkitseva ratsastaa, sillä kun sen saa alistumaan ratsastajan tahtoon, on tamma todella lennokasliikkeinen kouluponi. Hyppääminen on paljon enemmän Betty Suen mieleen. Tammalla on tosin taipumusta rynnätä esteille, jolloin se helposti ottaa turhia puomeja alas. Parhaimmillaan Betty Sue onkin ahtailla radoilla, joilla sen on koko ajan käännyttävä eikä ryntäämiselle ole mahdollisuutta. Maastossa tamma on todella rohkea, eikä se ole koskaan säikkynyt mitään vaikka muuten vauhdikas onkin. Maastoesteillä Betty Sue on kuin kotonaan ja se hyppääkin mitä tahansa miten tahansa.

Suku

i. Adyna Cadwallen
wB, mkm, 129cm
ii. Pontrilas Caraf Binnell
wB, rnkm, 130cm
iii. Bryse Rhychdir
iie. Coed-y-paen Jessica
ie. Cadwyn
wB, prt, 127cm
iei. Clough
iee. Aberllefenni Pengraigwen
e. Rhianwen Rhianwyn
wB, hprn, 132cm
ei. Wern
wB, rnkm, 127cm
eii. Gwrddywall Guild Cybi
eie. Lynnet Pentregat
ee. Hay-on-wye Mayberry
wB, hprnkm, 125cm
eei. Gwallter Walliter
eee. Waters Iona

Betty Sue on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Adyna Cadwallen oli mustankimo welsh-ori, jolla oli varsin vaikuttava meriittilista esteratsastuksessa kansallisissa poniluokissa. Ori oli oikea kuuma peruna pienten ponien mestaruuksissa ja se nappasikin tittelin nimiinsä useampanakin vuonna. Luonteeltaan Cadwallen oli todella kuuma ja säpäkkä ori, ei todellakaan mikään joka tytön unelmaponi. Oikeissa käsissä ori kuitenkin oli mitä kyvykkäin ratsu, minkä oriin kilpailusuorituksetkin kertovat. Cadwallen oli suosittu jalostusponi niin B-sektion kuin ratsuponien ja welsh part bredien jalostuksessa. Oriin jälkeläisistä ei kuitenkaan noussut yhtäkään isänsä veroista esteponia, mutta joukkoon mahtui useita lahjakkaita koulu- ja kenttäratsuja. Cadwallen jouduttiin lopettamaan rajuun ähkyyn 19-vuoden ikäisenä.

Isänisä Pontrilas Caraf Binnell tunnetaan erityisesti kouluponina, vaikka ori starttasi paljon myös este- ja kenttäkilpailuissa. Kouluratsastuksessa Binnell kilpaili helppo A -luokkia, esteillä pääasiassa 90cm-ratoja, mutta myös muutaman metrin radan, ja kenttäratsastuksessa harrasteluokkia. Rakenteensa ansiosta ensimmäiselle palkinnolle kantakirjattua oritta käytettiin paljon jalostuksessa. Joinakin kesinä ori oli jopa niin suosittu, että sen omistajien oli rajoitettava tammamäärää, jotta ori ei aivan täysin nuupahtanut! Turhaan ei oritta siitoksessa käytetty, sillä Binnell jälkeläisiä leimasivat hyvä luonne ja ratsastettavuus sekä kauniit liikkeet. Monet oriin jälkeläisistä ovat pärjänneet kouluratsastuksessa jopa ihan kansainvälisissä kilpailuissa. Lisäksi Binnell oli kimo-geenin suhteen homotsygootti, eli sen kaikki jälkeläiset olivat kimoja. Ori lopetettiin 22-vuotiaana hammasvaivojen takia.
Isänisäisä Bryse Rhychdir loukkaantui nuorena ja sen kilpailu-ura jäikin sen takia vaatimattomaksi. Ori ehti 5-vuotiskaudellaan startata muutamia helppoja koululuokkia pikkukilpailuissa ja tuomarit kehuivat kilvan oriin potentiaalia. Valitettavasti ori kaatui laitumella riehuessaan eikä koskaan parantunut enää kunnon kilpailukäyttöön. Bryse Rhychdirilla oli kuitenkin kompakti rakenne, lennokkaat liikkeet ja hyvä suku, joten se hyväksyttiin welsh-kantakirjaan toisella palkinnolla. Kovin suurta suosiota jalostuksessa ori ei valitettavasti koskaan saanut, mutta sen jälkeläiset olivatkin sitten sitäkin laadukkaampia. Bryse Rhychdir lopetettiin vanhan vamman uusiuduttua 18-vuotiaana ja ori haudattiin omalle laitumelleen.
Isänisäemä Coed-y-paen Jessica oli nätti ja kiltti tamma. Se menestyi varsana ja nuorena ponina loistavasti näyttelyissä, minkä jälkeen tammalla teetetettiin pari varsaa. Ratsukoulutus Jessicalla aloitettiinkin tamman ollessa jo 7-vuotias. Kuuliaisena ja oppivaisena ponina koulutus sujui nopeasti ja pian tamma myytiinkin kilpaponiksi. Mikään supersuorittaja ei Jessica ollut, mutta se toi tasaisesti sijoituksia kotiin helppo B -tasolta kouluratsastuksessa ja 80cm-tasolta esteratsastuksessa. Vanhemmilla päivillään tammalla kilpailtiin myös valjakkoajossa noviisi-luokissa, missä Jessica menestyi yllättäen oikein hyvin. Jessica varsoi vielä kerran kilpailu-uransa jälkeen, eikä tullut enää uudelleen kantavaksi. Tamma löytyi kuolleena laitumelta kunnioitettavassa 24 vuoden iässä. Kuolinsyyksi eläinlääkäri epäili sydänkohtausta.

Isänemä Cadwyn oli aika tavallisennäköinen pikkuponitamma. Se oli rautias pienellä tähdellä varustettuna, sen liikkeet olivat tahdikkaat mutta hieman maahansidotut ja se oli perustottelevainen luonne. Kaikin puolin Cadwyn oli siis aikalailla keskivertoponi. Ei tamma silti mikään turhake ollut, vaan se toimi ensin nuorena usean vuoden ajan yksityisperheessä lasten ratsuna ja sittemmin ratsastuskoulussa tuntiponina. Cadwyn pääsi kilpailemaan ratsastuskoulun oppilaiden kanssa monessa eri lajissa. Kerran tamma jopa voitti ratsastuskoulun sisäisen estemestaruuden 90cm-tasolla! Vanhoilla päivillään tamma kertaalleen astutettiin ja se sai orivarsan Adyna Cadwallen. Cadwyn kuoli yllättäen aortan repeämiseen 21-vuotiaana.
Isänemäisä Clough hurmasi näyttelytuomarit jo maitovarsana. Oriilla oli kevyet, lennokkaat liikkeet, hurmaava tummansuklaan värinen karva ja päätään koristamassa valkoinen piirto. Lisäksi oritta oli siunattu valtavalla karismalla ja esiintymishalulla, joten ei ollut ihme, että Cloughin nimi keikkui usein BIS-kehien kärkisijoilla. Kantakirjauksen jälkeen oriista tuli suosittu myös siitosoriina ja se saikin vaikuttavan määrän jälkikasvua. Cloughin jälkeläisten laatu vaihteli, mutta niin vaihteli Cloughin astumien tammojenkin taso.
Isänemäemä Aberllefenni Pengraigwen ei polveutunut kovin menestyneestä suvusta, mutta tamma itse oli kyllä kaunis ja hyväliikkeinen. Raudikkoa tammaa ei kuitenkaan juurikaan kilpailutettu tai käytetty näyttelyissä, mutta se kantakirjattiin nuorena toiselle palkinnolle ja varsoi useista menestyneistä oreista hyviä jälkeläisiä. Hyväluontoinen, joskin hieman ujo, tamma lopetettiin 18-vuotiaana potkuvamman takia.

Emä Rhianwen Rhianwyn hurmasi kasvattajansa pelkällä värillään. Ei tammassa toki suurempaa vikaa ollut muutenkaan, mutta jostain syystä kasvattajan mielestä hopeanruunikko väri teki tammasta Aivan Erityisen. Luonteeltaan Rhianwyn oli varsin eläväinen ja kuuma, mutta myös hieman arka. Tamma hyppäsi hyvin ja se starttasikin kansallisella tasolla jopa 110cm-poniluokkia, mutta sen uraa leimasivat useat hylkäykset liikojen kieltojen takia. Rhianwynin oli luotettava ratsastajaansa täysin, jotta se uskalsi hypätä vähänkään erikoisemmat esteet. Rhianwyn kiersi myös muutamissa koulukilpailuissa mutta kuuman luonteensa takia tamma ei oikein malttanut esiintyä kouluradalla edukseen. Jalostuksessa Rhianwynia olisi haluttu käyttää enemmänkin, mutta tammaa oli vaikea saada kantavaksi ja loppujen lopuksi tamman jälkeläissaldo jäikin kahteen varsaan. Rhianwyn lopetettiin ähkyn takia 17-vuotiaana.

Emänisä Wern oli herkkä ja kärsimätön ori, joka ei ollut käsiteltävyydeltään sieltä helpoimmasta päästä. Ruunikonkimo ori kantakirjattiin jo nelivuotiaana ja se sai ensimmäisen palkinnon huolimatta huonosta käytöksestään arvostelutilaisuuden aikana. Oriilla oli kuitenkin erittäin hyvä rakenne ja se saikin esimerkiksi tyypistään täydet pisteet. Kantakirjauksen jälkeen Wernillä keskityttiin kilpailu-uran luomiseen. Ori oli estesuvusta ja se saikin jatkaa sukunsa kavionjälkiä esteradoille. Kykyjä oriissa oli vaikka muille jakaa, mutta se oli varovainen ja helposti hermostuva, joten sen ratsastajalta vaadittiin paljon. Menestys esteradoilta olikin aika vaihtelevaa, mutta nollaratoja Wernillä on aina 110cm-luokkiin asti ja sijoituksiakin löytyy metristä useampia. Uransa aikana ori kärsi useista mahahaavoista stressaavan luonteensa takia, joten ura loppui varsin aikaisin oriin ollessa 13-vuotias. Suosittua jalostusoritta ei ponista tullut, mutta parisenkymmentä jälkeläistä se ehti jättää.
Emänisäisä Gwrddywall Guild Cybi ei selvästikään jättänyt kovinkaan isoa jälkeä welshponien historiaan, sillä oriista oli hyvin vaikea löytää mitään tietoja. Ilmeisesti ruunikonpäistärikkö, 127 senttiä korkea ori sai vuoden jalostusluvan kolmivuotiaana näyttelyissä, joissa se palkittiin toisella palkinnolla. Ori sai hyvät pisteet liikkeistään ja varsinkin sen ravin mekaniikkaa kehuttiin. Guild Cybi toimi yhden astutuskauden ajan siitosoriina, minkä jälkeen sen omistaja myi oriin Ruotsiin. Tämän jälkeen ei oriista ole enää tietoja saatavilla.
Emänisäemä Lynnet Pentregat oli rautiaankimo pikkutamma, jolla oli mitä herttaisin ja mukavin luonne. Loistavan luonteensa ansiosta tamma myytiinkin ratsukoulutuksen jälkeen erääseen perheeseen ensiponiksi. Hitaasti mutta varmasti perheen lapset kehittyivät tamman kanssa eteenpäin ja parin vuoden yhteiselon jälkeen Lynnet Pentregat nähtiin jo esteradoilla. Tamma nousikin kahden ratsastajansa kanssa aina metrin luokkiin asti - ja jopa sijoittui niissä. Rehellinen ja yritteliäs tamma teki aina parhaansa, mikä teki siitä loistavan opetusponin. Vanhoilla päivillään Lynnet Pentregat varsoi kahdesti ja se kantakirjattiin toiselle palkinnolle.

Emänemä Hay-on-wye Mayberry oli pieni ja pyöreä hopeanruunikonkimo tamma. Tamman säkäkorkeus ylitti vain parilla sentillä welsh B-sektiolta vaaditun rajan, sillä tamman virallisen mittaustodistuksen mukaan sen säkäkorkeus oli vain 125cm. Mayberry oli kuitenkin erittäin taitava esteponi vaikka olikin hieman kuuma ja herkkä kaveri. Pääasiassa tamma starttasi 90cm-luokkia ja sijoittui lähes jokaisissa kilpailuissaan. Mayberrylla kokeiltiin kuitenkin myös muutamia metrin ratoja ja vaikka sijoituksia ei siltä tasolta tullut, pysyivät puomit paikoillaan ja Mayberry teki muutaman tuplanollan metristä. Kilpailu-uran jälkeen Mayberry astutettiin kerran.
Emänemäisä Gwallter Walliter oli ruunikko, pienikokoinen welsh B -ori. Ori kilpaili hieman valjakkoajossa nuorempana ja se sijoittui vaativissakin luokissa. 7-vuotiaana Walliter myytiin ratsuksi ja valjakkoajokilpailut jäivät. Ratsuna ori oli hieman itsepäinen mutta se piti kovasti hyppäämisestä. Omistajaperheen poika kiinnostui kuitenkin ponilaukoista. Walliter osoittautui nopeaksi laukkaponiksi ja vaikka mitään arvokilpailuita ei poni voittanutkaan, tienasi se kiitettävän summan palkintorahoja. Vanhemmalla iällä ori toimi jonkin verran siitosoriina ja siitä jäi muutama lahjakas este- ja laukkaponi.
Emänemäemä Waters Iona syntyi epämääräiset sekavärisenä mutta kimoutui jo nuorena aivan valkoiseksi. Ionan siirryttyä aikanaan jalostuskäyttöön, selvisi että tamma kantoi hopea-geeniä. Ionasta tulikin havainnon myötä suosittu siitostamma ja sen varsat oli helppo myydä "värifriikeille". Iona oli muilta ominaisuuksiltaan melko keskiverto. Sen rakenteessa ei ollut suuria virheitä, mutta ei kauheasti mitään poikkeuksellisen hyvääkään. Tamma liikkui tahdikkaasti muttei näyttävästi. Iona olisikin varmaan jäänyt hyvin vähälle siitoskäytölle mikäli tamman väri olisi ollut tavallisempi.

Jälkeläiset
CAS33, o. Chigeon Duke, i. Unbelievably Unbelievable
CAS36, o. Bug Bites You MPB, i. Soothsayer
CAS37, t. Suellen MPB, i. G.C. Romeo ox
CAS39, o. Moana's Gwyn Grigor, i. Penwaig Gellygen

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut, sijoituksia 42 kpl
18.10.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 5/60
19.10.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 7/60
25.10.2014, Juksula, ERJ, 90cm, 6/60
26.10.2014, Juksula, ERJ, 90cm, 4/60
24.11.2014, Petäjävaara, ERJ, 80cm, 6/40
25.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 4/50
29.01.2015, Muiston, ERJ, 80cm, 2/40
30.01.2015, Maanan, ERJ, 80cm, 7/50
05.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 80cm, 1/50
07.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 80cm, 6/50
09.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 80cm, 1/50
10.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 80cm, 6/50
16.02.2015, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 1/30
18.02.2015, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 3/30
28.02.2015, Vanima, ERJ, 80cm, 5/30
15.03.2015, Farbranch, ERJ, 80cm, 2/40
19.03.2015, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
21.03.2015, Juksula, ERJ, 90cm, 4/60
23.03.2015, Viisikko, ERJ, 90cm, 2/30
23.03.2015, Juksula, ERJ, 90cm, 6/60
23.03.2015, Stall Ahlstedt, ERJ, 80cm, 1/50
24.03.2015, Viisikko, ERJ, 90cm, 4/30
25.03.2015, Viisikko, ERJ, 90cm, 4/30
26.03.2015, Viisikko, ERJ, 90cm, 1/30
27.03.2015, Moana part breds, ERJ, 90cm, 3/40
27.03.2015, Stall Ahlstedt, ERJ, 80cm, 6/50
01.04.2015, Stall Ahlstedt, ERJ, 80cm, 3/50
04.04.2015, Stall Ahlstedt, ERJ, 80cm, 1/50
12.04.2015, Ventos, ERJ, 90cm, 5/30
15.04.2015, Ventos, ERJ, 90cm, 1/30
16.04.2015, Rohkelikko, ERJ, 90cm, 1/40
19.04.2015, Ventos, ERJ, 90cm, 3/30
02.05.2015, Riiviöt, ERJ, 90cm, 3/50
02.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 2/30
03.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 4/30
03.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 3/30
04.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 4/30
06.05.2015, Riiviöt, ERJ, 90cm, 3/50
06.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 4/30
07.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 1/30
08.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 1/30
10.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 4/30

Koulukilpailut, sijoituksia 45 kpl
19.10.2014, Juksula, KRJ, he B, 3/60
23.10.2014, Juksula, KRJ, he B, 6/60
01.02.2015, Fiktio, KRJ, he C, 1/40
02.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he C, 5/50
04.02.2015, Fiktio, KRJ, he C, 4/40
05.02.2015, Fiktio, KRJ, he B, 4/40
08.02.2015, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
08.02.2015, Kvick, KRJ, he B, 6/50
06.03.2015, Fiktio, KRJ, he B, 2/40
12.03.2015, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
13.03.2015, Fiktio, KRJ, he B, 5/40
14.03.2015, Fiktio, KRJ, he B, 3/40
17.03.2015, Fiktio, KRJ, he B, 2/40
19.03.2015, Taikakuun kartano, KRJ, he C, 2/50
23.03.2015, Taikakuun kartano, KRJ, he C, 5/50
02.04.2015, Juksula, KRJ, he B, 5/60
02.04.2015, vt Wuki, KRJ, he B, 3/100
07.04.2015, vt Wuki, KRJ, he B, 1/100
22.06.2015, Aurinkoisen talli, KRJ, he B, 3/40
25.06.2015, Juksula, KRJ, he B, 4/60
02.07.2015, Juksula, KRJ, he B, 5/60
11.07.2015, Juksula, KRJ, he B, 4/60
31.08.2015, Aittohaara, KRJ cup, he B, 8/338
05.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 2/60
06.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 5/60
10.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 5/60
12.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 6/60
14.02.2016, Ascuns Farm, KRJ, he B, 2/30
15.02.2016, Ascuns Farm, KRJ, he B, 5/30
16.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 4/60
17.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 7/60
19.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 5/60
22.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 4/60
26.02.2016, Mörkövaara, KRJ, he B, 5/30
27.02.2016, Mörkövaara, KRJ, he B, 2/30
28.02.2016, Mörkövaara, KRJ, he B, 4/30
22.03.2016, Mörkövaara, KRJ, he C, 5/50
25.03.2016, Mörkövaara, KRJ, he B, 6/50
11.07.2016, Moana part bred, KRJ, he B, 3/40
13.07.2016, Moana part bred, KRJ, he B, 1/40
22.07.2016, Stall Silverlycka, KRJ, he B, 4/40
22.07.2016, Stall Silverlycka, KRJ, he B, 5/40
31.07.2016, Fiktio, KRJ cup, he C, 16/187
03.08.2016, Censored, KRJ, he B, 1/40
04.08.2016, Censored, KRJ, he B, 2/40
05.08.2016, Censored, KRJ, he B, 3/40

Kenttäkilpailut, sijoituksia 16 kpl
22.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, tutustumis, 6/40
29.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, tutustumis, 3/50
13.01.2015, Taikakuun kartano, KERJ, tutustumis, 3/50
14.01.2015, kk Reiter, KERJ, tutustumis, 1/30
18.01.2015, kk Reiter, KERJ, tutustumis, 2/30
03.02.2015, Delmenhorst, KERJ, tutustumis, 1/30
06.02.2015, Littleness, KERJ, tutustumis, 5/30
06.03.2015, Littleness, KERJ, tutustumis, 1/30
13.03.2015, Littleness, KERJ, tutustumis, 1/30
23.03.2015, Juksula, KERJ, tutustumis, 5/60
18.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, tutustumis, 3/60
30.04.2015, kk Bailador, KERJ cup, tutustumis, 1/47
01.05.2015, Mörkövaara, KERJ, tutustumis, 1/30
04.05.2015, Mörkövaara, KERJ, tutustumis, 4/30
08.05.2015, Mörkövaara, KERJ, tutustumis, 1/30
03.06.2015, Satulinna, KERJ, tutustumis, 1/30

Valjakkoajokilpailut, sijoituksia 24 kpl
19.11.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi, 5/30
23.11.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 6/40
25.11.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 1/40
28.11.2014, kk Bailador, VVJ, noviisi, 3/51
30.11.2014, kk Bailador, VVJ, noviisi, 5/51
01.12.2014, kk Bailador, VVJ, noviisi, 6/51
14.01.2015, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 2/30
18.01.2015, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 2/30
22.01.2015, Muiston, VVJ, noviisi, 4/30
05.02.2015, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 5/40
04.03.2015, Prime Sporthorses, VVJ, noviisi pari, 1/30
05.03.2015, Prime Sporthorses, VVJ, noviisi pari, 1/30
08.03.2015, Prime Sporthorses, VVJ, noviisi pari, 1/30
14.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 5/30
16.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 4/30
17.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 3/30
18.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 3/30
25.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 4/23
26.03.2015, kk Reiter, VVJ, noviisi, 3/40
27.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 3/23
29.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 4/23
30.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 2/23
30.03.2015, Breandan, VVJ cup, noviisi, 3/108
08.04.2015, kk Reiter, VVJ, noviisi, 3/40

Laukkakilpailut 19: 4-2-1-4, vs. 35200e
18.10.2013, Anfarwol Acres, PLJ, sileä, maiden 400m, 3/6, 600e
20.10.2013, Rumour Ponies, PLJ, sileä, maiden 400m, 1/7, 2000e
22.10.2013, Anfawol Acres, PLJ, sileä, allowance 600m, 1/4, 3000e
30.10.2013, Rumour Ponies, PLJ, sileä, G3 700m, 2/4, 3600e
06.11.2013, Rumour Ponies, PLJ, sileä, G3 700m, 2/6, 3600e
13.11.2013, Rumour Ponies, PLJ, sileä, G3 700m, 7/7
11.01.2014, Nidavellir, PLJ, sileä, G3 700m, 7/7
14.01.2014, Chigeon Ponies, PLJ, sileä, G3 400m, 7/7
15.01.2014, Chigeon Ponies, PLJ, sileä, G3 400m, 5/8
16.01.2014, Chigeon Ponies, PLJ, sileä, G3 400m, 6/8
18.01.2014, Nidavellir, PLJ, sileä, G3 600m, 4/4, 1200e
07.02.2014, Azrak Racers, PLJ, sileä, G3 600m, 1/5, 6000e
22.02.2014, Nidavellir, PLJ, sileä, G2 900m, 4/4, 1600e
07.03.2014, Nidavellir, PLJ, sileä, G2 900m, 4/4, 1600e
11.03.2014, Nidavellir, PLJ, sileä, G2 900m, 1/5, 8000e
10.04.2014, Chigeon ponies, PLJ, Beach Trophy I, G1 400m, 5/6
11.04.2014, Chigeon ponies, PLJ, Beach Trophy II, G1 400m, 4/6, 4000e
12.04.2014, Chigeon ponies, PLJ, Beach Trophy III, G1 400m, 6/6
13.04.2014, Presta racing center, PLJ, PP Derby Stakes, G1 1200m, 6/7

Laatuarvostelut
15.10.2016, KRJL, KRJ-II (7 + 40 + 17 + 18 + 15 = 97 p)

31.10.2016, ERJL, ERJ-I (7 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102 p)

27.12.2016, VWYL, VWY-III (4,5 + 6 + 3 + 22 + 3 = 38,5p)

30.08.2017, YLA, YLA2 (23 (12+11) + 30 (18+12) + 17 + 12 + 3 = 85p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

syyskuu CAS44, päiväkirjamerkintä 23.12.2016
Ei kahta ilman kolmatta, eihän? Betty Sue on viime aikoina kahminut upeasti kakkospalkinnon KRJ:n laatuarvostelusta ja huikean ykköspalkinnon ERJ:n vastaavasta! Mutta ei kai kahteen palkintoon voi tyytyä, kun kolmannenkin voi saada! Siksipä ilmoitinkin tamman ensi CAS-kuukauden VWY:n rotulaatuarvosteluun. 17-vuotias Betty Sue on tällä hetkellä hyvässä kunnossa säännöllisen liikutuksen ansiosta, joten nyt on hyvä hetki käyttää tamma vielä kerran tuomarien arvioitavana ennen kuin annamme ponin villiintyä ja rapistua laitumella. Tai mistä sitä tietää jos sittenkin me villiinnymme ja käväisemme Betty Suen kanssa vielä Yleislaatuarvostelunkin! Mutta nyt alkajaisiksi tähtäämme ensikuun rotulaatikseen ja jätämme sitä kaukaisemmat aivoitukset sitten sen ajan päänsäryksi.
Nintsu

huhtikuu CAS39, päiväkirjamerkintä 23.09.2015
Saimme viime kesänä talliin uuden, suvuttoman wB-oriin Peanutin, joten pakkohan se oli Betty Suellakin vielä yksi varsa tehdä! Viime kesän tamma vietteli lapsettoman mamman villiä kesäelämää, mutta tänään moinen touhu nyt sitten loppui. Betty Sue varsoi tänään, pari päivää lasketun aikansa jälkeen, terhakan orivarsan. Varsominen sujui hyvin, onhan tammalla touhusta jo kokemusta usealta kerralta, ja alle tunnin kuluttua varsomisesta sekä emä että uunituore tulokas olivat jaloillaan ja kovaa vauhtia tutustumassa toisiinsa. Betty Suen neljäs varsa on mielenkiintoisen sekavärinen. Minä tietenkin värifriikkinä aloin heti laskeskella todennäköisyyksiä erilaisille erikoisväreille. Eikös mustanhopeanpäistärikkö kuulostaisikin mielenkiintoiselta? No, oli väri mikä tahansa, ei orivarsan tulevaisuus ole kotitallissa, sillä poika on jo myyty Kidalle Jade Studiin tulevaisuuden kilpa- ja siitosponiksi. Nyt Betty Sue ja poika saavat kuitenkin nautiskella toistensa seurasta seuraava puolivuotta.
Nintsu

kesäkuu CAS37, päiväkirjamerkintä 21.04.2015
Meillä on tapana tähdätä aikaisin syntyviin varsoihin, joten tänäkin vuonna Betty Sue oli viimeisenä varsomisvuorossa. Tamman laskettuaika kun oli vasta kesäkuun alussa, kun kaikkien muiden oli viimeistään toukokuussa. Nyt kun Betty Sue oli jo kerran varsonut meillä, luulin osaavani erottaa väärät hälytykset oikeista tämänkin ponin kohdalla (olen siinä yleensä nimittäin aika taitava!). Ja katin kontin! Taas piti valvoa ylimääräisiä öitä tätä hopeatammaa vahdatessa, kun se muka selvästi näytti siltä, että "juu, kyllä minä tänä yönä ihan varmasti tämän pullautan"! Tänä yönä, peräti neljän turhaksi osoittautuneen valvomisyön jälkeen, Betty Sue viimein armahti minut ja pyöräytti pihaton oljille todella siron, pitkäjalkaisen ja superkauniin tammavarsan. """Vahdin""" varsomista toimistossa valvontakameran kautta silmät puoliummessa ja laahustin pihatolle heti kun varsa oli ulkona. Onneksi Betty Sue suoriutui hommastaan hyvin, eikä aikaakaan kun tamman tytär jo imi ahnein kulauksin ternimaitoa. Leveästi haukotellen ja huumaavassa onnen tunteessa velloen rahjustin takaisin toimistoon ja heittäydyin sohvalle nukkumaan loppuyöksi.
Nintsu

kesäkuu CAS36, päiväkirjamerkintä 26.01.2015
"Tää on kesän vika varsa, tää on kesän vika varsa..." hoin puoliääneen harppoessani toimistoa päästä päähän pysyäkseni hereillä. Kirosin varmaan sadannen kerran yön aikana sitä, että olin jossain mielenhäiriössä astututtanut kaksitoista tammaa viime kesänä. Siis kaksitoista! Miksei kukaan ollut estänyt minua... No, viimeistä siis vietiin. Betty Sue oli kuitenkin osoittautunut melkoisen hankalaksi kaveriksi. Tamma oli aiheuttanut lukuisia vääriä hälytyksiä jo pari päivää ja olin valvonut turhaan peräti kolme yötä. Poni näytti siltä että varsoisi aivan varmasti, mutta ei sitten kuitenkaan varsonut. Keskityin harppomiseni lomassa kiroamaan mokoman konin alimpaan helv... no, tiedätte kyllä. Olin niin vajonnut omiin ajatuksiini, etten huomannut valvontakameran monitorissa näkyviä tapahtumia. Siellähän se pihari-Betty viimein varsoi! Jatkoin harppomista ja kiroilemista, kunnes yhtäkkiä silmäni havaitsivat kuvaruudulla yhden sijaan kaksi ponia. Pahatuuleni katosi siinä silmänräpäyksessä ja ryntäsin pihatolle. Betty Sue oli varsonut aikaisemminkin ja tamma selvästi tiesi mitä tehdä. Minun ei tarvinnut kuin todeta uusi tulokas (kesän viimeinen!!!) orivarsaksi ja hetki seurata, että kaikki oli kunnossa. Ihanaa, nyt saan nukkua seuraavat kahdeksan kuukautta!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Sen sijaan Betty Suen tulevaisuuteen toisen omistajan poisjäämisellä on omat vaikutuksensa. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Betty Sue ja sen jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Lisäksi suvulliset ponit ja erityisesti omat kasvattimme ovat etusijalla, joten saattaa käydä niin ettei Betty Sue pääsekään esittäytymään tuomareille laatuarvosteluissa lainkaan. Aika kuitenkin näyttää miten Betty Suen laatisten käy.
Nintsu

maaliskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 25.07.2014
Kai se on pakko myöntää, mutta Betty Suesta, niin vastahakoinen kun ensin olinkin tamman ostamaan, on tullut yksi lempiponeistani. Kun tamma saapui meille kolme kuukautta sitten, olin aika ristiriitaisissa tunnelmissa. Trailerista peruutti heinämahainen, lihasköyhä ja hapanilmeinen tamma, joka ensitöikseen päätti napata minua hihasta hampaillaan. Että se siitä hyvästä ensivaikutelmasta! Onneksi Betty Suesta on tutustumisen myötä kuoriutunut hieman miellyttävämpi neiti. Se on toki vieläkin hieman hapan vieraita kohtaan omassa karsinassaan, mutta riittää kun tamman ottaa käytävälle, niin heti on korvat eri asennossa. Ratsuna Betty Sue on kehittynyt huimasti, vaikka kuntoa ja lihaksia tarvitaan edelleenkin runsaasti lisää. Betty Sue ei tosin ole mikään helppo ratsu, sillä tamma on kuuma ja kärsimätön. Onneksi tamma sentään kestää komentamista ja sitä saa ratsastaakin vähän ronskimmin! Helppoa ei neidin koulutus kyllä ole ollut. Mutta silti, Betty Sue on yksi lempiponeistani. Miksi? No, siihen en osaa kyllä vastata.
Nintsu

marraskuu CAS33, päiväkirjamerkintä 29.06.2014
"Se on hopeanmusta..." ääni puhelimesta sanoi vihjailevasti. "Niin mutta..." yritin väittää vastaan, mutta kaikki ne kovin viisaat (talli on täynnä, ei ole rahaa, ei ole aikaa jne.) vastaväitteeni alkoivat pikkuhiljaa sortua. "Mieti nyt. Hopeanmusta welsh!" ääni, joka kuului niin sanotulle ystävälleni, jatkoi. Nielaisin työläästi ja yritin kovasti keksiä jonkin uuden vastaväitteen. Minä en tarvinnut welsh B -tammaa! Enkä varsinkaan ex-laukkaponia, jota ei oltu koulutettu ratsuksi ja joka oli tällä hetkellä huonossa kunnossa varsalomansa takia. Mutta hei, kuten ystäväni sanoi, tamma oli sentään hopeanmusta. Sellaista welshiä ei ihan joka päivä voikaan ostaa! Näin sieluni silmin rivin hopea-geeniä kantavia welshejä, jotka edustivat minun kasvattajanimeäni. "äh, laita pakettiin! Kyllä mulla nyt aina yhdelle tammalle on tilaa!" luovutin. Ääni puhelimessa hihkui ilosta päästyään tavoitteeseensa. On se vain katalaa, että ystäväni tietävät heikkouteni!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI