Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 09.01.2020 vanhuuden vaivojen takia 24-vuotiaana



Moana's Steel

ERJ-I, VWY-II, KTK-III

© Belle Vale

Moana's Steel eli Sepe
s. CAS37, 24v* (s. 07.04.2015, 3v 07.04.2015)
welsh part bred -ori (50% welsh, NWR-kelp.), VH15-023-0057
ruunikko, 138cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm, helppo, noviisi
* ikääntynyt suoraan 4-vuotiaaksi, sen jälkeen CAS

Luonne

Yleisesti Sepe on utelias ja virtaisa ori, joka kaipaa paljon tekemistä ja liikuntaa. Karsinassa poni viihtyy kehnosti ja se vilahtaakin ulos aina tilaisuuden tullen - karsinanovea ei siis kannata jättää auki tai sulkea huolimattomasti. Seurallisena ponina Sepe ei myöskään nauti yksin tarhailemisesta, joten niin ori kuin onkin, on sillä oltava kaveri ulkoillessakin. Mielikuvitusta ja älyä Sepellä riittää, joten se keksii kyllä keinon hankkia itselleen tekemistä jos sen aika käy pitkäksi! Hoitaessa Sepe on kiltti ja ystävällinen. Se nauttii kaikesta saamastaan huomiosta ja antaa ihmisten puuhailla ympärillään pidemmänkin aikaa ilman kiukuttelua. Harjata saa niin jaloista kuin päästäkin ja kaviotkin nousevat puhdistettavaksi pienestä pyynnöstä. Paikoillaan Sepe ei tosin seiso mutta pientä karsinassa liikuskelua ja hoitajan taskujen ahkeraa nuuhkimista lukuunottamatta on Sepe mitä helpoin hoidettava. Taluttaessa Sepe kävelee melkoisen reippaasti mutta se kuuntelee kyllä taluttajaansa ja hidastaa näin pyydettäessä - ei tosin kovin pitkäksi aikaa mutta hetkeksi sentään.

Ratsastaessa Sepe suorastaan puhkuu energiaa. Ahkeralla koulutuksella pienen ponin kalloon on saatu taottua, että selkäännousussa kuuluu seistä paikoillaan. Silti ratsastajasta yleensä tuntuu, että on nousemassa viritetyn aikapommin kyytiin, sillä Sepe suorastaan tärisee kiihtymyksestä odottaessaan kuskia selkäänsä. Alkuverryttelyissä Sepe käy taistelua korviensa välissä: toisaalta ori haluaisi miellyttää ratsastajaansa parhaansa mukaan mutta toisaalta sen taas tekisi mieli juosta kuin tuli hännän alla. Jottei pienen ponin mieli menisi aivan solmuun, kannattaa ratsastajan ennen varsinaisen työskentelyn aloittamista antaa Sepen verrytellä reippaassa temmossa ympäri kenttää ja purkaa näin pahimmat energiansa pois. Parhaimmillaan Sepe on todella miellyttävä ratsu. Ori on positiivinen ja kuuliainen ja se suhtautuu kaikkeen tekemiseen innokkaasti. Hidastamista ja malttia vaativat tehtävät kannattaa kuitenkin jaksottaa reippaampien pätkien kanssa, jotta Sepe ei ala kerätä ylimääräisiä kierroksia. Hyppääminen on oriilla verissä ja se hyppääkin näppärällä tekniikalla esteen kuin esteen. Poni toimii myös maastossa hyvin, eikä se säiky olemattomia. Vauhtia tosin maastolenkeillä löytyy, joten aivan aloittelijan maastoratsu ei ori ole.

Ajaessa Sepen helmasynti on liika vauhti. Ori ei kuuntele ääniapuja kovinkaan hyvin, minkä takia hidastaminen on tehtävä pelkillä ohjasotteilla. Jatkuva pidättäminen saa Sepen usein pullikoimaan kuolainta vastaan, mikä sitten tietenkin rikkoo suorituksen harmonisuutta. Koulukoe ei siis todellakaan ole Sepen vahvuus oriin lennokkaista liikkeistä huolimatta. Tarkkuuskoe sen sijaan on oriin mielestä mitä hauskinta puuhaa ja ketteränä ponina se kääntyy tiukasti reippaammassakin vauhdissa. Maastossa Sepe on rohkea ja nopea eikä se epäröi erikoisempienkaan esteiden kohdalla. Jarrutusmatka saattaa tosin maastossa hieman venähtää...

Suku

i. Hollywood Life xx
xx, rn, 172cm
YLA1, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-II
ii. Get A Life xx
xx, vrt, 172cm
iii. Get Set xx
iie. Luxory Life xx
ie. Hello Hollywood xx
xx, rn, 169cm
iei. Hollywood Hooligan xx
iee. Hello Boyz xx
e. Sunny Burprisp
wA, rnvkk, 117cm
ERJ-I, VVJ-II, VWY-II, VWY-AB
ei. Appear Cherished
wA, vkkkm, 118cm
eii. Bay Perfect
eie. Nughs Aldia
ee. Lemily
wA, vrn sab, 115cm
eei. Link Orate
eee. Extraordinary That

Sepellä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Hollywood Life on Saksassa Oresaman Zurück-tallilla asuva englantilainen täysveriori. Ruunikko, 172-senttinen Olli on utelias ja ystävällinen ori, joka kuitenkin on sen verran paineherkkä ettei kestänyt raskasta laukkatreeniä. Ratsuna Olli on vauhdikas mutta herkkäsuinen eikä se kestä lainkaan ohjista vetämistä. Alkukankeuksien jälkeen ori on taipuisa kouluratsu, joka myös hyppää kevyesti 140 sentin esteetkin. Ratsuna ori on pärjännyt kilpailuissa hyvin. Sijoituksia löytyy sekä koulu-että esteratsastuksesta vaikealta tasolta. Ennen Moana's Steeleä Ollilla on jo kolme jälkeläistä.

Isänisä Get A Life kehittyi hitaasti mutta loppujen lopuksi suurikokoisesta oriista kasvoi melkoinen laukkahevonen. Surkean kaksivuotiskauden jälkeen ori voitti nopeasti tiensä G1-lähtöihin ja keräsi urallaan hyvän kasan arvokilpailulähtöjen voittojakin. Kuusivuotiaana komea vaaleanrautias ori siirtyi siitokseen, missä puuhassa se nyt vanhana oriina on edelleen. Iso osa oriin jälkeläisistä on osoittanut lahjoja laukkakilpailuissa, minkä lisäksi Get A Life on jättänyt jälkikasvulleen hyvää rakennetta ja isoa kokoa. Get A Life oli 172 senttiä korkea vaaleanrautias piirtopää.
Isänisäisä Get Set oli 168 senttiä korkea raudikko, joka ei ensialkuun osoittanut juurikaan kykyjä laukkahevoseksi. Kolmivuotiaana oriin valmentaja vaihtui, minkä jälkeen Get Set pääsi vauhtiin voittamalla vihdoin maiden-lähdön. Uuden valmentajan valmennustyyli sopi oriille hyvin ja täysverinen alkoikin kerätä voittoja ja rahasijoja. Voitettuaan yhden arvokilpailun, siirtyi 6-vuotias ori jalostukseen. Sitä käytettiin lähinnä omistajan omilla tammoilla, mutta pienestä jälkeläisjoukosta nousi muutama erittäin menestynyt laukkahevonen.
Isänisäemä Luxory Life polveutui Luxus-oriista, joka oli aikansa muotiori. Periyttäjänä Luxus ei ollut kummoinen eikä Luxory Lifekaan ollut järin kyvykäs laukkahevonen. Se oli kuitenkin kestävä ja yritteliäs ja pärjäsi loppujen lopuksi ihan kohtalaisesti keskipitkillä ja pitkillä matkoilla. Isokokoinen, 172 senttiä korkea tamma astutettiin kahdesti ja sen molemmat varsat osoittautuivat erittäin hyviksi keskipitkänmatkan juoksijoiksi. Luonteeltaan Luxory Life oli kiltti ja rauhallinen, ei siis mikään tyypillinen täysverinen.

Isänemä Hello Hollywood aloitti laukkauransa aika lupaavasti ja eteni hyvää vauhtia G2-lähtöihin saakka. Valitettavasti tamma loukkasi jalkansa liukkaalla nurmella laukatessaan eikä kuntoutunut enää kisakäyttöön. Vaatimattomasta kilpailu-urastaan huolimatta tamma astutettiin kahdesti ja se sai kaksi orivarsaa. Toisesta tuli erinomainen laukkahevonen mutta toinen, Hollywood Life, pärjäsi paremmin ratsuna. Hello Hollywood vietti eläkepäivänsä kevyessä käytössä omistajansa maastoratsuna, mihin hyväluotoinen ja rohkea tamma sopi hyvin.
Isänemäisä Hollywood Hooligan ei ollut lainkaan lahjakas laukkahevonen, minkä lisäksi ori oli vain 157 senttiä korkea. Luonnetta pikkuoriilla sen sijaan piisasi ja se voittikin lähtöjä ihan silkalla sisulla. Aina voittojensa jälkeen Hollywood Hooligan vapisi kuin kuoleman kielissä, mutta periksi ori ei olisi antanut vaikka olisi katkonut kaikki jalkansa voittoa yrittäessään. Periksiantamattoman luonteensa takia oritta käytettiin jonkin verran laukkahevosjalostuksessa ja jättikin jälkeensä joitakin ihan mukiinmeneviä laukkahevosia.
Isänemäemä Hello Boyz oli väriltään musta ja sillä oli säkäkorkeutta 170 senttiä. Tamma syntyi heti alkuvuodesta ja saikin aikaisesta syntymäpäivästään hieman kasvuetua muihin ikätovereihinsa nähden. Nuorena Hello Boyz menestyikin kiitettävästi laukkakilpailuissa. Tamma voitti kahdesti G1-tason lähdön, minkä jälkeen se siirrettiin siitostammaksi. Valitettavasti lahjakas tamma ehti varsoa vain kerran, kun se jouduttiin lopettamaan ennen kymmenettä ikävuottaan pahan ähkyn takia.

Emä Sunny Burprisp on ruunivoikko, 117 senttiä korkea welsh mountain -tamma. Luonteeltaan "Puppe" on iloinen, utelias ja kiltti, mutta ratsastaessa erittäin reipas ja vauhdikas. Puppe on aloittanut kilpailu-uransa ponilaukoista, mikä on vain vahvistanut tamman eteenpäinpyrkivää luonnetta. Laukkauran jälkeen poni on kerännyt sijoituksia pääasiassa este- ja valjakkoajokilpailuista, mutta rusetteja on tullut napsittua myös kouluradoilta. Pupelle on ennen Steeleä syntynyt kaksi jälkeläistä, mutta Moana's Steel on tamman ensimmäinen welsh part bred -varsa.

Emänisä Appear Cherished syntyi samana päivänä kuin kasvattajansa esikoispoika. Voikonkimosta oriista tulikin kasvattajansa suosikki ja myöhemmin kasvattajan esikoispojan opetusponi. Ori oli erittäin hyväluontoinen vaikkakin hieman vauhdikas. Se oli erittäin älykäs poni ja oriin kouluttanut ratsuttaja kehuikin oriin oppimiskykyä. Nuoremmalla iällä oriin kanssa kierrettiin paljon näyttelyissä ja valjakkoajokilpailuissa. Poni pärjäsi oikein mukavasti vaikkei mikään huippuponi näyttelykehissä tai valjakkoajokilpailuissa ollutkaan. Kuusivuotiaana ori kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja sitä alettiin käyttää pienimuotoisesti siitoksessa. Ori jätti erityisen hyväluontoisia jälkeläisiä. Vanhemmalla iällä oriin kasvattajan poika opetteli ratsastamaan ponilla ja ori pääsi pojan kanssa kokeilemaan taitojaan helpoissa esteluokissa.
Emänisäisä Bay Perfect oli ruunivoikonkimo, 118 senttiä korkea welshmountainponiori. Tämä piirtopäinen ja sukkajalkainen ori oli erittäin hyvärakenteinen ja se menestyikin loistavasti Iso-Britannian welshnäyttelyissä. Kuusi- ja kymmenvuotiaana ori valittiin jopa koko maan parhaaksi mountainoriiksi vuoden päänäyttelyssä. Kantakirjasta ori löytyy ensimmäisellä palkinnolla palkittuna. Näyttelyuransa ohessa tämä ystävällisen luonteen omannut ori toimi myös ratsuna. Helpon ratsastettavuutensa ansiosta oritta saattoivat ratsastaa jopa lapset. Varsinaista kilpailu-uraa ratsastuskilpailuissa ei oriille koskaan muodostunut, mutta satunnaisesti se kuljetti jonkun sitä ratsastaneista lapsista turvallisesti pikkuesteluokan läpi. Bay Perfect oli myös aktiivisessa siitokäytössä ja ori jättikin paljon jälkeläisiä Britanniaan.
Emänisäemä Nughs Aldia toimi koko ikänsä lasten opetusponina yksityisperheissä vaihtaen omistajaa aina kun perheen lapset kasvoivat liian pitkiksi vain 116-senttiselle ponille. Tamma oli erittäin hyväluontoinen ja kiltti, joskin ratsastaessa hieman laiska. Ponin hermot olivat kuitenkin rautaa, joten se kesti hyvin aloittelijoiden karkeimmatkin virheet. Ponitamma kilpaili jonkin verran helpoissa este- ja koululuokissa pärjäten aina hieman ratsastajasta riippuen hyvin tai huonosti. Osallistuipa tamma muutamiin maastoratsastuskilpailuihin sekä jopa kahteen ketunmetsästykseen. Vanhemmalla iällä tamma myytiin eräälle naiselle, joka kasvatti harrastuksekseen welshponeja. Siellä tamma varsoi kahdesti ennen kuin se jouduttiin lopettamaan hammasvaivojen takia 20-vuotiaana.

Emänemä Lemily oli todella kaunis tamma. Tammalla oli erittäin kaunis, siro ja ilmeikäs pää, suuret, tummat silmät, kevyt kaula ja sopusuhtainen runko. Lisäksi Lemily oli huomiotaherättävän värinen. Tamma oli virallisesti vaaleanruunikko sabinomerkein, mutta kinuskinvärinen karva yhdistettynä vitivalkoisiin, suuriin merkkeihin käänsi katseita. Säkäkorkeutta pikkutammalla oli vain 115 senttiä. Luonteeltaan Lemily oli hyvin energinen, jopa hieman hätäinen. Tamma oli kuitenkin erittäin kiltti luonteeltaan ja mukava ratsastaa. Laukkaamista rakastavalla tammalla kilpailtiin jonkin verran ponilaukoissa. Se voittikin muutaman lähdön, mutta merkittävää menestystä ei ponille siunaantunut. Laukkauran jälkeen Lemilyllä kilpailtiin hieman esteratsastuksessa aina 80 sentin luokkiin asti. Vanhemmalla iällä tamma varsoi kolme kertaa.
Emänemäisä Link Orate ei ole kovin yleinen nimi welshponien sukutauluissa. Ruunikonkimo, 119 senttiä korkea ori oli ihan peruskorrekti rakenteeltaan, vaikkakin sen lanne oli hieman pitkä ja selkä painunut. Poni kiersi kuitenkin jonkin verran näyttelyissä ja tuomarit pitivät kovasti oriin rotutyypistä ja suorista jalka-asennoista. Luonteeltaan kimo oli hieman arka ja hätäinen, mutta silti hyväntahtoinen ihmisiä kohtaan. Satunnaisen näyttelyissä käymisen lisäksi oritta käytettiin paljon valjakkoajokilpailuissa. Koulukoe ei yleensä sujunut kovin hyvin oriin hätäisen ja kiireisen liikkumistavan vuoksi, mutta ketteränä ponina se pärjäsi hyvin tarkkuuskokeissa ja matkaavoittavan laukkansa takia myös maasto-osuuksilla. Kapasiteettia ponissa olisi ollut ehkä jopa vaikeisiin luokkiin saakka, mutta korkeimmillaan ori starttasi vaativia luokkia.
Emänemäemä Extraordinary That syntyi ratsastuskoulun luottotammalle eräänä sateisena aamuna. Vaaleanpunarautiaasta, 114 sentin korkuiseksi kasvaneen ponin oli tarkoitus jatkaa tuntiponin uralla emänsä jalanjäljissä, mutta energinen ja itsepäinen ponitamma osoittautui liian vaativasti aloittelijoille, joten kuusivuotiaana poni myytiin yksityisperheeseen. Perheen kuopus innostui ponilaukoista ja pian selvisikin, että Extraordinary That soveltui lajiin kuin lautanen kuivauskaappiin. Ratsukko menestyikin hyvin Britannian ponilaukkaradoilla. Tamma voitti kertaalleen jopa korkeimman grade-tason lähdön, eli G1-lähdön. Valitettavasti jockey kasvoi pian pikkutammasta ohi ja siirtyi isompiin poneihin. Tamma jäi ensin pariksi vuodeksi seuraponiksi, minkä jälkeen se kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja myytiin siitoskäyttöön.

Jälkeläiset
CAS41, t. Drusilla MPB, e. Lil' Diva MPB
CAS42, o. Bronzesmith MPB, e. Blackwoods Antoinette

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 16.02.2016, Brokeback, ERJ, 100cm, 4/30
  2. 18.02.2016, Viehättävä, ERJ, 100cm, 4/30
  3. 19.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 6/40
  4. 21.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 4/40
  5. 24.02.2016, Mörkövaara, ERJ, 100cm, 4/30
  6. 25.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 6/40
  7. 28.02.2016, Mörkövaara, ERJ, 100cm, 4/30
  8. 23.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 100cm, 7/50
  9. 07.08.2016, Edelsten, ERJ, 100cm, 1/30
  10. 15.08.2016, Edelsten, ERJ, 100cm, 3/30
  11. 16.08.2016, Edelsten, ERJ, 100cm, 4/30
  12. 20.08.2016, Edelsten, ERJ, 100cm, 1/30
  13. 21.08.2016, Silver Moon, ERJ, 100cm, 6/80
  14. 22.08.2016, Silver Moon, ERJ, 100cm, 5/80
  15. 25.08.2016, Rappadan, ERJ, 100cm, 2/40
  16. 25.08.2016, Oakhill, ERJ, 100cm, 4/30
  17. 14.09.2016, Vähäpellon Rt, ERJ, 100cm, 1/30
  18. 15.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 100cm, 4/30
  19. 18.09.2016, Vähäpellon Rt, ERJ, 100cm, 1/30
  20. 20.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 100cm, 1/30
  21. 30.09.2016, Vähäpellon Rt, ERJ, 100cm, 5/30
  22. 09.10.2016, Micram raceponies, ERJ, 100cm, 1/30
  23. 16.10.2016, Micram raceponies, ERJ, 100cm, 1/30
  24. 25.10.2016, Moana part breds, ERJ, 100cm, 3/35
  25. 30.11.2016, Ventos, ERJ cup, 100cm, 14/198
  26. 05.12.2016, Romilly, ERJ, 100cm, 6/50
  27. 09.12.2016, Starberry, ERJ, 100cm, 3/30
  28. 14.12.2016, Starberry, ERJ, 100cm, 2/30
  29. 16.12.2016, Starberry, ERJ, 100cm, 4/30
  30. 17.12.2016, Moondance, ERJ, 100cm, 3/30
  31. 20.12.2016, Moondance, ERJ, 100cm, 3/30
  32. 23.12.2016, Moondance, ERJ, 100cm, 3/30
  33. 06.01.2017, Hortensia, ERJ, 100cm, 1/40
  34. 10.01.2017, Cadogan Ponies, ERJ, 100cm, 6/40
  35. 10.01.2017, Hortensia, ERJ, 100cm, 1/40
  36. 21.02.2017, Colosseum, ERJ, 100cm, 4/80
  37. 22.02.2017, Colosseum, ERJ, 100cm, 6/80
  38. 24.02.2017, Colosseum, ERJ, 100cm, 1/80
  39. 02.04.2017, Savage, ERJ, 100cm, 2/30
  40. 06.04.2017, Savage, ERJ, 100cm, 1/30
  41. 08.04.2017, Savage, ERJ, 100cm, 4/30
    Valjakkoajokilpailut
  1. 16.02.2016, Moana part breds, VVJ, noviisi, 2/40
  2. 17.02.2016, Moana part breds, VVJ, noviisi, 1/40
  3. 28.02.2016, Mörkövaara, VVJ, noviisi, 2/40
    Koulukilpailut
  1. 14.09.2016, Koistila, KRJ, he D, 1/50
  2. 17.09.2016, Koistila, KRJ, he D, 2/50
  3. 18.09.2016, Koistila, KRJ, he D, 2/50
  4. 19.09.2016, Escorant, KRJ, he B, 3/40
  5. 12.12.2016, Micram raceponies, KRJ, KNS, 1/12
  6. 20.12.2016, Micram raceponies, KRJ, KNS, 3/12
  7. 22.12.2016, Micram raceponies, KRJ, KNS, 3/12
  8. 25.12.2016, Micram raceponies, KRJ, KNS, 1/12
  9. 03.02.2017, Chermia, KRJ, he C, 2/50
  10. 22.02.2017, Colosseum, KRJ, he C, 6/46
  11. 28.02.2017, Colosseum, KRJ, he C, 2/46
  12. 12.03.2017, Fjellgård, KRJ, he C, 9/88
  13. 10.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he C, 2/40
  14. 20.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he C, 5/40
  15. 24.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he C, 2/40
  16. 02.09.2017, Ketola, KRJ, he B, 5/30
  17. 13.09.2017, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
  18. 18.09.2017, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
  19. 08.10.2017, Mission Impossible, KRJ, he C, 4/50
  20. 10.10.2017, Vuorna, KRJ, he C, 5/30
  21. 13.10.2017, Vuorna, KRJ, he C, 5/30
  22. 15.10.2017, Susiraja, KRJ, he B, 3/30
  23. 17.10.2017, Susiraja, KRJ, he B, 2/30
  24. 18.10.2017, Susiraja, KRJ, he B, 4/30
  25. 20.10.2017, Susiraja, KRJ, he B, 5/30
  26. 22.10.2017, Susiraja, KRJ, he B, 4/30
    Kenttäkilpailut
  1. 09.08.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 4/40
  2. 10.08.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 3/40
  3. 18.08.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 6/40
  4. 27.08.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 1/40
  5. 17.09.2016, Mandenbacke, KERJ, helppo, 3/40
  6. 18.09.2016, Mandenbacke, KERJ, helppo, 3/40
  7. 22.09.2016, Metsovaara, KERJ, helppo, 1/40
  8. 23.09.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 3/40
  9. 24.09.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 4/40
  10. 25.09.2016, Metsovaara, KERJ, helppo, 4/40
  11. 26.09.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 1/40
  12. 15.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 3/40
  13. 20.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 2/40
  14. 22.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 1/40
  15. 25.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 4/40
  16. 26.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 1/40
  17. 29.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 5/40
  18. 30.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 1/40
  19. 03.12.2016, Vähäpelto, KERJ, helppo, 1/30
  20. 14.12.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 4/40
  21. 17.12.2016, Vähäpelto, KERJ, helppo, 5/30
  22. 24.12.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 4/40
  23. 25.01.2017, Kevolehto, KERJ, helppo, 4/60
Näyttelyt
20.09.2015, Moana part breds, VSN, wpb-oriit, RCH (38p)

Laatuarvostelut
20.02.2016, PoniKTK, KTK-III (18 + 15 + 18 + 18 = 69p)

27.02.2019, VWYL, VWY-II (8 + 6 + 6 + 22 + 3 = 45p)

28.02.2019, ERJL, ERJ-I (7 + 40 + 25 + 20 + 15 = 107p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

kesäkuu CAS51, päiväkirjamerkintä 14.07.2018
Kilpailueläkkeelle jääneiden ponien kanssa on joskusmukava tehdä jotakin hauskaa ja leikkimielistä ja tuoda samalla vanhan kilpaponin mieleen muistoja taaksejääneeltä kilpauralta reissuineen ja palkitojenjakoineen. Siksipä huomatessani Tuuvanhovin peltolaukkojen kutsun, päätin raahata Sepen laukkakilpailuihin! Johan ori on ehtinyt kotona pölyttyä jo vuoden päivät, on jo aikakin käväistä vähän ulkomaailman meininkiä katselemassa. Pienen kokonsa takia Sepe osallistui pienten ponien luokkaan, jossa oli vain viisi osallistujaa. Aika paineissaan ori kilpapaikalla olikin ja lähtökin meinasi sen takia mennä ihan harakoille, mutta lopulta rynnistimme toisena maaliin! Alla vielä kilpailunjärjestäjän Humuttimen kommentti meidän suorituksesta.
"Toiseksi ponisarjassa kaahasi part bred ori Sepe, joka oli jo alkumetreillä ottaa varaslähdön ratsastajan sitä epätoivoisesti hyssytellessä. Ruunikkoa saikin selvästi pidellä, kiitolaukka olisi nimittäin ollut tämän vauhtirohmun mieleen! Oripoika oli tulla jopa aitauksen langoista läpi ennen edes kisan vuoroa, mutta onneksemme siirto tuhdimpaan puuaitaukseen esti yön muuttumisen hippaleikiksi."
Nintsu

kesäkuu CAS48, päiväkirjamerkintä 30.10.2017
Tavoitteenamme on saattaa ponimme kilpailueläkkeelle 15-16-vuoden ikäisinä. Sepe on nyt 15-vuotias ja valmis eläköitymään kilpaponin uraltaan, joten aika hyvin meni tällä kertaa! Ori on pariin otteeseen jouduttu hoitamaan etuvuohistensa takia eläinlääkärillä, joten on oikein hyvä, että poni on nyt saavuttanut viimeisetkin puuttuvat sijoituksensa ja voi siirtyä kevyempään käyttöön. Eikä Sepen kilpaurakaan yhtään hullumpi ollut! Oriilla on komeat 41 sijoitusta estekilpailuista 90-100 sentin luokista. Joukossa on jopa yksi cup-sijoitus! Kouluratsastuksesta ja kenttäkilpailuista Sepellä on kummastakin reilut 20 sijoitusta. Eikä unohdeta Sepen lyhyttä valjakkoajoponin uraa, jolta oriilla on muistonaan kolme sijoitusta noviisi-tasolta. Oikein kelpo kilpauran teki tämä meidän elohiiremme, joka Sepenä tunnetaan!
Eläköitymisensä kunniaksi Sepe muutti tänään tallista karsinamajoituksesta karsinapihattoon ympärivuorokautiseen ulkoiluun ja laidunnukseen. Oriin edellinen tarhakaveri on eläköitynyt ja muuttanut pihattoon jo aiemmin, joten Sepellä oli tuttuja vastassa. Nyppäisin Sepeltä ensin kengät pois ja raspasin hieman kavioita tasaisemmiksi. Sitten suuntasin pirteän oriin kanssa taluttaen kohti karsinapihattorakennusta. Ori pörhistyi heti, kun huomasi, että kulkusuunta olikin jonnekin muualle kuin omaan tuttuun tarhaan! Kun sitten pysäytin sen oikean portin kohdalle, taisi Sepellä välähtää, että tässähän on pääsemässä laitumelle! Sain ihan tosissani pidellä riimunnarusta, jottei poni sinkaissut varkain matkaan. Tarhakaverikin jo ravasi portille katsomaan, joten aika vikkelästi pujotin Sepeltä riimun pois ja livahdin nopeasti takaisin portin toiselle puolen. Parin möreä-äänisen huudahduksen jälkeen Sepe ja sen tarhakaveri lähtivät yhdessä tuumin laiduntamaan ja nauttimaan kesästä. Hyvää eläkettä, Sepe!
Nintsu

lokakuu CAS40, päiväkirjamerkintä 27.01.2016
Yleensä noudatamme Moanassa tiukasti CAS-ikääntymistä, missä yksi oikean maailman viikko on yksi virtuaalisen maailman kuukausi eli 12 IRL-viikkoa on yksi CAS-vuosi. Ikääntyminen on kuitenkin melko hidas ja alan kärsimättömästi haluta kasvatustani eteenpäin. Siksi päätinkin tehdä radikaalin teon ja lisätä kaikkien alle 5-vuotiaiden yksipolvisten hevosteni ikään 4 lisävuotta. Poni on siis ikäänkuin ikääntynyt heti syntymänsä jälkeen suoraan 4-vuotiaaksi ja jatkaa siitä sitten vanhenemista CAS-ikääntymisen mukaan. Neljä lisävuotta valitsin, koska sen jälkeen CAS-ikääntymisen jatkaminen on kaikista helpointa (1 IRL-vuosi on noin 4 CAS-vuotta). Sepen kohdalla pikaikäännytys tarkoittaa sitä, että ori on nyt komeat 7 vuotta. Ei siis muuta kuin poni kisalistoille ja ahkera kilpakenttien kiertäminen päälle!
Nintsu

huhtikuu CAS37, päiväkirjamerkintä 07.04.2015
Puppen tämän CAS-vuoden varsan laskettuaika osui mukavasti pääsiäiseen, joten minä sain viettää varsanvalvojaiseni suklaamunia syöden. Ratsuttaja-tallityöntekijä-ystäväni Sabine uhrasi myös yöunensa ja piti minulle seuraa. Todennäköisesti hän halusi vain päästä osalliseksi pääsiäismunavarastostani, mutta en valittanut - onhan se mukavampaa valvoa pitkä yö kaverin kanssa kuin yksin. Siinä me siis kuorimme herkullisia suklaamunia käärepapereistaan, juorusimme jostakin turhan päiväisestä ja vilkuilimme valvontakameran ruutua odottavaisena. Minä en tietenkään myöntänyt sitä, mutta olin aika hermostunut. Puppen varsan isä kun oli isokokoinen hevonen ja Puppe vain pieni ponitamma. Eläinlääkärimme oli toki rauhoitellut minua, että luonto kyllä hoitaisi asian eikä kasvattaisi varsaa liian isoksi, mutta olin silti levoton.
Vihdoin kahden aikaan aamuyöllä alkoi tapahtua. Tiputin juuri kuorimani munan pöydälle ja ryntäsin heti pihatolle. Puppe kävi pari kertaa maate ennen kuin jäi kyljelleen ja alkoi sitten työntää. Pureskelin vieressä kynsiäni ja kieltäydyin Sabinen tarjoamasta suklaasta. Laskin minuutteja, että koska olisi kulunut liian kauan aikaa ja minun pitäisi mennä tamman avuksi. Puppe työnsi kolmatta varsaansa ihan oikeaan tahtiin maailmaan, mutta kun varsan etujalat olivat ulkona, riensin avuksi. Minä ja Puppe saimme saateltua ruunikon orivarsa yhteisvoimin maailmaan. Puhdistin pienokaisen sieraimet kalvoista ja aloin sitten kuivata tulokasta olkitupolla Puppen kerätessä vieressä voimia. Pian tamma oli jo jaloillaan ja pienellä avustuksella pikkuori sai maitobaarin avattua. Täysveri-isästään huolimatta orivarsa oli vain muutaman sentin suurempi kuin Puppen viimekesäinen, puhdasrotuinen mountainvarsa oli ollut, joten Puppella ei ollut ollut pienintäkään ongelmaa poikansa varsomisessa. Onneksi olkoon orivarsasta Puppe ja tervetuloa maailmaan Sepe!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI