Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 06.07.2019 vanhuuden vaivoihin 22-vuotiaana



Sir Kick-a-lot MPB

ERJ-I, KERJ-I, VWY-II

© ransu.kuvat.fi

Sir Kick-a-lot MPB eli Kike
s. CAS37, 22v* (s. 05.04.2015, 3v 05.04.2015)
welsh part bred -ori (56,25% welshverta), VH15-023-0072
ruunivoikonkimo, 146cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heA/130cm, CIC1
* ikääntynyt suoraan 4-vuotiaaksi, siitä eteenpäin CAS

Luonne

On olemassa kaksi Kikeä: yksi Kike tutuille ja toinen vieraille. Kun vieras ihminen astuu oriin karsinaan, on vastassa korvat luimussa hampaitaan narskuttava peto. Kun tuttu hoitaja saapuu oritta moikkaamaan, ei yksikään poni voisi olla kiltimpi ja herttaisempi kuin Kike. Ori on hyvin tarkka "palveluskunnastaan" eikä se pidä uusista ihmisistä. Ajan myötä Kike tietenkin tottuu uusiinkin ihmisiin ja siirtää nämä tuttujen hoitajien kanssa samaan kategoriaan. Karsinassa hoidettaessa Kike on tutuille hoitajilleen siis erittäin kiltti ja suloinen. Valitettavasti kun tämän herran sitten siirtää vaikka pesukarsinaan, alkaa uhoaminen. Pitäähän kaikkien kuulla, että Kike the Kuningas on paikalla! Testosteronia tässä ponissa kyllä riittää ja se näkyy niin karsinan ulkopuolisissa hoitotilanteissa kuin erityisesti taluttaessakin. Ja kilpailupaikalla jokainen oriin lähelle tuleva toivoo saavansa jostakin korvatulpat. Onneksi Kiken orimaisuus jää maastakäsittelyyn, sillä kun poni saa ratsastajan selkäänsä, se osaa keskittyä muuhunkin kuin vastakkaiseen sukupuoleen.

Ratsastaessa Kike on todella mukava ja yhteistyöhaluinen - tosin vain juuri niin kauan kuin pyydetyt asiat ovat helppoja toteuttaa. Esimerkiksi alkuverryttelyssä ori saattaa tuntua todella miellyttävältä ratsulta, joka tekee kaiken pyydetyn helposti ja täsmällisesti. Sitten kun verryttelyt on tehty ja oriilta aletaan vaatia jotain muutakin kuin matalassa muodossa ympyröillä hölkkäilyä, alkaa poni vastustella. "En taatusti tee pohkeenväistöä", "taivu kuule ihan vaan keskenäs", "mä mitään suostu kokoamaan" ja niin edelleen. Kike on silti kaikesta huolimatta melko simppeli ratsastaa. Kun oriin vastusteluista ei vain välitä ja asiat vaatii loppuun asti, antaa Kike yleensä aika nopeasti periksi. Plussana on myös se, että kun jonkin asian kerran saa läpi, poni tekee liikkeen uudestaan ilman vastusteluita heti pyydettäessä. Vaikutus tosin kestää vain sen yhden ratsastuksen ajan. Kouluratsastus sujuu Kikeltä melko hyvin. Oriilla on kolme hyvää perusaskellajia ja se pystyy lisäämään aikas näyttävästikin erityisesti ravissa. Hyppääminen on silti oriin erikoisalaa. Ponilla riittää taistelutahtoa ja hyppyhaluja isommille ja vaikeammillekin radoille. Kiken voi ohjata vaikka päin taloa (näin kärjistetysti) ja silti ori yrittää hypätä sen yli! Oriin yritteliäisyys esteradalla tuskin johtuu halusta miellyttää ratsastajaa, mutta eikö se ole pääasia, että poni hyppää? Maastossa Kike on hieman villi. Rautaa saa olla suussa jos mielii tämän ponin kanssa tulla yhtä matkaa takaisin tallille. Kike ei silti pelkää mitään ja se myös pysyy pystyssä epätasaisessakin maastossa.

Suku

i. Soothsayer
wpb (62,5%), rnkm, 147cm
ERJ-II, VWY-II, VWY-AB
ii. Arwgeddon
wpb (50%), rnvkkkm, 148cm
iii. Arglwydd wC
iie. Pyramidia ox
ie. Spice Princess
wpb (75%), rnpäiskm, 144cm
iei. Jaims wB
iee. Cinnamon wpb (50%, xx/wB)
e. Miss Fanita Gold
wpb (50%), vkk, 142cm
ERJ-II, KERJ-II, KRJ-III
ei. Auroglanz
wpb (50%), vkk, 146cm
eii. Morning Light xx
eie. Driwin Levll wB
ee. Miss Fantacy
wpb (50%), rnkm, 140cm
eei. Sommerday's Arthur wB
eee. Delilah El-Sorel ox

Kikellä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Soothsayer on itsepäinen ja orimainen jässikkä, jonka lempinimikin on osuvasti Jätkä. Vaikeasta luonteestaan huolimatta ori on erityisen lahjakas esteponi. Kilpauransa Jätkä aloitti risuestelaukoissa, mutta heikon menestyksen takia ori siirtyi esteponiksi edeten jopa 130 sentin luokkiin. Ori on 147 senttiä korkea ja väriltään ruunikonkimo. Jätkä vaikuttaisi olevan jälkeläistensä perusteella kimo-geenin suhteen homotsygootti, sillä kaikki oriin kolme varsaa ovat kimoja.

Isänisä Arwgeddon ei muistuttanut rakenteellisesti lainkaan arabialaista vaikka olikin welshin ja arabin ensimmäisen polven risteytys. Ruunivoikonkimo ori pysyi nippanappa ponimitoissa, sillä oriin säkäkorkeudeksi mitattiin virallisessa mittauksessa 148 senttiä. Arwgeddon oli loistava esteponi. Ori oli rohkea ja huolellinen hyppääjä ja sillä oli matkaavoittava ja vahva laukka. Ori kilpaili jopa 130 sentin luokissa ja sijottuikin niissä pari kertaa, mutta parhaimmat tuloksensa ori suoritti 110-120 sentin tasoilla. Arwgeddon on useiden menestyneiden esteponien isänä.
Isänisäisä Arglwydd edusti ehkä welshien C-sektiota, mutta oli silti erinomainen esteponi. Oriilla oli korkeutta vain 134 senttiä, mutta se selviytyi jopa 110 sentin radoilta ilman virhepisteitä. Metrin esteradoilla poni taas oli lähes lyömätön ja se sijoittui jokaisessa metrin tai metriä pienemmässä luokassaan. Myöhemmällä iällä hyväluontoista joskin orimaista oritta käytettiin melko paljon ratsuponi- ja welsh part bred -jalostuksessa. Väriltään ori oli ruunivoikko suurin valkein merkein.
Isänisäemä Pyramidia peri isältään erinomaiset hyppylahjat ja emältään vaikean luonteen. Tamma oli silti kaiken vaivan arvoinen, sillä se ylitti esteen kuin esteen sulavasti ja tarkasti. Kotioloissa Pyramidian väitetään hypänneen jopa 140 sentin rataa, mutta kilpailuissa tamma nähtiin vain 120 sentin luokissa. Arabin hyppykykyjä ei silti voi väheksyä, sillä usein kaunotar sijoittui jopa puoliverisiä paremmin. Väriltään 153 senttiä korkea tamma oli ruunikonkimo.

Isänemä Spice Princess menestyi loistavasti laukkakilpailuissa voittaen heti ensimmäisen starttinsa. Tamman ura oli voittokulkua voitosta toiseen ja hyvin lyhyessä ajassa poni keräsikin kunnon voittopotin. Mikään ei kuitenkaan kestä ikuisesti ja Spice Princessinkin ura päättyi loukkaantumiseen. Ruunikonpäistärikönkimo tamma siirtyi siitoskäyttöön ja se varsoi yhteensa kuusi varsaa pääasiassa laukkaoreista, mutta muutaman myös esteponeista. Yksikään tamman varsoista ei yltänyt laukkasaavutuksissaan emänsä tasolle, mutta muutama vaikean tason esteponi tamman jälkeläisjoukosta löytyy.
Isänemäisä Jaims oli ruunikonpäistärikkö, 136 senttiä korkea welshponi. Ori oli iloluontoinen veijari, josta oli vaikea olla pitämättä. Lastenponiksi Jaims oli kuitenkin hieman liian eläväinen, joten sopivan ratsastajan puutteessa ori toimi lähinnä ajoponina. Valjakkoajossa Jaimsilla kilpailtiin lähinnä harrastuksen omaisesti noviisi-luokkia. Jaims oli melko hyvärakenteinen ja se kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Siitoksessa oritta käytettiin silti varsin vähän.
Isänemäemä Cinnamon aloitti kilpailu-uransa ponilaukoissa. Sileissä lähdöissä kuumaverinen tamma kävi helposti ylikierroksilla ja alkoi pukitella, mutta risuesteillä tamma keskittyi paremmin ja pärjäsikin mukiin menevästi. Laukkauran jälkeen tamma varsotettiin muutaman kerran ennen kuin se myytiin kenttäponiksi. Kouluosuudet olivat Cinnamonin heikko kohta, mutta maastoesteillä tamma oli kotonaan. Cinnamon oli 148-senttinen ruunikonkimo.

Emä Miss Fanita Gold on pärjännyt loistavasti kaikissa englantilaisen ratsastuksen lajeissa. Tällä voikolla, vain 142 senttiä korkealla tammalla on nimittäin sijoituksia ja voittoja niin este-, koulu- kuin kenttäkilpailuistakin. Fantalla on puolellaan kilpailutulostensa lisäksi erittäin hyvä luonne. Tamma on nimittäin kuin positiivisuuden malliesimerkki! Fanta on toiminut myös siitostammana ja Sir Kick a lot on sen kolmas jälkeläinen.

Emänisä Auroglanz teki loistavan uran Yhdysvalloissa kansallisilla kenttäradoilla. Piirtopäinen voikko menestyi aivan maan ponien kenttäratsastuksen huipulla, saaden myös muutaman mitalin Yhdysvaltojen ponien kenttäratsastuksen mestaruuskilpailuista. Kenttäratsastuksen ohessa Auroglanz kilpaili satunnaisesti esteitä ja koulua. Varsinkin esteillä olisi oriissa voinut olla ainesta suurempiinkin luokkiin, mutta oriin kilpailutuksen pääpaino oli koko uran ajan kenttäratsastuksessa. Auroglanz kantakirjattiin nuorena toiselle palkinnolle, mutta oriin palkintoa korotettiin kilpailusuoritusten jälkeen ykköspalkinnoksi. Kilpailueläkkeelle jäätyään Auroglanzia tarjottiin jalostukseen ja se saikin jonkin verran suosiota tammanomistajien keskuudessa. Ori jätti useita kyvykkäitä kenttäponeja sekä muutamia lahjakkaita esteratsuja.
Emänisäisä Morning Light oli kenttäpainotteinen, mutta laukkasukuinen täysveriori. Raudikoa valmennettiin ensiksi laukkakilpailuihin, mutta jo ennen ensimmäistä starttia oli selvää, ettei oriista ollut laukkahevoseksi. Huutokaupassa se myytiinkin ratsuksi. Kenttäkilpailuissa täysverinen pärjäsikin koulutuksen jälkeen hyvin aina kahden tähden luokkiin saakka, jolloin oriin kapasiteetin yläraja oli saavutettu. Vanhempana oriilla astutettiin muutamia puoliveri- ja ponitammoja, mutta varsinaisesti siitoskäytössä ori ei ollut koskaan.
Emänisäemä Driwin Levll syntyi Walesissa, jossa sen kanssa kierrettiin nuorten ponien näyttelyissä ihan kohtalaisin tuloksin. Mikään huippuyksilö tamma ei ollut ja se myytiin muutamian välikäsien kautta Yhdysvaltoihin. Uudella mantereella ruunivoikko tamma toimi harrasteponina ison perheen lapsilla ja kilpaili satunnaisesti ponikerhojen pikkukilpailuissa niin esteitä kuin kouluakin. Tamma oli erittäin lahjakas hyppääjä ja se hyppäsi rohkeasti mitä tahansa. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se varsoi elämänsä aikana kahdesti.

Emänemä Miss Fantacy oli kaunis kuin satuponi. Valkoinen tamma oli luonteeltaan erittäin herttainen ja seurallinen, joskin hieman laiska mitä ratsastukseen tuli. Esteillä tamma kuitenkin heräsi ja se pärjäsikin hyvin aluetasolla metrin luokkiin saakka. Tammalta löytyy myös pari starttia 110cm-tasolta, mutta niissä tamma ei enää sijoittunut. Fantacy starttasi myös kenttäratsastuksessa edeten aina helppoihin luokkiin saakka. Hyvin vahvan arabityypin omannut tamma sai kantakirjauksessa pisteet kasaan vain kolmospalkintoon, mutta kilpailutulostensa ja mukavan luonteensa takia Fantacya käytettiin jonkin verran siitostammana. Tamma sai kuusi varsaa, jotka perivät emänsä kiltin luonteen. Fantacy lopetettiin 23-vuotiaana huonontuneen yleiskunnon takia.
Emänemäisä Sommerday's Arthur ei nuorena ollut kovinkaan ihmeellisen näköinen. Kasvattaja myi sen halvalla pois ja ori päätyi ratsastuskouluyrittäjälle. Ori koulutettiin ja se oli tarkoitus ruunata, mutta leppoisan ja hyvin ruunamaisen luonteensa takia Arthur sai pitää oriutensa. Kimo juoksi tunteja siinä missä muutkin tallin hevoset ja se osoittautui varsin monilahjakkaaksi poniksi. Arthur starttasi ensiksi tuntilaisten kanssa aluetasolla esteitä, koulua ja kenttää ja kun tulokset olivat niin hyviä, vietiin ori kilpailtavaksi osaavalle poniratsastajalle. Arthur kilpaili muutaman kauden painottuen esteratsastukseen ja vaikkei siitä mitään kärkitason nimeä kansallisissa luokissa tullutkaan, oli menestys parempaa kuin uskallettiin toivoa. Arthur palasi pian tuntiponiksi ja toimi siinä sivussa satunnaisesti siitosoriina.
Emänemäemä Delilah El-Sorel polveutui kansainvälisissä näyttelyissä kiitettävästi menestyneistä arabeista. Delilah oli itsekin kaunis ja sirorakenteinen, oikea keijukainen. Tamma päätyi kuitenkin jo nuorena eräälle pienikokoiselle kenttäratsastajalle, joka koulutti tammasta itselleen kenttähevosen. Näyttelykehät jäivät Delilahilta näkemättä, mutta kenttäradoilta tamma niitti tuloksia sitten senkin edestä. Kykyjä pienessä arabissa oli jopa kahden tähden kilpailuihin saakka, mutta parhaimmat sijoitukset ja voitot Delilah saavutti omistajansa kanssa yhden tähden luokista. Vanhemmalla iällä Delilah siirrettiin siitokseen ja se ehti tehdä useamman varsan eri oreista.

Jälkeläiset
CAS41, o. Partner in Crime MPB, e. Moana's Eileithyia

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 17.02.2016, Brokeback, ERJ, 130cm, 2/30
  2. 18.02.2016, Brokeback, ERJ, 130cm, 1/30
  3. 19.07.2016, Bellgrove, ERJ, 120cm, 2/30
  4. 20.08.2016, Silver Moon, ERJ, 130cm, 1/80
  5. 21.08.2016, Silver Moon, ERJ, 130cm, 5/80
  6. 24.08.2016, Edelsten, ERJ, 130cm, 5/30
  7. 27.08.2016, Edelsten, ERJ, 130cm, 2/30
  8. 29.08.2016, Edelsten, ERJ, 130cm, 5/30
  9. 23.09.2016, KK Lapland, ERJ, 120cm, 1/30
  10. 11.10.2016, Juksula, ERJ, 130cm, 4/60
  11. 15.10.2016, Juksula, ERJ, 130cm, 6/60
  12. 17.10.2016, Juksula, ERJ, 130cm, 2/60
  13. 30.11.2016, Ventos, ERJ cup, 130cm, 2/88
  14. 10.12.2016, Romilly, ERJ, 130cm, 2/38
  15. 11.12.2016, Starberry, ERJ, 130cm, 4/30
  16. 13.12.2016, Starberry, ERJ, 130cm, 3/30
  17. 21.02.2017, Colosseum, ERJ, 120cm, 4/80
  18. 11.04.2017, Kultahuisku, ERJ, 120cm, 1/30
  19. 22.05.2017, Stratocaster, ERJ, 130cm, 3/25
  20. 20.11.2017, Moana part breds, ERJ, 130cm, 5/40
  21. 03.12.2017, Harmony Sporthorses, ERJ, 130cm, 2/30
  22. 02.01.2018, Mörkövaara, ERJ, 130cm, 5/100
  23. 05.01.2018, Mörkövaara, ERJ, 130cm, 5/100
  24. 09.01.2018, Mörkövaara, ERJ, 130cm, 5/100
  25. 10.01.2018, Mörkövaara, ERJ, 130cm, 4/100
  26. 15.01.2018, Moana part breds, ERJ, 130cm, 1/40
  27. 31.01.2018, Crion WBs, ERJ, 130cm, 1/14
  28. 05.02.2018, Priton Budyonnys, ERJ, 130cm, 2/40
  29. 19.02.2018, Delmenhorst, ERJ, 130cm, 1/30
  30. 21.02.2018, Crash, ERJ, 130cm, 5/30
  31. 16.03.2018, Harmony Sporthorses, ERJ, 130cm, 1/30
  32. 18.03.2018, Harmony Sporthorses, ERJ, 130cm, 5/30
  33. 10.07.2018, Moana part breds, ERJ, 130cm, 1/40
  34. 12.08.2018, Zurück, ERJ, 130cm, 2/40
  35. 13.08.2018, Zurück, ERJ, 130cm, 3/40
  36. 15.08.2018, Moana part breds, ERJ, 130cm, 2/40
  37. 24.08.2018, Delmenhorst, ERJ, 130cm, 1/40
  38. 25.08.2018, Juksula, ERJ, 130cm, 1/100
  39. 26.08.2018, Juksula, ERJ, 130cm, 5/100
  40. 27.08.2018, Delmenhorst, ERJ, 130cm, 1/40
  41. 30.08.2018, Delmenhorst, ERJ, 130cm, 2/40
  42. 21.09.2018, Riemunkirjava, ERJ, 120cm, 6/50
    Kenttäkilpailut
  1. 15.02.2016, Juksula, KERJ, CIC1, 6/60
  2. 22.07.2016, Metsovaara, KERJ, CIC1, 6/40
  3. 26.07.2016, Metsovaara, KERJ, CIC1, 1/40
  4. 27.07.2016, Zurück, KERJ, CIC1, 1/30
  5. 28.07.2016, Zurück, KERJ, CIC1, 3/30
  6. 03.08.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 4/40
  7. 03.08.2016, Ruuti, KERJ, CIC1, 5/30
  8. 10.08.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 5/40
  9. 21.08.2016, Hengenvaara, KERJ, CIC1, 5/50
  10. 01.09.2016, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 2/30
  11. 13.09.2016, Metsovaara, KERJ, CIC1, 4/40
  12. 14.09.2016, Metsovaara, KERJ, CIC1, 1/40
  13. 18.09.2016, Mandenbacke, KERJ, CIC1, 4/40
  14. 28.09.2016, Ros Cirein, KERJ, CIC1, 4/40
  15. 30.09.2016, Metsovaara, KERJ, CIC1, 2/40
  16. 24.10.2016, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 2/40
  17. 15.11.2016, Rappadan, KERJ, CIC1, 3/21
  18. 16.11.2016, Rappadan, KERJ, CIC1, 2/21
  19. 24.11.2016, Hengenvaara, KERJ, CIC1, 4/24
  20. 02.12.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 3/30
  21. 06.12.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 4/30
  22. 08.12.2016, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 2/30
  23. 08.12.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 1/30
  24. 09.12.2016, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 3/30
  25. 09.12.2016, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 5/30
  26. 11.12.2016, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 3/30
  27. 14.12.2016, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 1/40
  28. 16.12.2016, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 3/37
  29. 17.12.2016, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 1/30
  30. 24.12.2016, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 2/37
  31. 25.12.2016, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 1/37
  32. 13.01.2017, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 4/30
  33. 16.01.2017, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 1/30
  34. 16.01.2017, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 1/30
  35. 17.01.2017, Vähäpelto, KERJ, CIC1, 5/30
  36. 26.01.2017, Kevolehto, KERJ, CIC1, 5/60
  37. 18.02.2017, Romilly, KERJ, CIC1, 2/37
  38. 12.08.2017, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 3/30
  39. 13.08.2017, Raatteen suomenhevoset, KERJ, CIC1, 5/30
  40. 17.08.2017, Raatteen suomenhevoset, KERJ, CIC1, 1/30
  41. 18.08.2017, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 2/30
  42. 19.08.2017, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 3/30
  43. 20.08.2017, Raatteen suomenhevoset, KERJ, CIC1, 5/30
  44. 22.08.2017, Turmeltaja, KERJ, CIC1, 1/30
  45. 07.09.2017, KK Chermia, KERJ, CIC1, 2/30
    Koulukilpailut
  1. 13.02.2016, Kaunovaara, KRJ, he A, 2/30
  2. 15.02.2016, Kaunovaara, KRJ, he A, 2/30
  3. 16.09.2016, Vähäpelto, KRJ, he A, 5/30
  4. 16.12.2016, Romilly, KRJ, he A, 9/100
  5. 22.12.2016, Micram raceponies, KRJ, he A, 2/54
  6. 24.12.2016, Micram raceponies, KRJ, he A, 1/54
  7. 21.02.2017, Rosgardur, KRJ, he A, 7/100
  8. 22.02.2017, Colosseum, KRJ, he A, 1/46
  9. 13.03.2017, Fjellgård, KRJ, he A, 6/100
  10. 15.03.2017, Fjellgård, KRJ, he A, 9/100
  11. 03.08.2017, Mitar, KRJ, he A, 3/30
  12. 10.08.2017, Mitar, KRJ, he A, 2/30
  13. 30.08.2017, Ketola, KRJ, he A, 4/30
  14. 02.09.2017, Fiktio, KRJ, he A, 1/40
  15. 10.09.2017, Fiktio, KRJ, he A, 3/40
  16. 21.09.2017, Hiprakka, KRJ, he A, 3/40
  17. 01.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 2/30
  18. 04.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 3/30
  19. 09.10.2017, Vuorna, KRJ, he A, 3/30
  20. 10.10.2017, Vuorna, KRJ, he A, 3/30
  21. 10.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 1/30
  22. 12.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 2/30
  23. 15.10.2017, Vuorna, KRJ, he A, 5/30
Laatuarvostelut
25.01.2019, KERJL, KERJ-I (7 + 40 + 22 + 20 + 15 = 104p)

27.02.2019, VWYL, VWY-II (8 + 4 + 4,5 + 22 + 4 = 42,5p)

28.02.2019, ERJL, ERJ-I (8,5 + 40 + 25 + 12,5 + 14 = 100p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

tammikuu CAS52, päiväkirjamerkintä 01.09.2018
Tänään kilpailulistoilta eläköityi peräti neljä 130cm-tason esteponia, joukossa vihdoin ja viimein myös Kike!! Eihän oriille olekaan ikää "vasta" kuin 19 vuotta, joten mikäs kiire sitä tässä muka oli! Herra siis siirtyy nyt (ja erittäin nopeasti siirtyykin!) pois tallista uusien kilpaponien tieltä, ja saa uuden yksiönsä eläkeläisoreille varatuista karsinapihatoista. Ajattelin jopa kokeilla josko Kike tykkäisi tarhakaverista! Ori on jo vuosia tarhannut yksin, koska sen edellinen tarhakaveri siirtyi eläkkeelle. Kike on leikkisä, joskin kovapäinen kaveri, mutta eiköhän herralle joku sopiva eläkeläisseuralainen meidän tallista löydy! Ihanat eläkepäivät siis odottavat Kikeä, mutta ennen sitä herra käväisee vielä eläinlääkärin tarkastettavana, sillä sen etujaloissa on ollut pientä turvotusta viimeisen kilpailureissun jälkeen.
Nintsu

syyskuu CAS51, päiväkirjamerkintä 01.08.2018
Tämä alkaa mennä jo naurettavaksi! Minun ESTEpainotteinen, ESTEsukuinen, ESTEponi Kike ei vain millään saa kasaan neljääkymmentä sijoitusta painotuslajistaan!! Oriilla on ikää jo 18 vuotta. Tuossa iässä meillä suurin osa poneista on jo ensimmäiset laatuarvostelunsakin käynyt, mutta ei: Kike se vain riehuu kisareissuilla mukana ja antaa kisakatsomoiden väelle viihdettä koko rahan edestä. Vaikka kotona treenit sujuu (tai ei suju, Kike kun on vähän omanlaisensa), niin kilpailuissa aina tulee joku pikkujuttu, joka vesittää sijoitustoiveet. Minä unohdan radan, poni rakastuu verryttelyssä kauniiseen tammaan, olemme lähestymisessä eri mieltä ja niin edelleen. AINA sattuu jotain ja tulee puomi alas tai jopa ohiratsastus. Mitä tässä pitäisi tehdä? Siirtyä Kiken kanssa kavalettiluokkiin?! Tässähän kohta loppuu nivelet ja hampaat ponilta kesken...
Nintsu

lokakuu CAS40, päiväkirjamerkintä 27.01.2016
Yleensä noudatamme Moanassa tiukasti CAS-ikääntymistä, missä yksi oikean maailman viikko on yksi virtuaalisen maailman kuukausi eli 12 IRL-viikkoa on yksi CAS-vuosi. Ikääntyminen on kuitenkin melko hidas ja alan kärsimättömästi haluta kasvatustani eteenpäin. Siksi päätinkin tehdä radikaalin teon ja lisätä kaikkien alle 5-vuotiaiden yksipolvisten hevosteni ikään 4 lisävuotta. Poni on siis ikäänkuin ikääntynyt heti syntymänsä jälkeen suoraan 4-vuotiaaksi ja jatkaa siitä sitten vanhenemista CAS-ikääntymisen mukaan. Neljä lisävuotta valitsin, koska sen jälkeen CAS-ikääntymisen jatkaminen on kaikista helpointa (1 IRL-vuosi on noin 4 CAS-vuotta). Kiken kohdalla pikaikäännytys tarkoittaa sitä, että ori on nyt komeat 7 vuotta. Ei siis muuta kuin poni kisalistoille ja ahkera kilpakenttien kiertäminen päälle!
Nintsu

maaliskuu CAS37, päiväkirjamerkintä 05.04.2015
Fantan kolmannen varsan laskettuaika oli tämän CAS-kuukauden viimeisenä. Fanta oli tarkkana tyttönä tehnyt vahatipat tänä aamuna, joten tiesin jäädä yöksi valvomaan varsomista. Oli jo aikakin, sillä Fanta-rukan varsa on melkoinen potkija. En ihmettelisi vaikka sieltä syntyisi David Beckham tai joku muu jalkapalloilija! Fantan mahakin on varmaan mustelmilla, vaikkei sitä karvapeitteen takia pysty näkemään. Yö sujui tuttuun tapaan: minä löhöilin enemmän tai vähemmän puolinukuksissa toimiston sohvalla koiralaumani kanssa ja tuijottelin mitään näkemättä valvontakameran lähettämää kuvaa kuvaruudulta. Fanta söi alkuyöstä heinää, mutta muuttui sitten levottomaksi, mikä oli minun merkkini herätä horroksestani. Siinä sitten seurailin kuinka Fanta pykäsi uuden pienokaisensa maailmaan. Kun varsa oli ulkona, kiirhdin pihatolle tarkistamaan tulokkaan voinnin ja sukupuolen. Fantan potkija osoittautui vankaksi orivarsaksi, joka oli nälkää lukuun ottamatta hyvässä kunnossa. Yhteistuumin Fantan kanssa ohjasimme varsan nisälle hörppimään elintärkeää ternimaitoa ja kun totesin kaiken olevan kunnossa, lähdin takaisin koiralaumani luokse nukkumaan pari tuntia ennen aamutallia.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI