Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 27.04.2017 vanhuuden vaivoihin 28-vuotiaana



Scheckige Querklufterz

ERJ-II, VWY-II

© Five Furlongs

Scheckige Querklufterz eli Keijo
s. CAS18, 28v (s. 29.11.2010, 3v 11.07.2011)
welsh part bred -ori (75% welshverta), VH12-023-0051
ruunivoikko (rabicano), 139cm, kasv. Johan Mayer, DE
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm

Luonne

Yleisesti Keijo on hyvätapainen ja hyvin koulutettu ori, jonka kanssa on helppoa ja mutkatonta toimia. Keijo ei ole kovin orimainen ja varsinkin ihmisten kanssa ollessaan ori on muita hevosia kohtaan hyvin välinpitämätön. Ratsastaessa se on erittäin hyvin peruskoulutettu ja hieman kokemattomampikin ratsastaja saa oriin tanssahtelemaan kauniisti kaula kaarella. Huolellinen esteponi, jota tosin saa uusintaradalla hieman patistella.

Keijo on helppohoitoinen. Ori ei ole kovin orimainen tai muiden hevosten perään, joten sitä ei haittaa vaikka se seisoisi tallissa yksinäänkin seuranaan vain ihminen. Karsinassa se käyttäytyy hyvin, pysyy paikoillaan harjattaessa ja siirtyy pyynnöstä. Keijon hoitaminen vapaana karsinassa ei siis tuota ongelmia. Samaten käytävällä tai pesupaikalla kiinni sidottuna Keijo seisoo tyynesti hoidettavana, eikä hermostu pidemmästäkään hoitotuokiosta. Ori ei ehkä ole seurallisimmasta päästä, mutta se on kärsivällinen ja hyväluontoinen. Kaviot Keijo nostaa kuuliaisesti puhdistettavaksi, mutta joskus ponin on nypittävä jalkaansa irti puhdistajan otteesta. Satuloidessa ja suitsittaessa Keijo ei pullikoi vastaan, vaikka ei se kovin iloiselta näytä satulan nähdessään.

Ratsastaessa Keijo on hyvin koulutettu, eikä se ole luonteeltaan kovin itsepäinen. Ori liikkuu hyvässä tasapainossa ja sillä on oma moottori, jota ei tarvitse turhaan polkea käyntiin. Erityisen reipas ei Keijo ole, vaikka ei sitä laiskaksikaan voi sanoa, sillä oriissa on sopivasti eteenpäinpyrkimystä. Se ei kuitenkaan innostu koskaan liikaa tai kuumene, joten jos vauhtia pitää saada enemmän kuin perusratavauhdiksi, on oritta hieman patistettava. Kouluratsastus sujuu hyvin, sillä Keijo on kuuliainen ja malttaa hyvin. Sen liikkeet eivät valitettavasti sovellu aivan korkeimmalle tasolle saakka, mutta perusasioita ei parempikaan poni voisi suorittaa tyylikkäämmin ja tahdikkaammin kuin Keijo ne tekee. Esteillä Keijo on todellinen luottoratsu: se yrittää aina parhaansa ja koettaa korjata omien virheidensä lisäksi vielä ratsastajansakin virheet. Rohkeutta oriissa on vaikka muille jakaa, eikä esteen ulkonäkö tai korkeuskaan saa ponia kieltämään. Perusradat Keijo hyppää luotettavasti ja usein nollille, mutta uusinnassa oritta on ratsastettava enemmän eteen, sillä sen perusvauhti ei esteradalla ole aivan uusintaan sopiva. Maastossa ori on rauhallinen eikä se säiky turhia. Keijo sopii erinomaisesti hermostuneempien hevosten kaveriksi, mutta toimii loistavasti myös yksin tai jonossa muiden perässä.

Suku

i. Ratw
wB, prt rab, 133cm
ii. Draig
wB, tprt, 137cm
iii. Anghenfil
iie. Tybed
ie. Gair Hyfryd
wB, rnkm, 130cm
iei. Rhagofalon i Mi
iee. Wobr Hardd
e. Scheckige Quartz
wpb (50%), rnvkk, 147cm
ei. Kupferschiefer
wB, rnvkk, 135cm
eii. Sullivan II
eie. More Cupper
ee. With Spots xx
xx, rn sab, 163cm
eei. Calcomus xx
eee. Spotted xx

Keijo on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Ratw oli punarautias welshponi, joka edusti B-sektiota 133 sentin säkäkorkeudellaan. Punainen ori oli luonteeltaan hieman välinpitämätön ja saikin tapahtua aika paljon, että sen tyynen ulkokuoren sai säröilemään. Ratsuna Ratw oli reipas ja hieman kovasuinen, mutta se oli erityisen hyvä hyppääjä, joka menestyi hyvin metrin kansallisissa pikkuponiluokissa Belgiassa, jonne se vietiin kaksivuotiaana Britanniasta. Ratw oli kantakirjassa toisella palkinnolla ja oritta käytettiin jonkin verran jalostuksessa. Sen jälkeläiset eivät ole menestyneet näyttelyissä kovin kummoisesti, mutta estekilpailuissa ne ovat tutumpi näky. Ratw kuoli sydämen pysähdykseen 22-vuotiaana.

Isänisä Draig syntyi Britanniassa Walesissa ja se myytiin nuorena Ruotsiin. Ruotsissa nuori ori kiersi ahkerasti näyttelyitä, mutta ei menestynyt mitenkään ihmeellisesti, vaan sijoittui yleensä luokkien keskivälin tienoille. 7-vuotiaana tummanpunarautias ori myytiin takaisin Walesiin, jossa se alkoi kiertää show-kilpailuita. Ori niittikin kohtalaisesti menestystä siltä saralta ja kymmenen vuotiaana se kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Kovin suosittu jalostusori Draig ei ollut, mutta sen jälkeläisistä useat ovat osoittautuneet hyviksi esteponeiksi. Draig lopetettiin 20 vuoden iässä.
Isänisäisä Anghenfil oli aika perus welshponi. Se oli 136 senttiä korkea, väriltään maksanrautias ja merkkeinä tähti ja toisessa takajalassa sukka. Oriilla oli rodunmukainen, kaunis pää ja hyväasentoinen lapa, mutta pitkä lanne ja puutteellinen rungonsyvyys, kuten B-sektiolla joskus tuppaa olemaan. Anghenfil oli harrasteponina lähinnä ajokäytössä. Se astui muutamia tammoja, mutta siitosoriina Anghenfiliä ei koskaan mainostettu.
Isänisäemä Tybed omasi kiltin ja helpon luonteen ja oivan hyppytekniikan. Raudikko tamma kilpaili kahden eri junioriratsastajan kanssa helpoissa estekilpailuissa Britanniassa. Tamma hyppäsi erittäin mielellään, mutta pienen kokonsa (Tybed oli 133cm korkea) takia esteiden korkeudet pysyivät matalina. Kilpailuista eläkkeelle jäätyään Tybed astutettiin kahdesti perheen omalla oriilla Anghenfilillä.

Isänemä Gair Hyfryd toimi niin kilpaponina kuin tuntiratsunakin ennen siirtymistää siitoskäyttöön. Hannaksi kutsuttu kimo varsoi nuorena kerran, jonka jälkeen se kilpaili useita vuosia pikkuponien kansallisia esteluokkia Britanniassa menestyen erittäin hyvin. Ratsastajansa siirryttyä isompiin poneihin, Hanna myytiin ratsastuskouluun. Tamma oli luonteeltaan erittäin rauhallinen ja tyyni, joten se sopi hyvin lasten ratsuksi ja olikin suosittu tuntiponi. Jossain vaiheessa ikä alkoi kuitenkin painaa, jolloin Hanna myytiin yksityisomistukseen. Tamma sai vielä kaksi varsaa, minkä jälkeen se vietti rauhallisia eläkevuosia 24 vuotiaaksi.
Isänemäisä Rhagofalon i Mi oli pieni ja tomera welsh mountain -ori. Oriilla oli säkäkorkeutta 122 senttiä ja väriltään se oli ruunikonkimo. Rhagofalon i Mi kantakirjattiin kolmivuotiaana toiselle palkinnolle ja se astui ensimmäisenä kesänään yhdeksän tammaa. Poni sai valitettavasti nivustyrän seuraavana keväänä ja se jouduttiin ruunaamaan. Rhagofalon i Mi myytiin ruunauksen jälkeen poniharrastajalle ajoponiksi.
Isänemäemä Wobr Hardd syntyi Britannian maalaisseudulla lehmälauman keskelle. Tamma oli rodultaan B sektion welshponi. Säkäkorkeutta sillä oli 137 senttiä. Väriltään poni oli hieman tylsännäköinen ruunikko ilman merkkejä, tosin tamman hännäntyvi oli rabicon-geenin vaalentama. Wobr Hardd kiersi elämänsä aikana muutamalla yksityisomistajalla ja se toimi pääasiassa harrasteponina kilpaillen vain satunnaisesti pikkukisoissa.

Emä Scheckige Quartz oli ruunivoikko tamma, jolla oli mitä miellyttävin luonne. Tamma oli rohkea kuin leijona ja se halusi aina miellyttää ihmisiään. Kouluradalla tamma oli täsmällinen suorittaja, jolla valitettavasti oli kovin vaatimattomat liikkeet. Onneksi hyppykykyä löytyi enemmän ja Scheckige Quartz menestyikin hyvin kansallisissa 110cm ja 120cm -luokissa. Saksassa syntynyt ja ikänsä siellä asunut tamma kantakirjattiin kolmannelle palkinnolle pisteiden tippuessa liikkeiden takia. Tamma astutettiin kahdesti, mutta sen esikoinen kuoli parin päivän ikäisenä ja ainoaksi varsaksi jäi meidän Keijo. Tamma lopetettiin 17-vuotiaana kroonisen kohtutulehduksen takia.

Emänisä Kupferschiefer sai nimensä kuparisen karvansa takia (kupfer=kupari). Ori oli luonteeltaan kiltti, mutta aika veitikkamainen, eikä sen kanssa ollut aina kovin helppo toimia. Oriissa oli kuitenkin kokoonsa nähden runsaasti hyppykapasiteettia, sillä irtohypytyksessä se ylitti itsensä kokoisia esteitä. Kupferschiefer kilpaili ahkerasti kansainvälisissäkin pikkuponiluokissa. Ponin suurin saavutus oli yhdeksäs sija pikkuponien EM-estekilpailuissa ja Saksan pikkuponimestaruuksien pronssimitali esteratsastuksessa. Hienon kilpailu-uransa jälkeen ori siirtyi jalostuskäyttöön ja siitä tulikin suosittu siitosori esteponien kasvattajien keskuudessa.
Emänisäisä Sullivan II syntyi jossakin Irlannin perukoilla. Kaksivuotiaana se myytiin markkinoilla halpaan hintaan ilman papereita. Muutaman omistajanvaihdoksen jälkeen Sullivan päätyi Saksaan. Se muistutti rakenteeltaan ja liikkeiltään niin kovin welshponia, että Susan Kratz, nelivuotiaan oriin omistaja, alkoi selvittää oriin alkuperää. Sullivanille löytyikin B-ponin paperit ja suku. Rakenteeltaan rodunmukainen ori kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se astui muutamia tammoja, mutta mikään erityisen ihmeellinen poni ei Sullivan ollut.
Emänisäemä More Cupper oli oikein nätti, ruunivoikko welshponitamma, jolla oli hieman oikukas ja kipakka luonne. 137 senttiä korkea tamma kuitenkin hyppäsi loistavasti ja se pärjäsikin hyvin Saksassa aina 110 sentin kansallisiin poniluokkiin asti. Löytyypä tamman tililtä muutama voittokin metrikympin luokista! Kilpauran jälkeen tammaa yritettiin astuttaa, mutta se ei tullut kantavaksi. Poniharrastaja Susan Kratz osti iäkkään tamman oriinsa kaveriksi ja seuraavana kesänä More Cupper sitten varsoikin ruunivoikon orivarsan.

Emänemä With Spots tuotiin Yhdysvalloista Saksaan 5-vuotiaana, jolloin se oli koulutettu lännenratsastukseen. Saksassa tamma sai koulutuksen englantilaiseen ratsastukseen ja se osoittautui kohtalaisen lahjakkaaksi estehevoseksi. Tamman liikkeet eivät valitettavasti olleet kovin hyvät, mutta esteradalla se oli nopea ja huolellinen hyppääjä, joka pelasti usein tilanteen ratsastajan möhlittyä. With Spots kilpaili usean eri ratsastajan kanssa kansallisia 120cm ja 130cm luokkia napsien silloin tällöin sijoituksia. Iän kartuttua tamma varsotettiin kerran ja se lopetettiin seuraavana vuonna tarhassa sattuneen tapaturman takia. With Spots sai nimensä sabinogeenin aiheuttamista, suurista laikuista mahansa alla.
Emänemäisä Calcomus oli laukkasukuinen englantilainentäysverinen, jonka oma laukkaura jäi aika surkeaksi. Oriissa ei ollut pienintäkään kilpailuhalua ja se jäikin useimmiten viimeiseksi. Ruunikko ori myytiinkin ratsuksi ja se päätyi lännenratsastusta harrastavalle naiselle. Täysveriseksi raukean luonteen omannut ori sopi hyvin reiningiin. Omistaja piti oriistaan kovasti ja teetti sillä yhden varsankin tuttunsa tammalla.
Emänemäemä Spotted oli sabinokirjava raudikko täysveritamma. Spotted oli kipakkaluontoinen muttei mikään ihmissyöjä. Tamma toimi harrasteratsuna. Se hyppäsi mielellään ja hyvin, mutta kuumui esteradalla niin, ettei tamman omistaja oikein hallinnut sitä, joten hyppytreenit jäivät lähinnä irtohypytykseen ja yksittäisten esteiden hyppelyyn. Spotted varsoi yhden varsan omistajansa ystävän täysverioriista.

Jälkeläiset
CAS25, r. Mayson's Artemix, e. Amazing Allison
CAS31, o. Beast in the Dark MPB, e. Rainbow in the Dark
CAS31, o. Merriet Frey, e. Maiden Ink
CAS33, t. Crazy Cat Lady MPB, e. Sunny Skip Bunny
CAS35, o. Crystallization MPB, e. Freak is Freaky

Kilpailut

Koulukilpailut, sijoituksia 41 kpl
13.06.2012, Moana part breds, KRJ, he C, 1/50
17.06.2012, Moana part breds, KRJ, he C, 1/50
18.08.2012, Lai'e, KRJ, he C, 2/40
26.10.2012, Moana part breds, KRJ, he B, 5/40
10.01.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 2/40
11.01.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 5/40
08.02.2013, Juksula, KRJ, he B, 5/60
11.02.2013, Juksula, KRJ, he B, 3/60
13.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 1/40
18.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 4/40
21.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 1/40
22.03.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 5/40
04.07.2013, Dahlgård, KRJ, he B, 3/40
07.07.2013, Takkuinen, KRJ, he B, 4/50
08.07.2013, Takkuinen, KRJ, he B, 5/50
19.07.2013, Juksula, KRJ, he B, 4/60
22.07.2013, Riiviöt, KRJ, he B, 1/50
26.07.2013, Juksula, KRJ, he B, 5/60
05.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
07.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 4/40
08.08.2013, Dahlgård, KRJ, he C, 4/17
09.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
10.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
11.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 3/40
12.08.2013, Satulinna, KRJ, he C, 3/30
14.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 3/40
15.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 4/40
15.08.2013, kk Steward, KRJ, he B, 3/30
16.08.2013, Huvitutti, KRJ, he B, 1/30
18.08.2013, Huvitutti, KRJ, he B, 4/30
18.08.2013, kk Steward, KRJ, he B, 5/30
12.11.2013, Örpsilä, KRJ, he B, 2/30
11.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he B, 2/40
23.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he B, 2/40
05.02.2014, Haavelaakso, KRJ, he B, 4/30
07.02.2014, Haavelaakso, KRJ, he B, 5/30
27.02.2014, Juksula, KRJ, he B, 2/60
03.03.2014, Juksula, KRJ, he B, 3/60
04.03.2014, Juksula, KRJ, he B, 1/60
07.03.2014, Nerian, KRJ, he B, 1/40
08.03.2014, Nerian, KRJ, he B, 1/40

Kenttäkilpailut, sijoituksia 37 kpl
01.10.2012, Tositarun, KERJ, aloittelija, 5/31
20.10.2012, Tositarun, KERJ, aloittelija, 2/17
22.10.2012, Tositarun, KERJ, aloittelija, 2/17
20.12.2012, Taikakuun kartano, KERJ cup, harraste, 7/61
21.01.2013, Moana part breds, KERJ, harraste, 6/40
12.03.2013, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 6/39
16.03.2013, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 3/37
18.03.2013, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 3/37
23.06.2013, Privas, KERJ, tutustumis, 3/29
25.06.2013, Taikakuun kartano, KERJ, tutustumis, 1/48
29.06.2013, Privas, KERJ, tutustumis, 5/29
19.07.2013, Lumivuo, KERJ, tutustumis, 1/29
14.08.2013, Satulinna, KERJ, helppo, 3/40
20.08.2013, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 2/50
02.09.2013, Lumivuo, KERJ, helppo, 1/50
04.09.2013, Lumivuo, KERJ, helppo, 6/50
06.09.2013, Lumivuo, KERJ, helppo, 4/50
07.09.2013, Lumivuo, KERJ, helppo, 2/50
18.11.2013, Susiraja, KERJ, helppo, 3/30
12.12.2013, kk Ginger, KERJ, helppo, 7/63
14.12.2013, kk Ginger, KERJ, helppo, 4/63
15.12.2013, Satulinna, KERJ, helppo, 4/24
17.01.2014, Satulinna, KERJ, harraste, 3/18
18.01.2014, kk Ginger, KERJ, helppo, 6/50
18.01.2014, Satulinna, KERJ, harraste, 1/18
04.03.2014, Carbon, KERJ, helppo, 4/40
13.03.2014, Carbon, KERJ, helppo, 6/40
20.04.2014, Kärmeniemi, KERJ, helppo, 6/40
22.04.2014, Foxvale, KERJ, helppo, 6/40
22.04.2014, Littleness, KERJ, tutustumis, 4/22
24.04.2014, Littleness, KERJ, tutustumis, 1/22
25.04.2014, Kärmeniemi, KERJ, helppo, 4/40
12.05.2014, Susiraja, KERJ, helppo, 5/30
06.06.2014, Juksula, KERJ, helppo, 2/60
07.06.2014, Special Ring, KERJ, helppo, 6/50
14.06.2014, Vennamo, KERJ, helppo, 6/43
07.08.2014, Reiter, KERJ, helppo, 4/30

Estekilpailut, sijoituksia 52 kpl
21.04.2012, Jewel Ponies, ERJ, 70cm, 6/70
14.08.2012, Lai'e, ERJ, 80cm, 5/40
05.10.2012, Rumour ponies, ERJ, 70cm, 2/40
07.10.2012, Rumour ponies, ERJ, 50cm, 4/40
31.10.2012, Dark Side Trakehners, ERJ cup, 100cm, 17/239
04.01.2013, Moana part breds, ERJ, 90cm, 3/35
04.01.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 3/40
21.01.2013, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 2/40
23.01.2013, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 2/40
27.01.2013, Konkkaronkka, ERJ, 90cm, 5/40
26.01.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 5/40
27.01.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 2/40
29.01.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 1/40
29.01.2013, Moana part breds, ERJ, 110cm, 6/40
01.02.2013, Ruolampi, ERJ, 90cm, 6/50
01.02.2013, Ruolampi, ERJ, 100cm, 6/50
01.02.2013, Konkkaronkka, ERJ, 100cm, 1/40
08.02.2013, Juksula, ERJ, 110cm, 5/60
16.02.2013, kutsu, ERJ, 110cm, 2/40
23.02.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 2/40
24.02.2013, Moana part breds, ERJ, 110cm, 1/40
25.03.2013, Jindabyne, ERJ, 110cm, 6/40
27.03.2013, kutsu, ERJ, 100cm, 3/40
29.03.2013, kutsu, ERJ, 100cm, 5/40
04.04.2013, Taavila, ERJ, 110cm, 1/50
08.04.2013, Taavila, ERJ, 110cm, 6/50
11.04.2013, Taavila, ERJ, 100cm, 5/50
11.04.2013, kutsu, ERJ, 110cm, 4/30
13.04.2013, kutsu, ERJ, 110cm, 2/30
17.04.2013, Juksula, ERJ, 110cm, 6/60
20.07.2013, Moana part breds, ERJ, 110cm, 3/40
23.07.2013, Moana part breds, ERJ, 110cm, 6/40
25.07.2013, Moana part breds, ERJ, 110cm, 2/40
29.07.2013, Riiviöt, ERJ, 110cm, 5/50
02.08.2013, Riiviöt, ERJ, 110cm, 5/50
08.08.2013, Susiraja, ERJ, 110cm, 1/40
08.08.2013, Susiraja, ERJ, 110cm, 1/40
10.08.2013, Satulinna, ERJ, 110cm, 4/30
17.08.2013, Satulinna, ERJ, 110cm, 3/30
19.08.2013, Rotvalli, ERJ, 110cm, 4/30
28.08.2013, Moana part breds, ERJ, 110cm, 5/40
18.10.2013, Juksula, ERJ, 110cm, 4/60
14.11.2013, Juksula, ERJ, 110cm, 3/60
17.11.2013, Riiviöt, ERJ, 110cm, 2/50
19.11.2013, kutsu, ERJ, 110cm, 5/50
21.11.2013, Riiviöt, ERJ, 110cm, 6/50
22.11.2013, Riiviöt, ERJ, 110cm, 5/50
09.12.2013, Huvitutti, ERJ, 110cm, 3/50
10.12.2013, Huvitutti, ERJ, 110cm, 2/50
27.12.2013, Sonic warmbloods, ERJ, 110cm, 5/100
31.01.2014, Linya stud, ERJ, 110cm, 2/40
31.01.2014, kk Ginger, ERJ cup, 110cm, 14/261

Match show't
30.03.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat, PUN1, BIS2 (tuom. Skippy)
27.04.2012, kutsu, MSY, oriit r-kuvattomat, SIN (tuom. Frida)
03.05.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat, PUN1 (tuom. Skippy)
09.05.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat, SIN (tuom. Sandra)
18.05.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat, SIN (tuom. Frida)
21.05.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat, SIN (tuom. Frida)
08.06.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat orit, SIN (tuom. Frida)
15.06.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat orit, PUN (tuom. Tierra)
22.06.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat orit, PUN (tuom. Tierra)
29.06.2012, kutsu, MSY, r-kuvattomat orit, SIN (tuom. Frida)
09.07.2012, kutsu, MSY, ratsastuskuvalliset, SIN (tuom. Frida)
31.07.2012, kutsu, MSY, ratsastuskuvalliset, PUN (tuom. misery)
30.04.2013, kutsu, MSY, r-kuvattomat ponit, PUN (tuom. Anne L.)

Laatuarvostelut
15.02.2014, VWY, VWY-II (6,5 + 5 + 6,5 + 20 + 3 = 41p)

30.05.2015, ERJ, ERJ-II (5,5 + 42 + 18 + 14 + 15 = 94,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Keijon tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Keijo on jo kilpailueläkkeellä, mutta nyt kun kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, sen jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Keijolle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää. Toivotaan ettei kuolo korjaa oritta ennen kuin pääsemme sinne saakka!
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Keijon kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Keijokaan ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Keijo on niittänyt oikein mukavasti sijoituksia. Ori ei tosin ole kilpaillut viimevuosina kuin kenttää, mutta sijoituksia on silti ropissut melko tasaiseen tahtiin. Keijolla on nyt täydet sijoitukset laatuarvosteluita varten niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksestakin. Jälkeläisnäyttöjä Keijolla on vielä niukasti, joten meidän pitää varmaan hieman vielä odotella arvosteltavaksi menemistä. Keijo on onneksi vetreä 16-vuotias, joten eiköhän se voi vielä muutaman vuoden odotella.
Nintsu

joulukuu CAS31, päiväkirjamerkintä 19.01.2014
Jo perinteeksi muodostuneisiin uuden vuoden juhliimme on aina kuulunut leikkimielinen poniagilityrata. Kaikki riittävät hevostaidot omistavat juhlijat saavat osallistua ja ponit jaetaan arpomalla. Tänä vuonna innokkaita kilpailijoita oli 14 minun toimiessa tuomarina. Olin suunnitellut kahdeksan esteen radan: Ensimmäisenä pujottelu, jonka jälkeen oli pieni hypättävä este. Kolmantena hieman yli kaksimetrinen lankku, jolla taluttajan oli tasapainoteltava ponin seuratessa vierellä. Lankun jälkeen oli vuorossa hapsueste (korkea kaari, jossa oli lähes maahan ulottuvat muovihapsut). Sitten oli taas hypättävä pikkueste, ylitettävä maahan levitetty pressu ja kuljetettava poni puomeista tehdyn kapean, mutkittelevan kujan läpi. Radan lopuksi ponit piti taluttaa etupurullisen trailerin (eli tunnelin) läpi ja juosta sitten maalilinjan yli. Arvonnassa kaikki toivoivat Keijoa, sillä ori oli ehdottomasti helpoin arvontaan osallistuneista poneista. Tallityöntekijäämme Milesia onni sitten potkikin ja hän sai agilityponikseen Keijon. Keijo lunasti kaikki sille asetetut odotukset olemalla mitä helpoin ja mukavin ohjattava. Se ei katsellut epäluuloisesti yhtään mitään estettä vaan sukelsi hapsujenkin läpi aivan kuin ei koskaan muuta olisi tehnytkään. Milesin ja Keijon rata sujui jouhevasti muttei nopeasti, sillä parin virheetön suoritus riitti vain osallistujien puoleen väliin eli seitsemänneksi. Hauskaa tuntui molemmilla silti olevan ja sehän se tässä oli tärkeintä. Uuden vuoden juhlistamme kertovan tarinan voi kokonaisuudessaan lukea tallikirjasta.
Nintsu

toukokuu CAS31, päiväkirjamerkintä 19.11.2013
Olemme todellakin laiminlyöneet Keijon käytön jalostusoriina. Ehkä syynä on sen vaatimattomat, vaikkakin tasapainoiset ja tahdikkaat, liikkeet tai vaikea nimi. Fakta on kuitenkin se, että Keijo on 13-vuotias, runsaasti kilpailumeriittejä kerännyt ja hyväluontoinen ja sillä on silti vain yksi varsa, joka sekin on ruunattu. No, tänään Keijon varsamäärä onneksi tuplaantui. Tammamme Rainy astutettiin aikalailla yksitoista kuukautta sitten Keijolla ja tänään maailmaan putkahti kovasti isänsä näköinen orivarsa. Pepe-varsa ja Rainy voivat molemmat hyvin, vaikka tuore äiti onkin aika väsynyt pitkäksi venähtäneen varsomisen takia. Varsa on kuitenkin kunnossa ja Rainykin varmasti tokenee kunhan saa hetken aikaa keräillä voimia. Pepe on jo myyty, joten Keijolle on tiedossa lisää morsioita, jotta joku varsa saadaan kotiinkin ruunivoikon oriimme sukua jatkamaan.
Nintsu

elokuu CAS29, päiväkirjamerkintä 01.07.2013
Tänään oli ensimmäinen päiväni Moanan ratsuttajana. Olin saanut tehtäväkseni ratsastaa viisi ponia tänään ja Keijo oli niistä kolmas. Minulla oli aika paljon huonoja kokemuksia oreista edellisestä työpaikastani, joten olin hieman varuillani Keijon suhteen. Varovaisuuteni osoittautui turhaksi, sillä Keijo oli mitä hyvätapaisin poni! Nopeasti sainkin sen valmiiksi ja talutettua kentälle. Jo alkuverryttelyissä huomasin, ettei Keijo ollut mikään megaliikkuja. Se teki kiltisti sen mitä siltä pyysin mutta ei juurikaan innostunut kouluratsastuksesta. Siksi päätinkin jättää kouluratsastustemput tekemättä ja keskityin vain saamaan oriiseen energiaa ja innokkuutta. Ratsastin lähinnä suoraa uraa ja isoja ympyröitä ja keskityin siihen, että Keijo liikkuu isoin askelin eteenpäin. Ori innostuikin hieman ja alkoi astella isoilla askeleilla koko liikekapasiteettinsa käyttäen. Se ettei ponilla ole hienoja liikkeitä ei tarkoita sitä, että sen pitäisi vain sipsutella! Tyytyväisenä taputin oria kaulalle ja talutin sen karsinaan pitääkseni ruokatauon ennen seuraavaa ratsastettavaa.
Amenia

tammikuu CAS29, päiväkirjamerkintä 14.05.2013
Hieroin kipeää mustelmaa käsivarressani ja kirosin sitä päivää, jona olin Maken, tuon paholaisen ponin puvussa, ostanut. Onneksi ajatus Keijolla ratsastamisesta piristi mieltäni, joten kipaisin tarhoille Keijoa hakemaan. Ori nyhjötti tarhan perimmäisessä nurkassa eikä keskeyttänyt nokosiaan kun huutelin sitä portilta. Se ei kuitenkaan vastustellut kiinniottoa ja seurasi minua karsinaansa ilman protestointia. Vietin rentouttavan terapiahetken oritta harjaillen ja sille jutellen. Kerroin Keijolle omasta (kurjasta) päivästäni ja ori katseli minua myötätuntoisen (en taatusti kuvitellut sitä!) näköisenä. Harjauksen jälkeen puhdistin nopeasti kaviot, heitin varusteet ponille päälle ja talutin sen sitten tallipihalle. Kiersimme ensin tallialueen alkukäynneiksi ja tulimme sitten kentälle. Minun ei tehnyt mieli vääntää mitään hikitreeniä, vaan keventelin oriin ensin ravissa eteen-alas ja otin sitten laukkaa kevyessä istunnassa ympäri kenttää molempiin suuntiin temponvaihteluita tehden. Pitkillä sivuilla päästin hanat auki ja hoputin oriin oikein reippaaseen vauhtiin. Lyhyillä sivuilla sitten istuin satulaan ja lyhensin ja hidastin laukkaa. Keijo oli mukavasti avuillani ja liikkui letkeästi, joten varsin pian jo keventelin loppuraveja. Loppukäynneiksi kiersimme tammapihaton laitumen. Kyselin Keijolta mikä tamma sitä miellyttäisi tavata lähemmin, mutta ori ei ollut juuri nyt kovin kiinnostunut naisväestä. No, eipä yksikään tamma tammikuussa kiimassakaan ollut...
Nintsu

toukokuu CAS28, päiväkirjamerkintä 24.03.2013
Onpas viidessä vuodessa tapahtunut paljon! Tai oikeastaan neljässä ja puolessa. Yhteistyömme Keijon kanssa on kehittynyt aivan valtavasti, mikä näkyy tietenkin kilpailutulosten parantumisena. Oriilla on jo lähes kolmekymmentä sijoitusta esteratsastuksesta! Loistavaa Keijo!! Pitääkin alkaa suunnitella oriille lisää jälkikasvua. Tänään päätin viedä Keijon maastoon hyppäämään vaihteen vuoksi maastoesteitä. Alkuverryttelyksi kiersimme kerran tiluksemme kiertävän hiekkaradan kävellen ja ravaillen. Keijo oli juuri mukavan energinen muttei kuitenkaan yli-innokas tai kuuma. Ennen hyppyjen aloittamista, laukkasin muutaman kierroksen esteradan ympäri molempiin suuntiin. Koska rata oli jo Keijolle tuttu, olihan se hypännyt sen useasti ennenkin, päätin jättää yksittäisten esteiden hyppäämisen kokonaan välistä. Aloitimme siis suoraan koko radan hyppäämisellä. Ensimmäisellä kierroksella pidin temmon aika rauhallisena ja keskityin tuomaan Keijon hyvin kaikille esteille. Ori hyppäsi varmasti ja rohkeasti, joten seuraavalla kierroksella ratsastin hieman enemmän eteen ja annoin oriin vaikuttaa itse enemmän hyppypaikkoihin. Rata sujui loistavasti ja lukuun ottamatta pientä haparointia vesiesteellä, en voisi olla tyytyväisempi. Loppuverryttelyiksi kiersimme jälleen hiekkaradan ja kävimme merenrannassa kylmäilemässä jalkoja.
Nintsu

joulukuu CAS23, päiväkirjamerkintä 18.03.2012
Rakastuin Keijoon ensisilmäyksellä. Voikkopohjainen väri, siisti hyppytyyli ja asiallinen luonne hurmasivat minut heti, eikä Kiiwilläkään ollut mitään ponia vastaan, joten eipä siinä tarvinnut paljoa pohtia muuttaisiko ori Moanaan vai ei. Tänään oli sitten se kauan odotettu päivä, kun Keijo saapui Saksasta kaikkien karanteenien ja muiden härpäkkeiden jälkeen Moanaan. Ori ei vaikuttanut kärsineen pitkästä matkasta Euroopasta tänne eikä karulla karanteenitallilla asuminenkaan ollut saanut Keijon lupsakkaa luonnetta muuttumaan. Ori tosin vaikutti erittäin tyytyväiseltä päästessään suureen, olkikuivitettuun karsinaansa, jossa se heti kävikin piehtaroimassa. Vaihtelua karanteenitallin pienehköihin koppeihin. Keijon rauhoituttua karsinassaan muutaman tunnin, päästin sen tarhaan loppupäiväksi.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI