Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


UUDET SIVUT JA UUSI OMISTAJA


Eiddof Tywysog

YLA2, VWY-II, ERJ-III, VVJ-III

Jammy kuvassa oikealla
© Vikarus, www.foto-vik.ru


Eiddof Tywysog eli Jammy
s. CAS18 (s. 06.12.2010, 3v 11.07.2011)
welsh mountain -ori, VH12-024-0165
voikko, 121cm, kasv. Gwennie Eiddof, GB
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm, vaikea pari&yksilö

Luonne

Jammy ja Jimmy ovat erottamattomat. Oriit eivät ole mitään sukua keskenään, vaikka näyttävätkin kovin toisiltaan ja tulevat samalta kasvattajalta. Oripojat syntyivät samalle laitumelle ja lauman ainoina orivarsoina ne leikkivät yleensä keskenään. Oriit vieroitettiin emistään yhdessä ja pikkuhiljaa niiden välille kehittyi tavallista vahvempi ystävyys (jos poneista niin voi sanoa). 3-vuotiaana Jammy myytiin kasvattajaltaan pois, mutta molemmat oriit sekosivat täysin jouduttuaan erilleen, että ostajat palauttivat "hullun" oriin. Pojat saivatkin pysyä kasvattajansa hoivissa, kunnes Nintsu meni ja ihastui molempiin, jolloin 7 vuotiaat, kokoikänsä vain kotioloissa olleet oriit joutuivat muuttamaan toiselle puolelle maapalloa.

Ensisilmäyksellä voisi ajatella meluisan Jimmyn olevan poniparin johtaja, mutta pidempi tarkastelu osoittaa väitteen täysin vääräksi. Rauhallisen ja tyynen Jammyn ei nimittäin tarvitse kuin hieman taivuttaa korviaan taaksepäin ja Jimmy antaa heti paikalla tilaa. Jammysta huokuu hiljaista itsevarmuutta ja kummallista auktoriteettia, jota on vaikeaa kuvitella näin pienelle ponille. Joskus tuntuu, että oriin karsinaan mennessä pitäisi suorastaan kumartaa! Jammy on kiltti hoitaa, eikä se pure tai potki. Harjaaminen on kovasti pikkuoriin mieleen ja se seistä tapittaisi vaikka koko päivän harjattavana. Kaviotkin nousevat hyvin puhdistettaviksi, vaikkakin kengittäjän kanssa Jammy joskus ottaa matsia jalkojen herruudesta. Satulointi onnistuu helposti pieenstä pullistelusta huolimatta ja suitsetkin saa päähän. Taluttaessa kiltti ori, joka vain joskus hieman hörisee tammoille.

Ratsastaessa Jammy on kuuliainen, mutta ilmaiseksi se ei kuitenkaan anna mitään. Kovakätisten tai kokemattomien ratsastajien kanssa Jammy on heti napit vastakkain, eikai näin ylväs poni voi mitään mämmikouraa kuunnella. Jammyn on saatava tuntea ratsastajan olevan ylempiarvoinen, muuten ratsastuksesta ei tule mitään. Koulua Jammy suorittaa hyvin, kunhan välit ratsastajan kanssa ovat kunnossa. Jammylla on hyvä keskittymiskyky ja varsin mukavat liikkeet, joten menestys kouluradoilla riippuu pitkälti ratsastajasta. Esteillä Jammy on todellisessa elementissään. Ori on loistava hyppääjä, joka pienestä koostaan huolimatta selvittää tiensä jopa 90cm-radan läpi! Oriilla on uskomattoman hyvä estesilmä ja sen kanssa hyppääminen on helppoa. Senkuin näyttää seuraavan esteen ja pysyy mukana häiriten ponia mahdollisimman vähän. Jammy ei pelkää korkeita esteistä eikä erikoisesteitä, vaan itseluottamuksensa ansiosta ori hyppää ihan mitä tahansa. Maastossa Jammy on rohkea ja luotettava, se menisi varmaan karhunkin suuhun, sillä Jammyn itsevarmuudella ei ole rajoja. Toimiva ja hyvä ajaa niin yksin kuin parivaljakossakin.

Suku

i. Eiddof Hogyn
wm, rnvkkkm, 119cm
ii. Brwsys
wm, vkkkm, 122cm
iii. Buggard
iie. Gwledydd
ie. Eiddof Ariannaid
wm, rnkm, 116cm
iei. Cymreigeiddio
iee. Eirian Cwmwl
e. Eiddof Euraid
wm, vkk, 122cm
ei. Dysgu ar y cof
wm, rt, 122cm
eii. Brenhinoedd
eie. Melyngoch
ee. Gwangalonni
wm, vkk, 120cm
eei. Tycon II
eee. Guinevere

Jammy on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Eiddof Hogyn on ruunivoikonkimo mountainori, joka on menestynyt loistavasti valjakkoajossa. Ori on kilpaillut jopa kansainvälisissä vaikeissa poniluokissa sijoittuen, mutta suurimmat meriitit se on saavuttanut kotimaansa Britannian rajojen sisäpuolella. Hogyn on esiintynyt myös show-kilpailuissa niin ratsastus- kuin ajoluokissakin keräten champion-titteleitä molemmista lajeista. Luonteeltaan ori on kohtalaisen rauhallinen, mutta sillä on runsaasti orimaisiakin piirteitä.

Isänisä Brwsys oli voikonkimo ori, joka jouduttiin lopettamaan 11-vuotiaana pahan ähkyn takia. Brwsys menestyi loistavasti näyttelykehissä karismaattisen ulkomuotonsa ja olemuksensa ja näyttävien liikkeidensä ansiosta. Erityisesti oriin ravi niitti tuomareilta kiitosta. Näyttelyiden kiertämisen ohessa, ori kilpaili kouluratsastuksessa helpolla tasolla ja valjakkoajossa vaativissa poniluokissa. Ori oli kantakirjassa ensimmäisellä palkinnolla ja se oli suosittu jalostusori erityisesti valjakkoajopiireissä.
Isänisäisä Buggard tunnetaan edelleen, useita vuosia oriin kuoleman jälkeenkin, erinomaisten näyttelyponien isänä. Buggard itse toimi vain harrasteratsuna ja siitosoriina, jona se olikin varsin suosittu erityisesti ensimmäisten jälkeläisten loistavan menestyksen jälkeen.
Isänisäemä Gwledydd oli luonteeltaan loistava ja rakenteeltaan keskinkertainen. Tamma työskenteli pitkään ratsastuskoulussa tuntiponina ja oli ratsastajien suosiossa mukavan luonteensa ja helpon ratsastettavuutensa ansiosta. Vanhennuttuaan tamma myytiin entiselle hoitajalleen, jonka luona se varsoi kahdesti. Tamma kuoli 21-vuotiaana.

Isänemä Eiddof Ariannaid eli koko ikänsä kasvattajansa Gwennie Eiddofin luona Walesissa. Tamma kävi nuorena muutamissa näyttelyissä ja se sisäänratsastettiin nelivuotiaana, mutta suuremmin se ei kilpaillut missään lajissa. Jo nuorena täysin vitivalkoiseksi muuttunut Ariannaid oli erittäin kaunis tamma, jolla oli hyvä käynti ja ravi. Sen luonteessakaan ei ollut moitittavaa. Tamma sai peräti seitsemän varsaa, kunnes se jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen onnettomuuden takia.
Isänemäisä Cymreigeiddio menestyi loistavasti ponien kansainvälisissä valjakkoajomittelöissä tuoden muutaman kerran mitalin jopa MM-kilpailuista! Oriilla oli erittäin orimainen ja karismaattinen luonne ja se rakasti esiintymistä. Sen rakenteessa ei ollut juuri moitittavaa, joten se yhdistettynä kilpailusuorituksiin takasi oriille suuren suosion tammanomistajien keskuudessa. Ori eli vanhaksi, sillä se kuoli huikeassa 37 vuoden iässä.
Isänemäemä Eirian Cwmwln nimi tarkoittaa kaunista pilveä. Tamma olikin kaunis kimo poni, jolla oli erityisen kevyet liikkeet. Tamma kilpaili kouluratsastuksessa helpolla tasolla ja se sijoittuikin jopa avoimissa luokissa muutamia kertoja. Varsoja tammalle tuli kaikkiaan kolme. Tamma lopetettiin hieman yli 20 vuotiaana huonojen hampaiden takia.

Emä Eiddof Euraid oli kuvankaunis voikko tamma, jota seurasi epäonni aina syntymästä lähtien. Tamman emä kuoli varsomiseen ja ensimmäinen sijaisemo ei hyväksynyt varsaa itselleen. Vieroituksen jälkeen tamma loukkaantui kerta toisensa jälkeen mitä epätodennäköisin tavoin. Sitten ntamman kolme ensimmäistä varsaa kuoli kuka tapaturman ja kuka sairauden takia. Lopulta, kun neljäs varsa säilyi hengissä vieroitusikään saakka, sai tamma potkun kintereeseensä ja se jouduttiin lopettamaan murtuman takia.

Emänisä Dysgu ar y cof oli näpsäkännäköinen raudikko, jonka luonne ei ollut helpoimmasta päästä. Ori oli kovin kärsimätön ja energinen, minkä takia sen arvosteleminen näyttelyissä oli hankalaa. LJatkuvasti johonkin suuntaan hilluvasta ponista kun on vaikea sanoa mitään. Oriin rakenteessa ei kuitenkaan ollut juuri vikaa, mutta malttamattomuuden takia menestys näyttelykehissä jäi laimeaksi. Esteradoilla pikkuori pärjäsikin hyvin ja se starttasi myös harrastetasolla kenttää.
Emänisäisä Brenhinoedd tunnettiin vaikeana, mutta hyväliikkeisenä ponina, joka oikean ratsastajan sattuessa kohdalle, osoittautui loistavaksi kenttäponiksi. Pienestä koostaan huolimatta se selvitti loistavasti harrasteluokkien osuudet yltäen sijoituksille ja starttasi jopa muutaman tutustumisluokan, siinä kuitenkaan menestymättä. Vanhemmalla iällä ori saatiin kantakirjattua kakkospalkinnolle. Vaativasta luonteesta tunnettu ori ei saanut kovin paljoa morsiamia, mutta sen muutamat jälkeläiset ovat olleet hyviä käyttöponeja.
Emänisäemä Melyngoch oli pieni, kimo tamma. Se kiersi eri yksityisomistajilla pikkulasten opetusponina ja teki elämänsä aikana muutamia varsoja eri omistajilla. Valitettavasti tämä hyväluontoinen tamma sai pahan ähkyn erään pidemmän kuljetuksen jälkeen ja se jouduttiin lopettamaan 16-vuotiaana.

Emänemä Gwangalonni kilpaili erittäin monitoimisesti jo nuoresta lähtien. Voikko tamma starttasi niin koulu-, este- kuin kenttäluokkia unohtamatta show-kilpailuita, joissa se pärjäsi erityisesti ratsastusluokissa. Valjakkoajoa tamma kokeili muutamissa ponien noviisiluokissa napaten kaikista sijoituksen. Monipuolinen tamma ei ollut mikään supersuorittaja, mutta se pärjäsi helpoissa luokissa ihan hyvin. Kilpailu-uransa tehtyään, tamma myytiin siitostammaksi, mutta se kuoli ensimmäiseen varsomiseensa 17-vuoden ikäisenä.
Emänemäisä Tycon II polveutuu kuuluisasta mountainsuvusta, joka on tunnettu loistavien valjakkoajoponien tuottajana. Tycon ei ollut tässä suhteessa poikkeus, vaan ori kiersi pitkin maailmaa kansainvälisissä valjakkoajokilpailuissa sijoittuen ja voittaen poniluokissa. Ruunikko poni omasi erittäin hyvät liikkeet, vaikkei se muuten rakenteeltaan ollutkaan ihanteellinen.
Emänemäemä Guinevere oli voikko ponitamma, joka vaihtoi omistajaa elämänsä aikana hieman liian usein. Tamma oli luonteeltaan aavistuksen hapan ja se osasi jallittaa aloittelijoita. Guinevere oli kuitenkin pienikokoinen, jonka takia se päätyi lasten ratsuksi kerta toisensa jälkeen, mihin se ei sopinut lainkaan. Viimeisellä omistajallaan hapan tamma varsoi muutaman kerran, jonka jälkeen se lopetettiin tarpeettomana 16-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS27, t. Moana's Gwendora, e. Eileanan
CAS31, o. Moana's Taryn, e. Sunny Burprisp
CAS32, t. Princesslike 51, e. Diamond's Love ox
CAS36, t. Katniss MPB, e. Klavdiya ox

Kilpailut

Estekilpailut, sijoituksia 57 kpl
05.11.2012, Moana part breds, ERJ, 60cm, 5/40
06.11.2012, Moana part breds, ERJ, 60cm, 4/40
03.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 3/40
04.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 2/40
07.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 5/40
10.01.2013, Moondance, ERJ, 60cm, 5/30
12.01.2013, Moondance, ERJ, 60cm, 2/30
19.01.2013, Konkkaronkka, ERJ, 60cm, 3/30
26.01.2013, Konkkaronkka, ERJ, 60cm, 6/40
28.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 3/40
01.02.2013, Ruolampi, ERJ, 60cm, 1/41
07.02.2013, Juksula, ERJ, 70cm, 7/60
13.02.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 4/60
23.02.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 3/39
23.02.2013, Hiprakka, ERJ, 70cm, 4/40
24.02.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 1/39
23.03.2013, Mewian welsh, ERJ, 80cm, 5/50
25.03.2013, Oak Hill Event Park, ERJ, 70cm, 1/40
25.03.2013, Rhonwen, ERJ, 80cm, 4/40
27.03.2013, Rhonwen, ERJ, 80cm, 3/40
29.03.2013, Rhonwen, ERJ, 80cm, 4/40
06.04.2013, Taavila, ERJ, 80cm, 5/50
09.04.2013, Taavila, ERJ, 70cm, 5/50
17.04.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
18.04.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 6/60
11.05.2013, Cresendo, ERJ, 90cm, 6/37
17.07.2013, Moana part breds, ERJ, 90cm, 6/40
18.07.2013, Moana part breds, ERJ, 90cm, 2/40
19.07.2013, Moana part breds, ERJ, 90cm, 4/40
27.07.2013, Muiston, ERJ, 90cm, 5/40
12.08.2013, Mewian Welsh, ERJ, 90cm, 2/50
30.08.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 2/40
31.08.2013, Moana part breds, ERJ, 90cm, 2/40
19.10.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 2/60
19.10.2013, Juksula, ERJ, 90cm, 2/60
20.10.2013, Juksula, ERJ, 90cm, 3/60
26.10.2013, Juksula, ERJ, 90cm, 5/60
29.10.2013, Moana part breds, ERJ, 90cm, 3/40
07.11.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
09.11.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 6/60
21.11.2013, Riiviöt, ERJ, 90cm, 1/50
22.11.2013, Susiraja, ERJ, 90cm, 3/30
26.11.2013, Venice, ERJ, 90cm, 4/30
30.11.2013, Roscoff, ERJ, 90cm, 5/40
30.11.2013, Heartland, ERJ, 90cm, 5/30
02.12.2013, Heartland, ERJ, 90cm, 1/30
17.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 1/50
17.12.2013, Cresendo, ERJ, 90cm, 1/50
19.12.2013, Cresendo, ERJ, 90cm, 1/50
20.12.2013, Cresendo, ERJ, 90cm, 6/50
22.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 2/50
30.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 5/50
31.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 5/50
22.01.2014, Parodia, ERJ, 90cm, 1/40
22.01.2014, Hummingbird, ERJ, 90cm, 4/40
23.01.2014, Hummingbird, ERJ, 90cm, 2/40
29.01.2014, Golden League, ERJ, 90cm, 4/30

Valjakkoajo, sijoituksia 51 kpl
04.08.2012, Shamrock Hill, VVJ, noviisi pari, 4/30
18.08.2012, Bridgeroad, VVJ, noviisi, 4/50
29.10.2012, Moana part breds, VVJ, noviisi, 3/30
05.11.2012, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/30
09.11.2012, Fiktio, VVJ, noviisi, 2/30
10.11.2012, Fiktio, VVJ, noviisi, 2/30
05.01.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi pari, 2/18
20.01.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 3/50
24.01.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi pari, 4/30
24.01.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/50
25.01.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi pari, 4/30
03.02.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 3/50
20.02.2013, Riihen ponitalli, VVJ, noviisi, 5/30
25.02.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 3/22
23.03.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/40
25.03.2013, Koston, VVJ, vaativa pari, 2/30
26.03.2013, Koston, VVJ, vaativa pari, 2/30
27.03.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaativa pari, 3/40
10.04.2013, Breandan, VVJ, vaativa, 5/30
24.04.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 2/30
18.05.2013, Fiktio, VVJ, vaativa pari, 2/34
22.05.2013, Fiktio, VVJ, vaativa pari, 5/34
25.05.2013, kk Vienre, VVJ, vaativa, 3/29
27.07.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 1/32
01.08.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 3/32
02.08.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 2/32
08.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea, 1/30
11.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea pari, 1/9
12.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea pari, 3/9
13.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea pari, 3/9
13.08.2013, kk Steward, VVJ, vaikea, 1/25
13.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/5
16.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/5
18.08.2013, kk Steward, VVJ, vaikea, 4/25
18.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 1/5
20.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/5
22.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 1/5
06.11.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 2/28
20.11.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 4/30
08.12.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 1/35
24.12.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/6
25.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea, 2/23
27.12.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/6
29.12.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/6
31.12.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/6
01.01.2014, Brynhild, VVJ, vaikea pari, 2/13
02.01.2014, Salpicar, VVJ, vaikea pari, 2/9
07.01.2014, Salpicar, VVJ, vaikea pari, 2/8
09.01.2014, Salpicar, VVJ, vaikea pari, 1/8
15.01.2014, Brynhild, VVJ, vaikea, 4/27
30.04.2014, Konkkaronkka, VVJ cup, vaikea, 6/58
31.10.2014, Konkkaronkka, VVJ cup, vaikea, 2/48

Muut kilpailut, sijoituksia 3 kpl
20.01.2013, Moana part breds, KERJ, aloittelija, 5/40
24.07.2013, Susiraja, KERJ, aloittelija, 1/4
20.05.2014, Micram raceponies, KERJ, aloittelija, 1/20

Koulukilpailut, sijoituksia 34 kpl
14.10.2012, Moana part breds, KRJ, he C, 6/40
26.10.2012, Moana part breds, KRJ, he C, 5/40
22.11.2012, Oldfinion, KRJ, he C, 6/40
23.11.2012, Oldfinion, KRJ, he C, 3/40
12.01.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 4/40
01.02.2013, Konkkaronkka, KRJ, he C, 3/40
04.02.2013, Ruolampi, KRJ, he C, 2/50
11.02.2013, Juksula, KRJ, he C, 7/60
13.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 2/40
14.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 4/40
15.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 3/40
15.02.2013, Harley Stud, KRJ, he B, 2/50
19.02.2013, Harley Stud, KRJ, he B, 2/50
21.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 3/40
21.02.2013, Konkkaronkka, KRJ, he B, 5/40
24.03.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 6/40
27.03.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 2/40
22.07.2013, Juksula, KRJ, he B, 7/60
07.08.2013, Dahlgård, KRJ, he B, 4/20
08.08.2013, Dahlgård, KRJ, he B, 3/20
21.08.2013, Fiktio, KRJ, he C, 5/30
23.08.2013, Minnan tila, KRJ, he B, 6/50
03.11.2013, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
05.11.2013, Fiktio, KRJ, he C, 1/40
09.11.2013, Fiktio, KRJ, he C, 2/40
03.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he C, 4/40
09.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he C, 3/40
17.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he C, 4/40
26.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he C, 3/40
02.01.2014, Tuuliharja, KRJ, he B, 2/40
04.01.2014, Tuuliharja, KRJ, he B, 1/40
12.01.2014, Takamaiden, KRJ, he B, 4/50
14.01.2014, Takamaiden, KRJ, he B, 6/50
21.01.2014, Golden League, KRJ, he B, 5/30

Näyttelyt
16.10.2012, kutsu, MSY, pääkuvalliset, PUN, PUN2 (tuom. Sandra)
15.11.2012, kutsu, MSY, rakennekuvattomat ponit, SIN (tuom. Skippy)

Laatuarvostelut
12.10.2014, VWY, VWY-II (5,5 + 6 + 5 + 20 + 5 = 41,5p)

30.11.2014, VVJ, VVJ-III (2,3 (3+3+1) + 41 + 14 + 9 + 15 = 81,3p)

25.06.2015, YLA, YLA2 (29 (16+13) + 32 (20+12) + 17 + 9 + 3 = 90p)

30.06.2015, ERJ, ERJ-III (2 + 40 + 15 + 12 + 15 = 84 p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Jammyn tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Jammy on jo palkittu VWY:n ja VVJ:n laatuarvosteluissa, joten suunnitelmista puuttuu enää vain estelaatis. Kuitenkin nyt kun kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, oriin jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Jammylle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti viimeistä päämääräämme eli ERJ:n laatuarvostelua.
Nintsu

kesäkuu CAS35, päiväkirjamerkintä 06.11.2014
Jammyn laatuarvosteluiden kiertäminen jatkuu, kun ilmotin oriin tänään yhdessä Alecin ja Jimmyn kanssa VVJ:n marraskuun laatuarvosteluun. Saa nähdä mahtuuko oriimme mukaan tilaisuuteen! Virtuaalisten Welsh ystävien laatuarvostelusta Jammy pokasi kakkospalkinnon ylittäen palkinnon rajan muutamalla pisteellä. Myös Jammyn poika Taryn sai toisen palkinnon. Valjakkoajojaoksen laatuarvostelusta Jammyn pitäisi yltää kolmospalkintoon mikäli minun laskuni pitävät kutinsa. Jammylla on kaikki täysiin kilpailupisteisiin vaadittavat sijoitukset, mutta rakennekuvaahan ei oriilla ole (eikä tule, koska Jammy on Jammy vain sen omilla kuvilla) eli rakennepisteillä ei juuri hurrata. Lisäksi sen jälkeläiset ovat kilpailleet valjakkoajossa harmillisen vähän. Jammylla ei tosin jälkikasvuakaan ole kuin kahden varsan verran, joten voin itsekin katsoa peiliin. Olisi pitänyt ajoissa käyttää oritta jalostukseen enemmän, jotta sillä nyt olisi asiallinen jälkeläisnäyttö! No, eipä tuota kannata sen enempää murehtia, palkinto se on kolmonenkin!
Nintsu

joulukuu CAS34, päiväkirjamerkintä 28.09.2014
Ilmoitin Jammyn tänään virtuaalisten welshien ystävien eli VWY:n laatuarvosteluun lokakuun (irl) tilaisuuteen. Tilaisuus on tosin melko täynnä jo, joten jää nähtäväksi mahtuuko meidän voikkomme enää mukaan. Kyseisessä tilaisuudessa on muuten mukana Jammyn poika Moana's Taryn! Tarynista on kasvanut oikein hieno ja komea oripoika, joten vaikkei Jammy mahtuisikaan mukaan, meillä olisi jotain jännitettävää tilaisuudessa! Omien laskujeni ja mielipiteitteni mukaan Jammyllä pitäisi olla mahdollisuudet ainakin kolmospalkintoon, ehkä jopa kakkoseen. Oriillahan ei ole kunnollista rakennekuvaa, joten rakennepisteet jäävät luultavasti aika alhaisiksi. Kolmospalkinto riittäisi meille Jammyn kohdalla oikein hyvin. Pidetään siis peukkuja, että oriimme mahtuu tilaisuuteen mukaan ja pääsee palkinnoille!
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Jammy on lähinnä viettänyt raukeaa siitosoriin elämää tässä pari viimeisintä CAS-vuotta. Sen kyllä huomaa oriin vyötäröltäkin, sillä aikamoisen elintasovatsan on herra itselleen kasvattanut. Viimeisen CAS-vuoden aikana, on Jammy kuitenkin raahattu muutamiin kisoihin. Mitään kovin ihmeellistä menestystä ei ole tullut, mutta se nyt oli näillä harjoittelumäärillä arvattavissakin. Micram raceponiesissa onnistuimme kuitenkin kenttäkilpailuiden aloittelijaluokassa nappaamaan sinivalkoisen ruusukkeen. Jotenkin kummallisesti meitä lykästi ja suoritimme ainoana ratsukkona täysin virheettömän maasto-osuuden, mikä paikkasi keskinkertaisesti sujuneita koulu- ja rataestekokeitamme. Oli se aikas hienoa olla Jammyn kanssa kunniakierrosta johtamassa! Ori oli itsekin oikein polleaa poikaa. Valjakkoajokilpailuistakin olemme saaneet yhden ruusukkeen kotiinviemisiksi. Huhtikuun VVJ-cupissa starttasin Jammylla pitkästä aikaa vaikeassa yksilöluokassa. Taistelimme jopa voitosta, mutta sitten ori intoutui villiksi maratoonilla ja saimme muutaman virhepisteen yhdellä esteellä, joten jäimme kuudensiksi. No, sijoitus on silti sijoitus! Jammy taitaa nyt kuitenkin saada keskittyä laitumen kaluamiseen ja tammojen bongailuun, eiköhän sillä jo ole riittävästi rusetteja kaapissa.
Nintsu

heinäkuu CAS31, päiväkirjamerkintä 09.12.2013
Voisin halata sitä jotakuta, joka keksi juoksuttamisen! Olin ratsastanut jo kahdeksan hevosta tänään ja Jammy oli listallani viimeisenä. Minua ei yhtään olisi huvittanut! Mutta hei, mitä ideaa olla tallinomistaja jos ei voi välillä vähän lintsata? Niinpä viivasin liikutuskalenterista "Jammy: koulutreeni Nintsu" ylitse ja kirjoitin tilalle "Jammy: juoksutus Nintsu". Iloisesti hyräillen lähdin hakemaan ponia tarhasta. Vartissa olin varustanut sen asianmukaisesti juoksutusta varten. Ensin talutin oritta pari kierrosta kenttää ympäri ja sitten liinassa askellajit läpi ilman sivuohjia molempiin suuntiin. Pienen hengähdystauon jälkeen laitoin sivuohjat kiinni ja ohjasin Jammyn takaisin ympyrälle. Jammy työskenteli aktiivisesti kroppansa läpi ja kuunteli hyvin ohjeitani. Juoksuteltuani oritta tasaisesti ravissa ja laukassa molempiin suuntiin, irrotin sivuohjat ja juoksutin vielä pari kierrosta ravia molempiin suuntiin ennen loppukäyntejä. Ja ta-daa, poni liikutettu!
Nintsu

kesäkuu CAS30, päiväkirjamerkintä 10.09.2013
Yleensä kesäkuussa meillä on täällä Aucklandin seudulla melkein tukalan kuumaa. Tämä kesä tuntui tekevän poikkeuksen, sillä vielä ei kunnon helteitä oltu nähty. Tänäänkin oli oikein mukava, lämmin muttei kuuma, päivä. Päätin houkutella tallityttömme Naomin töiden jälkeen reippaalle maastolenkille. Naomi ei tosin paljoa houkuttelua kaivannut, joten pian meillä oli jo ponit tallissa kuntoon laitettavana. Vartissa selviydyimme ratsuinemme tallipihalle ponit satuloituina. Naomi kapusi Jammyn satulaan ja minä Jimmyn. Lähdimme rinta rinnan ratsastamaan käyntiä tietä pitkin kukkuloille. Annoimme oripoikien kävellä pitkin ohjin aina kukkulan laelle asti, josta käännyimme hiekkatietä oikealle. Ravasimme pienen pätkän, Jammy edellä ja Jimmy perässä, ja hidastimme käyntiin kun tieltä lähti polku vasemmalle. Polku nousi melko jyrkästi, joten pojat saivat tosissaan tehdä hommia sitä kavutessaan! Melkein varttitunnin kiipeämisen jälkeen olimme mäen laella. Annoimme ponien vetää henkeä ja syödä hieman ruohoa sillä aikaa kun me juorusimme Naomin kanssa sydämemme kyllyydestä ja nautimme maisemista. Kun tärkeimmät asiat oli puitu (kuten se, että Tommy oli flirttaillut Naomille vaikka seurusteli Jannahin kanssa, OMG!), ohjasimme ponit toiselle polulle. Polku kulki mäen loivempaa reunaa ja toi meidät laitumien taakse. Ravasimme muutaman minuutin ja pääsimme sitten poneinemme tallitielle, josta annoimme niiden kävellä pitkin ohjin kotiin.
Nintsu

tammikuu CAS29, estevalmennus 14.05.2013
estevalmennus kotitallilla, ratsastaja Nintsu, valmentaja Skippy
"Saavuin taas Moanaan valmentamaan Nintsua ja Jammya. Saitte verryttellä itsenäisesti, koska olitte minulle tuttu ratsukko. Ensimmäiseksi halusin teidän hyppäävän kahdeksikolla pientä ristikkoa ja vaihtavan aina laukan esteen päällä. Jammy vaihtoi laukat molempiin suuntiin hyvin, kiitos tarkkojen apujesi! Kun poni oli lämmitelty ja vaihdot sujuivat, oli aika siirtyä radan pariin. Radassa oli vain kuusi estettä mutta paljon kääntämistä ja laukanvaihtoja, eli tekemistä riitti. Jammy oli itse vähän huolimaton ensimmäisellä esteellä ja pudotti puomin, mutta toisella kertaa ori oli tarkempi jaloistaan. Nostin esteitä hieman ja tulitte radan uudelleen. Nyt se sujui hyvin, joten oli aika alkaa loppuverryttelemään ponia."

toukokuu CAS28, päiväkirjamerkintä 24.03.2013
Hain Jimmyn ja Jammyn tarhasta ja vein ne molemmat valjastuskatokselle. Harjasin molemmat huolellisesti ja kääräisin pintelit poneille kaikkiin jalkoihin. Kun pintelit oli kääritty ja buutsit aseteltu ruununrajoja suojaamaan, oli aika valjastaa ponit vanhojen, kuluneiden "maastokärryjen" eteen. Kiroilin itsekseni sitoessani remmejä kiinni ja pujotellessani solkia paikoilleen, inhosin nimittäin sydämeni pohjasta parivaljakon valjastamista. Liikaa hihnoja ja solkia minun makuuni. Onneksi ponit käyttäytyivät hyvin ja sain valjakon kohtalaisen nopeasti valmiiksi. Sitten vain kuskinpukille ja menoksi! En valitettavasti ollut saanut groomia mukaan, joten tiukkojen kaarteiden harjoittelu jäisi tällä kertaa välistä, mutta harjoitellaan niitä sitten ensikerralla. Nyt ohjasin ponit harjoitusradalle ja hetken käynnin jälkeen komensin voikon valjakon raviin. Ravasimme kerran koko harjoitusradan ympäri, siis melkein neljä kilometriä, ja sitten annoin ponien kävellä. Oreilla oli aikamoinen kunto, ne palautuivat urakastaan muutamassa minuutissa! Hetken käynnin jälkeen saavuimme merenrantaan. Rannassa laukkuutin poneja edestakaisin vedenrajassa, niin että molemmat joutuivat vuorollaan laukkaamaan vedessä. Hiekkarannalla kärryjen kanssa laukkaaminen oli raskasta, joten annoin ponien välillä kävellä. Kun sekä Jimmy että Jammy olivat olleet pari laukkapätkää vesirajassa, ohjasin ponit takaisin harjoitusradalle ja aloitin loppuverryttelyt.
Nintsu

huhtikuu CAS27, päiväkirjamerkintä 18.12.2012
"Paljon onnea tuoreelle isälle!" sopotin puoliunessa voikolle ponioriille. Jammy otti tyytyväisenä vastaan sille tarjotun porkkanan, vaikka selvästi oritta hieman epäilytti, että mitä tuo kaksijalkainen keskellä yötä häiritsee. Olin valvonut koko yön Eelan varsomista ja olin hurjan helpottunut, että kaikki oli sujunut kuten pitikin. Sössötin Jammylle jotakin suloisesta, voikosta tammavarsasta, jolla oli läsi ja herasilmät. Ori katseli minua toiveikkaasti korvat hörössä lisää porkkanaa odottaen. Lopulta poni totesi, ettei minulta saanut enää kuin ääniä, se haukotteli makeasti, peruutti pois ovelta parempaa nukkumispaikkaan. Hetkessä ori jo nuokkui korvat lerpattaen ja toista takajalkaansa lepuuttaen. Katselin hetken tyytyväisenä torkkuvaa ponia ja totesin sitten, että Jammyn idea nukkumisesta oli oikeastaan aika hyvä. Ainakaan ori ei stressannut isäksi tuloaan.
Nintsu

huhtikuu CAS27, estevalmennus 17.12.2012
estevalmennus kotitallilla, ratsastaja Nintsu, valmentaja Skippy
"Alkuverryttelyksi halusin sinun ratsastavan ensin eteen ja sitten hidastaa askelta ja kun poni odottaisi sinua niin sinun pitäisi taas ratsastaa eteen. Jammy ei ensin oikein tykännyt tehtävästä ja sitä ärsytti joutua jatkuvasti lyhentämään ja pidentämään askelta. Ratsastit kuitenkin tosi sitkeästi ja sait ponin tekemään kuten halusit, vaikka laukassa Jammy vähä kokeili pukittaakin kun ei olisi halunnut hidastaa. Hyppäämisen aloitimme pienellä ristikolla. Ensin et jatkanut esteen jälkeen suoraan vaan lähdit heti kääntymään, joten muista pitää vahvempi sisäpohje ja jatkaa suoraan esteen jälkeen! Kun hypyt ristikolle onnistuivat, oli aika siirtyä pienen radan pariin. Radassa oli kuusi estettä ja aiheena oli erityisesti suorat tiet. Ensimmäisellä kierroksella Jammy vähän kiemurteli joillakin suorilla, mutta toisella kierroksella olit tarkempi ja pidit ponin suorana. Viimeisellä kierroksella esteet olivat noin 90cm korkeita ja suorititte radan puhtaasti. Loppuverryttelyt sait tehdä itsenäisesti."

kesäkuu CAS26, päiväkirjamerkintä 11.10.2012
Jammy on asustellut meillä nyt melkein yhden virtuaalisen vuoden ja olen kyllä todellakin kiintynyt tähän veijariin! Jammy on todella erikoinen persoona. Ori näyttää sellaiselta leppoisalta herrasmieheltä, joka mielellään popsii herkkuja mutta jota maailman meno ei juurikaan kiinnosta. Mitä vielä, Jammy on todella tarkka ympäristöstään ja johtaa mielellään kaikkia toimintoja. Pari kertaa olemme saaneet oriin kanssa ottaa oikein kunnolla yhteenkin, kun poni on ollut sitä mieltä, että hänhän tekee juuri niin kuin haluaa! Sitten kun Jammyn kanssa selvittää välinsä, on ori taas leppoisa ja kiireetön, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. No, kilpailuissakin olemme jo ehtineet käymään. Toistaiseksi sijoituksia on rapsahdellut vain valjakkoajosta, mutta eiköhän se ole vain ajankysymys, että saamme säädöt kohdalleen ja alamme pärjätä este- ja koulukentilläkin!
Nintsu

heinäkuu CAS25, päiväkirjamerkintä 29.07.2012
Ah, voi miten rakastuinkaan tähän parivaljakkoon! Jo heti ensimmäinen vilkaisu Jimmyyn ja Jammyyn sytytti sellaisen ihastuksen oreihin, että ne oli vain ihan _PAKKO_ saada. Tänään oripojat saapuivat parin päivän matkaltaan Britanniasta meille Seelantiin. Saatoin jo sieluni silmin nähdä oriit upeana parivaljakkona, kun talutimme ne hiekkatarhaan Kiiwin kanssa. Siellä molemmat oriit piehtaroivat antaamuksella ja alkoivat sitten tutustua tarhanaapureihinsa. Odotan niin innolla ensimmäistä ratsastus- ja ajokertaa näillä poneilla!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI