Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 12.04.2023

Pan

VWY-II

Pan eli Panu
s. 10.01.2020 (1kk=1a), VH20-023-0027
welsh part bred (50% welshverta, NWR-kelpoinen) ori
musta, 139 cm, kasv. dani, Paraatiponit
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
estepainotteinen, heB/110cm, tutustumisluokka

Luonne

Panu on perinyt arabi-isältään ripauksen tulisuutta ja welsh-emältään aimo annoksen welshmäistä herkkyyttä. Ori ei ole poni kaikista helpoimmasta päästä, mutta lempeän määrätietoisella ja päättäväisellä käsittelyllä pärjää tämän ponin kanssa ihan hyvin. Panu ei siedä simputtamista, joten komentaminen ja käskeminen pitää suorittaa reilusti, jottei Panu-herralta mene herne sieraimeen. Myöskään komentamatta jättäminen ei ole vaihtoehto, sillä niskan päälle päästyään Panu vasta ärsyttävä kaveri onkin. Kultaisella keskitiellä Panu on ihan kelpo hoitoponi, jonka saa harjattua, puhdistettua ja varustettua ilman mustelmia tai muita vahinkoja. Joskus ori voi olla hieman levoton ja seilata käytävällä tai karsinassa puolelta toiselle, mutta muutoin ori käyttäytyy pääasiassa ihan hyvin. Taluttaessa Panu on valpas ja hieman kiireinen. Se reagoi joskus melko voimakkaastikin muihin hevosiin ja ympäristön tapahtumiin, joten taluttajan on parempi pysyä hereillä.

Ratsastaessa Panu on reaktiivinen ja hyvinkin liukas liikkeissään. Ori jää helposti hieman jännittyneeksi ja kiireiseksi, eikä sen rennoksi ja tahdikkaaksi saaminen ole ihan joka tytön tehtävä. Panulla on nopeat reaktiot ja se myös reagoi kaikkeen minkä katsoo sen arvoiseksi, joten sivuloikat, käännökset ja pyrähdykset saattavat tulla hyvinkin yllättäen. Muutenkin Panulla on aika paljon omia mielipiteitä, mutta se ei silti siedä kovaa ratsastusta. Oriin itsepäisyyden kanssa pitää vain luovia käskemisen ja pyytämisen rajamailla, sillä avoimessa sodassa Panu on täysin periksiantamaton. Esteillä ori on melko kuuma kaveri, mutta se menee yli kaikesta mitä eteen tulee. Rynnätessään Panu tosin saattaa ottaa puomin matkaansa, jonka se sitten kostaa ratsastajalleen muutamalla vihaisella pukkihypyllä. Ori kannattaakin pitää radalla kontrollissa, sillä tämän herran pukit eivät ole leikinasia. Hallitusti hypätessään Panulla on pyöreät, laadukkaat hypyt ja tarkat jalat. Maastossa Panu ei ehkä ole rentouttavinta maastoseuraa, vaan puskissa saattaa välillä vaania mörköjä, joihin ori reagoi tapansa mukaan nopeasti. Reippaammassa vauhdissa mörötkin katoavat, mutta niin voi kadota ratsastajakin...

Suku

i. Yaron Negat ox
ox (SRA), m, 159cm
ii. Nagarew GA ox
ox (SRA), rt, 160cm
iii. Negwa ox
iie. Brada ox
ie. Yaronia GA ox
ox (SRA), rnkm, 158cm
iei. Yuranel ox
iee. Malagrama ox
e. Ch Dawn Pandora
wB, m, 129cm
ERJ-II, VWY-II, KTK-II
ei. VIR MVA Ch Penparc Golden Rock
wB, vkk, 134cm, KTK-II, VWY-AB
eii. Locket Of Golds
eie. Penparc Ceri
ee. Ch Cwmcaern Welsh Poppy
wA, m, 116cm, KTK-II
eei. Cwmcaern Rowan
eee. Cwmcaern Princess of Wales

Panulla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Nona MPB, e. Saskia Neeltje
t. Poppyseed MPB, e. Utopia's Cranberry

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Panu on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Panu on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
30.01.2023, VWYL, VWY-II (5 + 5 + 5 + 20 + 5 = 40p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

21.01.2023 - Koska laatuarvosteluita odottavien ponieni jono on aivan naurettavan pitkä, jäävät lajilaatikset Panulta käymättä. Sen sijaan ori on tarkoitus ilmoittaa seuraavaan rotulaatuarvostelun tilaisuuteen! Ponia on nyt valmisteltu laatisdebyytti mielessä ja H-hetki onkin käsillä tämän kuun lopulla.

01.09.2022 - Panulle syntyi tänään toinen tytär! Uusi varsa sai nimeensä vaikutteita myös isänsä suvusta, sillä Panun emänemä on Cwmcaern Welsh Poppy ja varsa nimettiin Poppyseed MPB:ksi. Panu ei tosin uudesta jälkikasvustaan ole tietoinen, mutta onnitteluporkkanat kelpasivat oriille silti hyvin.

06.01.2022 - Kenttäratsastusta on Panun kanssa harrastettu aika löysin rantein, mutta tänään ominaisuuspistelaskuri näyttää sielläkin täysiä pisteitä. Tämä tarkoittaa, että Panu saa siirtyä kokonaan kilpailueläkkeelle! Ikäähän Panulla jo on, joten eläke tulee hyvään saumaan. Kenttästartteja oriille tuli toki vain 11 kappaletta.

18.12.2021 - Vaikkei Panu mikään oikea kouluponi olekaan, on se nyt noussut myös kouluratsastuksessa maksimitasolleen. Koulustartteja kerääntyi peräti 39 kappaletta, vaikka Panun taso onkin vain helppo B! Voittoja tuli yksi kappale ja muita sijoituksia kaksi, joten koulu-uran sijoitusprosentti oriilla on vaatimaton 8 %.

06.01.2021 - Uusi vuosi ja uudet kujeet koittivat. Panu on saavuttanut porrastetuissa estekilpailuissa maksimitasonsa ja siirtyy siis sivuun esteradoilta. Seuraavaksi suuntaamme katseemme koulukentille. Hieman houkuttaisi kokeilla oriin kanssa myös kenttää!

09.11.2020 - Panun morsian oli oikeastaan jo valittu ennen kuin ori ehti Moanan maankamaraa edes nähdäkään! Tänään syntyi oriin ensimmäinen jälkeläinen, kun Saskia Neeltje -tamma varsoi kauniin mustankirjavan tammavarsan. Varsa sai isänsä nimenpituutta mukaillen nimekseen lyhyesti ja ytimekkäästi Nona.

01.08.2020 - Panu täytti juuri 5 vuotta. Treenit kotona ovat sujuneet hyvin ja niinpä olemmekin jo aloittaneet ponin kilpailutuksen. Panu on aloittanut uransa helpoista seuratason luokista sekä esteillä että koulussa, mutta suunta ja tavoitteet ovat tietenkin vaikeammissa luokissa.

30.04.2020 - Tänään oli se kauan odotettu päivä, kun vuoden täyttänyt Panu muutti kasvattajansa luota tänne meille Moanaan. Matka oli sujunut hyvin, vaikka Panu on täysi noviisi matkustamisessa. Hieman pikkuoria jännittää vielä uusi paikka, mutta eiköhän se pian kotiudu ja sujahda muun orivarsalauman jatkoksi.

31.03.2020, päiväkirjamerkintä
Kun Juksulaan saapui uusi arabiori Yaron Negat, tiesin heti haluavani siitä varsan. Mutta kuka emätammaksi? Kävin ensin omia tammojani lävitse, mutta juuri sitä sopivaa ei löytynyt (mikä on aika vaikea uskoa, kun ponimäärä huitelee kuitenkin siellä yli 300:ssa...). Ei auttanut kuin kääntyä muiden welsh-harrastajien puoleen ja aika monta tammaa siinä tulikin katsottua ja arvioitua. Paraatiponeista danilta löytyikin varaa mistä valita ja lopulta Yaron morsiameksi valikoitui B-tamma Pandora. Yaron ja Pandoran lyhyen rakkaustarinan tuotoksena syntyi harmaa orivarsa, joka nimettiin lyhyesti ja ytimekkäästi nimellä Pan kreikkalaisen mytologian metsän, laidunten, paimenten, karjan ja hedelmällisyyden jumalan mukaan. Meidän Pan-oriille on jo tuleva morsiankin Moanan talleista valittu eli ori on meille hyvinkin tervetullut.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI