Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


ERJ-III

Rapidash Hexen

Kyvykäs, joskin voimakastahtoinen estetamma, joka hyppää vaikka talon yli jos sille päälle sattuu. Takana vahva estesuku, joten varmasti annettavaa myös siitoksessa.

Nimi: Rapidash Hexen "Rapsa"
Rekisterinumero: VH16-021-0449
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 01.07.2016 / 25v
Kuollut: 18.01.2023
Rotu: Trakehner

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Viivuska, Hex Sporthorses, FI

Väri: Rautias
Säkäkorkeus: 165cm

Koulutus: estepainotus
! kilpailee porrastetuissa kilpailuissa !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 150cm
>>>>>>>>>> Ke: helppo
>>>>>>>>>> ERJ-III (12/2022, 82,25p.)


© andrea vallejos (BY)

Rapsa on oman arvonsa tunteva tamma, joka ei siedä ylimääräistä lääppimistä, simputusta tai hälinää. Tamma viihtyy omissa oloissaan ja suhtautuu meihin ihmisiin enemmänkin hieman alentuvasti. Rapsa on asiallinen hoidettava, kunhan sen ympärillä pyörii vain yksi ihminen kerrallaan, eikä harjausta tai muuta hoitoa venytetä pakollista pidemmälle. Tamma ei erityisemmin nauti mistään hoitotoimenpiteestä, eikä sen kärsivällisyys tai (muutenkin melko olematon) hyväntahtoisuus riitä kovin pitkälle, joten nopea mutta rauhallinen toiminta on tämän tamman kanssa kaiken A ja O. Satuloimisesta Rapsa ei myöskään pidä, joten satula kannattaa asettaa rauhallisesti selkään ja vyö kiristää hitaasti reikä kerrallaan. Rapsa näyttää hyvin herkästi näykkimällä jos varustaminen ei sen mielestä suju kaiken taiteen sääntöjen mukaisesti. Taluttaessa Rapsa on reipaskäyntinen, mutta kevyt eikä sillä ole tapana ryntäillä tai jyrätä taluttajaansa, vaikka joskus tammalta omia mielipiteitä suunnasta tai vauhdista löytyykin.

Ratsastaessa Rapsa on reipas, mutta hivenen omapäinen ratsastettava. Tamma ei aina ole kaikista herkimmästä päästä avuille ja varsinkin suustaan se tuntuu joskus sitkeältä kuin vanha kengänpohja. Vetokilpailuun tai pohkeilla potkimiseen ei kannata tämän rouvan kanssa kuitenkaan ryhtyä, sillä Rapsa osaa pukittaa hyvinkin terävästi jos kokee ratsastajan toimet liian epämukaviksi. Kärsivällisellä mutta päättäväisellä työstämisellä Rapsan saa paremmin avuille, jolloin sen ratsastettavuuskin paranee. Mikään erityisen nautinnollinen kokemus ei kouluradasta selviytyminen Rapsan kanssa tosin koskaan ole, mutta onneksi hyppyhommissa tamma on sentään kuin kotonaan. Rapsalla on paljon kykyjä esteille ja se hyppää hyvällä tekniikalla. Tamma haluaa pysyä irti puomeista ja se provosoituukin helposti pukittelemaan, jos osuu kavioillaan puomeihin. Lähestymisissä saa tamman kanssa olla tarkkana, sillä Rapsa ei ole kovin yritteliäs hevonen, eikä se pelasta ratsastajaansa huonon lähestymisen jälkeen, vaan kieltäytyy hyppäämästä huonosta paikasta. Maastossa Rapsa on eteenpäinpyrkivä, eikä se kyttäile tai säiky. Maastoesteillä tamma on melko suoraviivainen, eikä se katsele esteitä, mutta aivan miten sattuu ei tammaa sielläkään voi esteille tuoda, jos mielii kaikesta päästä ratsun kanssa samaan aikaan ylitse.

Polveutuminen

i. Animate Bone
trak, km, 163cm
ii. Ch Skeletons in the Closet
xx, mkm, 161cm, KTK-II
iii. Shacklebone
iie. Snow White's Stepmother
ie. Janda
trak, rn, 163cm, ERJ-II
iei. Taregan
iee. Julija
e. Dessa Romanova
trak, rnkm, 169cm
ei. Flynnigan
trak, rn, 169cm
eii. Temperataro
eie. Florencia
ee. Reneth
trak, km, 168cm
eei. Rorschac
eee. Renesme
Rapsalla on 2 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

wpb-o. Sir Raymond MPB (i. Moana's Prince Charming)
trak-o. Dragon Skeleton Jux (i. Raising Dragon Ring xx)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

28.09.2016, päiväkirjamerkintä
Trakehnerkantani on uhkaavasti vanhentunut ja muutenkin vähentynyt, joten kun huomasin Viivuskan supermyyntitopikin keskustelufoorumilla, en voinut olla klikkaamatta linkkiä auki! Sieltä löysin nätin ja estesukuisen trakehnertamman, josta tietenkin tein tarjouksen. Tamma sopii meille kuin nenä päähän, sillä sen suku on minulle uppo-outo ja joukossa on hitunen täykkäriäkin - mistä minä itse henkilökohtaisesti pidän trakien suvussa kovasti. Suku on kilpaillut 150-160-sentin esteluokissa ja pari sukulaista on pärjännyt kenttäradoillakin, joten voimme odottaa tammasta varmasti kyvykästä kilpahevosta, vaikkei suku täynnä laatuarvostelupalkintoja olekaan. Rapidash Hexen, kotoisammin Rapsa vain, on nyt parivuotias ja se saa aloittaa matkansa Suomesta meille Saksaan heti kun paperiasiat ja kuljetus on saatu kuntoon. Nintsu

06.04.2018, päiväkirjamerkintä
Rapsa on siitosliisingissä Moana part bredissä Uusi-Seelannissa. Tänään tamma oli lopulta varsonut ja saimme seuraavat terveiset Moanan henkilökunnalta:
"Huh, milloinkohan opin? Minun mielenterveyteni ei kestä lainatammojen varsottamista! Ensin stressaan tamman kuljetusta paikasta X tänne meille Uusi-Seelantiin - yleensähän matkaa on aina ihan tolkuttomasti ja hevosparan kuljettamiseen menee viikko jos toinenkin. Seuraavaksi alan hermoilla tuleeko lainatamma lainkaan kantavaksi vai olikin koko homma ihan hukkaan heitetty. Sitten ahdistus tiineysajasta, meneekö kaikki hyvin ja niin edelleen. Kuitenkin kaikista kauhein kauhu iskee siinä kohtaa, kun itse varsominen alkaa: olen aivan varma, että kaikki menee päin prinkkalaa, tamma kuolee, varsa kuolee, kaikki kuolee... Puhumattakaan kaikesta hermoilusta tamman palauttamisen kanssa! Mutta aina vain otan vieraita tammoja varsotukseen, vuosi toisensa jälkeen. Tänään meillä varsoi Juksulasta lainassa oleva trakehnertamma Rapidash Hexen isomerkkisen orivarsan, joka saanee nimekseen Sir Raymond. Kaikki sujui oikein hyvin, joko hermoilustani huolimatta tai sen ansiosta."
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu