hannoverruuna
Stuart IV
Päiväkirja Stuart IV Omistaja Kotitalli

Perustiedot

• Nina "Nintsu" Liljaharju
• VRL-01851, sähköposti
• 23-vuotias (s. 1992)
• ruskeat hiukset, siniset silmät, pituus 163cm
• työskentelee kahvila Paahdossa
• osaamistaso noin helppo A ja 80cm

Huomaathan, että sivulla esiintyvä henkilö on täysin virtuaalinen! Kaikki sivuilla esiintyvä on mielikuvituksen tuotetta.


Nina "Nintsu" Liljaharju

Nintsu on iloinen, hyväntuulinen ja rento persoona, jonka poninhäntää ei ole vedetty liian kireälle. Mikään suuri hölösuu ei hän kuitenkaan ole mutta varsinkin tutussa seurassa juttuakin riittää. Usean ulkomailla vietetyn vuoden ansiosta small talk luonnistuu Nintsulta epäsuomalaisen vaivattomasti. Hevoskokemusta tällä naisella on jo yli kymmeneltä vuodelta. Ensimmäisen hoitohevosensa Nintsu sai jo 9-vuotiaana ja siitä pitäen hän on sitten hoidellut jos jonkin moista kauraturpaa. Ratsastuksenkin oppeja on neiti treenannut, mutta mikään huippuratsastaja hän ei ole ja kilpaileminenkin on jäänyt melkoisen vähälle. Nyt ensimmäisen oman hevosensa, Stuartin, myötä kilpailemattomuus toivottavasti korjaantuu. Hevosten käsittelijänä Nintsu on määrätietoinen ja kokenut, joskin hieman turhankin rohkea. "Ei se mitään tee" on tuttu lausahdus tämän naisen suusta. Ratsastajana Nintsu sen sijaan on melko vannoutunut koulutuuppari ja sunnuntaimaastoilija mutta tiedä sitten saako oma hevonen houkuteltua naisen esteratojakin harjoittelemaan.

Hevoshistoria

Hevoshistoriaa Nintsulta löytyy jo monen vuoden takaa. Hän aloitti hevostelun Sateenkaaren tallilta 9-vuotiaana vuonna 2001 saatuaan hoitohevosekseen vuonohevostamma Mistyn. Misty oli laiskaakin laiskempi poni, mutta erinomainen opetusmestari aloittelevalle hevosenhoitajalle. Nintsun ja Mistyn yhteinen taival kesti puoli vuotta ja päättyi Mistyn kuoltua ähkyyn. Muutaman kuukauden Nintsu hoiteli sekalaista joukkoa kavereidensa hevosia, kunnes osui Moonlight's Arabians -tallille. Sieltä löytyi seuraava "ykköshoitsu": 5-vuotias, tulinen ja kuuma arabiori Moonlight's Fireing Moon. Estepainotteinen Kuu oli erittäin vaativa ratsu, mutta Nintsun tehtäviin kuuluikin lähinnä oriin hoitaminen ja kisahoitajana toimiminen. 10-vuotiaalla pikkutytöllä oli tekemistä pärjätäkseen vaikean hevosen kanssa mutta jotenkin hänen onnistui selvitä hengissä lähes vuoden kestäneen hoitorupeaman ajan. Kuun kotitallin lopettaessa Nintsun oli etsittävä jälleen uusi hoitohevonen. Hän päätyi Myrskyluodon tallille ja sai hoitohevosekseen suomenhevosori Dj Justmaren eli Justuksen. Justus oli leppoisa, jopa hieman laiska, ori, jonka kanssa Nintsu pääsi hieman opettelemaan ratsastustakin. 11-vuotiasta tyttöstä kiinnosti kuitenkin lähinnä maastoilu, joten GP-kouluratsastajaa ei hänestä vieläkään tullut.

Myrskyluodon tallin lopettaessa toimintansa Nintsu joutui jälleen luopumaan hoitohevosestaan hieman yli puolen vuoden yhteisen taipaleen jälkeen. Vuosien 2003-2006 aikana Nintsulla ei ollut yhtään kovin pitkäaikaista hoitohevosta. Hoitohevosia kyllä oli, välillä jopa useampia samaan aikaankin. Joukkoon mahtui esimerkiksi niin ratsastuskoulun tuntiruuna Eki kuin suomenhevosravuriori Musta-Poikakin. Kokemusta kertyi mutta kovin kummoiseksi ratsastajaksi ei Nintsua voinut vieläkään tituleerata. Sitten vuoden 2007 alussa suunta kääntyi. Nintsu löysi tiensä ratsastuskoulu Golden Horseen ja sai hoitohevosekseen suomenhevosori Osiirin Aukustin. Ensimmäistä kertaa hevoshistoriassaan Nintsu alkoi käydä tunneilla ja hoitokursseilla. Ensin oli vuorossa hoitamisen peruskurssi, sitten hoitokurssi I ja lopulta hoitokurssi II, jonka jälkeen pääsi ratsastamaan hoitohevosellaan. Ratsastuspuolella Nintsu oppi myös paljon Golden Horsen aikoinaan, sillä hän eteni alkeiskurssilta jatkokurssin kautta helppo C -ryhmään. Helmikuussa 2008 Akun hoitaminen ei kuitenkaan enää innostanut ja 16-vuotias Nintsu päätti lopettaa oriin hoitamisen.

Golden Horsessa lopetettuaan Nintsu testaili muutamia ratsastuskouluja ja päätyi lopulta aloittamaan tunnit Susikalliossa, joka tuolloin oli vasta avannut ovensa. Ajoittain hieman satunnaisesta tunneilla käymisestä huolimatta Nintsu edistyi hyvin ja oppi paljon ratsastuksesta. Jopa niin paljon, että kun hän vuonna 2009 alkoi hoitamaan vekkulia nf-ori Sound's Jungleboyta Kärmekummussa, pystyi hän aivan hyvin ratsastamaan hoitohevosellaan sen eloisasta luonteesta huolimatta. Juban kanssa Nintsu pääsi jopa parit kilpailutkin kiertämään. Ikimuistoisin hetki oli tallikilpailuiden helppo C -luokan voitto vaikka poni oli verryttelyssä pudottanut Nintsun peräti kahdesti. Juba kuitenkin myytiin vuoden 2009 marraskuussa, joten Nintsu palasi takaisin Susikallioon tuntiratsastajaksi. Hän oli erittäin iloinen päästyään kouluratsastukseen painottuvaan kouluryhmään, jossa harjoiteltiin helppo B-A -luokkien asioita. Esteitä hän hyppäsi satunnaisesti irtotunneilla ja lisäksi hän kokeili westerniä lajin alkeiskurssilla.

Täytettyään 18-vuotta vuonna 2010 päätti Nintsu ettei lukio ole häntä varten. Nintsu keskeytti lukionsa, lopetti Susikalliossa ratsastamisen ja hankki töitä hevosenhoitajana Saksasta. Siitä alkoi Nintsun ura ulkomailla. Hän työskenteli useilla eri talleilla Saksassa, Belgiassa, Hollannissa ja Ruotsissa. Joukkoon mahtui niin koulu-, este- kuin kenttäratsastustalliakin paria työpätkää siittoloissa unohtamatta. Tutuiksi tulivat myös pitkät kilpailureissut kun passihevoset lähtivät ratsastajiensa kanssa kansainvälisiin kilpailuihin. Ja voi sitä onnen päivää kun joskus pääsi itsekin ratsastamaan! Joulukuussa 2014 Nintsu sai sitten kuitenkin tarpeekseen ainaisesta p*skan lappaamisesta ja koppavien huippuratsastajien toiveiden toteuttamisesta ja päätti palata takaisin Suomeen. Pian Nintsu löysikin itsensä työskentelemästä kahvilassa nälkäpalkalla ja omistamasta ensimmäisen oman hevosensa.

hevosteluhistoria mukailee Nintsun oikeaa virtuaalihevoshistoriaa mutta sillä ei ole mitään tekemistä Nintsun IRL-hevosteluhistorian kanssa

Ulkoasu © M Layouts
Kuvat © Joe Pallas CC BY-NC 2.0
Tekstit © Nintsu