Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Cirion Sybaris© Dalhoeve

Cirion Sybaris eli Sibylla
s. CAS31, ikä (s. 30.10.2013, 4v 29.09.2014)
hannovertamma, VH14-011-0473
musta, 175cm, kasv. Cirion Stud, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heA/160cm

Luonne

Monilla talleilla on maskottina hauskanvärinen, irti kuljeskeleva poni, mutta meilläpä onkin valtavankokoinen puoliverinen, joka tosin lievästi sanottuna ruuanhimoisen luonteensa takia ei kuljeskele tiluksilla vapaana. Nintsun mammanmussukka Sibylla toimittaa siis Moanan maskotin virkaa. Tamman ainakin erottaa ponijoukostamme, sillä suurinkin ponimme on yli kaksikymmentä senttiä pienempi kuin tämä jättiläinen. Sibyllan kanssa ei kuitenkaan ole tyydytty pelkkään kotioloissa pyörimiseen vaan tamma on huippuunsa treenattu estehevonen, jolta GP-radatkin sujuvat kuin itsestään.

Ison kokonsa takia Sibylla saattaa poneihin tottuneelle olla aika pelottava ilmestys. Todellisuudessa tamma on todellinen halinalle ja kiltti kuin mikä eli mitään pelättävää ei ole. Hoitaessa Sibylla on oikea nautiskelija. Se rakastaa harjausta ja on täysin tottunut siihen, että sen omistajatar tarvitsee jakkaran yltääkseen harjaamaan hevosensa selän. Pään harjauksen ollessa vuorossa, laskee Sibylla päätään eikä aristele korviaankaan. Kavioiden puhdistus sujuu ongelmitta. Tamma nostaa halutun jalan kuuliaisesti puhdistettavaksi eikä ala loikkia kolmella jalalla mihinkään. Tamman peseminenkään ei aiheuta emännälle harmaita hiuksia, itseasiassa Sibylla rakastaa pesemistä melkein yhtä paljon kuin harjaustakin. Sibyllan varustaminenkin sujuu kitkattomasti. Suitsittaessa tamma jopa laskee päätään toimenpiteen helpottamiseksi (tästä on tosin kiitettävä suitsiintotuttamisessa käytettyjä makupaloja). Taluttaessa Sibylla on kuin hyvin koulutettu koira; se seuraa taluttajaansa löysällä narulla taluttajan tahtiin kävellen.

Ratsastaessa Sibylla on... öh, aika erikoinen. Sen on kouluttanut Nintsu, jolla on virtuaalistapituutta vaivaiset 158 senttiä. Sibylla taas oli jo kolmivuotiaana oli 170 senttinen, joten Nintsu-paran jalat jäivät kymmenisen senttiä liian ylös pohkeenpaikalta. Pikku-Sibylla on kyllä erittäin miellyttämisenhaluinen ja reipas ratsu, mutta se on oppinut melko omalaatuiset avut emännältään. Nintsun kanssa yhteistyö pelaakin niin sileällä kuin esteilläkin, mutta jos joku oikeankokoinen kapuaa tämän jätin kyytiin, ei Sibylla osaa tehdä oikein mitään. Kun tamma sitten ei oikein tajua mitä siltä halutaan, se heittäytyy laiskaksi ja keskittyy syömisen etsimiseen sen sijaan, että yrittäisi ottaa selkoa ratsastajan avuista. Sibylla rakastaa hyppäämistä (melkein) yhtä paljon kuin syömistä. Tammalla on takanaan vahva GP-ratoja hypännyt estesuku, joten ei ole ihme, että Sibyllakin ylittää 160 sentin esteet vaivattomasti. Nintsun ja Sibyllan esteradat ovat tosin aika mielenkiintoista seurattavaa. Kirpunkokoinen kuski ja valtava laukkainen tamma ovat vähemmän sopusuhtainen ratsukko, mutta kummasti he vain selviytyvät esteeltä toiselle. Ahtaat sarjavälit tosin tuppaavat aiheuttamaan pudotuksia, sillä Sibyllaa ei ole kovin helppo koota, varsinkaan kun se on innoissaan. Maastossa Sibylla on jopa hivenen laiska. Joka puolella näkyvä ruoka kiinnostaa neitiä ehkä enemmän kuin metsässä muuten vain samoilu, mutta reipas laukkakilpa hiekkarannalla herättää kyllä tämänkin kulinaristin kilpailuvietin!

Suku

i. Stark Cirion
hann, m, 173cm
ERJ-I
ii. The Art of War
hann, trn, 165cm
iii. Le Labyrinthe de la Mort
iie. Lórien
ie. VIR MVA Ch High Charity
hann, rt, 162cm, KTK-II
iei. San 'Shyuum
iee. Hidden Hope
e. Anor Rána PB
hann, m, 167cm
ERJ-I
ei. VIR MVA Ch Crixus
hann, m, 174cm, ERJ-I, KTK-I
eii. Lux Noctis
eie. Amaranthine
ee. Anor Londo
hann, m, 167cm, ERJ-I
eei. Londo Square
eee. Withering Dawn

Sibyllalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut, sijoituksia 0 kpl
00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0

Koulukilpailut, sijoituksia 0 kpl
00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0

Muut kilpailut, sijoituksia 0 kpl
00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0

Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

syyskuu CAS33, päiväkirjamerkintä 09.06.2014
Olemme jo pitkään pohtineet mitä ihmettä teemme tammapihaton kanssa. Pihattohan on alunperin mitoitettu noin 20:lle ponille, mutta viime vuodet siellä on asustellut kerrallaan 25-30 ponia - siis kymmenisen kappaletta enemmän kuin pitäisi. Monen eri vaihtoehdon harkitsemisen jälkeen päätimme laajentaa tammapihattoa. Ponit piti tietenkin saada laajennuksen ajaksi pois tieltä ja onnistuinkin vuokraamaan kuukaudeksi naapurimaatilaltamme ison laitumen ja ladon tammavarsalaumaamme varten. Syntyi vain ongelma, että miten ihmeessä siitostammoista, maitovarsoista ja 1-4 vuotiaista nuorista tammoista koostuva, kolmenkymmenen ponin lauma saataisiin siirrettyä helpoiten kolmen kilometrin matka naapuriin! Parin valvotun yön jälkeen päätin palkata koko henkilökuntani hommiin ja siirtää ponit taluttaen. Laumamme on koostaan huolimatta melko tiivis, joten yksi ihminen voi varmasti taluttaa kolmeakin ponia kerrallaan ja maitovarsat voivat juosta irrallaan. Tiellähän ei ole liikennettä nimeksikään. Pihaton remonttikuukaudesi valittiin syyskuu, koska nyt tämän kesän varsat ovat jo riittävän vahvoja muuttoa varten eikä syyskuussa vielä ole liian kylmää tai sateista. Siirto suoritettiin tänään ja Sibyllan vuoro oli vasta viimeisessä siirtoporukassa. Koska Sibylla ja Pulla ovat erottamattomat ystävykset, talutin nuoret tammat samalla kertaa. Kolmatta en enää uskaltanut ottaa, sillä Sibyllalla on menossa "syön aivan kaiken vihreän"-vaihe ja Pulla on shetlanninponi (ja te varmasti tiedätte mitä se tarkoittaa: toinen ahmatti). Molemmat mussukat olivat innoissaan yhteisestä maastolenkistään. Ensin tammat halusivat kävellä aivan hirveän kovaa, koska oli niiiiin kiva päästä yhdessä kävelylle. Sitten kilometrin pikakävelyn jälkeen neidit kyllästyivät ja alkoivat kiskoa minua tienpientareelle vihreän perässä - kumpikin tamma tietenkin omalle puolelleen tietä. Olin onneksi ollut kaukaa viisas ja ottanut molemmille ketjunarut. Kun tammat kiskoivat, kiristyi leuan alle viritetty ketju. Muutaman yrityksen jälkeen kumpikin tamma päätti käyttäytyä ja kävellä asiallisesti uudelle laitumelle. Tuskin sain neitejä edes portin sisäpuolelle, kun molemmilla jo oli pää nurmessa kiinni... Niin, tässä on tämä minun tuleva GP-estehevoseni... No, nyt korjaillaan kuukauden verran pihattoa ja sitten suoritetaan ponien siirtourakka numero kaksi!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu/Kiiwi

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu/Kiiwi


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI