Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 25.01.2021 vanhuuden tuomien vaivojen takia kunnioitettavassa 30 vuoden iässä



Moana's Vernon

KRJ-I, ERJ-I, VVJ-I, VWY-II

© whiskeyinthejar.net

Moana's Vernon eli Ventti
s. CAS36, 30v* (s. 13.01.2015, 3v 13.01.2015)
welsh cob -ori (sektio C), VH15-025-0021
voikko, 134cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
valjakkoajopainotteinen, heA/90cm, vaikea
* ikääntynyt suoraan 4-vuotiaaksi, sen jälkeen CAS

Luonne

Ventti on ihmisrakas ja ystävällinen ori, jolla on kuitenkin myös oma show-vaihteensa. Ori rakastaa rutiinia ja kaikkea ennalta arvattavaa, joten se ei erityisemmin pidä esimerkiksi kilpailureissuista. Kokemuksen kerryttyä Ventistä on tullut paljon lunkimpi muutosten suhteen, mutta edelleen se on kaikista tyytyväisin silloin, kun kaikki sujuu vanhan, tylsän päivärytmin mukaan. Hoitaessa Ventti on kiltti ja ystävällinen. Se on seurallinen sielu, joka nauttii huomiosta ja pitää ihmisistä. Ori luottaa ihmisiin, jopa tuntemattomiinkin, siinä määrin, että se varmaan sopisi täydellisesti ratsastuskoulun tuntiponiksi. Hoitotoimenpiteet aina harjauksesta jalkojen pesuun sujuvat vaivatta eikä Ventin kanssa tarvitse jännittää eläinlääkärin tai kengittäjän vierailujakaan. Taluttaessa Ventti voi olla hieman orimainen, varsinkin jos kohdalle sattuu machoilupäivä. Pitäähän tammoille kertoa, että upea Ventti-herra on paikalla!

Ratsastaessa Ventti on eteenpäinpyrkivä ja herkkä. Valmistelut ovat Ventin kanssa kaiken a ja o, sillä se hermostuu heti jos sitä pyydetään tekemään jotain ilman ennakkovaroitusta. Kun liikkeet ovat huolellisesti pohjustettu ja valmisteltu, on Ventti mukava ja yhteistyöhaluinen ratsu, jonka kanssa kelpaa tehdä hommia niin koulu- kuin esteradallakin. Kouluratsastukseen ori soveltuu liikkeidensä ja kuuliaisuutensa puolesta loistavasti. Ventin pravuuri on sen isän tapaan vahva vastalaukka, sillä ori ei osaa lainkaan laukanvaihtoja. Sillä on loistava tasapaino eikä poni tunnu koskan kompuroivan, joten niin väistöistä kuin siirtymisistäkin on helppo saada hyvät pisteet. Esteradalla Ventti on rohkea ja innokas. Se hyppää melko hyvällä tekniikalla, mutta joskus oriilla on pientä taipumusta huolimattomuuteen. Ventti ei myöskään ole kovin hyvä hypyissä tiukkojen kaarteiden tai ahtaiden sarjavälien jälkeen, sillä ori tuntuu kaipaavan riittävän pitkän lähestymisen muistaakseen nostaa kaikki jalkansa pakettiin. Ventti ei myöskään osaa vaihtaa laukkaa lennosta, joten ratsastajan on oltava esteillä tarkkana saadakseen laukat vaihdettua esteiden päällä. Maastossa Ventti on rohkea ja varmajalkainen. Se ei pelkää liikennettä eikä metsiäkään. Ori rakastaa vetohevosena toimimista ja mitä enemmän porukkaa sillä on mukanaan, sen tyytyväisemmältä poni vaikuttaa.

Ajohommat Ventiltä luonnistuvat hyvin. Oriilla on näyttävät liikkeet eikä se ole vaatimaton ulkomuodoltaankaan, joten koulukoe ei aiheuta ylimääräisiä sydämen tykytyksiä. Tarkkuusajosta Ventti ei ihan yksinään selviä, mutta kuuliaisena ponina se on aika helppo ohjata tarkasti porttien läpi palloja pudottamatta. Maratoonilla oriin intoa saa joskus toppuutella, mutta ainakaan maasto-osuus ei mene pipariksi ajokin haluttomuuden takia.

Suku

i. Mynd dyn yn Mynd
wC, prt, 134cm
VVJ-III
ii. Amser ar Gyfer Parti
wC, prt, 134cm
iii. Blaen Pefriol
iie. Awyr Las
ie. Gwrach Trawiadol
wC, prt, 133cm
iei. Awyr yn Ddiogel
iee. Ferch Fach
e. Lehmusniityn Vendetta
wC, rnvkk sab, 132cm
ERJ-II, KRJ-II, VVJ-III
ei. Nevi Devid
wC, rn, 131cm
eii. Lets be Frank
eie. Willow Filly
ee. Super Sandra
wC, vkk, 134cm
eei. Hot Sandro
eee. Rosie Crystal

Ventillä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Mynd dyn yn Mynd on kiltti, herttainen ja hieman arka welsh cob -tyypin ori. Väriltään kotioloissa Mynttinä tunnettu poni on punarautias parilla sukalla ja kapealla läsillä varustettuna. Säkäkorkeutta Myntillä on 134 sentin verran. Myntti on lahjakas koulu- ja valjakkoajoponi, mistä todisteena on pitkä lista sijoituksia ja voittoja kyseisten lajien saralta. Lisäksi Myntti on kokoisekseen poniksi melkoisen kapasiteetikas hyppääjä ja ori onkin sijoittunut myös estekilpailuissa useasti. Myntillä on jonkin verran jälkikasvua, mutta Vernon on oriin ensimmäinen orivarsa.

Isänisä Amser ar Gyfer Parti muistutti kovasti poikaansa Mynd dyn yn Myndiä. Ori oli punarautias piirtopäinen ja sukkajalkainen ori, jolla oli muhkea cobimainen rakenne. Oriilla oli lisäksi oikein miellyttävä luonne ja erityisen hieno ravi. Britanniassa syntynyt ja kasvanut ori kilpaili pääasiassa valjakkoajossa ja näyttelyissä menestyen molemmissa oikein hyvin. Näyttelyissä tuomarit ylistivät oriin tyyppiä ja raviliikkeitä, valjakkoajossa ori sai kehuja näyttävyydestään ja yhteistyöhalukkuudestaan. Siitosoriina ori menestyi myös hyvin. Se oli suosittu tammanomistajien keskuudessa ja saikin elämänsä aikana kiitettävän määrän jälkikasvua. Ori periytti itseään jälkeläisiinsä hyvin vahvasti ja näyttelyissä onkin helppo huomata kenen isä on Amser ar Gyfer Parti. Ori lopetettiin vanhuuden vaivoihin 23-vuotiaana.
Isänisäisä Blaen Pefriol oli vaaleanpunarautias läsipää, joka syntyi Britanniassa, mutta myytiin nuorena Irlantiin. Ori kantakirjattiin Britanniassa nuorena ja se oli yhden kauden jalostuskäytössä synnyinmaassaan ennen myyntiä naapurisaarelle. Irlannissa oritta käytettiin jonkin verran näyttelyissä ja se menestyi hyvin. Oriin päätyö oli kuitenkin valjakkoajoponina toimiminen. Ori menestyi erittäin hyvin kansallisissa vaikeissa valjakkoajoluokissa ja se olikin Irlannin valjakkoajoponien kermaa usean vuoden ajan. Valitettavasti ori loukkasi jalkansa eräiden kilpailuiden maastokokeessa ja se joutui lopettamaan kilpailu-uransa siihen. Vamma ei parantunut odotetusti ja lopulta oriin omistaja joutui tekemään lopullisen päätöksen ja päästämään 11-vuotiaan oriinsa taivaslaitumille.
Isänisäemä Awyr Las oli kaunis kuin karamelli. Tummanrautias, symmetrisen piirron ja joka jalassa yhtä korkean sukan omannut tamma menestyi kauniin ulkomuotonsa ja keveiden liikkeidensä ansiosta hyvin näyttelyissä. Tamma voitti useat BIS-kehät ja keräsi tuomareilta roppakaupalla kehuja. Awyr Lasin hyveet eivät jääneet vain rakenteeseen ja liikkeisiin, vaan tammalla oli myös erinomainen luonne. Se oli yhteistyöhaluinen ja kiltti, mutta ei kuitenkaan laiska. Tammalla kilpailtiin jonkin verran myös helpoissa kouluratsastusluokissa ja satunnaisesti poni toi sijoituksenkin kotiintuomisina. Tamma oli myös opetettu ajolle, mutta valjakkoajoa treenattiin vain kotioloissa. Awyr Las varsoi kahdesti, mutta toinen varsa kuoli jo pienenä tapaturmaisesti. Tamma itse eli vanhaksi, sillä se kuoli kunnioitettavassa 27-vuoden iässä rauhallisesti kotilaitumelleen.

Isänemä Gwrach Trawiadol oli raskasrakenteinen, hieman hidasliikkeinen raudikko pienellä tähdellä varustettuna. Laiskaluontoinen tamma vietti koko ikänsä siitostammana hyvän sukunsa ansiosta. Tamma varsoikin huikeat 17 varsaa, joiden joukosta löytyy niin kantakirjaoriita ja -tammoja kuin ratsastuskoulun laiskanpulskeita ruuniakin. Nuorena tammaa käytettiin muutamissa tamma- ja varsanäyttelyissä ja se sai ihan kohtalaiset arvostelut. Erityisesti tamman jalkoja kehuttiin, mutta tyypiltään tamma olisi sopinut paremmin D-cobiksi kuin C-poniksi. Lisäksi tammalla oli hieman raskaat ja ponnettomat liikkeet. Nuorena tamma opetettiin myös ratsuksi, mutta toisen varsansa syntymän jälkeen tammaa ei enää ratsastettu. Gwrach Trawiadol kuoli laitumelle 24-vuotiaana ilmeisesti sydänkohtaukseen.
Isänemäisä Awyr yn Ddiogel oli hieman harvinaisempi kimo C-sektion poni. Ori oli pienikokoinen ja usein ihmiset luulivatkin sitä ylikorkeaksi welshmountainiksi, vaikka oriin cob-leima olikin selvä. Ori kiersi nuorena näyttelyitä ja pärjäsi varsin hyvin. Mikään historiaan jäänyt näyttelyvoittaja ei ori ollut, mutta se sai hyviä arvosteluja ja muutaman voitonkin. Päätyökseen ori kuitenkin kilpaili valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa. Oriilla oli hieman raskaat liikkeet, mutta se oli tahdikas ja elastinen ja pärjäsi hyvin vaikeammissakin luokissa. Oriin valttina oli tasaisuus, sillä se teki harvoin virheitä. Kansallisissa valjakkoajokilpailuissa ori niitti mainetta aina vaikeisiin luokkiin asti, kouluratsastuksessa ori kilpaili parhaimmillaan helppoa A:ta. Jalostuskäytössä ori oli aika suosittu ja monia tammanomistajia kiehtoi oriin väritys.
Isänemäemä Ferch Fach polveutui ranskalaisista welshlinjoista ja tamma syntyi itsekin Ranskassa. Se kiersi Ranskan varsanäyttelyt läpi voittaen ja sijoittuen, minkä jälkeen tamma myytiin kovalla hinnalla Britanniaan Walesiin. Kasvaessaan tamma kuitenkin muuttui rakenteeltaan hieman liiankin raskaaksi, mutta sen liikkeiden keveys säilyi, minkä ansiosta tamma pysytteli edelleen näyttelyiden kärkikahinoissa mukana. Ruunikko piirtopää kilpaili jonkin verran valjakkoajossa ja se menestyi lajissa varsin mukavasti aina vaativiin luokkiin asti. Tamman meriiteissä on useita sijoituksia ja voittoja kansallisista valjakkoajokilpailuista, minkä ansiosta tamman kantakirjapalkintoa korotettiin kakkosesta ensimmäiseen palkintoon. Korotuksen jälkeen tamma siirtyi siitoskäytöön ja se varsoi kuudesti ennen kuolemaansa 21-vuotiaana.

Emä Lehmusniityn Vendetta ei ole mikään supersuoritusponi. Tammamaisen luonteen omaava Veera on 132 senttiä korkea, sabinonkirjava ruunivoikko welsh cob -tyypin tamma. Se rakastaa hyppäämistä, mutta omaa valitettavasti varsin rajallisen kapasiteetin lajiin. Veeralla on silti runsaasti sijoituksia estekilpailuista 90cm luokista saakka, minkä lisäksi tamma on sijoittunut koulussa, kentässä ja valjakkoajossa. Veeralla on cobmaisen korkeat liikkeet ja erityisen hyvä laukka. Moana's Vernon on Veeran toinen varsa, mutta sekä ensimmäinen orivarsa että ensimmäinen puhdas C-sektion jälkeläinen.

Emänisä Nevi Devid oli perusruunikko welshori, joka edusti C-sektiota. Rakenteeltaan ori oli perinteinen C, eli vankka ja lihaksikas. Parasta tässä ruunikossa olivat kuitenkin sen liikkeet, jotka olivat lennokkaat ja tahdikkaat. Nevi Devil kilpailikin kansallisissa poniluokissa kouluratsastusta ja aluetasolla esteitä. Mikään superponi ei ori ollut, mutta kyllä se aina silloin tällöin toi ruusukkeen kotiin. Kantakirjassa ori oli toisella palkinnolla, mutta hyvästä rakenteestaan, hienoista liikkeistään ja ihan kivoista kilpailutuloksistaan huolimatta, jäi ori muotioriiden jalkoihin eikä se saanut kovin suurta suosiota tammanomistajien keskuudessa. Nevi Devil lopetettiin 19-vuotiaana nivelrikon takia.
Emänisäisä Lets be Frank syntyi Yhdysvalloissa varsin tunnetusta ja arvostetusta wC-suvusta. Oriista odotettiinkin paljon, mutta kolmivuotiaana sitä ei hyväksyttykään esitarkastuksessa, koska se ei tuomareiden mielestä täyttänyt vaatimuksia rakenteensa ja liikkeidensä osalta. Frankiksi kutsuttu ori myytiinkin Eurooppaan, josta se muutamien välikäsien kautta päätyi Suomeen. Suomessa ori toimi harrasteratsuna lähinnä maastoillen. 10-vuotiaana oritta tarjottiin Suomen welsh kantakirjaan, johon se hyväksyttiin toisella palkinnolla. Frank astui lähinnä omistajansa kavereiden tammoja, mutta kuollessaan 27-vuotiaana, oli oriilla melkein 20 jälkeläistä.
Emänisäemä Willow Filly oli punarautias läsipää, jolla oli mitä parhain ja mukavin luonne. Tamma oli rakenteeltaan hieman jo liiankin raskas, mutta leppoisan luonteensa ansiosta kukaan ei lukenut sitä kovin suureksi viaksi ratsastuskoulussa, jossa tamma toimi tuntiponina yli kymmenen vuotta. Tuntiura katkesi, kun tamman pitkäaikainen hoitaja osti tamman itselleen. Tamma kilpaili jonkin verran seuratasolla esteitä ja koulua ja se varsoi kaksi varsaa. 130cm korkea poni lopetettiin vanhuuden vaivoihin 23-vuotiaana.

Emänemä Super Sandra ei polveudu kovin kummoisesta suvusta. Tamma syntyi Suomessa erään yksityisomistajan kasvatiksi eikä sen käsittely varsana ollut erityisen osaavaa saatika ammattimaista. Kolmivuotiaana Sandra sitten myytiin ammattilaiselle, joka ratsutti tamman hieman mutkia oikoen ja myi sen sitten harrasteratsuksi. Lähes kuritta kasvanut ja pikaisesti koulutettu voikko ei ollut erityisen helppo tai mukava poni ja se lähtikin nopeasti kiertoon. Sandra toimi eri tehtävissä eri omistajilla. Jollakin se oli ruohonleikkurina, joku kilpaili koulua, toinen taas esteitä, jossain tamma toimi tuntihevosena jne. Joillakin omistajilla Sandra toimi ihan hyvin, mutta suurinta osaa tamma vedätti aivan kuusi-nolla. Lopulta Sandra päätyi welshien värijalostusta harrastavalle Lehmusvaaran tilalle, jossa se toimii edelleen siitostammana.
Emänemäisä Hot Sandro oli suomalaissyntyinen, nippanappa kakkospalkinnolla kantakirjattu ori, joka ei häikäissyt, mutta jossa ei ollut mitään suurempaa vikaakaan. Sandro kantakirjattiin jo nuorena ja se astui koko ikänsä aina muutaman tamman vuodessa. Jälkeläisiä oriille kertyikin sen pitkän elämän aikana useampi kymmenen. Yhteistä kaikille oriin jälkeläisille oli hankala ja itsepäinen luonne. Sandro oli itsekin luonteeltaan varsin omapäinen, mutta sitä oli varsasta saakka käsitelty ammattimaisesti, joten oriin käsiteltäyys oli aika hyvä. Sandro lopetettiin 30-vuotiaana.
Emänemäemä Rosie Crystal oli väriltään hurmaava ruunivoikko sirolla piirrolla ja parilla sukalla varustettuna. Rosieksi kutsuttu tamma oli luonteeltaan hieman itsepäinen, mutta kuitenkin hyvin kiltti ja se päätyikin jo nuorena pienen aikuisratsastajan ratsuksi. Tämä aikuisratsastaja ei ollut kovin kokenut, vaan ennemminkin hieman arka, hevosenkäsittelijä. Rosiella ja omistajalla sujui kuitenkin yhteiselo yllättävän hyvin ja parivaljakko valmentautui esteratsastuksen saralla. Esteiden korkeus oli toki tätiratsastajalle sopiva, max. 60cm, mutta ratsukko starttasi jopa muutamia seurakilpailuita yhdessä! Rosie varsoi kerran ja se kuoli sydänkohtaukseen 28-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS43, t. Moana's Venice, e. Moana's Corinna
CAS58, t. Vinhan Spearmint, e. Vinhan Creme de Menthe

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 30.12.2015, kk Bailador, ERJ cup, 40cm, 2/14
  2. 31.01.2016, kk Ginger, ERJ cup, 40cm, 3/18
  3. 17.02.2016, Brokeback, ERJ, 90cm, 3/30
  4. 18.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 1/40
  5. 19.02.2016, Petäjävaara, ERJ, 90cm, 5/30
  6. 25.02.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 2/30
  7. 25.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 5/40
  8. 27.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 6/40
  9. 29.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 3/40
  10. 03.03.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 5/40
  11. 22.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 5/50
  12. 23.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 7/50
  13. 30.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 1/50
  14. 15.07.2016, Bellgrove, ERJ, 90cm, 2/30
  15. 23.07.2016, Bellgrove, ERJ, 90cm, 5/30
  16. 01.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 5/40
  17. 02.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 4/40
  18. 03.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 4/40
  19. 09.08.2016, Edelsten, ERJ, 90cm, 4/30
  20. 10.08.2016, Edelsten, ERJ, 90cm, 2/30
  21. 10.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 1/40
  22. 14.08.2016, Edelsten, ERJ, 90cm, 3/30
  23. 11.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 5/30
  24. 13.09.2016, Wyrda Horses, ERJ, 90cm, 3/30
  25. 13.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 1/30
  26. 14.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 1/30
  27. 14.09.2016, Wyrda Horses, ERJ, 90cm, 1/30
  28. 15.09.2016, Wyrda Horses, ERJ, 90cm, 5/30
  29. 17.09.2016, Wyrda Horses, ERJ, 90cm, 5/30
  30. 19.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 90cm, 3/30
  31. 20.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 2/30
  32. 22.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 4/30
  33. 30.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 2/30
  34. 13.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 5/30
  35. 15.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 2/60
  36. 22.10.2016, Moana part breds, ERJ, 90cm, 3/25
  37. 23.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 2/30
  38. 01.12.2016, Romilly, ERJ, 90cm, 2/49
  39. 13.12.2016, Starberry, ERJ, 90cm, 1/30
  40. 15.12.2016, Ventos, ERJ, 90cm, 1/30
  41. 17.12.2016, Starberry, ERJ, 90cm, 1/30
  42. 20.12.2016, Ventos, ERJ, 90cm, 3/30
    Koulukilpailut
  1. 11.02.2016, Kaunovaara, KRJ, he A, 5/30
  2. 16.02.2016, Kaunovaara, KRJ, he A, 1/30
  3. 05.08.2016, Censored, KRJ, he A, 4/40
  4. 11.08.2016, Hortensia, KRJ, he A, 1/40
  5. 12.08.2016, Edelsten, KRJ, he A, 4/30
  6. 13.08.2016, Hortensia, KRJ, he A, 6/40
  7. 16.08.2016, Hortensia, KRJ, he A, 3/40
  8. 19.08.2016, Hortensia, KRJ, he A, 1/40
  9. 22.08.2016, Hortensia, KRJ, he A, 2/40
  10. 24.08.2016, Rappadan, KRJ, he A, 4/40
  11. 12.10.2016, Ros Cirein, KRJ, he A, 1/40
  12. 02.12.2016, Moana part breds, KRJ, heA, 2/22
  13. 05.12.2016, Mörkövaara, KRJ, heA, 2/40
  14. 07.12.2016, Mörkövaara, KRJ, heA, 6/40
  15. 09.12.2016, Mörkövaara, KRJ, heA, 5/40
  16. 11.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 5/56
  17. 12.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 3/56
  18. 16.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 4/56
  19. 17.12.2016, Romilly, KRJ, heA, 1/100
  20. 19.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 3/54
  21. 20.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 3/54
  22. 21.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 4/54
  23. 13.01.2017, Haavelaakso, KRJ, he A, 5/30
  24. 21.01.2017, Haavelaakso, KRJ, he A, 3/30
  25. 18.02.2017, Myyränkolo, KRJ, he A, 4/30
  26. 21.02.2017, Rosgardur, KRJ, he A, 2/100
  27. 23.02.2017, Colosseum, KRJ, he A, 6/46
  28. 20.03.2017, Fjellgård, KRJ, he A, 4/100
  29. 05.08.2017, Mitar, KRJ, he A, 5/30
  30. 07.08.2017, Mitar, KRJ, he A, 4/30
  31. 07.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he A, 1/40
  32. 17.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he A, 6/40
  33. 26.08.2017, Ketola, KRJ, he A, 5/30
  34. 28.08.2017, Ketola, KRJ, he A, 3/30
  35. 14.09.2017, Fiktio, KRJ, he A, 3/40
  36. 02.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 5/30
  37. 08.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 4/30
  38. 09.10.2017, Vuorna, KRJ, he A, 2/30
  39. 11.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 5/30
  40. 13.10.2017, Vuorna, KRJ, he A, 5/30
    Valjakkoajokilpailut
  1. 13.02.2016, Moana part breds, VVJ, vaikea, 2/23
  2. 25.07.2016, Metsovaara, VVJ, vaativa, 3/40
  3. 31.07.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 2/13
  4. 06.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 2/13
  5. 08.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 2/13
  6. 09.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 3/13
  7. 10.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 3/50
  8. 13.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 4/50
  9. 14.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 2/50
  10. 16.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 1/50
  11. 19.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 1/50
  12. 01.10.2016, Moana part breds, VVJ, vaikea, 4/40
  13. 02.10.2016, Moana part breds, VVJ, vaikea, 4/40
  14. 03.10.2016, Moana part breds, VVJ, vaikea, 1/40
  15. 04.10.2016, Moana part breds, VVJ, vaikea, 4/40
  16. 12.03.2017, Wild Side Cobs, VVJ, vaativa, 4/40
  17. 03.08.2017, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 2/40
  18. 04.08.2017, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 4/40
  19. 23.08.2017, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 2/40
  20. 24.08.2017, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 3/40
  21. 26.08.2017, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 6/40
  22. 29.08.2017, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 4/40
  23. 30.08.2017, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 3/40
  24. 12.09.2017, Härdelli, VVJ, noviisi pari, 2/30
  25. 13.09.2017, Härdelli, VVJ, noviisi pari, 4/30
  26. 21.09.2017, Hengenvaara, VVJ, noviisi, 10/100
  27. 22.09.2017, Härdelli, VVJ, noviisi pari, 2/30
  28. 30.09.2017, Tuiskula, VVJ cup, vaikea, 2/6
  29. 01.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 1/13
  30. 04.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 3/13
  31. 05.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 3/13
  32. 06.10.2017, Vuorna, VVJ, vaativa, 2/30
  33. 26.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 2/12
  34. 27.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 2/12
  35. 08.11.2017, Adina, VVJ, vaikea, 3/11
  36. 09.11.2017, Adina, VVJ, vaikea, 1/11
  37. 10.11.2017, Adina, VVJ, vaikea, 3/11
  38. 11.11.2017, Adina, VVJ, vaikea, 1/11
  39. 23.11.2017, Duán Stable, VVJ, vaikea, 1/15
  40. 19.12.2017, Koistila, VVJ, vaativa, 2/30
  41. 04.01.2018, Mörkövaara, VVJ, vaikea, 1/15
  42. 05.01.2018, Mörkövaara, VVJ, vaikea, 3/15
  43. 06.01.2018, Mörkövaara, VVJ, vaikea, 2/15
  44. 07.01.2018, Mörkövaara, VVJ, vaikea, 2/15
  45. 09.01.2018, Mörkövaara, VVJ, vaikea, 1/15
  46. 31.05.2018, Tuiskula, VVJ cup, vaikea, 4/23
    Muut kilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
Laatuarvostelut
30.08.2018, ERJL, ERJ-I (6 + 42 + 22 + 20 + 11 = 101p)

30.11.2018, VVJL, VVJ-I (4 + 41 + 25 + 20 + 13 = 103p)

27.02.2019, VWYL, VWY-II (9 + 4 + 4,5 + 22 + 3 = 42,5p)

15.06.2020, KRJL, KRJ-I (5,5 + 40 + 22 + 20 + 15 = 102,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

heinäkuu CAS58, päiväkirjamerkintä 03.03.2020
Olen aina harmitellut, ettei minulla ole oikein mahdollisuutta tehdä Ventillä useampaa varsaa, eikä siinä wpb-jalostuksen kannalta olisi niin järkeäkään ollut, kun ei C-sektion ponit ihan sitä parasta ja haluttua siellä puolella ole. Ventti on kuitenkin todella kiva poni ja se ansaitsisi enemmänkin jälkikasvua kuin Juksulaan harrasteponiksi myydyn tamman! Onneksi welsh-piirien vakiojäsen Kida päätti hankkia uusia welshejä ja huuteli asiasta foorumeilla. Tarjosin lihavaa, hieman kilpaeläkkeellä rupsahtanutta Venttiä sulhaseksi jollekin sopivalle tammalle ja suureksi ilokseni ja yllätyksekseni Kida päättikin hankkia varsan meidän Ventistä! Niinpä lähetimme Vinhakulman tallille paketillisen Ventti-siementä ja pian saimme kuulla ilouutisia onnistuneesta tiineydestä. Tänään Suomessa, maapallon toisella puolen, syntyi uusi venttiläinen, kun tamma Vinhan Creme de Menthe varsoi kauniin, rautiaan tammavarsan. Orilinjan jatkajaa ei siis Ventille siunaantunut, mutta ainakin ori saa toimia taas yhden tamman kautta emänisänä!
Nintsu

helmikuu CAS49, päiväkirjamerkintä 31.12.2017
Ventti ei koskaan ole ollut ykkösratsuni mitä kilpailuihin tulee, mutta silloin kun olen oriin kisamatkalle mukaani ottanut, on se yleensä suorittanut jännityksestään huolimatta tasaisen varmasti ja monesti tuonutkin rusetin kotiin. Silti on hieman yllättävää, että meidän 17-vuotias Ventti on jo valmis kilpailueläkkeelle! Oriilla on laatuarvosteluihin vaadittavat 40 sijoitusta niin este- ja kouluratsastuksesta kuin valjakkoajonkin parista. Rennosti kilpaillenkin voi näemmä pärjätä. Ventti pääseekin nyt asumaan karsinapihattoon laidunkaverin tai parin kanssa. Tosin jos oriilta kysyttäisiin, se varmaan pysyisi mieluummin tutussa ja turvallisessa karsinassaan, jossa ihmiset kertovat milloin ollaan sisällä, milloin ulkona ja milloin syödään! Eiköhän Ventti kuitenkin pian totu uuteen asuinpaikkaansa ja uuden, leppoisamman, elämänsä rytmiin.
Nintsu

lokakuu CAS40, päiväkirjamerkintä 21.01.2016
Yleensä noudatamme Moanassa tiukasti CAS-ikääntymistä, missä yksi oikean maailman viikko on yksi virtuaalisen maailman kuukausi eli 12 IRL-viikkoa on yksi CAS-vuosi. Ikääntyminen on kuitenkin melko hidas ja alan kärsimättömästi haluta kasvatustani eteenpäin. Siksi päätinkin tehdä radikaalin teon ja lisätä kaikkien alle 5-vuotiaiden yksipolvisten hevosteni ikään 4 lisävuotta. Poni on siis ikäänkuin ikääntynyt heti syntymänsä jälkeen suoraan 4-vuotiaaksi ja jatkaa siitä sitten vanhenemista CAS-ikääntymisen mukaan. Neljä lisävuotta valitsin, koska sen jälkeen CAS-ikääntymisen jatkaminen on kaikista helpointa (1 IRL-vuosi on noin 4 CAS-vuotta). Ventin kohdalla pikaikäännytys tarkoittaa sitä, että ori on nyt komeat 8 vuotta. Ei siis muuta kuin poni kisalistoille ja ahkera kilpakenttien kiertäminen päälle!
Nintsu

huhtikuu CAS36, päiväkirjamerkintä 13.01.2015
Vaikka olin nukkunut viime yön todella hyvin (ei varsavalvomista!), olin jo hieman ennen puolta yötä aivan kuitti. Päivä oli ollut raskas - orivarsalauma oli hajottanut pihattolaitumen aidan ja karanneiden nuorten oriiden pyydystäminen oli vienyt ikuisuuden. Lisäksi oli ollut estetreenit neljän eri ponin kanssa, koulutreeniä muutaman muun ratsun satulassa, kaottinen lastentunti naapurin penskoille... No, joka tapauksessa tuijotin valvontakameran ruutua ja toivoin hartaasti, että Veera varsoisi jo. En nimittäin uskonut, että jaksaisin valvoa koko yötä. Harkitsin soittamista Wilsonille, kiukkuiselle tallimestarilleni, mutta jänistin siinä kohtaa kun näppäilin hänen numeroaan kännykkääni. Mies olisi kuitenkin vain pahalla päällä kun herättäisin hänet eikä tietenkään suostuisi tulemaan tilalleni. Siispä jatkoin sitkeästi ruudulta näkyvän ponin tuijottamista ja olin kuolla kateudesta nukkuvaa eläintä kohtaan.
Taisin torkahtaa, sillä kun aivoni seuraavan kerran rekisteröivät valvontakameran kautta välittyvät tapahtumat, oli siellä täysi varsominen käynnissä. Yhtäkkiä olin aivan virkeä kun kirmasin pimeän tallipihan poikki pihatolle. Veera puski ja puski jälkeläistään maailmaan, mutta mielestäni homma eteni liian hitaasti, joten livahdin pihaton puolelle avittamaan tammaa. Yhdessä saimme vartin hikisen ähinän päätteeksi saateltua maailmaan tanakan, vaalean orivarsan. Veera jäi maahan makaamaan läähättäen kuin koira kuumana kesäpäivänä, joten otin asiakseni puhdistaa varsan sieraimet sikiökalvoista ja tarkistaa pikkuisen voinnin muutenkin. Varsa oli kunnossa, joskin erittäin nälkäinen. Paksuista jaloistaan huolimatta poni ei kuitenkaan pysynyt pystyssä vaan kaatuili ahkeraan. Lopulta Veera kyllästyi kaatumatautiseen poikaansa, kampesi itsensä ylös ja alkoi melkein äkäisin ottein opastaa varsaa nisälle. Pitkällisen yrittämisen jälkeen yön hiljaisuuden täyttivät imemisäänet, joten totesin minun osuuteni hoidetuksi ja rahjustin toimistoon nukkuakseni hieman ennen aamutallia.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI